ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:951/1378)

Biszkoptowe babeczki gniazdka z czekoladowymi jajeczkami 151

lepszy. Składniki (na 12 babeczek): 2 jajka 8 łyżek cukru szczypta soli 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka ekstraktu waniliowego Na krem: 100g miękkiego masła 100g kremowego serka śmietankowego w temperaturze pokojowej płaska łyżka kakao 8 łyżek cukru pudru Do dekoracji: chrupki jajeczka w czekoladzie   Piekarnik nagrzewamy do 180°. Blachę(...)miski. Przesiane mąki dodajemy w 3 partiach do ciasta i miksujemy do połączenia. Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20-25 minut na złoty kolor. Po upieczeni wykładamy na kratkę do ostygnięcia.   Gdy babeczki ostygną, robimy krem – do miski wkładamy masło i zaczynamy ucierać mikserem na puszysty krem. W czasie miksowania

Smaczna Strona
Ciasteczka z nutellą 178

lodówki), wsypujemy cukier i dokładnie ucieramy. Następnie wbijamy 1 jajko, dodajemy nutellę (lub inny tego typu krem) i chwilę miksujemy. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, składniki wstępnie mieszamy łyżką. Następnie szybko wyrabiamy ręką do połączenia składników.  Z ciasta formuje w dłoniach kulki (najlepiej wielkości orzecha włoskiego). Jeśli zajdzie taka potrzeba dłonie można delikatnie posypać mąką. Kuleczki układamy

Słodkie okruszki
Słodkie przeboje na każdą imprezę 134

jest połączenie się wszystkich smaków. Kompozycja kruchości spodu, z owocowym bogactwem warstwy z galaretką i malinami, puszystością śmietanowego kremu z serkiem mascarpone i chrupiącym bezowym blatem - warstwą zwieńczającą to dzieło kulinarnej sztuki - przenosi nas do cukierniczego raju. Każdego, kto spróbuje tego ciasta, trudno będzie już zadowolić prostymi wypiekami. Każdy, kto upiecze malinową chmurkę, znajdzie swój sposób na zdobycie uznania gości

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto kakaowo-kokosowe z masą z batonikami Ikar 139

kokos i proszek do pieczenia, mieszamy. Dwie brytfanki o wymiarach 23x38 wykładamy papierem do pieczenia i dajemy kupkami ciasto kakaowe i kokosowe (albo dajemy na jedną i potem przekrawamy). 3. Pieczemy około 30-40 minut w temp. 180 stopni. 4. Robimy krem: z dwóch szklanek mleka odlewamy 3/4 szklanki i rozrabiamy w nim mąkę pszenną, ziemniaczaną i żółtka, a resztę

Kuchnia u Bietki
Ule orzechowe i kokosowe 340

kieliszek adwokatu (bądź wódki, spirytusu) 1 żółtko W wersji bezalkoholowej ule można nadziewać gotową masą kajmakową lub kremem czekoladowym. Dodatkowo: Wafle, biszkopciki, bądź małe opłatki.  Przygotowanie: Masa zewnętrzna: Białko lekko rozpić widelcem dodać orzechy (wiórki kokosowe), cukier puder i zagnieść ciasto. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodać odrobinę białka, jeśli zbyt kleista dosypać zmielonych orzechów (wiórek kokosowych). (Wiórki kokosowe

My sweet a life
SERNIK BANANOWY Z ORZECHAMI – bez pieczenia 351

którzy za bananowym deserami nie przepadają z przyjemnością będą sięgać po dokładkę! Mam dla Was przepis na genialne ciasto bez pieczenia. Jest to sernik ( bo my serniki kochamy najbardziej ;) ) z masłem orzechowym i bananami. Niesamowitego uroku dodają całości słodkie biszkopty wpełnione kremem – znane chyba wszystkim jako kocie języczki. Całość smakuje genialnie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ser biały 3 x mielony

Ostra na Słodko
bananowa rolada z kremem mascarpone 169

wzorek nie był zbyt widoczny. Opisze ten sposób innym razem gdy będę mogła pochwalić się ładniejszymi zdjęciami... składniki: ciasto: 4 jaja 2 łyżki zimnej wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 250 g serka mascarpone ponadto

6niebo
Ganache 3110

polewać ciastka, ja użyłam jej do zamaczania rogalików. Po całkowitym zastygnięciu można ubić mikserem i otrzymujemy wtedy krem czekoladowy do przełożenia tortu. Do ganache można również użyć mlecznej czekolady, jednak ja wolę gorzką. Polewa zastyga dość długo dlatego należy odstawić ciasto na całą noc do lodówki do całkowitego zastygnięcia polewy. Serdecznie polecam

Delusional Trine
Kostka advocatowa z malinami 192

Bardzo, bardzo, bardzo trafione połączenie smakowe. Absolutnie fantastyczne. Nic dodać, nic ująć. Polecam bardzo. Ciasto: 6 dużych jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Krem advocatowy: 250ml mleka 200ml likieru jajecznego advocat 4 łyżki cukru 1 budyń waniliowy 200g miękkiego masła Poncz: 1 szkl. mocnej kawy spirytus

Smaki Na Talerzu
Świąteczne Muffinki reniferki 186

koniec wsypać pokrojoną czekoladę. Wymieszać delikatnie. Przygotować formę do muffinek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut, do lekkiego zezłocenia i tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Krem: 600 ml śmietany kremówki (36%), schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 4 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki ekstraktu

Kubki smaku
Ananasowiec 306

dodatkiem kokosa. Lekkie i winne w smaku, świetne na nadchodzące święta. Jeśli ktoś lubi ananasy (jak ja) to ciasto będzie idealne. Polecam serdecznie! Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem ananasowy: 4 żółtka 1 szklanka mleka 1 szklanka soku ananasowego 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Beza. Wszystko co najważniejsze 274

zostawiać na później bo ucieknie z niej powietrze i masa opadnie. Tym razem z pozostałych po wczorajszym kruchym cieście białek upiekłam mini torciki Pavlova – z tej porcji wyszło ich 8. Masę bezową wyłożyłam na blachę dwoma łyżkami stołowymi, zrobiłam wgłębienie na krem. Suszyłam 1 godzinę 20minut w piekarniku z termoobiegiem, w 120⁰C. Podałam z bitą śmietaną z likierem Bailey

Karo in the Kitchen
70. Domowa creme fraiche z truskawkami 157

bardzo prosty przepis na francuski crème fraîche, będący lekko ukwaszoną tłustą (ok. 30-36% tłuszczu) śmietaną o konsystencji kremu. Świetnie nadaje się do deserów m. in. do świeżych owoców, czy lodów, do zup (nie ścina się przy gotowaniu!), sosów, a nawet ciast! Można kupić ją w sklepach, jednakże jeśli mamy możliwość w banalny i nieskomplikowany sposób przyrządzić tę śmietankę

Be Fit Be Strong
Wilgotny tort czekoladowy 224

jogurtem, dodajemy przestudzoną masę czekoladową i mieszamy. Wsypujemy mąkę, proszek, sodę, sól i mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 3 części i każdą pieczemy oddzielnie w tortownicy o średnicy 26 cm przez ok 15 minut w 180 st. C Krem czekoladowy: 1 łyżeczka żelatyny 2/3 szklanki śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki cukru tabliczka czekolady (ja użyłam

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania