ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1133/1378)

Deser tiramisu w pucharkach 207

klasyczne włoskie tiramisu ma bowiem dość luźną konsystencję. Uwaga: Przygotowując deser tiramisu dla dzieci można pominąć alkohol i zastąpić go aromatem migdałowym, a biszkopty nasączyć kakao Przepis na klasyczne ciasto tiramisu znajdziecie w poście zatytułowanym: Ciastko managera.... czyli włoski deser Deser tiramisu w pucharkach -  składniki 250 g serka mascarpone około 140 g podłużnych biszkoptów tzw. ladyfingers (w wersji bezglutenowej(...)deser tiramisu w pucharkach Zaparzyć kawę (najlepiej podwójne espresso) i odstawić do wystygnięcia. Do zimnej kawy dodać 3 łyżki likieru Amaretto. Żółtka ubić z cukrem pudrem na jasny, puszysty krem, korzystając z najwyższych obrotów miksera. Zajmuje to koło 7-10 minut (po około 5 minutach, nie przerywając ubijania dodać łyżkę likieru Amaretto) Zmniejszyć obroty miksera do średnich i stopniowo

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino. 222

Kawę uwielbiamy, więc uwielbiamy również ciasta kawowe. Od dawna 'chodziło' za mną ciasto o nazwie cappuccino. W końcu znalazłam czas, by je przygotować. Ciasto idealne na długie, jesienne wieczory.  Biszkopt: Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki ciemnego kakao Żółtka ubić z cukrem,dodać kakao, następnie dodać mąkę - wymieszać. Na sam koniec dodać ubitą pianę(...)ostudzić. Po ostudzeniu dodać Śnieżkę, miksować, na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki wody - dalej miksować. Zajrzyj również tu: 1.  Warstwowa sałatka gyros 2.  Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3.  Bardzo szybkie racuchy z jabłkami

My World by Dagmara Rek
Kopytka z dyni – dziś bez hipsterów ale z telewizją w tle 153

będzie doprawiać zupę przyprawami leśnymi i wwaliła w ramach tych przypraw Vegetę. Dziś idę do lasu szukać krzaczków Vegety. Cudowna zupa grzybowa została przerobiona na modny wszędzie krem. Ja się pytam po co?? Czemu blendować cudowne grzyby? Ustawili jej tak dziwnie kamery, że co sekundę obracała głowę, a ja się modliłam żeby jej nie odpadła. Niektóre pomysły fajne, szkoda(...)pietruszki garść orzechów włoskich i pestek dyni kilka zielonych liści salaty masłowej garść listków bazylii dwa pęczki natki pietruszki olej (ja użyłam zwykłego Kujawskiego) kawałek sera bursztyn Na początek ciasto na kopytka: Dynię i ser zmieliłam na gładką masę. Przepuściłam ser przez praskę, a dynię potraktowałam blenderem. Do tego dodałam startą cebulę i czosnek i bardzo drobno pokrojone żółte chilli

ladykitchen
tort kokosowy 169

Pomysł na tort kokosowy dojrzewał w mojej głowie jakiś czas. Czekał na właściwy moment, czyli dobrą okazję, żeby go przygotować. Uwielbiam smak orzecha kokosowego, świeżego, który

Smakowity Blog Kulinarny
torcik migdałowo czekoladowe 163

pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, a następnie dodajemy stopniowo żółtka, cały czas miksując. Do masy jajecznej dodajemy sypkie składniki i delikatnie mieszamy np. przy pomocy szpatułki. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do dwój jednakowych torownic (ok.17 cm średnicy) wyłożonych (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 175 st. C przez ok. 20 min. Po upieczeniu(...)mieszamy, do uzyskania gęstego budyniu. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem oraz kakao. Dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. Na końcu dodajemy rum. (Budyń najlepiej wystudzić do temperatury pokojowej, gdyż mieć taką samą temperaturę jak masło, wtedy masa się nie zetnie) dodatkowo do nasączenia biszkoptów: ok. 125 ml mocnego

