ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:921/3191)

KOPYTKA 171

wolne miejsca wsyp odpowiednio - do jednego mąkę ziemniaczaną, do drugiego mąkę pszenną do wysokości górnej powierzchni wygładzonych ziemniaków. Dodaj ziemniaki z talerza. Lekko ciepłą masę ziemniaczaną połącz z mąkami wyrabiając ciasto. Z ciasta zrób wałeczki i pokrój ukośnie . Ugotuj wodę i posól do smaku. Wrzucaj kopytka i gotuj około 3 minut po wypłynięciu. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz.  Polej

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Serowe placuszki kokosowe z kiwi i białkowym batonikiem czekoladowym 120

łyżeczka mąki kokosowej 1 łyżeczka otrębów owsianych 1 łyżeczka mąki pełnoziarnistej np żyniej szczypta proszku do pieczenia  Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać porcje ciasta, formując małe placuszki. Smażyć ok 5 minut z każdej strony. Podawać z jogurtem naturalnym, plasterkami kiwi i kawałkami batonika białkowego. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Potrójnie orzechowy piernik! 110

proszek do pieczenia, cukier puder, masło orzechowe i ponownie zmiksować. Na koniec dodać przesianą mąkę, przyprawę korzenną i zmielone migdały. Czekoladę posiekać i również dodać do masy. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Ciasto przełożyć do natłuszczonego naczynia i posypać siekanymi migdałami. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach, po tym czasie wyjąć, ostudzić i podawać. Smacznego! Inne przepisy z masłem

Poranek na słodko
Kokosowe kostki z konfiturą nektarynkową 129

konfitury nektarynkowej z tego przepisu ( klik ) Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka 2 łyżki wiórków kokosowych     Przygotowanie: Ciasto kokosowe: Miękkie masło utrzeć z żółtkami i zwykłym cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę, wiórki kokosowe, cukier waniliowy i startą białą czekoladę, zmiksować. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 20x20 cm wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec

Nastoletnie Wypiekanie
Kotlety z piersi kurczaka 187

cebulę i czosnek,dodać sos sojowy przyprawę uniwersalną,posiekaną pietruszkę, sól i pieprz i na koniec mąkę  Mąki wychodzi różnie,proponuję dodać tyle mąki aby ciasto wyglądało jak gęsta śmietana. Powstałą masę razem wymieszać i smażyć małe placki na oleju

W królestwie smaków Beaty
PLACKI Z DYNIĄ I ZSIADŁYM MLEKIEM 187

zsiadłym mlekiem i solą, stopniowo mieszając dosypywać do masy mąkę. Obraną dynię zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych otworach i dodać do ciasta. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą. Na patelni rozgrzać tłuszcz,kłaść łyżką niewielkie placki,smażyć z obu stron na złoty kolor.Podawać od razu,najlepiej z miodem,cukrem pudrem bądź dżemem

Niespełnione zdolności kulinarne
Śniadaniowe rogale 160

umieszczamy letnią wodę, olej, wsypujemy mąkę oraz sól. Świeże drożdże rozpuszczamy z cukrem w 3-4 łyżkach wody. Wlewamy do mąki. Całość wyrabiamy mikserem – hakiem do mas drożdżowych (około 5-6 minut). Ciasto delikatnie musi kleić się do rąk. Przekładamy je do wysmarowanej olejem miski. Odstawiamy na godzinę aby wyrosło. Po tym czasie ciasto przekładamy na blat delikatnie oprószony mąką

VioletoweKucharzenie
Zacznij zdrowo nowy dzień- Koktajl z odkwaszającą i leczniczą kaszą jaglaną 123

Składniki: 250 g migdałów + 2 szklanki filtrowanej wody do moczenia, 2 litry filtrowanej wody. Z podanych składników otrzymasz około 1,5 l mleka migdałowego oraz migdałową masę, którą możesz wykorzystać do pieczenia ciast, ciasteczek, zagęszczenia sosu, dodać do kotletów warzywnych lub pasztetu. Migdały ze względu na neutralny smak mogą być dodawane niemal do wszystkiego. Wykonanie 1. Migdały zalej wodą

w mojej kuchni
Wegańskie wiśniowe Delicje 146

octu jabłkowego i odstaw na chwilę, aby mleko się lekko ścięło. Zblenduj na puszystą masę cukier z olejem kokosowym. Mąkę z sodą przesiej do dużej miski, dodaj masę cukrowo-ojejową, wymieszaj, Do ciasta dodaj mleko z octem. Zmiksuj wszystko razem. Gotowe ciasto jest lekko lejące. Przełoż ciasto do blaszej wyłożonych papierem do pieczenia i piecz w nagranym piekarniku

greenscarf
Wege pączki z dziurką z sosem truskawkowym 162

mieszając, aż margaryna całkowicie się rozpuści. Odstawiamy na bok. 3. W misce mieszamy mąkę, 50 g cukru, proszek do pieczenia i sól. Cienkim strumieniem wlewamy mleczną masę i cały czas mieszamy, aż ciasto będzie jednolite. 4. W patelni z wysokimi ściankami lub garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej (olej wlewamy na wys. 5 cm). Ciasto dzielimy na 12 równych części

My Culinary Art
Smerfuś z jagodami 382

szkl wody. Ostudzić. Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając cukier puder. Nadal ubijając wlewać galaretkę rozpuszczoną z żelatyną w 2/3 szkl wody. Formę na ciasto (20x20cm) wyłożyć warstwą herbatników, wylać masę śmietankową. Wstawić do lodówki do stężenia. Na wierzch wysypać jagody, zalać drugą galaretką. Odstawić do lodówki na kilka godzin

Smakołyki Asi
KLUSKI ŚLASKIE Z BURACZKAMI 115

miski, wyrównujemy, dzielimy masę na cztery. Jedną część wyciągamy i rozkładamy na pozostałych trzech częściach. Wsypujemy mąkę aż będzie równo z ziemniakami. Wbijamy jajko i wyrabiamy masę aż składniki się połączą. Gdyby ciasto było za suche wlewamy odrobinę wody. Kulamy kluski jednakowej wielkości, w środku robimy dziurkę i układamy na desce. Gotujemy w osolonym wrzątku około 5 minut aż kluski

Kulinarne Fantazje Marioli
Najłatwiejsze ciasteczka z marmoladą 195

Następnie dodajemy żółtka, miksujemy. Na koniec dodajemy obie mąki z cukrem cytrynowym. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli Wasz mikser nie daje rady połączyć w pełni masy można na koniec szybko (!) zagnieść ciasto ręką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Uwaga! Piekarnik musi być dobrze nagrzany. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na blaszkę wyłożoną

Słodkie okruszki
Kluseczki szpecle ze szpinakiem (Spätzle di spinaci) 176

mleko. Całość dokładnie mieszamy. Możemy również delikatnie zmiksować, aby uzyskać kremową masę. Do szpinakowej masy stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle mieszając. Ciasto na kluseczki odstawiamy pod przykryciem na ok. 15 min. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Z ciasta formujemy kluseczki. Są na to dwie metody

La grande e la piccola cuoca
Owsiane placki z czereśniami - bezglutenowe :) 130

mrożone) Przygotowanie: Przełóż wszystkie składniki (oprócz czereśni) do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.  Teraz dodaj pokrojone na pół czereśnie i delikatnie zamieszaj całą masą.  Patelnie mocno nagrzej, wylej porcje ciasta i smaż do momentu pojawienia się pęcherzyków. Następnie przewróć na druga stronę i smaż niecałą minutę.  Dodaj ulubione dodatki, u mnie masło z nerkowców

Zdrowie na języku :P