było smaczne :) Gdybym dodała tak jak w przepisie podano 40 dag owoców byłoby pewnie jeszcze smaczniejsze. Najlepsze na drugi dzień (przykryć szczelnie ), bo wtedy ciasto lekko skruszeje. Warto wypróbować z innymi owocami. Przepis stąd tj.caketime.blox.pl
Proste Potrawyszprycy ozdabiamy stawiając kleksiki za pomocą kremów przyrządzonych wg instrukcji na opakowaniu .Wierzch tortu tez ozdabiamy kleksikami oraz owocami . Do Nasączenia tortu użyłam herbatę Richmont: Świetnie nadaje się do nasączania ponieważ posiada intensywny ciekawy smak, który fajnie aromatyzuje też ciasto. Dodatek alkoholu dodał mocy, ale było to wskazane skoro torcik był dla męża ;) Torcikiem zajadaliśmy się popijając przepyszne
Z Majeczką w kuchniDzisiaj przepis na klasyczne ciasto z jabłkami tzw. zatopiony jabłecznik( Versunkener Apfelkuchen). Właśnie pod tą nazwą znajdziecie niemieckie przepisy na jabłecznik z dużymi kawałkami owoców w cieście. Zatopiony jabłecznik jest soczysty, poleży kilka dni, chociaż u nas wszystkie ciasta wytrzymują góra dwa dni. Kawałki jabłek nacinamy wzdłuż, albo robimy dekoracyjną kratkę. Dodatkowo
dolcevitainmykitchenPachnące cynamonem chrupiące ciasto o nieregularnych brzegach, z warstwą świeżych śliwek z dodatkiem wyrazistego, aromatycznego imbiru to świetny pomysł na tartę z sezonowymi owocami. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80g cukru pudru szczypta soli Dodatkowo: 400g śliwek węgierek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 łyżka startego imbiru
Szalona Kuchnia EwelinyWszyscy robią teraz ciasta z owocami, ponieważ jest na nie sezon. Również je uwielbiam, ale miałam wielką ochotę na babeczkę. Wyszła pyszna bardzo puszysta. Przygotowanie ciasta – masło z cukrem pudrem utrzeć na puch. Podczas ucierania dodawać po jednym żółtku. Dokładnie utrzeć. Mąkę ziemniaczaną, tortową, proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Do masy maślanej dodawać partiami
Kuchnia Pokoleńzrobić przed wyjściem do pracy :) Składniki 4 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 kostki masła 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 … Czytaj dalej Ekspresowe ciasto z owocami
czarrna od kuchnikawałki, ananasy odsączyć i przekroić krążki na 4 części. Rozgrzać olej. Ciasto nabierać dużą łyżką, za każdym razem położyć kawałek banana lub ananasa. Zsunąć palcem ciasto z owocem i smażyć chwileczkę. Racuszki muszą się zarumienić z dwóch stron. Wyłożyć na papierowych ręczniczkach, następnie na talerz i obsypać cukrem pudrem. Są pycha, polecam Thermomix – nałożyć motylek, wrzucić białka i szczyptę
Kuchnia Pokoleńnajprostsze ciasto z owocami na świecie :) miałam pod ręką jabłka ale myślę ,że można je zastąpić innymi owocami jakie macie w swoim domu :) nazwałam to jabłkową koroną :D muszę powiedzieć ,że w 45 minut po upieczeniu tego ciasta już nic nie ma ;) Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru ( jak ktoś nie lubi strasznie słodkich ciast niech da mniej
W Moim Magicznym DomuMięciutki, lekko wilgotny i aromatyczny piernik z suszonymi śliwkami. Posypałam go tylko cukrem pudrem, ale jeśli chcecie polejcie go roztopioną czekoladą lub udekorujcie według uznania. Nie
Oryginalny smakżółtek zagniotłam ciasto. Podzieliłam na 2 części w proporcjach 2/3 i 1/3. Schłodziłam w lodówce. Na wyłożoną papierem do pieczenia formę wyłożyłam potarkowane ciasto ( spód ciasto 2/3 ). Na ciasto wyłożyłam owoce. Białka ubiłam z cukrem i szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodałam kisiel. Wyłożyłam na owoce.Wierzch przykryłam drugą częścią potarkowanego ciasta. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 50 minut
Darcia w kuchniCały czas przymierzałam się do tego ciasta. Jednym z powodów upieczenia była prośba mojego synka, że marzy o cieście z owocami , galaretką i kremem. Na internecie pojawiają się różne wersje to i ja upiekłam swoją. Podoba mi się również nazwa ciasta JAMAJKA. Jeśli macie ochotę na inne moje ciasta to zapraszam tutaj Ciasto 4 jajka 1/2 szklanki cukru
O kuchni z uczuciemplacuszki nam urosną w trakcie smażenia. Nakładamy więc ciasto w odpowiednich odstępach, żeby placki się nie stykały ze sobą. Gdy urosną układamy na nich plasterki truskawek wpychając lekko owoce w ciasto. Przekładamy je potem na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę, aż się przyrumienią. Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem
Kulinarne przygody GatityDzisiaj mamy trochę wiec wolnego i jakoś dopadł mnie leń. Nie chciało mi się specjalnie piec a w szufladzie od jakiegoś czasu zalegały mi budynie, kisiele
ciastkarnia na kruchym spodziewierzch ułożyłam duże, jędrne i słodkie śliwki, które uprzednio posypałam cynamonem i brązowym cukrem, dodałam odrobinę masła i skarmelizowałam, a "sos", który powstał z karmelizacji owoców użyłam do polania całości. Ciasto jest bardzo smaczne, lekkie i znika błyskawicznie ze stołu:) Ważne jest tylko, aby śliwki były naprawdę słodkie, by ich smak dominował nad całością. Ciasto pięknie się prezentuje, także(...)wrzuć śliwki, zasyp cukrem i cynamonem, całość dokładnie wymieszaj. Smaż śliwki około 20-25 minut. Ostudź.SKŁADNANIE CIASTA:Biszkopt połóż na paterze lub ozdobnym talerzu.Posmaruj go kremem budyniowym.Na kremie ułóż śliwki (przecięciem do dołu) i polej kilkoma łyżkami sosu z karmelizowania owoców.Gotowe! Smacznego!* Domowa Mąka Owsiana: odpowiednią ilość płatków owsianych zmiel w malakserze lub blenderze. Gotowe
Słodko-Słony Świat Ilonymogą być mrożone lub świeże1,5 łyżeczki żelatyny0,5 szklanki cukru1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanejDO DEKORACJI:świeże owocelistki mięty lub melisy WYKONANIE:CIASTO CZEKOLADOWE:Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze pokojowej.Nie będziesz potrzebować tutaj miksera, wystarczy rózga kuchenna.W misce roztrzep lekko jajka, dodaj mleko, brązowy cukier, olej oraz esencję z wanilii. Wszystko(...)wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto. Piecz je w temperaturze 170 stopni C przez około 50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmij od razu z piekarnika i ostudź. Z wystudzonego ciasta odetnij wystającą górną część i pokrusz. Resztę ciasta przekrój wzdłuż na pół. KREM:Wszystkie składniki na krem muszą być wcześniej dobrze schłodzone
Słodko-Słony Świat Ilony