ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1490/3191)

CIASTO MAXI KING + FILMIK 541

Ciasto maxi king to jedno z pyszniejszych ciast przygotowywanych na zimno, a robione jest na wzór popularnej przekąski. Jest bardzo smaczne, słodkie i kaloryczne :) jednak czasem warto zafundować sobie odrobinę tak pysznej słodyczy. Polecam(...)zimny. Wylewamy go na zimną masę i równo rozprowadzamy. Ponownie chłodzimy. Następnie, po około 15 minutach rozkładamy resztę masy mlecznej i ponownie do zamrażarki. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w mikrofalówce i szybko mieszamy, następnie studzimy. Orzechy drobno tłuczemy. Na zimne ciasto wylewamy czekoladę i szybko ją rozsmarowujemy, wysypujemy orzechy i ciasto ląduje w lodówce na kilka godzin, najlepiej całą

Kulinarne Fantazje Marioli
W obliczu eksperymentu. KARMELOWY SERNIK ZE SŁODZONYM MLEKIEM ZAGĘSZCZONYM. 217

twarogu  4 -5 tubek mleka zagęszczonego karmelowego* 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej Spód:   Zagniotłam kruche ciasto.  Wylepiłam nim natłuszczoną tortownicę.  Podpiekłam 5 minut w 180 stopniach. Masa: Żółtka oddzieliłam od białek, które ubiłam  na sztywną, lśniącą pianę, dodając pod koniec ubijania podaną ilość cukru. Ser utarłam z żółtkami, mlekiem

W kuchni Karmel-itki
Wspólne kucharzenie. Przepis na ciastka z bananami i czekoladą. 157

spędzić z nim czas i nie wykluczać go z tego aspektu życia rodzinnego. - Poznanie nowych smaków, rozbudzenie chęci do skosztowania przygotowanych dań - Wspomaganie kreatywności, oraz zdolności manualnych - robienie ciasta, formułowanie go to tak jak zabawa plasteliną - nawet lepsza. - Nabywanie umiejętności kulinarnych - stare przysłowie mówi: "czego się Jaś nie nauczy tego Jan nie będzie umiał" i tak poniekąd jest. Można się(...)wrzucić do miski, dodać cukier, cukier waniliowy oraz jajko.  Ubijać aż masa zacznie zmieniać kolor na jaśniejszy. 2.  Do masy dodać mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia - ubijać. 3. Posiekać banana i czekoladę - dodać do ciasta i wymieszać. 4. Zmoczyć ręce zimną wodą i formować ciasteczka na krążki. Ciasteczka układać na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia

Pani domowa
Murzynek z jabłkami i białą polewą 228

Kochani mam dla Was "stare ciasto" w "nowej szacie " :D  To klasyczny Murzynek, który wzbogaciłam dodatkiem jabłek pokrojonych w dość dużą kostkę, polany pyszną białą polewą i posypany grubo siekanymi orzeszkami ziemnymi :) Pyszności!!! Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 2 szklanki cukru 4 płaski łyżki kakao lub 2 pełne  1/2 szklanki mleka 4 jajka 2 szklanki mąki(...)pianę i odstawiam do lodówki. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i miksując na wolnych obrotach dosypuje niewielkimi porcjami do masy czekoladowej.  Jabłka obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne i kroję w dość dużą  kostkę. Wsypuje do ciasta i mieszam łyżką. Na końcu dodaję ubitą pianę z białek i delikatnie mieszam do połączenia się składników.   Formę

Ciasteczkowy Potwór
Śniadanie w 5 minut 214

ciacho lubi "uciekać" i wstawić na około 3,5 minuty do mikrofali.  Jeżeli Twój poranny pośpiech będzie zaplanowany możesz przygotować masę poprzedniego wieczoru(pomijając proszek do pieczenia) i przechować w lodówce. Rano dodasz pominięty składnik i upieczesz ciasto- po schłodzeniu może wymagać odrobinę więcej czasu spędzonego w mikrofali, ale to kwestia minuty. Mug cake smakuje najlepiej ze świeżymi owocami

peanutbuttermonster
Ciasto ze śliwkami 199

tortowej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżki kakao • śliwki Przygotowanie : Jajka miksujemy z cukrem na jasną, puszystą masę, ciągle miksując dodajemy na przemian wodę i olej, następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać mikserem, połowę ciasta przekładamy do formy 24x28cm, układamy w odstępach połówki śliwek, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut, następnie wyciągamy

KUCHNIA POLSKA
Murzynek z budyniem czekoladowym 445

znowu ciasto czekoladowe zwane murzynkiem z pięknie błyszcząca polewą wykonaną na bazie żelatyny.Murzynek jest szybciutki w wykonaniu no i oczywiście prostota jego wykonania zachęca do wypróbowania :)Czas pieczenia:  około 50 min                    Temperatura pieczenia:  180 °C          Wielkość formy :  Składniki(...)łyżki kakaorodzynki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sodyWykonanie:Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dolewamy mleko, olej i miód. Delikatnie mieszamy. Dosypujemy sodę i proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę, budyń czekoladowy i kakao, miksujemy do połączenia składników, dosypujemy rodzynki i wykładamy ciasto do keksówki. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Polać czekoladą lub polewąPolewa czekoladowa - błyszcząca3

