ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:443/1378)

Torcik ananasowo – kokosowy bez pieczenia 274

Około 1/3 gotowego kremu wyłożyć na spód w blaszce, wyrównać. Na wierzchu poukładać połowę pokrojonego ananasa. Na owoc wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Poukładać pozostałego ananasa i przykryć pozostałym kremem, wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki na około 4 godziny. Najlepiej na całą noc. Wierzch: 7. Schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i położyć na paterze. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno(...)pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Wierzch ciasta ozdobić ubitą śmietanką, robiąc ozdobne rozetki, można przy pomocy małej tylki z nacięciem nr 580s, jak na zdjęciu. Na koniec ciasto ozdobić pokrojonymi wafelkami z kremem kokosowym w białej czekoladzie Pryncypałki dr Gerard i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
TORT BIEDRONKA 125

Tort urodzinowy dla Kacperka był moim kolejnym słodkim testerem. Testowałam w nim prawie wszystko, oprócz kremu czekoladowego. Ciasto Red Velvet wyszło mi bardzo dobrze, jednak mus ananasowy wymagał dopracowania. Konsystencję miał dobrą, ale w smaku był trochę niewyraźny ;). Mus robiłam na zwykłej śmietance, ale wydaje mi się, że równie pyszny będzie na śmietance kokosowej…o ile nie lepszy(...)delikatny w smaku, dlatego polecam do niego jasny biszkopt lub waniliowe ciasto. P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni: Dzień 1: Pieczemy ciasto i rozpuszczamy czekolady w śmietance. Dzień 2: Robimy krem czekoladowy, mus ananasowy i składamy tort. Dzień 2 lub 3: Robimy kolorowe kremy z białą czekoladą (dzień wcześniej rozpuszczamy czekolady w śmietance). Tynkujemy i dekorujemy

Słodki Pomysł
EKSTREMALNIE CZEKOLADOWY TORT Z KULKAMI RISPEE 338

pieczenia ciasta przygotuj sos.  Przełóż wszystkie składniki do małego garnuszka i na średnim ogniu ugotuj z nich syrop. Powinien on lekko zgęstnieć. Od razu po upieczeniu ciasta polej je gorącym sosem. KREM: 1,75 szklanki mleka zagotuj w garnku, a w pozostałej części rozmieszaj dwa budyniowe proszki.  Gdy mleko zacznie powoli kipieć wlej do niego rozmieszany proszek(...)mascarpone i cukier puder i miksuj na gładką masę. 1/3 kremu odłóż, natomiast do pozostałych 2/3 dodaj 4 łyżeczki kakao i dokładnie zmiksuj. Tym kremem będziesz smarować wierzch i boki tortu. ZŁOŻENIE TORTU: Ponieważ ciasto bardzo rośnie i pęka podczas pieczenia, zetnij równo jego wierzch. Nie będzie nam potrzebny (możesz go sobie podjadać w wolnej chwili:)). Pozostałe ciasto przekrój

Słodko-Słony Świat Ilony
Cupcakes al tiramisu 197

Uwaga: z tego przepisu wyjdzie 13 cupcakes, z  proporcji na krem można udekorować tylko 7 cupcakes. Jeśli chcecie udekorować wszystkie to trzeba podwoić składniki kremu. Ubić śmietanę z cukrem, jak osiągniemy konsystencję ciasta naleśnikowego dodać porcjami mascarpone a potem likier.  Tak ja ubijałam i było dobrze, nigdy nie ubijałam mascarpone ze śmietaną. Zostawić babeczki w papilotkach, poczekać(...)ostygną, ja je zrobiłam wieczorem a skończyłam rano. Każdą babeczkę naciąć stożkowo, tzn wyciąć taki lejek, wyciągnąć wycięte ciasto, środek  każdej babeczki nasączyć kawą i posmarować ubitym kremem. Ja dałam tak sporo tego kremu, następnie za-nużyć w kawie kapelusik i przykryć babeczkę. Udekorować pozostałym kremem według gustu. Całość  posypać kakao. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Porzeczkowa Marysieńka 161

cukrem pudrem. Dodajemy budyń i żelatynę (może być jeszcze  ciepła, aby masa zbyt szybko nam nie stężała przed wylaniem na placek). Gotowy krem szybko wylewamy na biszkopt i przykrywamy ciastem orzechowym.  Galaretkę rozpuszczamy 1 1/2 szklance wrzątku, gdy będzie lekko tężała dodajemy śmietanę i ubijamy, aby pojawiły się pęcherze. Wylewamy na wierzch ciasta i wstawiamy(...)ciasta orzechowe zostanie nam 5 żółtek, następnym razem spróbuję zrobić ciasto orzechowe z 3 całych jajek, aby nie marnować ewentualnie żółtek. Jeżeli zdecydujecie się zrobić to ciasto z kremem budyniowym to do budyniu należy wrzucić żółtka

Jadło i czytadło
Tort na drugie urodziny 196

Dwóm mniejszym biszkoptom obciąć dłuższe boki, złożyć oba ciasta w 1 kawałek. Za pomocą szablonu wyciąć z biszkoptu podstawę ciasta. Wycięte biszkopty przekroić wzdłuż na 3 części. Pierwszy biszkopt nasączyć ponczem a następnie nałożyć masę jogurtową. Dół drugiego biszkopta posmarować kremem z porzeczki i położyć(...)masie jogurtowej. Drugi biszkopt nasączyć ponczem a następnie nałożyć masę jogurtową. Na wierzch ułożyć ostatni biszkopt. Kilka łyżek masy maślanej wymieszać z zielonym barwnikiem do ciasta. Posmarować podstawę ciasta zielonym kremem maślanym. Auto: Większy biszkopt przekroić na pół wzdłuż dłuższego boku a następnie oba kawałki ciasta przeciąć by z każdego powstały 2 blaty. 3 blaty będą tworzyć podstawę auta

Mama Gotuje
Tartaletki z truskawkami 169

oraz szczyptę soli i jajko. Wyrabiamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 180ᵒC. Przygotowujemy foremki na babeczki wklejamy do nich ciasto. Pieczemy przez kilka minut aż ciasto się zarumieni (ok. 12-15 minut.). W tym czasie szykujemy krem. Żółtka łączymy z 1/2 szklanki mleka i 2 łyżkami(...)mąki ziemniaczanej. Pozostałe mleko podgrzewamy w osobnym garnku i rozpuszczamy w nim cukier i cukier wanilinowy. Do podgrzanego mleka dodajemy resztę wymieszanych składników i wszystko łączmy czekając aż krem zgęstnieje. Gotowe ciasto na babeczki wykładamy kremem i układamy owoce. Artykuł Tartaletki z truskawkami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Ciasto marchewkowe light 231

pewno zasmakuje każdemu. Ciasto jest doskonałą metodą na przemycenie odrobiny warzyw i witamin w diecie każdego niejadka. Prezentuje się świetnie,   a smakuje jeszcze lepiej. Polecam!! Ciasto marchewkowe light Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/3 skrobi kukurydzianej 2/3 szklanki otrębów pszennych 2 łyżki płatków owsianych 3 łyżki jogurtu greckiego light niecałe pół szklanki słodziku lub cukru brązowego 1 łyżka miodu(...)patyczka. Po upieczeniu ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy. Przygotowujemy krem. Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę. Na wierzchu wystudzonego ciasta rozsmarowujemy krem. Dowolnie dekorujemy

Mania Gotowania
Eklerki 155

dzisiaj na stole goszczą tradycyjne eklerki z kremem budyniowym, nie znam osoby, która by ich nie lubiła! Polecam spróbować!! :D Składniki: (30-40 sztuk średniej wielkości): Ciasto parzone: 1,5 szkl wody 1 łyżeczka cukru 180 g masła 6 jajek 1,5 szkl mąki pszennej Krem budyniowy: 800 ml mleka 2 opakowania cukru wanilinowego/ esencja waniliowa 2 budynie waniliowe(...)masy wbić jajka, miksować do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną grubą (!!!) końcówką i wyciskać podłużne kształty o długości ok. 8 cm na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ważne, by pozostawić pomiędzy nimi spore odstępy (podczas pieczenia sporo urosną). Następnie wyjąć, ściągnąć z blaszki i wystudzić. Krem budyniowy:  3/4 mleka zagotować z cukrem wanilinowym

Malinowo w kuchni
Ciasto z kremem czekoladowym i brzoskwiniami 246

Lekkie ciasto biszkoptowe z czekoladowym kremem, brzoskwiniami i pomarańczową galaretką idealnie komponuje się z ulubioną kawą. Taki smaczny duet to moja propozycja nie tylko na upalne dni. Składniki biszkopt ( tortownica 21 cm) 2 jajka 1/2 szkl mąki 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy 200 g śmietanki 36 % 80 g czekolady 50 % kakao dodatkowo brzoskwinie z puszki(...)Tężejącą wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki. 6. Gotowe ciasto dekorujemy jadalnymi kwiatami lub bitą śmietaną. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , bita śmietana , brzoskwinie , ciasto , czekolada , galaretka , Gellwe , krem

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Fale Dunaju 235

wyobrażam sobie mojej codziennej kawki bez kawałka ciasta które zawsze  musi być w moim domu  :) dzisiaj upiekłam przepyszne i dobrze znane Wam ciasto  Fale Dunaju, z dodatkiem soczystych jabłek i pysznym kremem budyniowym .            Ciasto jest proste w wykonaniu i szybko się je przygotowuje(...)ciasta . Składniki : 2 pełne szklanki mąki  1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku  Do ciasta ciemnego: 1 łyżka kakao gorzkiego 3 łyżki mleka 2 duże jabłka Krem budyniowy : 0,5 litra mleka 2 budynie waniliowe Winiary 3 żółtka  Wykonanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Jajka ubić z cukrem i cukrem

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik czekoladowy z kremem kokosowym 185

fasoli 3 jajka 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek ksylitolu Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego (stała część) 2-3 łyżki zmielonego na puder ksylitolu Wykonanie: Ciasto: Fasolę bardzo dokładnie przepłukać. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka przełożyć do blendera, dodać jajka(...)sposób.  Krem kokosowy: Z puszki wyjąć stałą część mleczka kokosowego, dodać zmielony na puder ksylitol i ubijać przez chwilę mikserem na puszystą masę. Kremem posmarować jedną część ciasta, a następnie położyć na to drugi blat ciasta. Schłodzić przez około 2 godziny w lodówce, a najlepiej zostawić na całą

Healthy food explorer
Tarta z kremem i owocami - malinami i jeżynami 155

Ciasto francuskie z pysznym, delikatnym,waniliowym kremem, malinami i jeżynami. Można je zrobić z innymi owocami. Będzie równie pyszne jeżeli użyjemy np. jagód lub brzoskwiń. Można eksperymentować. Ale dopóki są maliny i jeżyny, warto z nich skorzystać. Krem jest błyskawiczny do przygotowania, możemy przygotować go wcześniej i przechować w lodówce do chwili kiedy będziemy szykować ciasto ( nawet(...)Ostudzić. Zrobić krem Korzystając  z miksera zacząć ubijać śmietanę. Gdy zacznie gęstnieć, dodać  mascarpone, pestki wanilii, cukier i sok z cytryny. Ubijać tak długo aż krem zgęstnieje. Nałożyć na ostudzone ciasto, na wierzchu ułożyć opłukane i osączone owoce.  Przechowywać w lodówce. Smacznego

Stare Gary
Biało-czarny torcik. 123

piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut, sprawdzając patyczkiem, czy się upiekło.      Przygotowujemy biszkopt biały. Postępujemy tak jak wyżej :-)      Przygotowujemy krem. Do wysokiego naczynia przelewamy zimną śmietankę i ubijamy z pomocą miksera. Gdy śmietana już nam się ładnie ubiła dodajemy rozpuszczoną, przestudzona żelatynę i jeszcze chwilę miksujemy. 1/3 powstałej masy przekładamy(...)spód wykładamy ciemny biszkopt, na nim rozsmarowujemy 1/2 białej masy,przykrywamy pierwszą częścią jasnego biszkopta, smarujemy ciemną masą, posypujemy pozostałą łyżką słodkiego kakao, na to druga część jasnego ciasta. Resztą kremu smarujemy wierzch i boki ciasta. Chłodzimy co najmniej dwie godziny. Przed podaniem posypujemy ciasto prawdziwym, gorzkim kakao. Gotowe

Rozpustne gotowanie