ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:15/1556)

Ciasto z nektarynkami 85

zauważyłem, że trwa właśnie sezon na nektarynki. Nie musiałem się długo zastanawiać co z nimi zrobić, ponieważ już jakiś czas zbierałem się do przygotowania ciasta z wykorzystaniem tych owoców. Ciasto wyszło bardzo smaczne, dlatego polecam sprawdzić ten przepis, póki można dostać świeże nektarynki w atrakcyjnej cenie. Dostaniemy je praktycznie w każdym markecie lub odwiedzając lokalny targ. Dodatkowym urokiem jest

Programista w kuchni
Ciasto z nektarynkami 111

zauważyłem, że trwa właśnie sezon na nektarynki. Nie musiałem się długo zastanawiać co z nimi zrobić, ponieważ już jakiś czas zbierałem się do przygotowania ciasta z wykorzystaniem tych owoców. Ciasto wyszło bardzo smaczne, dlatego polecam sprawdzić ten przepis, póki można dostać świeże nektarynki w atrakcyjnej cenie. Dostaniemy je praktycznie w każdym markecie lub odwiedzając lokalny targ. Dodatkowym urokiem jest

Programista w kuchni
Czekoladowy styropian 744

ciasto z owocami) Ciasto z truskawkami i płatkami owsianymi Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g margaryny konfitura czereśniowa Przygotowanie ciasta: Mieszamy suche składniki, dodajemy żółtka i pokrojoną w kostkę margarynę. Z podanych powyżej składników zagniatamy ciasto. Ja zagniatałam ciasto hakiem robota. Ciasto dzielimy na 2 części(...)ubijamy na sztywno, dodajemy mokre składniki. Wszystko razem mieszamy delikatnie silikonową łyżką. Wykładamy masę na ciasto, posmarowaną wcześniej konfiturą. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy ciasto w temperaturze 160 stopni  C ok. 50 minut. Posypujemy cukrem pudrem, kroimy na kawałki, dekorujemy owocami sezonowymi. The post Czekoladowy styropian appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżowe ciastka z borówkami amerykańskimi i kruszonką 99

niestety już ostatnie borówki z mojego ogródka. Jak co roku moje krzaczki bardzo pięknie owocowały i w związku z tym owoce te bardzo długo gościły w naszej kuchni. Robiłam z nich różnego rodzaje ciasta i desery, a także przetwory. Tym razem upiekłam z nich drożdżowe ciastka z borówkami amerykańskimi i kruszonką. Drożdżowe ciacho, owoce(...)kruszonka to połączenie wprost idealne!  Na blogu znajdziecie różne borówkowe inspiracje: Ciasto na maślance z morelami i borówkami amerykańskimi   Pełnoziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi   Frużelina z borówek amerykańskich Letnie owocowe śniadanie Biszkoptowe ciasto z porzeczkami i borówkami Ciasto drożdżowe z owocami lata Puchate ciasto z owocami Kruche ciasto z pianką i owocami

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto drożdżowe z serem i owocami 163

wykładamy ser *** *** Na wierzchu wykładamy owoce *** *** Całość równomiernie posypujemy kruszonką *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 35 minut. Po upieczeniu studzimy przez 15 minut w uchylonym piekarniku *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI(...)DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ciasto drożdżowe z serem i owocami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Tarta z masą serowo – czekoladową i owocami. Pychotka 137

całkowicie ostygnie. Przygotowanie galaretki – galaretkę rozpuścić w 450 ml wrzącej wody. Dokładnie wymieszać. Odstawić aż będzie prawie gęsta. Jak już będzie wystarczająco gęsta rozłożyć galaretkę na cieście, udekorować owocami. Trzymać ciasto w lodówce. Wykonanie ciasta w thermomix do naczynia miksującego dodać masło, cukier, żółtko, szczyptę soli, mąkę, śmietanę, wyrobić ciasto, czas 1 minuta, interwał wyjąć ciasto zawinąć

Kuchnia Pokoleń
Kruchy przekładaniec z jeżynami 269

świeżych jeżyn 1 galaretka przeźroczysta Winiary 2 szklanki wody Ciasto kruche. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z mąką krupczatką oraz cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto podzielić na pół i rozwałkować na wielkość dwóch jednakowych form (21×25). Schłodzić w lodówce(...)drugie ciasto. Na wierzchu rozsmarować drugą połowę kremu. Wstawić do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc. Na wierzchu ciasta ułożyć świeże jeżyny i zalać tężącą galaretką. Odstawić do lodówki, a po zastygnięciu galaretki pokroić. Smacznego :) Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty

https:KKuchniaMniam
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 112

wcześniej. Ciasto to zrobicie też z innymi owocami, polecam Wam truskawki czy śliwki. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  ciasto czekoladowe z gruszkami –  tort czekoladowy z owocami –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt

nietylkopasta.pl
Szarlotka skubana z truskawkami 199

wykładam na blaszkę o wymiarach 25cm x35cm. Ciasto posypuję bułką tartą. Truskawki obieram z szypułek i przekrawam na pół. Owoce układam na cieście. Truskawki posypuję cukrem waniliowym. Pozostałą część ciasta skubię i układam na owocach. Ciasto piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta z owocami i kremem budyniowym pasticcera 278

