ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:846/3191)

Kruche babeczki z kremem karpatkowym i owocami 209

zimnej wody Usypać wzgórek z mąki, zrobić w nim wgłębienie. Włożyć w nie masło, wsypać sól, cukier, wbić jajko. Palcami wymieszać i połączyć składniki na gładką masę. Powoli zagarniać mąkę, ostrożnie, aż ciasto będzie miało ziarnistą konsystencję. Wlać wodę i delikatnie połączyć palcami z resztą ciasta. Wyrobić ciasto palcami, utworzyć z niego kulę, owinąć folią i włożyć

Słodkie inspiracje
Genialna krucha tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami 195

zimnej wody Usypać wzgórek z mąki, zrobić w nim wgłębienie. Włożyć w nie masło, wsypać sól, cukier, wbić jajko. Palcami wymieszać i połączyć składniki na gładką masę. Powoli zagarniać mąkę, ostrożnie, aż ciasto będzie miało ziarnistą konsystencję. Wlać wodę i delikatnie połączyć palcami z resztą ciasta. Wyrobić ciasto palcami, utworzyć z niego kulę, owinąć folią i włożyć

Słodkie inspiracje
Paszteciki drożdżowe z mięsem. 242

Przygotowujemy farsz. Mięso mielimy, dodajemy drobno pokrojona cebulkę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek, namoczoną i odciśnięta bułkę, jajko, sól i pieprz. Masę dokładnie mieszamy i odkładamy.      Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, dzielimy na około 16 części. Każdą zagniatamy, formujemy kulki, a następnie wałkujemy na owalne placki. Nakładamy 1/16 farszu i zlepiamy jak pieroga, układamy

Rozpustne gotowanie
Pierniczki na choinkę z lukrem! 232

Podobają się Wam!WYKONANIE:W rondelku rozpuść margarynę Palmę, miód i cukier. Wszystko doprowadź do wrzenia, wymieszaj i wystudź. Do dużej miski wsyp suche składniki, dodaj masę z rondelka i jajka. Zagnieć ciasto na pierniczki. Ciasto schładzamy w lodówce przez 30 minut. Wałkujemy na cienkie blaty i wykrywamy pierniczki. Pieczemy w temp. 185 stopni z termoobiegiem.Pierniczki po wystudzeniu lukrujemy.JAK ZROBIĆ

SMYKWKUCHNI
Drożdżówki – brioszki (Brioche) z makiem i kremem budyniowym 182

łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego   Składniki na lukier: 1 szklanka cukru pudru sok z połowy cytryny   Pozostałe: 1 szklanka masy makowej 1 jajko do posmarowania   Przygotowanie: Dzień wcześniej przygotować ciasto Brioche oraz krem budyniowy. Drożdże zalać ciepłą wodą (ok. 37C). Wymieszać. Odstawić na 15 minut (powinny się spienić). Do dużej miski przesiać mąkę, dodać(...)lodówki. Na drugi dzień wyjąć ciasto i krem z lodówki. Ciasto wyłożyć na stolnice oprószoną mąką, rozwałkować w kształt kwadratu o boku 35 cm (grubość ok. 0,5 cm). Rozsmarować krem budyniowy (jeśli zrobiły się grudki, zmiksować blenderem na gładko). Na kremie rozłożyć równomiernie masę makową. Zwinąć w roladę. Zlepić końcówki. Pociąć na 2,5 cm plastry, które następnie układać

Moja Delicja
Tarta ze szparagami i pomidorami malinowymi 194

minut do lodówki. 3. Foremkę posypać odrobiną bułki tartej 4. Rozprowadzić ciasto tak by brzegi były wysokie, około 1- 1,5  do 2 cm wysokości 5. Widelcem nakłuć spód w kilku miejscach Piec: 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjąć i nałożyć przygotowaną masę i dekorację. Masa: 1.Jajka ubić mikserem na puszystą pianę. 2. Dodać jogurt(...)podpieczony spód  nałożyć szparagi i pomidory. 4, Delikatnie nalewać w wolne miejsca masę Piec: 25-40 minut w temperaturze 180 stopni do momentu zezłocenia się masy jajeczno-śmietanowej i zarumienienia się ciasta Podawać na ciepło, bądź schłodzoną. Smacznego :) Zobacz także:                            Klasyczna  Lasagne Bolognese

KreatywnePiny
Ciasto ucierane z morelami, białym serem i świeżym tymiankiem 158

wystudzić i drobnymi strużkami wlewać do masy serowej. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, delikatnie domieszać do masy tuż przed jej wylaniem na blachę do pieczenia. Na blachę o wymiarach 20 na 30 centymetrów, uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia, wylać ciasto. W cieście robić delikatne otwory łyżką i wkładać w nie ser. Na wierzch równomiernie, skórką do dołu, wyłożyć(...)minut. Upieczone ciasto oprószyć po wierzchu cukrem pudrem. Ciasto ucierane z brzoskwiniami, białym serem i świeżym tymiankiem Smacznego! Ciasto ucierane z brzoskwiniami, białym serem i świeżym tymiankiem Ser należy przemielić co najmniej raz, gdyż w przeciwnym razie będą w masie grudki. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); SGMB_GOOGLE_ACOUNT = ""; jQuery(document).ready(function($){var widget

mecooks
Ciasto dyniowe 184

soli   ½ łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: Serek śmietankowy miksujemy z masłem. Następnie powoli dodajemy cukier puder cały czas mieszając.   Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę chowamy do lodówki. Ciasto: Najpierw ubijamy jajka. Następnie bardzo powoli dodajemy cukier ciągle ubijając tak by w naczyniu była puszysta piana. Nie przerywając miksowania dolewamy ciągłym strumieniem olej. Następnie dorzucamy dynie, wiórki(...)łyżką. Dorzucamy cynamon, sód, sól i proszek do pieczenia. Na samym końcu dodajemy mąkę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na to wylewamy powstałą masę. Pieczemy w temp 150 stopni około 70 minut. Nieco przestudzone ciasto przekrajamy na dwie równe części. Jedna smarujemy polewą, układamy na niej drugą i również smarujemy polewą. Gotowe

Kolizje Smaków
Mazurek wiśniowy z kremowym mascarpone, frużeliną wiśniową i bezami 171

mazurka o smaku wiśniowym. Przepis znalazłam tutaj ( podwoiłam ilość składników na dużą blachę). Składniki na dużą blachę ciasta: 350 g mąki krupczatki 100 g cukru pudru 2 łyżki gęstej śmietany 18 % 200 g zimnego masła lub margaryny 2 żółtka. Składniki na masę wiśniową: 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki frużeliny wiśniowej bez wiśni 2 łyżki cukru pudru Na wierzch(...)minut w temperaturze 200 stopni C Przygotować masę do mazurka: Serek mascarpone utrzeć z frużeliną i cukrem pudem na gładką jednolitą masę a następnie całość wyłożyć na wystudzonym spodzie. Wierzch mazurka przybrać wiśniami z frużeliny i pokruszonymi wiśniami. Ciasto można przechowywać w lodówce przez 5 dni. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Nadziewane babeczki z dynią i kremem 274

wymieszać mikserem puree z dyni, olej i cukier. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu mieszać mikserem do połączenia składników. 3. Do masy dodać w dwóch partiach mąkę z przyprawami, po każdym dodaniu wymieszać. 4. Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papierowymi foremkami lub do sztywnych, trochę grubszych papilotek ( patrz film ). Ciasto nakładać do około 3/4 wysokości papilotek(...)poziomie piekarnika. Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.     Nadzienie: 6. Czekoladowy krem wymieszać z serkiem na jednolitą masę. 7. Z ostygniętych babeczek wydrążyć środek przy pomocy noża lub wykrawacza do muffinów, patrz film (wykrojone ciasto zachować). 8. Środek babeczek napełnić nadzieniem. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 9. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem

Mała Cukierenka
Nadziewane babeczki z dynią i kremem 137

wymieszać mikserem puree z dyni, olej i cukier. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu mieszać mikserem do połączenia składników. 3. Do masy dodać w dwóch partiach mąkę z przyprawami, po każdym dodaniu wymieszać. 4. Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papierowymi foremkami lub do sztywnych, trochę grubszych papilotek ( patrz film ). Ciasto nakładać do około 3/4 wysokości papilotek(...)poziomie piekarnika. Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.     Nadzienie: 6. Czekoladowy krem wymieszać z serkiem na jednolitą masę. 7. Z ostygniętych babeczek wydrążyć środek przy pomocy noża lub wykrawacza do muffinów, patrz film (wykrojone ciasto zachować). 8. Środek babeczek napełnić nadzieniem. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 9. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem

Mała Cukierenka
Truskawkowa pokusa 106

Takie ciasto to znakomita propozycja dla fanów deserów z truskawkami w każdej postaci. Łączy w sobie tradycyjny biszkopt, galaretkę i pyszną masę śmietanową z mascarpone. Całość posypana prażonymi płatkami migdałów zadowoli każdego łasucha. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 100g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 160g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej Warstwa truskawkowa: 700g truskawek 2 galaretki(...)miksować. 4. Poncz: Wodę dokładnie wymieszać z wódką, sokiem z cytryny i cukrem. 5. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. 6. Składanie ciasta: Biszkopt przełożyć do tortownicy, nasączyć ponczem,  wylać warstwę truskawkową z galaretką, wyłożyć masę śmietanową, wyrównać i posypać płatkami migdałowymi, wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Sękacz domowy 167

Ciasto: 250 g miękkiego masła 180 g drobnego cukru 6 jajek (osobno żółtka i białka) 50 ml białego rumu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 50 g zblanszowanych i obranych grubo pokrojonych migdałów 3/4 szklanki mąki krupczatki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej lukier 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę. Cały(...)ucierając dodawać po 1 żółtku. Za każdym razem poczekać, aż poprzednie zostanie całkowicie wchłonięte. Dodać rum, ekstrakt waniliowy, migdały. Mieszając przesiać do ciasta obie mąki. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z pozostałą masą. Formę na babkę z kominem posmarować masłem, oprószyć mąką. Na dnie rozprowadzić 1-2 łyżki ciasta. Piec kilka minut w temperaturze

Pełny talerz
Karnawałowe róże najlepsze 179

litr do smażenia – cukier puder do posypania – słoiczek wiśni kandyzowanych – 1 białko do sklejania ciastek   Wykonanie: Ciasto – Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę i wymieszać z piwem. – Mąkę przesiać, zrobić dołek, wlać żółtka i przesiekać nożem. – Następnie dodać miękkie masło, śmietanę, spirytus, sól

To co kocham

Proponowane wyszukiwania