ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2558/3191)

SERNIK Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY I KAWĄ (bez pieczenia) 203

Jak już wiecie, jestem troszki poszkodowana i aktualnie dochodzę do zdrowia na L4😏 A co za tym idzie mam więcej czasu na wymyślenie i przyrządzanie pyszności

Zdrowie i pysznie na talerzu
Rabarbarowy curd z cynamonem 174

Pyszny krem rabarbarowy z cynamonową nutą. Przyznam, że do tej pory jakoś specjalnie do rabarbaru mnie nie ciągnęło, tzn. jako dziecko lubiłam wcinać świeże łodygi maczane

Domowa Cookierenka Agi
SERNIK NA ZIMNO Z JOJO I OWOCAMI 432

Tym razem pokażę Wam obłędnie wyglądający , delikatny i niezwykle smaczny Sernik na zimno , który zamiast na klasycznym biszkopcie przyrządziłam na znanych chyba wszystkim piankach jojo!Kropkę

Ostra na Słodko
ŻEGNAJ #SELFIE! CZAS NA #FRIENDSIE! 233

Dzisiejszy wpis na pewno Cię zaskoczy.Czyli #friendsie #somersby i deser robiony z przyjaciółkami.   Wpis powstał przy współpracy z marką Somersby i jest przeznaczony wyłącznie dla

W kuchni Karmel-itki
Bezglutenowe mini serniczki z jogurtem greckim (Mini cheesecake con yogurt greco, senza glutine) 228

Jeżeli nie macie pomysłu na weekendowe ciacho, zapraszam Was na mój dzisiejszy wpis. Nie będzie to przepis na tradycyjne ciasto, ale na pyszne ma ł e mini serniczki, które przygotowuje si ę  w mgnieniu oka.  Serniczki przygotowałam z użyciem jogurtu greckiego, bez m ą ki, wi ę c osoby uczulone na gluten nie musz(...)ciotola montate le uova con lo zucchero. Aggiungete lo yogurt greco, la vanillina e l'amido di mais. Przygotowujemy 4 małe naczynia żaroodporne, do których rozlewamy powstałą masę.  Serniczki pieczemy w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut. Upieczone serniczki odstawiamy do wystygnięcia. **** Preparate 4 piccoli stampini per forno. Versate il composto ottenuto

La grande e la piccola cuoca
Praga – przewodnik kulinarny 248

ziemniakami i grzybami). Zawsze można zjeść na obiad knedla z owocami. Typowe słodycze dostępne w każdej cukierni to kolače, czyli okrągłe drożdżówki z różnymi nadzieniami, drożdżowe buchty, žemlovka (ciasto z jabłkami), vetrnik (karmelowy ptyś), kobliha (pączek) i rakvicka (która przypomina eklerkę). Najłatwiej dostępnym słodyczą w Pradze jest trdelnik, czyli pachnące cynamonem i podawane często z lodami ciastko kominowe. Można(...)Praha 1 Nad Královskou oborou 31, Praha 7 Obok Lokala na ulicy Dlouhá 33 jest ciąg małych knajpek w pasażu pod adresem Dlouhá 39. Najlepiej z nich wygląda Naše maso (Nasze Mięso), czyli rzeźnik, gdzie możemy zamówić kiełbaskę czy stek na ciepło. Niesamowity jest widok małych, chudych Czechów, którzy pałaszują wielkie kilogramowe steki bez żadnych dodatków warzywnych. Gdy będę

Ugotowane pozamiatane
Kremowy sernik muszkatołowy z malinowym sosem i Manhattan 240

Milczenie jest złotem, natomiast w XVI w. w cenie złota była gałka muszkatołowa! Tak, tak, ta mała pesteczka, która ze względu na swój piżmowy aromat była

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pieczony budyń waniliowy 319

Pieczony budyń waniliowy może być słodkim śniadaniem lub pysznym i prostym deserem. Dlaczego pieczony? Otóż w ten sposób zrobimy go bez dodatku mąki – zetnie się

