lekki ,smaczny obiad, ze szpinakiem 215szpinaku świeżego Wykonanie Mleko połączyć z wodą i dodać pozostałe składniki. Dobrze wymieszać na jednolitą masę. Konsystencja powinna być nieco gęsta. Na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu każdorazowo wylewać porcję ciasta, rozprowadzając równomiernie na całej patelni. Smażyć 2 minuty z jednej strony,następnie naleśnik przewrócić na drugą stronę i lekko podrumienić.Szpinak umyć
w mojej kuchni
Ciasteczka z bananem, czekoladą i nutką imbiru 149mielonego Galeo 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie : Banana rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy,masło i jajko, ucieramy na gładką masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia,sodą i imbirem,dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy ciasto łyżką, będzie miało lekko rzadką konsystencję, ale tym się nie zrażajcie, dzięki temu ciastka będą mięciutkie. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, dłonie zwilżamy
Sama słodycz i szczypta chili
Domowe bułki do hamburgerów 236drożdże mieszamy ze sobą i odstawiamy na około 10 minut. Po tym czasie dodajemy sól, jajko i szklankę mąki – wyrabiamy na gładką masę; można użyć trzepaczki bądź miksera. 2 Następnie dodajemy pozostałą mąkę, delikatnie mieszamy, aż ciasto nabierze gładkiej konsystencji i nie będzie przyklejało się do rąk. Jeżeli jest zbyt rzadkie, dodajemy odrobinę mąki - musi mięć delikatną, ale zwartą konsystencję
Kuchnia Bazylii
Quiche lotaryński 201minut w temperaturze 180 stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Na tak podpieczone ciasto wykładamy przygotowane nadzienie. Piecz przez 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, aż masa jajeczna zetnie się i lekko zarumieni. Wyciągnij z piekarnika ostudź. Podawaj na zimno lub gorąco. Smacznego Artykuł Quiche lotaryński pochodzi z serwisu I LOVE
I LOVE LIFE
CIASTO SZPINAKOWE 150podawać w dowolnej formie. Dekoracja to ulubione dodatki. Ja proponuję truskawki, borówki lub granat. A waszym zdaniem, która forma jest najsmaczniejsza? Truskawkowe pole Biedronkowe truskawki Borówkowe runo Wybuchowy granat Ciasto: 450g mrożonego szpinaku 3 duże jaja 250g cukru 1 cukier waniliowy 1 szkl oleju 2 szkl mąki tortowej (typ 550) 3 łyżeczki proszku do pieczenia Przełożenie: 500ml śmietanki(...)dekoracji Szpinak rozmrażamy i odciskamy. Żelatynę łączymy z wodą. Pozostawiamy do napęcznienia. Jaja wraz z cukrem miksujemy na puszystą masę, dodajemy olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Pieczemy 45minut w 160 o C. Po wystudzeniu ciasta odkrajamy wierzchnią warstwę i kruszymy. Pozostałą część kroimy na części. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i roztopioną żelatynę. Na ciasto wykładamy
Słodki Zakątek
Pieczone nuggetsy z indyka z sosem paprykowym 257miejsce na 1 godzinę. W misce miksujemy ze sobą mleko, jajko, mąkę. Doprawiamy papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem. Do masy wrzucamy mięso. Płatki kukurydziane rozdrabniamy np. w blenderze. Kawałki mięsa pojedynczo wyjmujemy z ciasta, panierujemy w rozdrobnionych płatkach i układamy na dużej blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nuggetsy wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C i pieczemy
Qchnia po prostu
Przepisy na Sylwestra 1169suszonymi śliwkami 23. Sałatka król imprezy 24. Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego na wytrawnie 25. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 26. Strogonow drobiowy 27. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28. Wafle z masą mleczno - kakaową 29. Kruche ciasteczka z dżemem 30. Zapiekanka z tortellini, kurczakiem w gyrosie, szpinakiem i brokułem
kruche babeczki
Cynamonowe ciasteczka z kleiku ryżowego z białą czekoladą 163łyżeczki cynamonu (płaskie) 50g białej czekolady Masło/margarynę z cukrami utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajko. Do powstałej masy dodać cynamon, a na końcu wmieszać (najlepiej za pomocą dłoni) posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia/ Całość
Di gotuje
Domek z piernika 140miód, przyprawę korzenną, cynamon, kakao rozpuszczamy w garnku, podgrzewamy na małym ogniu. Sodę oczyszczoną rozpuść w łyżce zimnej wody, dodaj do wystudzonej masy miodowej, następnie dodaj żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia dodaj, wymieszaj i zagnieć ciasto, dodaj kilka łyżek śmietany, gotowe ciasto włóż do lodówki na 20 minut. Podziel ciasto na części. Rozwałkuj na grubość
Kurnikowo
Donaty z serowo-truskawkowym nadzieniem 229słoik dżemu truskawkowego Łowicz 1 szklanka serka mascarpone cukier puder do posypania Białka jajka ubić na sztywno. Pozostałe składniki ciasta zmiksować ze sobą i dodać pianę z białek, odłożyć mikser i delikatnie wymieszać masę. Donaty wypiekać na złoty kolor w maszynce. Trwa to około 5-7 minut. Serek mascarpone wymieszać z dżemem truskawkowym. Gotowe
Jadło i czytadło
nalesnik z piekarnika 143przez c o najmniej 10-12 minut. W blenderze ubić jajka z mlekiem ,dodać mąkę i sól. Mieszać do uzyskania gładkiej kremowej masy. (można tez ręcznie trzepaczką ) Na rozgrzana patelnie włożyć 1 łyżeczkę masła ,delikatnie wlać ciasto ,pokrywając dno ,a następnie upiec w piekarniku. (Ostrożnie wyjąć bardzo gorącą patelnię z piekarnika.) Holenderski naleśnik będzie się zaciągać wokół krawędzi, nawet
w mojej kuchni
Placuszki serowe z truskawkami 2937budyń bez cukru) - olej Przygotowanie: Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtko. Ser rozgniatamy widelcem i dodajemy do jajecznej masy cały czas miksując wsypujemy powoli budynie. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i ciasto wykładamy na patelnię formując placuszki. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia z każdej strony. Podajemy z dżemem truskawkowym. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Kulinarne życie
3 bit 213Hej! A teraz smaczne ciasto bez pieczenia znane pod nazwą 3 bit. Wielkim plusem jest to, że robimy go niemal z prędkością światła ☺ , no i z
Tylko pysznie
Szybki piernik wylewany 225mieszamy z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Dodajemy do utartej margaryny razem z mlekiem i dżemem. Wszystko razem mieszamy na gładką masę. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, funkcja góra / dół. Ciasto pieczemy przez 1 godzinę. Kiedy wystygnie polewamy roztopioną czekoladą. Smacznego
Kuchnia od dwojga