ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:983/1378)

Biszkoptowe naleśniki z lekką pianką 246

brzoskwinia Do dzieła: Jajka i słodzik/cukier miksujemy na gładki krem-piankę - ok. 10-15min. Kiedy uzyskamy jedwabistą, lekka konsystencję, dodajemy mąkę i wszystko bardzo delikatnie mieszamy metalową łyżką. Piekarnik nagrzewamy do 180*C, blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i wylewamy na nią porcję ciasta, bez rozprowadzania go na boki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Spektrum Smaku
Serowe chmurki z akacją 187

mieszankach herbat, w pieczywie (w postaci aromatu), w kremach kosmetycznych wygładzających zmarszczki oraz w produktach do aromatoterapii i kąpieli relaksacyjnych.  Kwiaty akacji mają wszechstronne zastosowane w kuchni. Lekko słodkie i aromatyczne płatki można suszyć, taka herbatka przyda się jesienią i zimą. Surowe można smażyć w cieście naleśnikowym (podobnie jak kwiaty bzu czarnego), dodawać do deserów, lodów

SzczyptaSmaQ
Muffinki jaglano czekoladowe 176

mogłam przepuścić takiej okazji, musiałam przygotować coś czekoladowego. Jednak po wszystkich ciastach, babach, sernikach świątecznych chciałam, żeby w dzisiejszym wypieku pojawił się zdrowy akcent, wykorzystałam w tym celu kaszę jaglaną, którą przemieliłam na mąkę. Babeczki wyszły mocno czekoladowe, słodkie, pyszne. Muffinki jaglano czekoladowe robi się błyskawicznie, ozdobiłam je kremem na bazie nutelli i chudego twarogu i posypałam posiekanymi cukierkami czekoladowymi

dom-agi.pl
Tort śmietankowy 207

będzie zimny. Margarynę o temperaturze pokojowej ucieram z cukrem na puszysty krem dodając do niego zimny budyń i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Obie kremówki ubijam na sztywno i ok połowę bitej śmietany dodaję do masy budyniowej. Schładzam w lodówce. Zimną masą przekładam krążki tworząc tort, smaruję boki ciasta. 2/3 bitej śmietany smaruję na wierzchu, a do reszty dodaję kakao

Ciasteczkowy Potwór
Bakaliowy mazurek 214

Zapraszam Was na nieskomplikowanego, bez zbędnego wyrabiania ciasta i mega zdrowego Mazurka, bo bez masła, bez jajek, bez glutenu, a za to w 100% na wartościowych bakaliach. W zależności od Waszych upodobań zależeć będzie jaki charakter nabierze ten mazurek, czy będzie orzeźwiający ( np. z kremem cytrynowym- lemon curd ), a może wersja pomarańczowa ( np. z wegańskim pomarańczowym kremem- orange curd

Kraina Miodem Płynąca
Pączki serowo-bananowe z mascarpone i truskawkami 161

ciasto miała jednolitą konsystencję, by dało się je rozwałkować. Konsystencja ciasta, może być rzadsza w zależności od rodzaju produktów jakie używacie na przykład: jeśli ser jest zbyt wodnisty to będzie potrzebne więcej mąki- bądźcie na to gotowi. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut po każdej ze stron. krem:  Zmieszać wszystkie składniki. nakładać na ostudzone pączki Nadziewać pączki po ostudzeniu

KreatywnePiny
Biszkopt 475

lekko ją mieszkamy (ja mieszkam mikserem na mniejszych obrotach). Wylewamy ciasto na przygotowana wcześniej formę z papierem do pieczenia. Pieczemy 50min w 180 stopniach. (czas pieczenia w moim piekarniku który nie jest wysokiej jakości w innych ten czas może być krótszy) Po wystygnięciu można go przełożyć dowolnym kremem lub zjeść taki ;] smacznego

Tanio szybko zdrowo
Ciasteczka kukurydziane 230

utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać śmietanę. Dosypać mąkę. Wyrobić ciasto. Włożyć na około 20 minut do lodówki. Rozwałkować na grubość około 5 mm. Wycinać ciasteczka dowolnego kształtu, jedne pozostawić w całości, w połowie wyciąć dziurkę. Piec 10 – 15 minut w temp. 180’C. P.S. Można przełożyć kremem, bitą śmietaną, dżemem lub posypać cukrem pudrem według uznania Smacznego

Luźna Kuchnia
TORT AUTA ZYGZAK MCQUEEN 227

chciały osobne torty, więc nie musiałam kombinować jak połączyć ich zainteresowania na jednym torcie. Chłopiec bardzo lubi zygzaka Mcqueen'a, więc wykonałam tort w stylu angielskim, biszkopt, czekoladowy krem, krem maślany do otynkowania i dekoracja z lukru plastycznego. Przyznam, że robiłam już kilka tortów z lukrem, jednak za każdym razem mam kłopot z jego położeniem na tort, aby było równo(...)Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan, następnie włożyć ponownie do piekarnika (już wyłączonego) i pozostawić tam biszkopt aż piekarnik się wystudzi.  Biszkopt najlepiej piec dzień przed rozkrojeniem. Biszkopt rozkroić na 3 części. Krem czekoladowy: * 500 ml śmietany kremówki

