ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:972/1378)

Tort podwójnie czekoladowy z gruszkami 161

czekolady, po 200 gr gorzkiej i białej. Tort nie jest skomplikowany. Przygotowanie zaczęłam dwa dni przed imprezą. Upiekłam wtedy biszkoptowe blaty kakaowe. Następnego dnia przygotowałam frużelinę gruszkową oraz kremy. Tego dnia złożyłam cały tort, żeby się dobrze przegryzł. Jeżeli nie jesteście fanami gorzkiej czekolady można ją zastąpić mleczną, jednak tort będzie wtedy dość słodki. W tej wersji tort jest słodki(...)około 30 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Przekroić na 2 blaty. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem z białej czekolady: 200 gr czekolady białej (ja użyłam czekolady

moj przepis na
Ciasto Malinowa chmurka-pyszne, z malinami, bezą-na dużą blaszkę 279

wymiarach ok 25x35cm KRUCHE CIASTO  -5 żółtek  (białka odkładamy do bezy) -3 łyżki cukru pudru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 cukier waniliowy  -100g masła -1,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) GALARETKA Z MALINAMI -500g malin świeżych lub mrożonych -3 malinowe galaretki -3,5 szkl wody KREM -650ml śmietanki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kawowa tarta z truskawkami i mascarpone 144

Tort z truskawkami, brzoskwiniami i kremem galaretkowym   Spód tarty: - 300 g mąki ( u mnie 200 g białej pszennej i 100 g pełnoziarnistej)* -  200 g chłodnego masła - 100 g cukru pudru - 1 jajko/ 2 żółtka - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalane 4 łyżkami wrzątku i ostudzone Posiekaj wszystkie składniki w malakserze kuchennym. Z ciasta uformuj kulę, zawiń w folię(...)minut;  2- wykładasz ciasto papierem, posypujesz fasolą/grochem itd., pieczesz 10 minut z obciążeniem, wyciągasz, zdejmujesz papierem z fasolą, wkładasz ponownie do piekarnika na kolejne 5-10 minut. Po tym czasie odstaw spód do wystygnięcia. * Oczywiście może być tylko z białej mąki, jeśli chodzi o pełnoziarnistą nie może być jej więcej niż połowa. Krem: - 500 g mascarpone - 3 łyżki

Corner With Recipes
Tort czekoladowy z żurawiną 219

wanilinowego 32g 100g orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: 150ml wody sok z 1/2 cytryny 3 łyżeczki cukru pudru 3 krople aromatu waniliowego 2 łyżki spirytusu Krem: 300g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 łyżka cukru pudru 4 płaskie łyżeczki żelatyny 6-7 łyżek wody(...)biszkopt wyjąć z blaszki, usunąć papier i przekroić go w poziomie dwa razy. Otrzymamy 3 krążki ciasta. Jeden biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. 7. Składniki do nasączenia wymieszać i 1/3 ponczu nasączyć biszkopt w blaszce. Następnie posmarować go 3-4 łyżkami żurawiny. Krem: 8. Żelatynę zalać 6-7 łyżkami wody i odstawić na 10 minut, aby napęczniała. 9. Czekoladę

Mała Cukierenka
Babeczki z kremem budyniowym 161

mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy trzepaczką. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1cm od brzegu, zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Foremkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 25 minut. Składniki na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 ml mleka 4 łyżki cukru 1,5 kostki masła Przygotowanie: Budyń rozpuszczamy

CityTaste - Przepisy
Toffinek 129

Toffinek od samego początku wzbudził moje zainteresowanie. Znalazłam go w gazetce z przepisami i czytając składniki stwierdziłam, że musi być pyszny. Po kilku drobnych przeróbkach tak

PatiGotuje
Deser bananowy z kajmakiem 185

Dzisiaj deser dla zabieganych lub dla tych, którzy lubią proste rozwiązania. Z bananem, pokruszonymi herbatnikami, kremem z serka mascarpone i kajmaku. Przygotowanie go nie zajmuje dużo

Oryginalny smak
Sernik z mascarpone 140

Jeśli planujesz upiec dobre, a do tego proste i piękne ciasto..to  sernik z mascarpone będzie idealnym wyborem. Aby go zrobić wystarczy bowiem wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i przelać do formy.  Pyszny krem czekoladowy, który dodajesz po upieczeniu sernika oraz kolorowe owoce, to dodatki które sprawiają, że sernik jest jeszcze pyszniejszy. Dosłownie je się go oczami

AniaGotuje.pl
Tort urodzinowy - bistro mama ma 7 lat! 199

pieczemy w temperaturze 160 – 170 st. około 30 - 40 minut ( do tzw. suchego patyczka).  Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, opuszczamy je w formie na podłogę  z wysokości ok. 30 cm.  Odstawiamy do ostygnięcia.  Po ostygnięciu kroimy na 3 blaty. Krem: Składniki: 400 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 3 białe czekolady ok. 400 g świeżych

bistro mama
ZIELONA ZUPA Z NALEŚNIKIEM 94

pokrojone brokuły w mniejsze części i zalewamy bulionem. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Warzywa miksujemy na gładki krem i przyprawiamy do smaku. PRZYGOTOWUJEMY NALEŚNIKI: Szpinak rozmrażamy, odsączamy wodę. Dodajemy jajka, otręby owsiane, mleko, sól i mieszamy. Dodajemy olej oraz mąkę jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie. Smażymy na patelni. PRZYGOTOWUJEMY FARSZ: Sery mieszamy ze śmietaną. Przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy bazylię, szczypiorek

Kuchnia w oparach
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 149

Może również posłużyć do dekoracji domowych babeczek. Dzięki aksamitnej konsystencji masa łatwo się rozsmarowuje na powierzchni każdego ciasta, ale z powodzeniem można nałożyć ją także do rękawa cukierniczego i stworzyć efektowne wzory. W połączeniu z miękkim masłem sprawdzi się także jako krem do tortów, a ze zmrożonej masy można stworzyć pyszne wiórki do deserów i lodów. Polecam wypróbowaną masę krówkową

Zasmakuj Kuchni
Ciasteczka brownie z migdałami i amaretto 141

lodówki na około 15 minut. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą łyżeczki nakładać porcje ciasta, zostawiając odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 8 minut. Smacznego To też może Cię zainteresować: Brownie Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym Murzynek Trufle czekoladowe     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Szybka przekąska – Domowa bagietka z masłem czosnkowym 236

Jeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezowy wieniec z kremem śmietanowym i lemon curd 170

Znowu beza za mną chodziła i po tygodniu się złamałam. Miałam jeszcze w lodówce trochę kremu cytrynowego, który wykorzystywałam do pysznych, waniliowych ciasteczek i wiedziałam, że

Smaczna Pyza
KULECZKI LUSETKI 193

Szybki i nieziemsko smaczny deser? Ależ proszę bardzo. Kuleczki na bazie wafelków i kremu czekoladowego polecają się dla każdego łasucha ;) Przepis powstał specjalnie na konkurs organizowany

Z Majeczką w kuchni
,,Walentynkowe mini torciki bezowe’’ 81

Dziś coś dla wielbicieli słodkich deserów i bezy. Smakowite, proste w wykonaniu torciki bezowe z kremem i jagodową konfiturą. Składniki: 4 białka 110 g cukru 1

Podróż w kulinaria
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55829

stopniach. I gotowe! Choć można też udekorować nasze mufinki. 11. 3-bit ciasto bez pieczenia Ciasto bardzo słodkie, a roboty przy nim prawie nie ma. A to za sprawą gotowych mas. Składniki : 3 duże opakowania herbatników masa krówkowa, kajmak krem do karpatki bez gotowania 0,5 l śmietanki 30% 2 opakowania śmietan-fixu wiórki kokosowe, tarta czekolada lub posypka cukrowa

dobra gospodyni dom wesołym czyni
ROLADA KAWOWA BEZ PIECZENIA 121

Rolada kawowa to deser, który nie wymaga pieczenia w piekarniku. Smakiem przypomina tiramisu. Krem jest puszysty o delikatnym posmaku kawy. Natomiast oprawa ma bardziej intensywny smak

Kuchnia Paulettes
Oreo, domowe ciasteczka z masą śmietankową 143

łyżeczek naturalnego kakao - 1/2 szklanki cukru - 20 dag masła - 3 żółtka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: - 1/2 szklanki śmietany kremówki 30-36% - 1 łyżka cukru pudru - 2 płaskie łyżeczki żelatyny - 1/4 szklanki gorącej wody  1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą i zagnieść elastyczne ciasto. Mąkę dostosować do potrzeb podczas wyrabiania. Rozwałkować na oprószonym mąką blacie

Apetyczna babeczka
Cytrynowe babeczki z syropem cytrynowo-limonkowym 111

przepis. Babeczki są przyjemnie cytrynowe, ale świetnie nadają się również do tego, żeby ozdobić je jakimś kremem czy dekoracją. Dla kogo: dla lubiących orzeźwiające wypieki dla mających ochotę na pobawienie się w dekorację babeczek dla ciekawych syropu limonkowego Składniki na ciasto: 125g masła (miękkiego) 125g cukru 2 jajka skórka z cytryny (wyparzonej i wyszorowanej) 175g mąki pszennej 2 łyżki śmietany

Mania Wypiekania
Ciasto z truskawkami i pianką toffi 413

przygotowane ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, w celu schłodzenia i stężenia  pianki tofii. Ciasto przechowywać w lodówce. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis na blachę o wymiarach 36 x 20 cm. Masę czekoladową można zastąpić gotowym kremem czekoladowym np. nutellą, a także zamiast 200 g mlecznej czekolady, przygotować ją z 100 g mlecznej

Gospodyni Miejska
Rurki z bitą śmietaną 135

nakładamy łyżkę ciasta i pieczemy wafle ok. 2 minut. Wielkość rurek zależy od tego, ile nałożymy ciasta na waflownicę. Jeszcze gorące wafle szybko owijamy wokół rączki od drewnianej łyżki i pozostawiamy do wystudzenia.  Przed podaniem napełniamy bita śmietaną  lub dowolnym kremem według upodobań. Smacznego

Pyszności Słodkości
,,Ciasto z melonem’’ 391

cukrem pudrem. Ubitą kremówkę przekładamy na biszkopt kakaowy i wyrównujemy. Złożenie ciasta: Na orzechowe upieczone i ostudzone ciasto wykładamy masę melonową, przekładamy plackiem białym i wstawiamy do lodówki aby stężało. Masę dyniową wykładamy na placek biały i przekrywamy plackiem kakaowy, smarujemy kremem śmietanowym. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Placek orzechowy -tężejąca wkładka melonowa- placek biały -masa dyniowa -placek kakaowy -masa

Podróż w kulinaria
Babka czekoladowa 123

parą wodą najlepiej w metalowej miseczce i lekko przestudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszysty i jasny krem. Dodawać po 1 jajku, stale ucierając. Na koniec wlać przestudzoną czekoladę i zmiksować. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy keksowej lub do formy z kominkiem. Piec około

Kubki smaku
Miodowe ciasto z gruszką 155

jajek miksuje się wszystko dodając kolejno składniki. Na koniec należy wrzucić dowolne owoce ( u mnie gruszki ) i szybkie ciacho do popołudniowej herbaty gotowe. Reakcja sody z miodem nadaje ciastu przyjemy, herbaciany kolor, Na tortownicę 26 cm: - 5 jajek - 0,5 szkl. cukru - 0,5 szkl. miodu - 3/4 szkl. oleju - 2,5 szkl. mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)jaja w całości, Dodajemy cukier i miksujemy do momentu ubicia jajek na jasny krem, Następnie wlewamy miód i olej. Miksujemy kolejne kilka minut. Jak masa uzyska jednolitą strukturę zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę z proszkiem i sodą. Na koniec wlewamy ocet i mieszamy. Do ciasta dodajemy owoce i mak. Mieszamy szybo i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

kawawszklance
Kakaowe naleśniki z mascarpone, nektarynkami i żurawiną 155

konsystencja będzie zbyt wodnista lub zbyt gęsta. Na rozgrzanej patelni z niezbyt wielką ilością tłuszczu rozlać chochelką ciasto naleśnikowe, smażyć z obu stron. Przygotować farsz: mascarpone z serkiem homogenizowanym i cukrem pudrem zmiksować. Nektarynki pokroić w kostkę. Na połówce naleśnika umieścić krem z mascarpone, na to pokrojoną w kostkę nektarynkę i garść żurawiny. Przepis brał udział w akcji Morelkowo Brzoskwiniowo

Corner With Recipes