ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:971/1378)

Torcikowe ciasto z owocami 223

swoje małe przyjemności trzeba znaleźć czas, choć odrobinkę. Tym razem wyczarowałam torcikowe ciasto z pysznymi, sezonowymi owocami lata - brzoskwiniami i jagodami. Bardzo, bardzo smakowite :) Składniki: (na tortownicę 24cm) BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 1 litr śmietanki kremówki 36% 250g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Cakes By Kejt
BABKA WIELKANOCNA z kremem cytrynowym i miętą! 209

Kochani dzisiaj moja propozycja na wielkanocny stół, pyszna ucierana babka na oleju kokosowym, z mąki ze zmielonych płatków owsianych, podana z kremem o smaku cytrynowym i

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka owsiane z żurawiną 167

proszkiem do pieczenia wsypujemy do miski i mieszamy. Masło ucieramy mikserem na gładki krem. Nie przerywając miksowania dosypujemy partiami cukier. Następnie dodajemy jajo i dalej ucieramy jeszcze przez ok. pół minuty. Do maślanej masy wsypujemy żurawinę z mąką i proszkiem do pieczenia. Dokładnie ze sobą mieszamy. Ciasto przekładamy na blat i krótko wyrabiamy. Formujemy z niego kulkę i zawijamy

MyCookBook.pl
Torcik urodzinowy 242

Dziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt

Passion of Cooking
ogniste muffiny 202

oraz mleko i mieszamy przy pomocy np. szpatułki do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonej papierowymi papilotkami foremki na muffiny (ok. 10 szt.). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 25 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 170 g masła, miękkiego 200 g serka kremowego np. philadelphia

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy z wiśniami 198

zmiksować. Mąkę wymieszać z kakao i dodać do masy jajecznej. Połączyć delikatnie szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i upuścić w formie na blat, wystudzić. Krem: 750 ml śmietanki 36% 750 g mascarpone 200 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej

Chocolate Muffin Blog
Tort brzoskwiniowy z Świnką Peppą 162

No i 3 urodzinki córeczki za nami:)  Tort był brzoskwiniowy a przepis wzięłam z Kwestii Smaku. Brzoskwinie w połączeniu z kremem mascarpone i kremówką dały

Moja Galeria Smaku
czekoladowe babeczki z miętą 191

dodajemy miętę i mieszamy. Następnie do wymieszanych suchych składników przelewamy mokre, mieszamy. Gotowym ciastem wypełniamy wyłożone papierowymi papilotkami foremki na muffinki. Pieczemy w nagrzanym do 200 st. C. piekarniku przez ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. /Inspiracja przepisu od Justyny Śnieżek/ Opcjonalnie podajemy z kremem składniki na krem: 150 g miękkiego masła 330 g cukru pudru 1 łyżka

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżowa tarta ze szparagami. 214

tego, co nam pora roku ofiaruje. Dziś szparagi. Nie następny przepis na krem ze szparagów, szparagi z boczkiem albo szparagi z omletem. Tego pełno. Dziś tarta ze szparagami, podana w trochę inny sposób. DROŻDŻOWA TARTA ZE SZPARAGAMI, DOJRZEWAJĄCĄ SZYNKĄ, JAJKIEM W KOSZULCE I CZARNĄ SOLĄ. Ciasto na spód tarty : 0,5 kg mąki pszennej ½ kostki masła dwa jajka łyżeczka cukru

ladykitchen
Tarta paprykowa 179

Tworząc ten przepis miałam przed oczami krem paprykowy stworzony przez Andrzeja Polana w programie w programie Polska ze smakiem. Tarta wyszła obłędna i mimo, że na zdjęciach nie udało mi się wychwycić jej smakowitości. Zapewniam- jest boska! Składniki: na ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 łyżeczka soli 3 łyżki wody nadzienie: cebulki konserwowe (opcjonalnie) 2 jaja

Wielki apetyt
Orzeszki 209

pieką. Wystarczy, że zaświeci się zielone światełko i orzeszki gotowe. Teraz tylko przełożyć kremem. Uwielbiam te ciasteczka. Składniki: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 jajko 1/2 szklanki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki sody sól do smaku 1 szklanka cukru Wszystkie składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta odrywamy malutkie kawałki i formujemy kuleczki. Kuleczki wkładamy do nagrzanej formy i pieczemy

Salonik smaków
Domowe słodzone mleko skondensowane. 428

 Idealne mleko skondensowane do kremów, deserów i po prostu jako dodatek do pieczywa. U nas w rodzinie wszyscy je bardzo lubią i dlatego nie stoi

Kuchnia Łukasza
Miętowy sernik z czekoladą 218

towego 50 g groszku czekoladowego Pokruszyć ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i wymieszać z masłem. Wyłożyć na spód tortownicy(22cm)  i dobrze ugnieść. Całość schłodzić w lod ó wce przez około 60 minut. masa serowa: ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na krem, po trochu dodać oba serki,  proszek budyniowy i syrop mi ę towy

Mia Cucina Sofieta
Tato...Słoneczne ciasto ANANASEK. 302

zmian, nie smaruję niczym i nie obkładam papierem.  Ostrożnie wyłożyłam ciasto.  Piekę w 160-170 stopniach przez około 30-40 minut (patyczkiem sprawdzam, czy się upiekł).  Na chwilę zostawiam go w piecu, żeby nie upadł, po czym wyjmuje i zostawiam, aby dobrze wystygł. krem: 1/2 litra mleka  łyżka mąki 1 budyń śmietankowy 4 łyżki cukru

W kuchni Karmel-itki
Polski król. Ali Baba. I co z tego wyrosło. Czyli słodka historia pewnej baby. Savarin. 185

rumem lub nalewką wiśniową. Na dworze w Nancy podawano do niego mieszankę ze słodkiej malagi i rumu. Ponieważ były król był namiętnym czytelnikiem opowieści tysiąca i jednej nocy, nazwał ciasto imieniem swojego ulubionego bohatera - Ali Baby - Baba au rhum . Stohrer, który przybył do Paryża w 1725 roku wraz z Marią, córką Leszczyńskiego i małżonką Ludwika XV, otworzył w 1730 roku(...)cukiernię przy rue Montorgueil, gdzie znajduje się do dzisiaj. Baba au rhum także i tutaj stała się popularna i wkrótce powstał jej wariant bez rodzynek, będący torcikiem z owocami, kremem lub bitą śmietaną zwany też savarin .  Savarin piecze się w karbowanej formie z kominkiem i nasyca słodkim syropem, z aromatem rumu. Babka Savarin może być podawana na zimno

KUCHARNIA