misce wymieszać resztę mleka, 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę soli i 2 całe jajka. Do wyrośniętego rozczynu dołożyć mąkę i masę jajeczną, wymieszać dobrze, dodać roztopione masło, wyrabiać dokładnie ręką ok. 5 minut. Odstawić ciasto na kolejne 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie odrywać kawałki ciasta i robić z nich wałeczki, 2 paseczki przeplatać ze sobą i dobrze połączyć
Zasmakuj Kuchniwidelcem, dodać rodzynki/żurawinę oraz cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Wymieszać wszystko z dynią. Białka ubić na pianę i dodać do masy serowo – dyniowej razem z przesianą mąką i cynamonem. Wszystko mieszamy i sprawdzamy czy ciasto jest wystarczająco gęste, żeby smażyć placuszki. Jeśli jest za luźne dodajemy jeszcze trochę mąki. Rozgrzewamy bardzo dobrze patelnię ( w przeciwnym razie placki zaczną
I LOVE LIFEDzisiaj przychodzę do Was z pomysłem obiadu na słodko. Pierogi nadziane są masą piernikową. Jeśli jesteście ciekawi tego połączenia smakowego, to zapraszam Was do próbowania :) Składniki: ciasto - 325 g mąki pszennej - 1 jajko - 100 ml ciepłej wody - szczypta soli farsz - 100 g pierników katarzynek - 250 g mascarpone - 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, sól oraz wodę. Wszystkie
Zainspirowana w kuchniwolnych obrotach) - połączyć z ostudzoną czekoladę. Na końcu wsypać mąkę uprzednio przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać na jednolitą masą i porządnie (!) schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny. Po tym czasie z ciasta uformować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dokładnie obtoczyć w cukrze pudrze i umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Kulek
Di gotujemrożone. Torcik wyszedł pyszny, lekki i orzeźwiający, a wino choć było wyczuwalne to nie zdominowało smaku ciasta. Bardzo gorąco polecam :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki ksylitolu 8 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa jogurtowa: 600 ml jogurtu naturalnego 100 g ksylitolu 20 g żelatyny Galaretka z wina: 450 g mieszanych(...)całkowicie się rozpuści. Odstawić do ostudzenia. Na zastygniętą masę jogurtową wyłożyć zamrożone owoce i polać wystudzoną i tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na minimum godzinę lub do czasu aż galaretka zesztywnieje. *Zamiast wina można użyć zwykłej galaretki (najlepiej użyć wtedy dwie). Ja dałam wino półsłodkie i dodatkowo 3 łyżki ksylitolu. **Ciasto robiłam w tortownicy o średnicy
Healthy food explorerCukinie i ziemniaki przełożyłem do miski, wbiłem jajka, dodałem przesianą mąkę, posiekaną natkę, miętę i koperek. Doprawiłem solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto dokładnie wymieszałem. Na patelni rozgrzałem mocno olej. Uformowałem placuszki, każdy z jednej łyżki masy. Smażyłem z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki osączyłem z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podałem z sosem
R'n'G Kitchenodrobiną soli. Odstawić na bok. Do blendera dodać pokruszony twaróg, żółtka, kaszę manną,połamanego banana, sodę, cukier waniliowy. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Smażenie – rozgrzać mocno patelnię. Łyżką nałożyć porcję ciasta i smażyć na średniej temperaturze aż będzie można placuszki odwrócić. Na drugiej stronie smażyć w ten sam sposób. Podawać placuszki z jogurtem
Kuchnia Pokoleńminut Z podanych składników wychodzi 5 naleśników Opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru Duże jajko Mleko Wszystkie składniki wystarczy dokładnie zmiksować na gładką masę Mleko dodać w takiej ilości, żeby uzyskać dość rzadką konsystencję. Ja robię to ciasto bardziej płynne niż w przypadku tradycyjnych naleśników, wychodzą wtedy cienkie i delikatne Ciasto wylewać porcjami na dobrze rozgrzaną patelnię, smażyć około minutę
HealthyCreationsmieszam, aż powstanie gładkie cisto. Na patelni lub w garnku rozgrzewam olej (ok 2cm głębokości) i nakładam porcje ciasta na tłuszcz (najlepiej zrobić to przy pomocy 2 łyżeczek tzn na jedną nabieram masę a drugą zdejmuję ją z łyżeczki do gorącego oleju). Pączki smażę na złoty kolor przekręcając co chwilę a następnie
Gotuj Się Kto Możeciast, mięsa, oraz innych kalorycznych potraw. To smakowita sałatka owocowa w wersji fit bez cukru, tylko z sokiem z owoców. Zamiast kawałka ciasta polecam zjeść miseczkę takiej sałatki owocowej. Wszelakich egzotycznych owoców Piotrek przywiózł mi całą masę, więc je codziennie jem coś innego. Ta błyskawiczna sałatka owocowa z banana, grejpfruta i świeżego ananasa wygląda bardzo apetycznie, jest bardzo smaczna, można
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzez praskę, jajko wbijamy do pozostałych składników. Do smaku dodajemy sól, pieprz i porządnie wyrabiamy. Wstawiamy do lodówki na ~30 min. -- Następnie ciasto dzielimy na części, wałkujemy na ~3mm i wycinamy krążki, które faszerujemy wcześniej przygotowaną masą, dokładnie sklejając brzegi. -- Pierogi gotujemy w osolonej wodzie przez 2-3 minuty, od czasu wypłynięcia na wierzch. Oczywiście każdorazowo pierogi wrzucamy
chleba naszegonamoczenia na co najmniej 8 godzin Po tym czasie odlać wodę i wypłukać soczewicę w świeżej wodzie Wypłukaną soczewicę zblendować na gładką masę razem z siemieniem lnianym, słonecznikiem i tahini Dodać taką ilość wody, żeby uzyskać ciasto jak na naleśniki Porcje ciasta wylewać na rozgrzaną suchą patelnię (lub z odrobiną tłuszczu jeśli będą przywierać, ja używam patelni teflonowej i smażyłam
HealthyCreationsstanie się blada i lekko puszysta. Dodać ricottę i lekko zmiksować. Wsypać suche składniki i delikatnie połączyć szpatułką, aż do uzyskania jednolitej masy. Starać się jednak nie stracić puszystości. Przy pomocy dwóch łyżek wkładać małe porcje ciasta na rozgrzany olej. Porcje ciasta nie powinny być zbyt duże, aby zdążyły upiec się w środku. Ogień pod rondlem powinien być niewielki, gdyż
olalacookingszpinaku świeżego Wykonanie Mleko połączyć z wodą i dodać pozostałe składniki. Dobrze wymieszać na jednolitą masę. Konsystencja powinna być nieco gęsta. Na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu każdorazowo wylewać porcję ciasta, rozprowadzając równomiernie na całej patelni. Smażyć 2 minuty z jednej strony,następnie naleśnik przewrócić na drugą stronę i lekko podrumienić.Szpinak umyć
w mojej kuchnimielonego Galeo 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie : Banana rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy,masło i jajko, ucieramy na gładką masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia,sodą i imbirem,dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy ciasto łyżką, będzie miało lekko rzadką konsystencję, ale tym się nie zrażajcie, dzięki temu ciastka będą mięciutkie. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, dłonie zwilżamy
Sama słodycz i szczypta chili