ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:854/1378)

Babeczki z kremem kawowym 132

Kochani zapraszam na słodkości od samego rana... Składniki: Na ciasto:  przepis na ciasto podstawowe  TU Masa: 200 gram jogurtu naturalnego 200 gram twarogu 2

NaKońcuJęzyka
Tarta z brukselką i szynką na grahamkowym cieście 108

ciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham Młynomag pół kostki margaryny palma pół łyżeczki soli 2 żółtka nadzienie 50 g sera żółtego do posypania 500 g brukselki 100 g szynki w plastrach krem serowy 1 kostka twarogu półtłustego 2 łyżki śmietany sól pieprz pół szkl mleka 50 g mozzarelli (z bloku) 4-5 kawałków pomidora suszonego(...)łyżka oliwy (zalewy od pomidorów) Brukselkę oczyszczamy i gotujemy w wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ciasto zagniatamy dodając mąkę graham z Młynomagu i wyklejamy formę do tarty w rozmiarze standardowym. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w temp 200 st przez 14 min. Składniki kremu serowego wkładamy do kubka blendera i blendujemy na jednolitą masę. Podpieczony spód cienko smarujemy masą serową

Gotowanie jest łatwe
Deser ambasador 143

zrobić z kremem, który został Ci po zrobieniu tortu? Deserki! Przedstawiam deser ze znanego ciasta "ambasador" :) Ale zamiast brzoskwiń dodałam wiśnie. Deserki przygotowałam podczas długiego oczekiwania na "tę" wiadomość. Przy okazji, z nudów poszukałam od tygodnia zaginionego pilota (był pod łóżkiem) ! Ale nie dostałam "tej" wiadomości :( wieczór spędziłam sama zajadając deser... Składniki: 1 kostka masła (200 g) 1/2 szklanki ksylitolu(...)drugiej (białej) wiśnie (kilka zostawiamy do dekoracji) i  namoczone wcześniej w alkoholu rodzynki. Na dno pucharków kruszymy biszkopty (u mnie resztki biszkoptu), zalewamy naparem z kawy, nakładamy ciemny krem a potem jasny krem. Deser dekorujemy wiśniami i mieloną kawą. Deser przygotowałam dzięki niezawodnemu ekspresowi do kawy marki Russel Hobbs. Dokładnie ten model możecie kupić  tutaj  :) W ekspresie

Bon Appetit Małgorzaty
Truskawkowe mini torciki 171

kakao 1/2 szklanki mąki tortowej 4 łyżki cukru trzcinowego krem jasny: 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki musu truskawkowego 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny krem ciemny: 1/2 szklanki śmietany kremówki 30% 1 szklanka musu truskawkowego 1 galaretka truskawkowa pozostałe: 20 dkg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej 70 g czekolady gorzkiej 40 % Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej(...)dodaję w dwóch partiach do jajek. Delikatnie mieszam od spodu łyżką drewnianą. Formę o wymiarach 30X15 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 15 minut. Krem jasny: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam na sztywno z pudrem. Żelatynę namaczam w 1/4 szklance wody zimnej i rozpuszczam w mikrofalówce. Jak lekko przestygnie

wesoła kuchnia
Ciasto Ferrero Rocher 2545

chwilę miksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Do piany przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz posiekaną część orzechów. Ciasto delikatnie wymieszać i przelać do formy (tortownica 23 cm) posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na funkcji góra-dół przez(...)przekroić na 4 równe części. Masa: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijanie dodając wymieszany cukier puder z usztywniaczem. Serek mascarpone zmiksować z kremem Nutella. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie pomieszać całość za pomocą łyżki. Odłożyć do lodówki 1/3 masy, będzie ona potrzebna do dekoracji tortu. Do pozostałej masy