Domowy Smak Jedzenia
Orkiszowe Naleśniki z Kawą 131

lubi naleśników? :) Z owocami z powidłami, dżemem z kremem czekoladowym na słono z łososiem  warzywami  mięsem serkiem Dziś zapraszam na pyszne naleśniki z mąki orkiszowej i z dodatkiem świeżo parzonej Kawy , którą możecie kupić w sklepie www.e-czarnuszka.pl. Szeroki wybór Kaw , da Wam bardzo duże pole manewru w wyborze odpowiedniego smaku naleśników i nie tylko :) Polecam jeść naleśniki oczywiście(...)Jajka dokładnie ubijam z dodatkiem cukru brązowego i cukru wanilinowego.  Dodaję pozostałe składniki w tym kawę.  Mieszam za pomocą miksera.  Na rozgrzaną patelnię wylewam porcję ciasta.  Smażę po obu stron na rumiano.  Podaję z ulubionym dodatkiem np. powidłami

Gotowanie Patki
Gnocchi w sosie serowym 240

dodajemy jedno rozmącone wcześniej żółtko, pieprz, mieszamy, następnie stopniowo dodajemy mąkę w ilości około ¼ części masy ziemniaków, czyli w tym przypadku ok 170g i wyrabiamy jednolite ciasto. Po wyrobieniu ciasto dzielimy na kilka części, z których formujemy wałki o średnicy około 1cm i tniemy na dwu centymetrowe kluski. Każdą kluskę rolujemy po wewnętrznej stronie widelca, w taki sposób aby odcisnęły(...)pleśniowy jest na tyle słony, że soli można dodać dosłownie szczyptę. Kluski podajemy gorące polane gorącym sosem. kluski gnocchi Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Włoska zupa krem z pomidorów Przepis na Tureckie Pide Artykuł Gnocchi w sosie serowym pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Zdrowy sos karmelowy bez cukru 186

składa się tylko z kilku składników, a w dodatku smakuje jak karmel, mimo że nie zawiera szkodliwego cukru. Do czego można użyć tego cuda? Np. do polania naleśników, owsianki, ciasta lub tak jak ja to zrobiłam – do brązowego ryżu z prażonymi jabłkami i cynamonem. Rewelacja! Zdrowy sos karmelowy bez cukru 2017-05-05 18:53:17 Oceń Zapisz przepis(...)słoiczka i przechowuj w lodówce kilka dni. Wskazówki Możesz użyć dowolnego mleka roślinnego - ja użyłam kokosowego, ale możesz wybrać bardziej neutralne w smaku jak np. ryżowe (unikaj tych dosładzanych) Krem w zależności od upodobań i przeznaczenia możesz przygotować w wersji gęstej lub bardziej lejącej, dlatego dolewaj mleko stopniowo aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Użyłam oleju kokosowego nierafinowanego, ale jeśli chcesz uniknąć

Powiedz dietom nie
Piernik przekładany masą grysikową z nutą pomarańczy 131

pokazanie wszystkich przepisów. Piernik z grysikiem i nutą pomarańczy nie może nie smakować. Super połączenie do wypróbowania. Zapraszam... Skala smaku 10/10- orzechy włoskie przed rozdrobnieniem i posypaniem wierzchu ciasta można lekko podprażyć na suchej patelce wtedy są bardziej aromatyczne i chrupiące.   Składniki Piernik: Składniki: 250 g. masła lub margaryny 1 szkl. cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)przemiennie z mlekiem. Na koniec dodać orzechy i pianę z białek. Blaszka 26/37. Piec z termoobiegiem w nagrzanym piekarniku 1 godz. w 160st.. Wystudzić. Przygotować krem: mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wsypać kasze mannę, cały czas mieszając gotować ok. 5 minut do zgęstnienia. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchną masę i stopniowo dodawać krem-zimny

Kubki smaku
Torcik bezowy z bitą śmietaną, kajmakiem i prażonymi migdałami 485

Przed nadchodzącym weekendem mam dla Was coś niesamowicie słodkiego, ale pysznego - torcik bezowy z bitą śmietaną, kajmakiem i migdałami. Ci, którzy są na diecie

Codzienna kuchnia niecodzienna
CHŁODNIK TRUSKAWKOWY. 192

Szykując się do pracy, nie myślę o tym, że zaczynam kolejny upalny dzień. Nie planuję, nie rozmyślam, nie interesuję się popołudniowymi schadzkami. Siedząc w biurze kolejną

W kuchni Karmel-itki
Babka z fasoli 92

Babka z polewą adwokatową Jak święta Wielkanocne to i ciasto . Wielkanoc moim zdaniem bardzo mocno kojarzy się z babką. Postawiłam na jej zdrowszą wersję. Babka piaskowa została wyparta przez ciasto, które ma w sobie dużo błonnika i żelaza. Babka z fasoli to taka analogiczna wersja brownie z fasoli. Babka ta jest mokra, ale jej miękisz nie jest ciężki. Smakuje wyśmienicie(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 cytryna Do ozdoby: jajeczka czekoladowe Mixit 150 g czekolady 50 ml mleka  100 g masła Fasolę odsączamy z zalewy i blendujemy na gładki krem. Miękkie masło miksujemy z cukrem, następnie dodajemy po 1 jajku wciąż miksując. Do masła z cukrem i jajami dodajemy posiekaną czekoladę, mąkę kukurydzianą, zmiksowaną fasolę, proszek do pieczenia, a także

MamaOskarka
Drożdżówki z konfiturą śliwkową i dżemem brzoskwiniowym z lawendą 132

zapach lawendy, dlatego w tym roku często eksperymentuję z jej…smakiem! Dodaję ją do deserów, moich serników, często używam lawendowego miodu, a ostatnio z dodatkiem lawendy kręcę domowe kremy i masła do ciała. Tym razem ze sklepowej półki zdjęłam brzoskwiniowy dżem z lawendą firmy Łowicz. Lawenda jest wyczuwalna w konfiturze, lecz nie dominuje smakowo. Pomyślałam, że drożdżóki, które często(...)dodajemy mleko. Składniki mieszamy, miseczkę przykrywamy ściereczką i zostawiamy zaczyn do wyrośnięcia. Wyrośnięty zaczyn przekładamy do misy miksera. Dodajemy stopione, przestudzone masło, żółtko, cukier i przesiewamy mąkę. Wyrabiamy ciasto za pomocą haka przez ok. 8 minut. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośnietego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka

Raj dla Podniebienia
Stefanka, czyli ciasto bez pieczenia 165

zjadły wszystkich ciastek, więc zrobiłam z nich użytek, a poza tym to nudne jeść te same ciacha przez tydzień. To jest chyba moje pierwsze „niepieczone” ciasto na blogu, fakt bardzo rzadko takie robię, jakoś mi z nimi nie po drodze, ale Miśka bardzo lubi kaszkę manną więc to deser dla niej Składniki (użyłam tortownicy o średnicy(...)Dokładnie mieszaj całość aż się zagotuje i zgęstnieje. Wyłącz gaz i dodaj masło kokosowe, dokładnie wymieszaj. Dno formy wyłóż papierem i warstwą ciastek. Na ciastka wyłóż połowę masy. Na krem warstwę ciastek, a na ciastka połowę dżemu. Na dżem połóż pozostały krem, przykryj warstwą ciastek i dżem. A całość polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą (możesz do niej dodać łyżkę

greenscarf
Drożdżowa babka wielkanocna kokosowo-pomarańczowa 119

uzywam i bardzo lubie jego subtelny,lekko slodki posmak.Wiele drozdzowych buleczek upieklam juz z dodatkiem mleka kokosowego.W tej babce dodatkowo wykluczylam dodatek masla ,zastepujac je wylacznie tlustym,aksamitnym kremem kokosowym.Poniewaz smak i zapach mleka kokosowego jest bardzo ulotny,dodalam wiorki kokosowe,ktore ocalily delikatny kokosowy posmak.Babka pieknie urosla.Jest bardzo pulchna, mocno puchata,aromatyczna,pyszna a polewa czekoladowa zastapila u mnie(...)bialy puszysty kogel-mogel do ubitych jajek dodac reszte skladnikow przy pomocy haka i wyrobic okolo 10 minut na gladkie ciasto.Ostatnie 100 ml mleka kokosowego dodawac partiami,ale ostatecznie ciasto powinno byc bardzo  luzne.Przykryc folia spozywcza,odstawic w cieple miejsce do podwojenia objetosci wyrosniete ciasto wylozyc na podsypany maka blat i przy pomocy "skrobaka"piekarskiego zlozyc ciasto kilkakrotnie.W razie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!