Zrób to smacznie
Migdałowiec bez pieczenia 440

kcal;)  Migdałowiec według przepisu siostry Anastazji. Proste w wykonaniu ciacho, bez pieczenia i naprawdę smaczne! Wymiary blaszki: 25x20 ale wielkość blaszki ma znaczenie tylko jeżeli chcemy osiągnąć wysokie ciasto. Jeśli niższe lub nie ma to dla nas znaczenia, wtedy możemy użyć większej blaszki lub taką jaką mamy w domu. Składniki: 2 paczki krakersów po 200 g 100 g płatków(...)powstały grudki, gładki krem odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia. Migdały prażymy na suchej patelni, co jakiś czas mieszając, aby uniknąć przypalenia migdałów. Ostawiamy do całkowitego wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance ciepłej wody. Śmietankę miksujemy z 1 łyżeczką cukru pudru. Gdy śmietanka będzie już gęsta, powoli strumieniem wlewamy zimną żelatynę, ciągle miksując. Składamy ciasto: krakersy zimna masa budyniowa krakersy

Życie zaczyna się w kuchni
TORT KOKOSOWO- BRZOSKWINIOWY W STYLU CUTE 143

Matko! - mojej córki)  fanki stylu CUTE  -słodka mała chmurka, rzygająca tęczą ( w sumie tak można określić dziecko przekraczające te magiczne "naście" lat). Puszysty biszkopt, kokosowo - brzoskwiniowy krem z bitej śmietany. Do szczęścia nie trzeba nic więcej... Tort pokryłam cienką warstwą masy maślanej, jest to konieczne, gdy chcemy pokryć tort masą cukrową lub polewa lustrzana , bita śmietana może się(...)ciasto się upiecze upuszczam je na podłogę z wysokości ok. pół metra (zapobiega to opadaniu biszkoptu) studzę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach  kiedy ostygnie przekrawam na trzy części pierwszy blat nasączam naparem z gorzkiej herbaty  Rozpuszczam dwie galaretki w dwóch szklankach wody, lekko już zastygłą galaretkę wykładam na biszkopt i wkładam do lodówki. Przygotowuję krem. SKŁADNIKI NA KREM

Upiecz sobie babeczkę
Ciasto - krówka - pycha 1606

Przygotowanie kremu: W około 500 ml  mleka rozmieszać dobrze budyń Pozostałe 500 ml mleka wlać do garnuszka, posłodzić i gdy zacznie się gotować, wlać rozmieszane budynie-gotować mieszając  Zdjąć z ognia Do lekko przestudzonej masy wkręcić masło- doskonale ucierając Jeszcze ciepłą masą przekładać kolejne placki Wierzch posmarować najlepiej następnego dnia gotową masą krówkową. Przepis i ciasto dostałam

Proste Potrawy
3-bit 263

posmarować kremem budyniowym. Następnie na warstwie kremu ułożyć krakersy. Ubić śmietanę kremówkę ze Śmietan-fix-em. Odłożyć 1/4 śmietany na bok - a do 3/4 ilości dodać masę karmelową. Posmarować nią krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów. Do odłożonej śmietany dosypać 2 łyżki cukru pudru i delikatnie wymieszać. Posmarować nią wierzch ciasta. Całość obsypać wiórkami kokosowymi i czekoladą (fot.2). Schłodzić najlepiej

Świat Ciasta
Ciasto Raffaello 195

klasyk internetu, dedykuję właśnie im. Ciasto jest mocno kokosowe, bardzo kremowe i wbrew pozorom wcale nie za słodkie… niebo w gębie i wcale to co pisze nie jest przesadą, bo wygląda lekko jak puch… jak pierzaste obłoki. Myślę, że zachwyci amatorów sławnych pralinek i nie tylko. Składniki (forma 24cm x 30cm): Krem: 4 szklanki (1000 ml) mleka(...)równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej. 9) Całość posypać mielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 10) Gotowe ciasto przed podaniem odstawić do lodówki, do schłodzenia (ok. 3-4 h). Przechowywać w lodówce. Artykuł Ciasto Raffaello pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Ciasto Raffaello 248

klasyk internetu, dedykuję właśnie im. Ciasto jest mocno kokosowe, bardzo kremowe i wbrew pozorom wcale nie za słodkie… niebo w gębie i wcale to co pisze nie jest przesadą, bo wygląda lekko jak puch… jak pierzaste obłoki. Myślę, że zachwyci amatorów sławnych pralinek i nie tylko. Składniki (forma 24cm x 30cm): Krem: 4 szklanki (1000 ml) mleka(...)równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej. 9) Całość posypać mielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 10) Gotowe ciasto przed podaniem odstawić do lodówki, do schłodzenia (ok. 3-4 h). Przechowywać w lodówce. Artykuł Ciasto Raffaello pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me