serników to bułka z masłem ; moim zdaniem to jedne z najłatwiejszych ciast, które bardzo trudno zepsuć (nie wierzcie tym, którzy twierdzą, że to wielka sztuka; starają się Was przestraszyć i odwieść od odkrycia tajemnicy). Wystarczy zmiksować ze sobą kilka składników (nie za długo, żeby zbytnio nie napowietrzyć masy), a potem upiec w stosunkowo niskiej temperaturze. Cała reszta to już wariacje
Pożeraczka, czyli raz adobrzesoli Przygotowanie: Banana, mleko, olej i cuker zblenduj na gładka masę. Dodaj mało orzechowe i wymieszaj dokładnie. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiej do dużej miski. Orzeszki posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki razem ale tylko do połączenia. 1/3 posiekanych orzechów zostaw do posypania babeczek. Wypełnij foremki ciastem do 2/3 ich wysokości, posyp resztą orzeszków i piecz w temp
greenscarfIdealnie aksamitny sernik z twarogu, mascarpone i białej czekolady. Wyrósł bardzo równy i naprawdę wspaniale się kroi. Przyznam, że skorzystałam z ułatwień – gotowej masy kajmakowej
Bulliosmaku Twaróg wkładamy do miski, wbijamy jajko i rozgniatamy widelcem. Gdy masa stanie się jednolita dodajemy mąkę, jej ilość zależy od tego jak wodnisty jest twaróg. Gdy jest bardziej odciśnięty, śmiało wystarczą dwie łyżki mąki. W garnku gotujemy dwa litry wody z łyżeczką soli. Łyżeczką nabieramy porcje ciasta i wkładamy do wrzątku. Woda nie może się kłębić, powinna ledwo
Dieta moja pasjawyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie wylepić dno ciastem. Nakłuć widelcem i równomiernie rozsypać borówki. Beza kokosowa: Białka ubić na sztywno dodawać porcjami cukier i ubijać do czasu aż cukier się rozpuści a beza będzie gładka i lśniąca. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać szpatułką. Masę równomiernie rozprowadzić po borówkach. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 160 stopni
Ala piecze i gotujePyszna owocowa kostka powstała z tego co miałam pod ręką. Wykorzystałam resztki owoców oraz galaretki. Do masy użyłam serka homogenizowanego o smaku naturalnym ale można dodać
Monia miesza i gotujejajka L 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę, dodajemy sól i jajka. Miksujemy, następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy czekoladę i orzechy, mieszamy. 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcję ciasta, w rękach forujemy kulkę i układamy na blaszce, tak robimy do wyczerpania się
kruche babeczkiżółtek.Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem.Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę.Dodajemy do masy.Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto i formujemy placuszki.Sma
Mała w garnku mieszasamodzielnie zdejmowałam z nich skórki, co ma zdecydowanie działanie odprężające) oraz siemienia lnianego złocistego. Nic się oczywiście nie stanie, jak wykorzystasz migdały ze skórką i nasiona zwykłego siemienia – ciasto po prostu będzie ciemniejsze, choć równie pyszne. Składniki: 250g marchewki 300g blanszowanych migdałów 3 łyżki siemienia lnianego złocistego 70g płynnego oleju kokosowego 100g ksylitolu 40g rodzynek sułtanek (moczonych w ciepłej(...)białą masę. Następnie kolejno dodaj mielone migdały, odciśnięte rodzynki, skórkę i sok z cytryny, wanilię oraz startą marchew. Wymieszaj całość dokładnie i przełóż do przygotowanej formy. Wedle uznania wierzch możesz przyozdobić orzeszkami piniowymi lub płatkami migdałowymi. Wstaw do piekarnika na około 45-60 minut (w zależności od rodzaju piekarnika). Patyczek wbity w środek ciasta powinien być suchy
Roślinna - blog wegańskigotujemy i dorzucamy boczek i warzywa. Mieszamy ,dusimy całość 2 min. Masę wykładamy do naczynia do zapiekania. Posypujemy pozostałym tartym serem. Pieczemy ok 30 min. Podajemy posypaną natką. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/zapiekanka-ze-szparagami-brokulami/ MieszamWGarnku Artykuł Zapiekanka serowa ze szparagami i brokułami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkurondelku razem z czekoladą, mlekiem i cukrem. Do lekko przestudzonej masy dodać żółtko i wymieszać do połączenia się składników. Następnie dodać mąkę z proszkiem,a na sam koniec ubitą piane z białka. Całość delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. 2/3 migdałów i orzechów posiekać, resztę zostawić do dekoracji. Ciasto przełożyć do tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 35-40minut
Raj dla PodniebieniaMasę zmiksować na wolnych obrotach. Pod sam koniec miksowania dodać śmietankę. Masę serową przełożyć do tortownicy (20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200C. Sernik piec najpierw w 200C przez 15 min, następnie przez 45 min w 150-160C. Upieczony sernik studzić w uchylonym piekarniku. Ciasto schłodzic w lodówce. Sernik można udekorowac dowolnie, np. ozdobnym, zielonym cukrem
Raj dla Podniebieniatargów, od sprawdzonych dostawców. Jest coraz pyszniej i soczyściej. Owocowo, zdrowo, kolorowo. Dlatego podrzucam propozycję na mini przekąskę, bez cukru, z kremem waniliowym, na owsianym spodzie i z masą owoców. Idealną na ciepłe dni. Składniki na ok. 15 babeczek: 1,5 szkl. mąki owsianej 100g masła (u mnie osełkowe) 6 łyżek wody 3 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego Szczypta(...)łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego 10 łyżek jogurtu lub mleczka kokosowego + ulubione owoce Przygotowanie: Masło kroimy na drobniejsze kawałki, siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto, formujemy kule i odstawiamy do lodówki na ok. 40min. Po upływie czasu ciasto wałkujemy (podsypujemy mąką), wykrawamy większe kawałki i przekładamy do foremek, odkrawamy to co wystaje z foremek
Czarnawisienkałyżki ciasta, układać po 1 łyżeczce masła orzechowego i dopełniać ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Wystudzić i udekorować kremami. Krem z masła orzechowego 150 g masła orzechowego gładkiego 60 g cukru pudru Zmiksować na jednolitą masę. Krem czekoladowy 100 g gorzkiej czekolady 200 ml kremówki, schłodzonej 2 łyżki kakao
Słodkie inspiracjezbyt blade dodajcie szczyptę...kurkumy. Dokładnie wymieszać.Wystudzić. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty- jeden cienki i jeden grubszy. Budyń ugotować i wystudzić przykrywając folią spożywczą,aby nie wytworzył się kożuch. Ubić śmietanę z fixem, na koniec ciągle ubijając dodać zimny budyń. Zmiksować na gładką masę. Do blachy włożyć cienki biszkopt, posmarować masą budyniową. Przycisnąć drugim biszkoptem, wyłożyć
Z Kuchni Do Kuchni