KuchniaWeDwoje.pl
Letni tort na urodziny C. 189

soboty spędziliśmy w kuchni, przygotowując wszystko na niedzielę. Poza tym ostatnie ogarnięcie mieszkania, nakrycie do stołu i Harry Potter na lepszy sen.  Wczoraj wstaliśmy o dziewiątej. Ja udekorowałam ciasto, C. wstawił mięso do piekarnika, i wyruszyliśmy do Legolandu. Zaczęło się niezbyt szczęśliwie - C. wrzucił kurtkę do auta ( ciepło jest przecież ), a kiedy poprosiłam go o kluczyki, bo zapomniałam biletu(...)kawałki i wymieszać z kremem. Wymieszać wszystkie składniki na poncz. Na paterze ułożyć pierwszy blat biszkoptu, nasączyć. Założyć umytą obręcz tortownicy. Wyłożyć połowę kremu, przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć. Wyłożyć resztę masy, przykryć ostatnim blatem ciasta, nasączyć resztą ponczu. Odstawić do lodówki, żeby masa się ścięła. Ubić kremówkę z cukrem pudrem. Ostrożnie zdjąć z ciasta obręcz, posmarować kremówką boki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z truskawkami i galaretką / owocowy torcik 206

przyjęcia. Biszkopt można upiec w prostokątnej blaszce lub w tortownicy. Korzystam z przepisu na biszkopt rzucany, zawsze mi wychodzi i jest bez proszku do pieczenia, więc śmiało częstuje tym ciastem maluchy.  Przepis  znajdziecie na blogu : tutaj  Masa to taki domowy budyń, ale gotowany na śmietance z serkiem mascarpone i dodatkiem brązowego cukru. Świetnie pasuje do słodko kwaskowatych(...)niż sugerują na opakowaniu, a dokładniej zalewamy mniejszą ilością wody bo 400 ml. Za pomocą blendera łączymy budyń z serkiem mascarpone. Tak przygotowany krem wykładamy na biszkopt. Dekorujemy truskawkami i wylewamy po łyżce tężejącą galaretkę. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc.     Artykuł Ciasto z truskawkami i galaretką / owocowy torcik pochodzi z serwisu

Rusty Fork
TORT CAPPUCCINO Z FRUŻELINĄ JEŻYNOWĄ 245

dojrzała, znajomy zaś przywiózł ze swojego ogrodu ponad 1,3 kg jeżyn, więc wymyśliłam sobie, że zrobię z nich tort i ciasto. Dziś prezentuję Wam tort, ciacho będzie w następnym wpisie:) Torcik wyszedł świetny, połączenie kremu cappuccino i frużeliny jeżynowej było wspaniałym pomysłem! Czekoladowy biszkopt natomiast rozpływał się w ustach. Jedyne co bym zmieniła to kakaowy krem z wierzchu - powinnam(...)wody SKŁADNIKI NA PONCZ: 1/2 szklanki wody 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny kilka kropel aromatu śmietankowego 2 łyżeczki kawy (w wersji dla dorosłych) SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO NA WIERZCH I DO DEKORACJI: 600 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki cappuccino w proszku 3 usztywniacze do śmietany (śmietan-fixy) DODATKOWO: 15 dag jeżyn

Słodko-Słony Świat Ilony
Miodowe z toffi 135

twarzy. Proste, klasyczne ciasto idealne do porannej kawki-na dobry początek dnia:) Miodowe z toffi Ciasto 50 dag mąki 0,5 szkl cukru pudru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka 15 dag miodu 125 g masła (lub pół kostki margaryny) cukier waniliowy Krem śmietankowy 0,5 l śmietany 36% 3 łyżeczki żelatyny Polewa 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego (lub gotowa(...)ciasto i podzielić na dwie równe części. Przełożyć je do dwóch identycznych, prostokątnych foremek, wyłożonych papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Mleko w puszcze wstawić do garnka z wodą i gotować 3 godziny (puszka musi być cały czas zanurzona w wodzie). Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. Kremem

Pieguskowa Kuchnia
Tarta Creme Patissiere z Rabarbarem 118

krem może mieć wtedy, bledszy białawy kolor, to samo stanie się gdy dodacie więcej mleka bądź gdy zechcecie do kremu dodać odrobiny masła. Nie ma się więc co przejmować: Krem może wyjść od białego przez kremowy po średnio żółty w zabarwieniu, każdy na pewno będzie pyszny :) Składniki: (na blachę o wymiarach 12 na 36 cm, bądź mniejsza) Spód: szklanka mąki(...)mniejsze fragmenty- na szerokość blaszki jakiej używamy 30-40 ml gorącej wody 3-4 łyżki brązowego cukru Przygotowanie: Spód: 1. Wszystkie składniki zagnieść szybko i energicznie. 2. Powstałe ciasto uformować w kulę i owinąwszy w folię spożywczą wstawić na 20-30 minut do lodówki. 3. Foremkę posypać odrobiną bułki tartej 4. Rozprowadzić ciasto tak by brzegi były wysokie, około

KreatywnePiny
PIJANA ŚLIWKA W CZEKOLADZIE 557

dorosłych, nasączone alkoholem, z wierzchu obłożone śliwkami jak nazwa wskazuje- pijanymi od alkoholu..Mleczna czekolada przykrywająca całość dopełnia zmysły smaku. Składniki: ciasto:  170 g mąki 5 jajek szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao krem: 1 duzy budyń na 3/4 l mleka śmietankowy 1/2 l mleka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 kostka masła

Z Majeczką w kuchni
ciasto truflowe 131

zrobienia i może wygląda niepozornie ale smak ma nieziemski. Polecam zwłaszcza wielbicielom truflowch cukierków.  *blaszka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g cukierków "trufle w czekoladzie" łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan fixu 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Białka ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rurki półfrancuskie 94

rurki! zarówno z bitą śmietaną, kremem waniliowym czy marmoladą:) Z każdym nadzieniem są przepyszne!  Składniki: 1 kostka margaryny, 1 szklanka gęstej śmietany, 3 szklanki mąki, 50 dag dżemu, marmolady (lub tradycyjnie bita śmietana), cukier puder do posypki, tłuszcz do formy. Wykonanie: Mąkę posiekać dokładnie z margaryną i dolewając powoli śmietanę wyrobić ciasto.  Rozwałkować cienkie placki, pokroić na małe

Tradycyjna Kuchnia
1474. Orzechowiec z masą budyniową 183

sztucznych barwników i bez cukru [ słodzimy sami według własnego gustu]..ja do tego ciasta wykorzystałam pięknie pachnący budyń waniliowy. ciasto kruche 30 dkg mąki 20 dkg cukru 12 dkg margaryny szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wodzisław krem budyniowy 1 budyń waniliowy Wodzisław 400 ml mleka 2 łyzki cukru 14 dkg margaryny masa orzechowa 14 dkg margaryny 4 łyżki

Moje domowe kucharzenie
Torciki marcepanowe z kremem chałwowym 139

łyżek śmietany (użyłyśmy 18 %)  owoce do zdobienia Masa: (masa wystarcza jeszcze na deserki, które zrobiłyśmy z resztek ciasta, jeśli ich nie chcecie możecie zmniejszyć składniki o połowę) 1/2 l śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 200 g chałwy sezamowej Krem:   2,5 tabliczki słodkiej czekolady 250 ml śmietany kremówki 40 g masła   Przygotowanie: Masę marcepanową drobno(...)kratkę żeby ostygły. Z mamusią wyrównałyśmy ciasto, obcinając je równo od spodu. Te resztki idealnie posłużyły nam do innych deserów. Masa: Śmietanę kremówkę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone. Na koniec dodajemy pokruszoną drobno chałwę i delikatnie mieszamy najlepiej rózgą. Tak przygotowaną masę nakładamy do środka do torcików.   Krem: Śmietanę kremówkę podgrzewamy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy

Lili w kuchni