ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:852/1378)

Deser Oreo w kilka chwil 211

odrobina mleka 3-4 łyżki cukru pudru  Cztery ciastka zostawiamy na później. Pozostałą część rozdzielamy na herbatniki i biały krem.  Herbatniki rozkruszamy na drobny "pył" (można np. umieścić je w woreczku i zgnieść przy pomocy wałka do ciasta). Drobne płatki zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Blendujemy z dodatkiem mleka na gładki mus, który dzielimy

Kuchnia Ellie
Lniany krążek - bez cukru, mąki i jajek 117

Lniane krążki świetnie zastępują chleb do słodkich kremów tutaj przepis na laskowy krem z awokado . Upiekłam je na blasze o średnicy 26 cm ale następnym razem upiekę na większej by ciasto było bardzo cieniutkie i chrupiące - przypominające wafelki, takie zrobiło się w miejscach gdzie było mniej ciasta. W grubszych częściach jest wilgotne w środku i również pyszne.  Składniki(...)zalewamy 6 łyżkami wrzątku. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 10 minut. Blendujemy wszystkie składniki. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni - termoobieg. Pieczemy 30 minut. Po wystudzeniu przekroiłam na pół, jedną połowę posmarowałam laskowym kremem z avokado  Przepis na krem tutaj  , przykryłam drugą połową i pokroiłam jak tort

Szkrab Je Sam
Ciasto miodowe z masą budyniową i prażonym słonecznikiem. 183

sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 150 g masła Wszystkie składniki zagnieść jak na kruche ciasto i rozwałkować na całej blaszce wyłożonej papierem ,która znajduje się w piekarniku . Piec w 175 stopniach przez 10 minut .Ostudzić ,przekroić na trzy części . Krem budyniowy : 0,5 l mleka 50 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy(...)masło i rozsmarować połowę na pierwszym placku miodowym .Przykryć kolejnym i rozsmarować na nim drugą część masy budyniowej .Na krem położyć trzeci blat miodowego ciasta.Do pozostałej masy budyniowej dodać 4 łyżki masy kajmakowej .Dobrze wymieszać i rozsmarować na wierzchu ciasta. Dodatkowo: 150 g słonecznika Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy nim ciasto lekko dociskając do masy .Smacznego

Ladylaura.
Rafaello 208

się świetnie, chociaż trochę musiałam czekać zanim budyń ostygł (ale był upał i przez to trwało to dość długo). Smak zrekompensował długie czekanie – wszystkim bardzo smakowało ; ) Do przygotowania ciasta potrzebujemy (na blachę o wymiarach 20 x 30 cm): 600 g herbatników maślanych 200 g miękkiego masła 50 – 100 g wiórków kokosowych (w oryginalnym przepisie 150 g) budyń(...)dodałam jeszcze ok 2 garście wiórek kokosowych. Na wyłożoną papierem blachę wykładamy ciastka i przekładamy je kremem. Na wierzchu powinien znaleźć się krem, na którym ja rozsypałam niedbale kulki rafaello a resztę posypałam kokosem. Ciasto wsadziłam do lodówki na ok 2-3 h. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Wuzetka czy Tiramisu? czyli ciasto marchewkowe z pomarańczowo – śmietankowym wnętrzem, na styl amerykański. American Carrot Tira 171

wypieki i kto wie, może wkrótce zaskoczę Was kolejnym sposobem na marchewkowe ciasto :) Ciasto marchewkowe: 2 szklanki marchewki, startej na drobnych oczkach ¾ kostki margaryny 1 ½ szklanki cukru 1 duży cukier waniliowy  4 jajka  2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody 2 szklanki mąki Krem śmietankowy: 800ml śmietany kremówki 30% 4 ½ łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru waniliowego Warstwa(...)dżemu z żelatyną i całość dobrze mieszamy łyżką. Gotową masę pomarańczowo – galaretową nakładamy na obie warstwy ciasta, przy czym na spód dajemy 2/3 masy, a na wierzch 1/3, po czym pozostawiamy, by stwardniała. Uwaga: nie układamy warstw jednej na drugą. Żelatynę przeznaczoną do kremu wkładamy do garnuszka z gorącą wodą, by się rozpuściła. Gdy będzie płynna dolewamy około

Smakowy Raj
Muffinki z pomidorami i kremem maślanym 209

kulinarny przemytnik”. Każdy niejadek z pewnością skusi się chociażby na kawałek. Składniki ciasto 200 g mąki 2 jajka 150 g przecieru lub pure z pomidorów ( nie koncetratu!) 70 g brązowego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao 100 ml oleju rzepakowego krem 200 g miękkiego masła ok. 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao dodatkowo wiśnie(...)sypkie składniki. 5. Ciasto przelewamy do foremek na muffinki. Mnie wyszło 10 sztuk. 6. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach. Studzimy. 7. Miękkie masło ucieramy z cukrem i kakao. Za pomocą szprycy dekorujemy zimne babeczki. Wykańczamy wisienką.   Smacznego! Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: cukier brązowy , dla dzieci , dla niejadka , kakao , kinderbal , krem , muffiny , na szybko

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto śmietanowo-czekoladowe 184

wypiek jest po prostu rewelacyjny Ciasto śmietanowo-czekoladowe  SKŁADNIKI: KRUSZONKA cukier 0,5 szkl margaryna 1 kost żółtka 6 szt proszek do pieczenia 2 łyżeczki mąka 3 szkl tłuszcz do formy KREM CZEKOLADOWY śmietana kremówka czekoladowa- 750 ml śmietana - 18% - 400 ml proszek do pieczenia 1 łyżeczka budyń śmietankowy 1 opak białka jaj - 6 szt wiórki kokosowe zalane(...)wcześniej spirytusem - 3 łyżki cukier kryształ - 0,5 szkl PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Do miski wsypać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić na kawałki, dodać razem z żółtkami i cukrem do mąki, przygotować kruszonkę. Podzielić kruszonkę na 2 części. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na blachę połowę kruszonki.  KREM CZEKOLADOWY  Do wysokiego naczynia wylać śmietankę czekoladową i śmietanę

Kuchnia Danusi
Francuskie ślimaczki z łososiem 226

wykorzystać czarny sezam. Ślimaczki możemy podać na zimno z sosem czosnkowo-ziołowym, ja podałam je jako dodatek do zupy kremu z ciecierzycy. Przepis ze strony Winiary. Polecam! Francuskie ślimaczki  z łososiem Składniki na około 10-12 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego 250g łososia wędzonego 1 jajko czarnuszka Wykonanie: Ciasto wyjmujemy z lodówki 30 minut przed pieczeniem. Rozwijamy

Smak mojej kuchni
Restaurant Week Lublin – wiosna 2019 122

obsługa miła i kompetentna. Jednak najważniejsze było oczywiście jedzenie, więc do sedna. Menu prezentuje się następująco: Zupa krem z zielonych warzyw, ser bursztyn, tosty melba z czosnkiem, olej rzepakowy Pierogi z kaczką, sos z wędzonych śliwek, ananas, kolendra, chili Zapiekana mozzarella, burak, ciasto francuskie, orzechy, pomidorki koktajlowe, rukola Zapiekane gruszki, karmelowy sos, kruszonka, sorbet cytrynowy   Powitani zostaliśmy amuse-bouche(...)postaci musu z jabłka – bardzo przyjemny i dobry wstęp do degustacji. Zupa-krem z zielonych warzyw była smaczna, podobało mi się, że pływały w niej kawałki warzyw. Porcja była naprawdę duża! Oboje polecamy, chociaż Wojtek tradycyjnie mocniej by ją doprawił. Dania główne to ponownie bardzo duże porcje. Pierogi z kaczką smaczne, chociaż farsz był trochę za suchy. Dodatki ciekawe, zwłaszcza

Pasja Smaku
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 172

szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada

W kuchni Karmel-itki
Czekoladowy torcik z czereśniami 189

Wczoraj w nocy wróciłam z Zakopanego. Przywiozłam z sobą mnóstwo wrażeń i pozytywnej energii. Aktywny wypoczynek zdecydowanie mi posłużył.  Myślę, że będzie mi bardzo brakować

Kuchnia Ellie
Pawi ogon wg Siostry Anastazji 170

godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części. 1 część wałkujemy i pieczemy placek w temp. 180 - 200 stopni. Pozostałe części wałkujemy osobno na długość foremki. Smarujemy każdą część powidłami śliwkowymi, posypujemy posiekanymi orzechami i zwijamy w rolady. Pieczemy w 200 stopniach przez 20-30 min. Krem: Składniki: 1 l mleka 1 szklanka cukru kryształu 1 cukier(...)waniliowym. Gotujemy budyń. Ugotowany budyń studzimy, po czym ucieramy masło i dodajemy do niego stopniowo zimny budyń. DODATKOWO DO CIASTA POTRZEBUJEMY 2 ZIELONE GALARETKI - przygotować je wg przepisu na opakowaniu Przełożenie placka: Na upieczony kruchy placek wykładamy połowę przygotowanego kremu. Na kremie układamy 3 rolady. Pomiędzy rolady wlewamy tężejące galaretki. Po zastygnięciu galaretki wykładamy pozostałą część kremu. Na wierzch układamy

psgotujemy
Polewa lustrzana / Mirror Glaze 143

blask. Może wydawać się nieco skomplikowana, ale w rzeczywistości to nic trudnego. Najważniejsze, aby ciasto było bardzo dobrze schłodzone ( przynajmniej przez noc) zanim przystąpi się do dekoracji polewą mirror glaze. Glazurę wylewamy na  deser lub tort musowy lub tort pokryty  np:  kremem maślanym    upewniając się, że jego powierzchnia jest idealnie gładka . Polewę zaczynamy wylewać(...)pęcherzyki powietrza. ( przy okazji studzimy polewę) Glazurę studzimy przed polaniem. Maksymalna temperatura to 33 stopnie. Pamiętamy, żeby dobrze schłodzić ciasto przed dekorowaniem go polewą mirror glaze. Notes Glazurę lustrzaną wylewamy na dobrze schłodzony deser lub tort musowy lub tort pokryty kremem innym niż mus upewniając się, że jego powierzchnia jest idealnie gładka (najkorzystniej wylać ją bezpośrednio na krem

Rusty Fork
Babeczki Krówka z kremem krówkowym 138

Troszkę więcej czasu musimy poświęcić jeżeli przygotowujemy je z kremem. Jednak smak wynagrodzi Wam poświęcony czas. Zrobiłam do nich krem z masą krówkową , który Wam polecam. Posypałam posypką karmelową , która dopełniła smaku. Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. Polecam. Ciasto (18 sztuk babeczek) 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta(...)połączenia się składników. Piec w foremce na 12 babeczek. Do każdego otworu włożyć papilotkę i nakładać ciasto do 3/4 jej wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić  Krem  400 ml śmietany kremówki  200 ml masy krówkowej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru

O kuchni z uczuciem
Kubanka 212

polecam blog  rudasłodycz  tamta wersja ciasta  jest na biszkopcie. Składniki na blaszkę 30 na 35 cm ciasto: 2 szklanki mąki kostka margaryny szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 4 jajka 3 łyżki śmietany 18% Krem czekoladowy: 0,5 l mleka 2 budynie czekoladowe 1/2 kostki  masła  3 łyżki cukru Krem śmietanowy

ciastkarnia na kruchym spodzie