ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:948/1378)

Zielone jabłuszko 368

wraz z proszkiem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy 24x39 wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.   Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu. Krem budyniowy: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 125 g masła 4 łyżki(...)Dodać do tężejącej galaretki. Wymieszać. Biszkopt nasączamy ½ szkl. sokiem jabłkowym. Wykładamy ½ budyniu. Następnie galaretkę z jabłkami. Ostawiamy do lodówki aby galaretka dobrze stężała. Następnie wykładamy pozostałą część budyniu. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonym biszkoptem (skórką biszkoptu, którą otrzymaliśmy po zdjęciu z ciasta w 1 etapie). SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
rozgrzewająca zupa krem z dyni 202

składniki: 700 g miąższu z dyni 1 duża marchewka 500 ml bulionu 2 ząbki czosnku ok. 1 cm świeżego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki ostrej

Domowy Smak Jedzenia
Zielone ciasto z jagodami 182

ciasto: 120 g pulpy ze szpinaku (zmiksowany szpinak świeży lub mrożony), 50 ml soku z cytryny, 100 g cukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 50 g masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, ekstraktu z wanilii lub cukier waniliowy do nasączenia: 30 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu(...)soku z cytryny, szczypta cukru krem: 500 ml śmietany kremówki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 11 g żelatyny, 50 ml gorącej wody, 400 g jagód* Szpinak zmiksować z sokiem z cytryny. Odcedzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej oraz roztopione masło (nie gorące, musi być chłodne!). Następnie dodać zmiksowany szpinak, ekstrakt waniliowy oraz przesianą mąkę z proszkiem

królestwo garów
Fantazja czekoladowo-wiśniowa Janczeczki 661

Bardzo atrakcyjne, kuszące ciasto, przyznacie, że wygląda świetnie, a równie wspaniale smakuje! Połączenie smaku wiśni i czekolady daje wspaniały efekt, a jeszcze wzmocniony nutą użytego cynamonu, po prostu - poezja smaku! Skł adniki: 7 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia M us czekoladowy 1 czekolada deserowa (mleczna(...)śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i łączyć w trzech partiach z kremem czekoladowym delikatnie mieszając. Dolny biszkopt posypać cynamonem, skropić amaretto, rozsmarować 3/4 musu czekoladowego, posypać sitkiem kakao, przykryć drugim biszkoptowym blatem, na wierzchu rozłożyć resztę musu czekoladowego, udekorować wiśniami, posypać czekoladową posypką. Ciasto przygotowała Janeczka Smacznego

kgwjanczewo
Rolada malinowa łaciata 181

Moja wersja nie jest mocno słodka. biszkopt 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao  krem: 400 ml śmietany kremówki 30 % 350 g malin 1/2 cytryny 2 łyżeczki pełne żelatyny 2 łyżki cukru puder do posypania Do miski wbijam białka, najlepiej jak będą miały temperaturę pokojową(...)końcu dodaję żółtka i ubijam na puch. Dodaję przesianą mąkę i proszek do pieczenia i mieszam już łyżką drewnianą. Blaszkę do pieczenia wykładam papierem do pieczenia. Odkładam trzy łyżki ciasta do którego dodaję kakao. Na papierze robię kleksy kakaowe, na nie wylewam delikatnie jasne ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół i piekę około 15 minut, sprawdzam

wesoła kuchnia
Tort truskawkowy cheesecake 243

serka typu philadelphia i białej czekolady. Zawsze drżę ,kiedy mieszam ostudzoną czekoladę z twarogiem. Jak się domyślacie wszystkie składniki na krem muszą być w pokojowej temperaturze. Udało mi się, krem wyszedł przepyszny! Z wielką chęcią zjadłam porcję tortu. Najważniejsze, że synuś był zadowolony! Tort truskawkowy cheesecake Składniki: tortownica o średnicy 23 cm Biszkopt 5 jajek rozbitych do szklanki 1 łyżeczka(...)przesiej z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj z jajkami. Wyłóż ciasto do tortownicy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 45 minut. Można sprawdzić patyczkiem. Upieczony biszkopt spuść na stół z wysokości 60 cm. Odstaw do całkowitego ostudzenia. Biszkopt można upiec na dzień przed montowaniem tortu. Krem cheesecake z białą czekoladą 600 g serka typu philadephia

codojedzenia
Ciasto do kawy 250

Taką nazwę ma to ciasto zapisane w moim starym zeszycie i faktycznie do kawy jest niezastąpione. Miękkie, puszyste i do tego lekko wilgotne. Po prostu pyszne :) Składniki: 3/4 kostki masła 1 szklanka cukru 1/2 szklanki orzechów włoskich 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao 1 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki kwaśnej śmietany(...)kakao. Masło ucieram z pozostałym cukrem na krem. Miksując wbijam po jednym jajku. Mąkę przesiewam, mieszam z proszkiem do pieczenia oraz sodą i porcjami dodaję do masy maślanej. Na końcu dodaję śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszam i odstawiam. Tortownicę z wkładką do wieńca natłuszczam i posypuję połową mieszanki orzechowej, wykładam połowę ciasta, przesypuję resztą mieszanki z orzechami i przykrywam pozostałym ciastem

Ciasteczkowy Potwór
Biszkoptowe serduszka z kremem malinowym 213

łatwe, i co ważne, nie zabierze zbyt dużo czasu. Składniki (na 4 duże, podwójne ciastka): Biszkopt: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru 3 jajka Krem malinowy: 75 g masła (temp. pokojowa) pół szklanki suszonych malin (zamiast suszonych można użyć świeżych, lub też kilka łyżek dżemu malinowego, ale wtedy trzeba zmniejszyć ilość cukru) 200 g śmietany(...)proszkiem do pieczenia. Chwilkę miksować do połączenia składników.  Ciasto wylać na blachę, rozprowadzić równomiernie, piec przez ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do wystygnięcia.  Po ostudzeniu można wycinać serduszka, posłużyła mi do tego foremka o boku 11 cm (jak na zdjęciu). Wyszło 8 serduszek. Krem malinowy: W malakserze (lub blenderze) mielimy suszone maliny. Do misy miksera

Domowa Cookierenka Agi
Waniliowe cupcaks 312

wiele smkołyków mazurki, makowce, babki .... chcemy Wam zaproponować małe babeczki waniliowe, które są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.  My nasze babeczki udekorowaliśmy malinami, można też je udekorować kremem waniliowym i kwiatkami z lukru. Składniki na 12 babeczek:  180 gram masła 135 gram cukru  8 gram cukru wanioliowego 4 jajko  180 gram  maki z proszkiem(...)soli  Przygotowanie : Wymieszaj masło cukier i cukier waniliowy dodaj jajka  gdy masa bedzie dobrze wymieszana dodaj szczype soli oraz make i proszek do pieczenia    podziej ciasto na 12 babeczek i piecz 20 minut w temperaturze

cookpl
Murzynek z mascarpone 285

Składniki: kostka masła, szklanka cukru, 5- 6 łyżek wody,, 2- 3 łyżki kakao, cukier waniliowy, 3/4 opakowania proszku do pieczenia, 4 jajka, 2 – 2,5 szklanki mąki. Krem: 2 opakowania mascarpone, cukier do smaku, parę łyżeczek soku z cytryny (niekoniecznie) Przygotowanie: Masło rozpuścić w garnuszku, dodać szklankę cukru, wodę i kakao.Doprowadzić do wrzenia. Nie gotować.Zmniejszyć ogień i mieszać(...)odstawić do całkowitego ochłodzenia. Następnie dodać cukier waniliowy. Wymieszać. Dodawać stopniowo po 1 jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę natłuścić wraz z kominkiem. Wlać ciasto do formy. Wygładzić. Piec ok. 20 – 25 min w temperaturze

kulinarnajamka.blogspot.com
Torcik kakaowy z kremem pomarańczowym 244

łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka oleju Krem kakaowy: 250 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao      W pierwszej kolejności pieczemy biszkopt. Białka ubijamy na sztywno, po czym łyżkami dodajemy cukier puder. Gdy masa będzie jednolita, dorzucamy żółtka i porcjami dosypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przelewamy do małej blaszki z dnem(...)wyciskamy sok. Dodajemy jajka, cukier, mąkę i olej, mieszamy trzepaczką aż do połączenia się składników. Garnek z masą wstawiamy na najmniejszy palnik i bardzo powoli podgrzewamy, cały czas mieszając. Krem powinien mieć mocno budyniową konsystencję, więc chwilę musicie poczekać zanim zgęstnieje.       Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno (pamiętając, żeby naczynie w którym ubijacie było suche). Dodajemy kakao

sama złodycz
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 372

śmietanki 30% 200-300 g malin świeżych lub mrożonych 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny 1/3 szklanki cukru pudru (zależy od tego jak słodki będziemy chcieli uzyskać krem) Przygotowanie Maliny blendujemy na gładko. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Mascarpone wkładamy do miski, chwilę miksujemy, aby go rozluźnić i dodajemy zblendowane maliny, sok z cytryny - miksujemy dalej(...)się składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20-30 minut.  Dodatkowo ok. 500-600 g owoców (mogą być mrożone porzeczki, maliny, jeżyny) płatki ciemnej czekolady Składanie tortu Spodem będzie brownie. Na brownie wykładamy malinowy krem oraz trochę owoców i posypujemy płatkami czekolady. Na tym układamy blat bezowy

Symfonia Smaków
Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia + film 2292

Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia inspirowane popularnym batonikiem to kolejna dawka słodyczy dla wielbicieli słodkich deserów. To znakomita propozycja dla dzieci na domowe przyjęcia, pyszny i prosty w przygotowaniu smakołyk.     Składniki na tortownicę 23 cm : 250 g sucharków 250 g kremu czekoladowego ( typu Nutella) 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru kryształu 400 g mleka w proszku(...)szklanki mleka 200 g czekolady mlecznej 150 g dowolnych orzechów ( włoskich, nerkowca, laskowych) Przepis : Sucharki miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Zmiksowane sucharki wsypujemy do miski, dodajemy krem czekoladowy i wszystko dokładnie razem łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier

Smakowite Dania
Drożdżówki (flauti) nadziewane kremem czekoladowo-orzechowym 305

soli na nadzienie: słoik dżemu ( u mnie wiśniowy), lub krem czekoladowo-orzechowy białko do posmarowania, cukier puder do posypania WYKONANIE : Masło roztopiamy, dodajemy mleko, podgrzewamy do letniej temperatury i rozpuszczamy w nim drożdże. Dodajemy przesiane mąki, cukier i szczyptę soli. Wszystko razem zagniatamy na elastyczne i odchodzące od ręki ciasto. Wkładamy do miseczki, przykrywamy ściereczką i  odstawiamy do wyrośnięcia

Mia Cucina Sofieta