ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:329/1556)

Tarta alzacka z czerwonymi owocami i wanilią czyli poWeekendowe Łakocie odc.20 183

Mówiąc szczerze nie przepadam za ciastami z owocami. Tzn są takie, które uwielbiam ale muszą być naprawdę wyjątkowe. Jabłeczniki i drożdżowe z owocem kocham, ucierane robię tylko Małżonowi bo sama raczej nie przepadam, za sernikami na zimno również, i biszkoptem z galaretką także. A tart nie wykonałam zbyt wielu gdyż jem je właściwie tylko ja i też nie każda

Dzieje kuchennej Wiewióry
Biszkopt z kremem i owocami 193

Ciasto biszkoptowe z kremem i owocami to jedno z tych ciast, które zawsze się udają oraz wszystkim smakują. Do przełożenia ciasta został wykorzystany taki sam krem jaki stosujemy przy karpatce. Dzięki zastosowaniu biszkoptu ciasto jest puszyste i w połączeniu z kremem, owocami i galaretką smakuje wyśmienicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki(...)jajek oraz mąkę pszenna i ziemniaczaną (mąkę należy przesiać przez sitko) i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i wylewamy do niej nasze przygotowane ciasto. Pieczemy w temperaturze około 170-180 stopni przez 30-40 minut. Gdy ciasto się upiecze należy upuścić naszą blachę na blat z wysokości około 30 cm i wstawiamy ponownie

Blog kulinarny S9.PL
Ptasie mleczko z galaretką 2879

jajka 250 g masła  1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego  0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa owoce (banany, truskawki, brzoskwinie, maliny na wierzch) Przygotowanie: Mleko zagotować, wsypać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować!!). Pozostawić do ostygnięcia.  Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem(...)kakao i wlać na jasną masę*. Wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawić do momentu aż zacznie lekko tężeć. Na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone owoce. Zalać galaretką i wstawić do lodówki. SMACZNEGO!!! *u mnie powstały 4 warstwy, ponieważ niedokładnie wymieszałam jasną masę, a potem na niestężałą jeszcze jasną masę wlałam kilka

Malinowo w kuchni
MALINOWA MANIA 166

Kasza manna to zmora niejednego z Nas z dzieciństwa. Teraz to ja robię ją swoim synom i przyznaję, że lubię taką na gęsto podaną z musem owocowym, z owocami. Przy sobocie postawiłam na fajny deserek właśnie z kaszą manną. Z malinami smakuje wyśmienicie. Wypróbujcie koniecznie, robi się błyskawicznie.  Składniki: 1,5 l mleka 3 szklanki kaszy manny(...)manny, na to herbatniki, ciemna masę z kakao, herbatnik. Maliny zasypujemy cukrem, zagotowujemy aż maliny rozmiękną. Tak przygotowane wykładamy na herbatniki.Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, przestudzone wylewamy na ciasto. Odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Tort czekoladowy owoce leśne 2607

cukru Składniki na krem: 2 kostki masła 1 budyń 1,5 szklanki mleka 2-3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki kakao + kawa na poncz, świeże owoce do dekoracji i przełożenia ciasta, tabliczka gorzkiej czekolady na polewę, olej kokosowy (opcjonalnie) Biszkopty przygotowujemy według przepisu , można upiec go dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na ostygnięcie. Kawę zaparzamy wcześniej(...)spód nakładamy cienką warstwę kremu, dookoła brzegu wyciskamy z worka rancik, który sprawi, że owoce lub sok z nich nie będzie wydostawał się na zewnątrz ciasta. do środka nakładamy ulubione owoce. U mnie pierwsza warstwa to maliny, druga – truskawki, a ostatnia to borówki. Powtarzamy układanie tortu z resztą spodów. Truskawki warto pokroić sobie na mniejsze kawałki/plasterki

Ciastkozercy
ROTI – TAJSKIE NALEŚNIKI 124

przykryte ściereczką. Formujemy wałek, dzielimy na 15 kawałków, formujemy kulki i każdą rozwałkowujemy na bardzo cieniutki placek,. Smażymy na natłuszczonej, mocno rozgrzanej dużej patelni. Po chwili smażenia dodajemy owoce, zaginamy ciasto tworząc koperty, obracamy, przysmażamy I gotowe! Podajemy solo albo z cukrem pudrem, nutellą czy też syropem klonowym. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto ucierane z rabarbarem 183

Najłatwiejsze ciasto z owocami to takie ucierane, które zawsze się udaje i zawsze smakuje. N ie raz, kiedy naszła mnie ochota na coś słodkiego, a w kuchni okazało się że mam wszystkie potrzebne składniki do upieczenia ciasta zaczyna się improwizacja. Coś się doda, zamieni się jakiś składnik na inny i już jest niepowtarzalne pyszne ciasto

Kuchnia u Krysi
Placek z rabarbarem i owsianą kruszonką 234

Kończy się już sezon rabarbarowy ale na 100% zdążycie jeszcze upiec placek z rabarbarem i owsianą kruszonką. Ciasto to możemy zajadać bez większych wyrzutów sumienia gdyż

sierotka maRysia w kuchni
Gofry z bitą śmietaną i malinami 207

jajka 2 łyżki cukru 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 200 ml śmietany 30 % 1,5 łyżki cukru pudru Dodatkowo: maliny (lub inne owoce) Składniki ciasta miksujemy razem,a następnie wylewamy niewielkie porcje na rozgrzaną płytkę gofrownicy (możecie wylewać regularne kwadraty, albo nalać trochę ciasta na środek, a po zamknięciu gofrownicy kształt sam się "zrobi

Czary - gary w kuchni
Ciasto Ucierane z Truskawkami i Serkiem 172

Ucierane – mój faworyt wśród ciast. Z owocami najlepsze. Obok znalezionego przepisu na ucierane z truskawki, z dodatkiem serka nie mogłam przejść obojętnie. Szybkie, ekspresowe, pyszne – nic dodać nic ująć. Koniecznie wypróbujcie. Wszyscy będą zachwyceni a wyzwanie pod tytułem: „piekę ciasto” zakończy się powodzeniem. Polecam. Składniki: 175 g masła 250 g cukru 4 jajka

Made By Mom And Son
BABECZKI Z JABLKAMI LUB BANANAMI W SRODKU 229

cukrem dodac proszek do pieczenia i make, dokladnie wymieszac. Jeżeli ciasto jest zbyt geste, dolewamy wody. Bialka ubic na sztywna piane, delikatnie polaczyc z ciastem. Foremke natłuszczamy 2 czescia margaryny ( ja mam metalowa forme, ale tez sylikonowe foremki) i lejemy do każdej wypustki do 1/2 wysokosci. Na wierzch wyłożyć owoce i zalac ciastem tak aby foremki były wypelnione

PychaDania
Mazurek z liczi i polewą czekoladową 145

wykładamy na dno okrągłej formy (np do tarty) z reszty formujemy dekorację (dowolną)  i obkładamy dookoła. Pieczemy w temp 180 st przez ok 20 min. Studzimy. Na cieście układamy owoce liczi osączone z alkoholu. Cukier i wodę gotujemy ok 5-7 min, dodajemy masło i kakao, jeszcze chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia, ucieramy do uzyskania gładkiej polewy(...)mieszamy i szybko wykładamy na ciasto. Mazurek dekorujemy kolorowymi maczkami

Gotowanie jest łatwe
Tarta z porzeczką i bezą 188

cukru pudru - 1 opakowanie budyniu - 500 ml mleka - 2 białka - 100g cukru - 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: 1. Przygotowujemy budyń według zaleceń na opakowaniu. Przygotowany budyń wykładamy na ciasto. 2. Owoce należy umyć i przełożyć do miseczki, dodać mąkę ziemniaczaną i cukier puder, wymieszać i przełożyć do formy. 3. Ubijamy białka na sztywno, dodajemy cukier i ocet winny. Przekładamy(...)formy. 4. Tak przygotowane ciasto pieczemy w 165 stopniach C przez około 20min aż beza się zrumieni

Coś z niczego
Ciasto morelowe z orzechami nerkowca 136

nagrzanym do temperatury 190 stopni C przez ok. 40-45 minut.    Po upieczeniu ciasto pozostawiamy do wystygnięcia, choć ciepłe również jest bardzo smaczne.    Takie wspaniałe ciasto przygotowaliśmy podczas warsztatów z Pawłem Małeckim. Na warsztaty, które odbyły się studio kulinarnym CookUp , zostałam zaproszona przez Lidl Polska , wszak Paweł Małecki jest słodką twarzą Kuchni Lidla . Od dawna marzyły(...)wszystkie desery były z owocami w roli głównej a spotkanie odbyło się pod hasłem „Słodko, ale zdrowo”. Wszyscy uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na zespoły, a każdy zespół przygotował wszystkie przepisy, no poza jednym... zabrakło czasu...ale, nie dlatego, że się leniliśmy... po prostu było tyle pytań, tyle porad, opowieści.... Udało nam się przygotować dwa ciasta i napój. Oprócz ciasta

królestwo garów
Szarlotka z bezą 211

folię i schłodzić około 30 min. Większą część rozłożyć na dno blachy, nakłuć widelcem i schłodzić dodatkowe 30 min.  Przygotować jabłka: owoce cienko poszatkować, połączyć z pozostałymi składnikami nadzienia  Wyjęty z lodówki spód ciasta posmarować powidłami, ułożyć jabłka. Ubić pianę z białek na sztywno, stopniowo dodając cukier i 2 łyżki mąki ziemniaczanej wyłożyć na jabłka. Na pianę

Proste Potrawy