Poezja smaku
O makaronie słów kilka 182

domu na hasło „rosół” babcia własnoręcznie makaron robiła. Pamiętam jak zagniatała ciasto, dokładnie wyrabiała, następnie cieniutko rozwałkowywała i kroiła na cieniutkie niteczki. Potem rozkładała na śnieżnobiałej płóciennej ściereczce, żeby ciasto wysuszyć. Na moje pytania o proporcje do przepisu na tak pyszny makaron (a musicie wiedzieć, że to był najlepszy makaron na ziemi i jeszcze takiego nie znalazłam. No, chyba(...)powinien składać się z mąki, ŚWIEŻYCH jaj i wody. I niczego więcej. Na pewno zwróciliście uwagę na caps locka w poprzednim zdaniu. Producenci często wykorzystują proszek jajeczny lub pasteryzowaną masę jajową. Taki makaron niestety znacznie traci na wartościach odżywczych no i sam w sobie (w przypadku proszku) staje się produktem wysokoprzetworzonym. Ponadto jaja pozyskiwane do tego typu wyrobu pochodzą najczęściej

Kate's Kitchen
O makaronie słów kilka 186

domu na hasło „rosół” babcia własnoręcznie makaron robiła. Pamiętam jak zagniatała ciasto, dokładnie wyrabiała, następnie cieniutko rozwałkowywała i kroiła na cieniutkie niteczki. Potem rozkładała na śnieżnobiałej płóciennej ściereczce, żeby ciasto wysuszyć. Na moje pytania o proporcje do przepisu na tak pyszny makaron (a musicie wiedzieć, że to był najlepszy makaron na ziemi i jeszcze takiego nie znalazłam. No, chyba(...)powinien składać się z mąki, ŚWIEŻYCH jaj i wody. I niczego więcej. Na pewno zwróciliście uwagę na caps locka w poprzednim zdaniu. Producenci często wykorzystują proszek jajeczny lub pasteryzowaną masę jajową. Taki makaron niestety znacznie traci na wartościach odżywczych no i sam w sobie (w przypadku proszku) staje się produktem wysokoprzetworzonym. Ponadto jaja pozyskiwane do tego typu wyrobu pochodzą najczęściej

Kate's Kitchen
Klasyczny sernik dyniowy z rodzynkami sułtańskimi od Helio 208

Delikatny w smaku i pięknie pomarańczowy, a zarazem mocno zbity ale kremowy.  Na kolor duży wpływ ma rodzaj użytej dyni, Ja użyłam hokkaido, ponieważ jest

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) 268

Jeżeli lubicie serniki na zimno, mam nadzieję, że mój dzisiejszy przepis przypadnie Wam do gustu.  Sernik z ricotty i śmietany kremówki, udekorowany borówkami i

La grande e la piccola cuoca
Spaghetti carbonara z pieczarkami 878

Carbonara to jeden z moich ulubionych makaronów, jednak nie zawsze musimy przygotować go w takiej samej formie. Warto eksperymentować i wzbogacać danie nowymi składnikami. Tym razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orzechowy (bez)sernik... cieciernik? 240

  Sernik z ciecierzycy (cieciernik?) daktyle-masło orzechowe-dynia;  na spodzie daktylowo-orzechowym z malinami Konsystencja wyżej obecnego jeszcze nie do końca taka jak powinna

More food, love and dreams
Makaroniki z kremem Raffaello 235

założycielowi wcześniej wspomnianej cukierni Laduree.   Jeśli zastanawiacie się więc, co zrobić z białkami pozostałymi po pieczeniu babek czy ciasta kruchego, to makaroniki stanowiąidealne rozwiązanie. Najlepiej smakują następnego dnia, kiedy ciasto makaronikowe zdąży przejść smakiem kremu. Makaroniki, w brew pozorom nie są proste w wykonaniu. Tak naprawdę trzeba upiec ich trochę,by uzyskać satysfakcjonującą nas konsystencję. Idealne makaroniki mają chrupiącą skórkę(...)osobiście nie mieliłam z powodu braku młynka. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać 3 łyżki cukru pudru. Miksować do uzyskania lśniącej, sztywnej piany. Do masy z białek dodać makę migdałową i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką, aby masa nie straciła na swojej puszystości. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przełożyć do szprycy i wyciskać krążki

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania