ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:963/1378)

Ciasto kawowe w stylu włoskim. 275

jego temat są uzasadnione! Kto nie próbował - najwyższa pora!     Składniki na ciasto;  (foremka 25/35 cm) 6 jajek pół szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki kakao 2 łyzki oleju 2 łyzki wody pół łyżeczki proszku do pieczenia   Krem; 20 dag miękkiego masła pół szkl. cukru pudru 2 szkl. mleka w proszku(...)Masło( o temp. pokojowej) ucieramy z cukrem około 5 min. na jasna puszystą masę. Następnie wsypujemy mleko w proszku i serek waniliowy. Miksujemy do połączenia składników. Pierwszy blat ciasta wkładamy do formy w której piekło się ciasto. Możemy wyłozyc ją folią aluminiową. Ciasto ponczujemy (kawa zmieszana z alkoholem) a następnie wykładamy połowe masy i rozsmarowujemy. Na masie układamy

Radość kipiąca uśmiechem.
TATAR ŚLEDZIOWY Z GRZYBAMI SHITAKE / KRUCHA TARTALETKA / ŚMIETANA WASABI / KAWIOR Z OGÓRKA KISZONEGO 193

Śmietanę ubijamy z wasabi na puszysty krem. Doprawiamy do smaku. Wypełniamy foremki. Mrozimy ( najlepiej przez noc ). KAWIOR Z OGÓRKA KISZONEGO: Sok z ogórków grzejemy, dodajemy agar agar-gotujemy ciągle mieszając. Przelewamy do strzykawki lub pipety i kropla po kropli wypuszczamy na mocno schłodzony olej. Płuczemy pod bieżącą wodą. CAŁOŚĆ: Wypieczone foremki z kruchego ciasta napełniamy tatarem. Układamy krążek zamarzniętej ( szybko

Ostra na Słodko
Mikołaje - pierniczki 144

pieczenia, lukier dekoracyjny Dr Oetker, krem dekoracyjny Dr Oetker, czerwony barwnik spożywczy Dr Oetker, pisak niebieski i czerwony jadalny Dr Oetker. Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy do niej miód i przyprawę do pierniczków. Wszystko podgrzewamy. W dużej misce przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i jajko oraz przestudzony miód. Wyrabiamy ciasto. Następnie ciasto wkładamy w woreczek

Aga w kuchni
BISZKOPT GENUEŃSKI – z masłem 403

uwagach zapisałam ile takie jajko ‘L’ waży. Pomoże Wam to również przy innych biszkoptach i ciastach. Biszkopt genueński dzięki maśle zachowuje dłużej świeżość i ma przepyszny, maślany smak. Wg mnie jest bardziej zwarty, dzięki czemu idealne sprawdzi się przy cięższych kremach. Skorzystaj z przelicznika foremek. Składniki na biszkopt genueński (forma śr 18 cm): 4 jajka

Słodki Pomysł
Babka limonkowo-jogurtowa 114

limonki i 2 łyżki soku, cukier, cukier waniliowy i olej zmiksować na puszysty krem. Makę wymieszać z proszkeim do pieczenia, dodać do masy. Formę do babki (dużą - około 2, 5 l pojemności) posmarować tłuszczem i posypać mąką. Wyłożyć ciasto. Piec 75 minut  w temperaturze 175 o C (termoobieg - 150 o C). Jeśli wierzch ciasta za bardzo zbrązowieje przykryć

cucinare
Ciasto z kremem rafaello i truskawkami 751

pierogów. Już od dłuższego czasu wiem, że kokos i truskawki to duet doskonały. Dzisiaj serwuję wam rewelacyjne ciasto i nie zwlekajcie zbyt długo by go zrobić. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 500 ml zimnej kremówki 30% 2 śnieżki w proszku 100 g białej czekolady 100 g mielonych

Ala piecze i gotuje
Tort gruszkowo-kajmakowy 159

ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35, do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na 3 blaty. Krem kajmakowy: 400 g masy kajmakowej 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki Wszystkie, schłodzone składniki

Domowa cukiernia Ewy
Babeczki budyniowe 130

budyniowy, proszek do pieczenia oraz sodę przesiewamy do miski. Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie wbijamy po 1 jajku miksując po  każdym dodaniu około minuty. Wlewamy mleko i miksujemy. Na końcu dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Ciastem napełniamy foremki do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20-25  minut w 180 stopniach. Cukier ucieramy

Smak mojej kuchni
tort z naleśników 155

miksujemy. Odstawiamy na ok. 15 min. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 1/2 łyżki masła lub oleju, wlewamy ciasto i smażymy cienkie naleśniczki na jasny kolor. Na następne naleśniki nie dodajemy masła lub oleju na patelnię. Ja usmażyłam ok. 23 naleśniki. składniki na krem do przełożenia: 150 g mascarpone 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej

Domowy Smak Jedzenia
Dania jednogarnkowe 119

Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa z warzywami Zupa krem z cukinii Zupa krem z kukurydzy z czarnuszką Zupa krem z marchwi z wędzoną papryką

Moja smaczna kuchnia
Lemon curd (krem cytrynowy)- praktyczne porady 178

Lemon curd czyli angielski krem cytrynowy jest jednym z popularniejszych kremów tego typu na świecie. W smaku łączy zarówno kwasowość cytryny , jak i słodycz cukru. Lemon

Ciasta z tradycjami
Przepis #81 Babeczki gruszkowo- kokosowe 143

syrop klonowy, mleko oraz wbijamy jajko. Na koniec dodajemy startą gruszkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do foremek. Wierzch posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni przez około 20-25 min. Dodatkowo babeczki można ozdobić kokosowym kremem przygotowanym z jogurtu greckiego, wiórek kokosowych i odrobiny miodu. Wszystko wystarczy tylko połączyć.   Jakie są wasze

Health-Fit-Life
Mini brownie z kremem orzechowym 207

czekoladą, wymieszać a następnie przesianą mąkę. Dokładnie zmiksować. 3. Kopijki wysmarować masłem i wylać do nich ciasto. Ja użyłam 16 kopijek. Piec około 30 minut w temperaturze 160 stopni. 4. Mascarpone zmiksować z masłem orzechowym. 5. Ostudzone placki z brownie przełożyć kremem. Udekorować pozostałym kremem

Ania i Marcin gotują
Proziaki- puszyste bułeczki na sodzie z kremem pisatacjowym Super Krówka. 220

łyżeczka soli 2 łyżeczki sody  1 łyżeczka masła roztopionego 1 jajko    Krem pistacjowy Super Krówka       Do miski przesiewamy mąkę z solą, do maślanki dodajemy sodę i mieszamy , wlewamy do mąki , dodajemy roztopione masło , jajko  i zagniatamy ciasto , jeśli będzie wam się kleiło to dodajcie troszkę mąki. Ciasto wałkujemy i wykrawamy  romby

Sama słodycz i szczypta chili
Czapeczki Mikołaja - mikołajkowe babeczki 151

Takie babeczki będą doskonałym pomysłem na mikołajkowy, słodki podwieczorek. Kakaowe ciasto z rodzynkami (które można wcześniej namoczyć w alkoholu, jeśli babeczek nie będą jadły dzieci) i gorzką czekoladą, ze słodką czapeczką z zabarwionego na czerwono kremu. Spodobają się wszystkim :) Składniki Babeczki 125 g miękkiego masła 190 g drobnego cukru 2 duże jajka żółtko 400 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku

Słodkie inspiracje

Proponowane wyszukiwania