pasticcera i świeżymi owocami. Ten ostatni wybrała sobie jako „tort” urodzinowy. Dziecko miało radochę, ciasto zjadło ze smakiem, a ja nie musiałam dumać nad tortem z masą cukrową)     Włoska tarta na kruchym cieście, z pysznym kremem pasticcera i mnóstwem owoców, to klasyk który gości u nas nie tylko w lecie. Swoim kolorem i aromatem przyciąga(...)pieczenia. Wierzchni papier zdejmujemy, a spodni przycinamy odpowiednio na wielkość formy. Ciasto wraz z papierem wkładamy do formy i formujemy brzegi wyskości ok 3 cm. Ciasto przykrywamy papierem i wysypujemy fasolę. Tortownicę z ciastem wstawiamy do nagrzanego do 190 °C piekarnika i pieczemy 15 minut. Ciasto pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Składniki na krem budyniowy: 2 żółtka 1 jajko

Mia Cucina Sofieta
Ciasto drożdżowe bez zagniatania 258

smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele pracy, a jedynie sporej cierpliwości bo 3-4 godziny musi pozostawać w spokoju :) Ciasto drożdżowe możecie zrobić z dowolnymi owocami sezonowymi i kruszonką, albo po prostu z cukrem pudrem. Tak więc biegnijcie do sklepu po drożdże, bo zapewne pozostałe składniki macie w domu i do dzieła… Składniki(...)Ciasto drożdżowe bez zagniatania – przepis W misce warstwami układamy poszczególne składniki. Ale ich nie mieszamy! Zaczynając od dołu: * rozdrobnione drożdże * cukier * roztrzepane jajka * olej * mleko * mąka * sól Następnie pozostawiamy ciasto na ok. 3-4 godziny do połączenia się składników. Po tym czasie mieszamy wszystkie składniki i przekładamy do blaszki do pieczenia (24×24 cm). Na wierzchu układamy owoce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami 147

porzeczkami. Przeważają w nim czarne owoce, ale są także dla bardziej wyrazistego smaku i czerwone. Bazą jest kruche ciasto, a warstwą scalającą pianka z białek oraz z waniliowego budyniu. Będzie to Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami . Składniki: ciasto: - 500g mąki (u mnie typ 450) - 250g zimnego masła - 5 żółtek (jajka wielkości L) - 3/4 szklanki cukru pudru(...)miksując. Do piany dodaję 2 łyżki porzeczek i delikatnie mieszam łyżką. Osuszone porzeczki obsypuję mąką ziemniaczaną. Jedną część ciasta rozwałkowuję i układam na spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli się rozrywa przy przekładaniu, to można dno po prostu wykleić ciastem. Owoce obsypuję cukrem pudrem i przekładam na ciasto. Na wierzch wylewam piankę. Resztę ciasta ścieram na tarce

Kuchnia co dnia
Drożdżowe bułeczki z borówkami amerykańskimi 128

Pełnoziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi   Frużelina z borówek amerykańskich Letnie owocowe śniadanie Biszkoptowe ciasto z porzeczkami i borówkami Ciasto drożdżowe z owocami lata Puchate ciasto z owocami Kruche ciasto z pianką i owocami Tarta z borówkami amerykańskimi Kruchy spód z lekką pianką i borówki Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Tarta z borówką amerykańską Sernik(...)amerykańskich  brązowy cukier cynamon Wykonanie: Drożdże rozkruszamy w misce, dodajemy do nich wystudzone masło, ciepłe mleko i jajko. Mieszamy, następnie dodajemy cukier i mąkę. Wszystko wyrabiamy na gładkie ciasto. Ciasto wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy do podwojenia objętości. U mnie zajęło to 60 minut. Po tym czasie ciasto wykładamy na omączony blat, zagniatamy i wałkujemy na prostokąt grubości

Kulinarne przygody Gatity
Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i malinami 216

zagniatać ciasto, aż zacznie odchodzić od miski. Będzie luźne i klejące. Na początku może się wydawać jakby było zważone. Przełożyć do formy (∅ 23 cm) wysmarowanej masłem, rozciągając równo ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę, aż ciasto zacznie wyrastać. Serek mascarpone rozetrzeć z żółtkami i cukrem. Wsypać jagody i delikatnie mieszać, aż owoce zaczną puszczać(...)wciskając. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 40 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta drożdżowe , Ciasta z owocami , Wykorzystanie żółtek Tagged: drożdże , jagody , maliny , mascarpone , mleczko kokosowe , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Ciasto „Jadą goście” 142

duże jabłka, brzoskwinie i śliwki w zalewie. Przeważnie ciasto robię z samych jabłek (ok. 4 dużych). Warto dodać ich sporo, by cała blacha była dość ciężka. Jeśli robię ciasto w podłużnej blasze dodaję składniki jak na dwie porcje. Piec ok. 40-50 minut w temp. 200 st. do tzw. suchego patyczka. Owoce układam warstwowo: wylewam na dno ciasto, układam(...)owoce, później znów trochę ciasta i ponownie owoce. EDIT: W ciągu 2 tygodni ciasto robiłam 4 razy. Nie wiem, kiedy i czy mi się znudzi. Dziś upiekłam je w dużej blasze o wym. 36×24 cm. Dodałam naprawdę sporo owoców, więc ciasto piekło mi się dłużej – 80 minut. Tym razem oprócz 2 cukrów wanilinowych dodałam

Mojewlasne.pl