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto czekoladowe z gruszkami, pychotka 200

proste i pyszne ciasto. Myślę że można również spróbować zrobić to ciasto z innymi owocami. Wykonanie ciasta – masło utrzeć z cukrem na puch. Następnie dodawać po jednym jajku i zawsze dokładnie wymieszać. Czekoladę zetrzeć na tarce lub posiekać bardzo drobno nożem. Do masy maślanej dodać kakao, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, płatki owsiane, cynamon, mleko, mąkę i czekoladę. Dokładnie

Kuchnia Pokoleń
Ciasteczka cytrynowe 962

cukier puder przesiać, dodać zimne masło, żółtko oraz skórkę z cytryny, składniki posiekać razem, zagnieść ciasto- ciasto schłodzić 30-60 minut w lodówce- jajko roztrzepać z cukrem, chwilę podgrzewać na małym palniku, ciągle mieszając- dodać sok i skórkę z cytryny, podgrzewać, aż masa zrobi się ciepła- do masy dodać po kawałku zimne masło, mieszać aż masło się rozpuści, a masa(...)zgęstnieje- masę zdjąć z palnika, dodawać po kawałku czekoladę, mieszać do połączenia się składników- gotowy krem przetrzeć przez sitko, aby uzyskać gładką konsystencję, schłodzić przez kilka godzin w lodówce - piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni- ze schłodzonego ciasta formować małe (około 6g) kuleczki, układać je w lekkich odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia- uformowane ciasteczka piec przez

Smakołyki Bereniki
Quiche z kurkami 354

pieprz'; document.write(" "); Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do malaksera i pulsacyjnie miksujemy (można też zagnieść ręcznie). Gdyby nie chciało się połączyć w jedną masę dodajemy odrobinę wody. Gdy w malakserze powstaną okruchy, wyjmujemy i zagniatamy chwilę ciasto w dłoniach, formujemy kulę i zostawiamy na 15-20 minut w lodówce, aby odpoczęło. Kurki dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części

Poezja smaku
Pierniczki korzenne 220

łyżki przyprawy korzennej do piernika pół łyżki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia W garnuszki rozpuścić miód z margaryną. Do tej masy (już przestudzonej) dodać utarte jajka z cukrem. Dokładnie wymieszać. Dodać do miski pozostałe składniki i wyrobić ciasto. To ciasto, które powstanie włożyć do lodówki (lub zamrażarki - 30 minut) na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć pokroić

Gotuję Testuję
Tort Ferrero Rocher 198

samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzn. suchego patyczka. Biszkopt powinien być gotowy po około 15-20 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Po upieczeniu(...)Obie części biszkoptu pączujemy (ja używam do pączowania niewielkiej ilości płynu, ponieważ nie lubię kiedy ciasto jest „mokre”, więc pączuję głównie boki i lekko środek). Krem dzielimy na 3 części. Następnie spód smarujemy 1/3 kremu, na tej warstwie umieszczamy bezę, smarujemy ją kolejną częścią masy i układamy na nim drugą część biszkoptu. Górę tortu i boki smarujemy resztą masy

PatiGotuje
Pierożki z mango, papają i curry w sosie z karmelizowanym rozmarynem i czosnkiem pod czarnuszką 236

czubate łyżki kaszy manny instant - 1 łyżka bułki tartej - sól do smaku Całość miksujemy blenderem na gładką masę i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki Wykonanie: Na stolnicę wysyp mąkę, zrób wgłębienie nożem, dodaj żółtka, sól i zacznij nożem zarabiać ciasto zbierając je z boków. Dodawaj stopniowo ciepłą wodę i zagniataj nożem. Wodę dodajemy do momentu zebrania mąki. Resztę procesu

SMYKWKUCHNI
FIT Święta - Przepis #99 Piernik z kaszy przekładany domowymi powidłami śliwkowymi (bez glutenu) 233

już robiłam ciasto  LINK . ) Ciasto jest bardzo delikatne w smaku, aż rozpływa się w ustach. Pachnie przyprawą korzenną, którą czuć w całym domu. Wartości odżywcze na jedną porcję (moje ciasto podzieliłam na 16 kawałków, jako słodzik użyłam ksylitol): 199kcal w tym B: 5,7g, W: 20g T: 11 g.   Składniki - 200 g (2 woreczki) kaszy gryczanej - 120 g mąki(...)dodajemy powoli zbelndowaną kaszę oraz rozpuszczony olej z czekoladą. Na koniec wsypujemy mąkę, kakao, przyprawę oraz sodę.   Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez koło 45-50 minut .  Kiedy ciasto wystygnie przekrawamy je na pół i smarujemy powidłami.  Następnie   dekorujemy ciasto polewą przygotowaną z rozpuszczonego oleju kokosowego

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania