ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1128/1378)

Tort orzechowy z masą nutella :-) 1 urodzinki bloga,urodziny brata i 100 post :-) 153

Witam kochani Dziś ważne chwile. Niniejszy post jest 100 na blogu!!! :D Poza tym blog obchodzi swój roczek-zakładając go nie myślałam, że tyle osób będzie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rolada flaga Wielkiej Brytanii z miętowym kremem 134

Ten wpis jest z cyklu w pogoni za marzeniami. takim marzeniem jest odwiedzenie Londynu, a jak Londyn to na myśl przychodzi angielska flaga chyba jeden z

Bernika - moj kulinarny pamietnik
CYTRYNOWA "PAWŁOWA " Z KREMEM I OWOCAMI 185

 Za " Pawłowa" zabieralam się już od dobrych dwóch lat, ale dziś nastąpił przełom i oto w całej w swej krasie znalazła się na moim stole

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Migdałowiec 162

Kolejny przepis z akcji testowania z portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE. Dziś przetestowałam migdały w płatkach. Przygotowałam rewelacyjne ciacho migdałowe Migdałowiec  SKŁADNIKI: herbatniki petit beurre- 2 paczki

Kuchnia Danusi
Tartaletki z rabarbarem i budyniem 104

trzeba smarować blaszek masłem i posypywać bułką tartą). Na ciasto (na każdą tartaletkę) wyłożyć po kawałku folii aluminiowej, a na nią wrzucić po kilka ziaren fasoli, by obciążyć ciasto. Piec ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni. (Moje się trochę przychwyciły bo piekłam 20 minut). Ostudzić. Wykonanie nadzienia: Rabarbar umyć, oczyścić, a następnie obrać ze skórki i pokroić na kawałki(...)szklance gorącego syropu rabarbarowego pochodzącego z gotowania rabarbaru. Wystudzone tartaletki posmarować delikatnie chłodnym budyniem. Na budyń nałożyć gotowany rabarbar i zalać tężejącą galaretką. Gdy całość zastygnie przygotować sos-krem budyniowo-śmietanowy. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do niej pozostałą część budyniu. Całość zmiksować. Gotowe tartaletki podawać z kleksem sosu-kremu budyniowego.  Z przepisu można wykonać

Mania Wypiekania
Ptysie z bitą śmietaną i gorącymi śliwkami 123

łyka cukru pudru 250- 350 g śliwek- drylowanych przepołowionych  (mogą być również mrożone) 40 g cukru opcjonalnie: łyżeczka whisky Dekoracja: opcjonalnie: gałązka świeżej mięty cukier puder Przygotowanie: Ciasto parzone: 1. Do garnuszka z wodą dodajemy masło. 2.Podgrzewając doprowadzamy do wrzenia, wtedy dodajemy mąkę. 3. Zmniejszamy ogień i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gdy masa będzie odklejała się(...)śmietanę i śliwki. Krem/bita śmietana 1. Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem. Nakładać szprycą lub rękawem z końcówką w kształcie gwiazdki na ostudzone ptysie. Przekroić ptysia na pół, położyć krem na dolnej części i przykryć go górną połówką ptysia. Przygotować śliwki. Gorące śliwki: 1. Następnie w garnuszku podgrzać śliwki aż puszczą sok. Dodać cukier i podgrzewać na małym ogniu

KreatywnePiny
ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW. 197

Kontynuuję poszukiwania wiosny. Termometru słupek podnosi mnie na duchu. Promienie słońca łaskoczą policzki. Lekki wietrzyk porywa kosmyki włosów. Szalik, rękawiczki, grube czapy? Odchodzą w zapomnienie, smutne

W kuchni Karmel-itki
Tort z musem z truskawek i masą śmietankowo – karmelową 118

partiami) i za pomocą drewnianej łyżki lub łopatki plastikowej mieszamy delikatnie, aby masa wchłonęła mąkę. Ciasto biszkoptowe przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy masę. Jeżeli widzimy w cieście pęcherzyki powietrza, rozbijamy je łyżką. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy biszkopt na złoty kolor ok. 35-40 min. Upieczony biszkopt studzimy, można go upiec dzień wcześniej(...)sekund. Zblendowany mus stawiamy na małym ogniu, podgrzewamy. W małej szklance mąkę rozrabiamy z 2-3 łyżkami wody. Zarobioną mąkę łączymy z musem. Całość zagotowujemy i odstawiamy do przestudzenia. krem 500 g serka mascarpone 300 g śmietany 36% 4-5 łyżek cukru pudru 2-3 łyżki masy krówkowej 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego W misie umieszczamy

Raj dla Podniebienia
KOSTKA SEROWA Z NUTĄ ADWOKATU 101

Ciasto,które z czystym sumieniem polecam na święta, na wszelkie imprezy czy uroczystości rodzinne. Doskonale się sprawdzi na zbliżające się komunie,gdyż świetnie trzyma formę . Biszkopt : 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g zmielonego białego sera 500 g kremówki  8 łyżek cukru pudru 3 łyżki żelatyny puszka brzoskwiń(...)przelać do dużej prostokątnej foremki. Piec ok 30 min w 180. st.C. Ostudzony biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń. Masa serowa: Schłodzoną kremówkę ubić,pod koniec dodać cukier puder. Krem starannie połączyć z białym serem oraz rozpuszczoną żelatyną. Pod koniec wmieszać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tężejącą masę wyłożyć na biszkopt. Masa adwokatowa: Mleko połączyć z cukrem i adwokatem - ugotować

Niespełnione zdolności kulinarne
Tort czekoladowo-śliwkowy 110

To jeden z pyszniejszych tortów jakie robiłam i jadłam. To biszkopt kakaowy przełożony masą śmietankową oraz powidłami śliwkowymi. Tort można nasączyć kawą (nawet z dodatkiem jakiegoś

Kuchnia domowa Ani
Fit wuzetka 117

Postanowiłam klasyczną wuzetkę zamknąć w słoiku. To wersja na wynos. Na miejscu serwuję ją w szklance. Was również zapraszam, częstujcie się. Biszkopt: 5 jajek 1/3 szklanki

Kucharzyca
Cytrynowy tort bezowy z lemon curd 181

Składniki na bezę: • 300 ml białek (ok 8 szt) • szczypta soli • 440 g cukru kryształu • 1 łyżeczka białego octu winnego • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Białka ubić

KUCHNIA POLSKA
Przepis na wytrawne muffinki z białą kiełbasą, majerankiem i pastą jajeczno – chrzanową 291

białej kiełbasy, wędzonej szynki i dużej ilości majeranku. Jajko też jest, tyle że na wierzchu, a nie w środku, a połączone z chrzanem robi dodatkowo za pobudzający kubki smakowe krem Wykonanie Białą kiełbasę wrzuć do wrzątku na 3 minuty. Po tym czasie wyjmij ją, wystudź i pokrój w kostkę. Szynkę lub boczek pokrój w kostkę. Obierz cebulę, pokrój(...)Wlej mokre produkty do suchych, dodaj podsmażoną szynkę z cebulą i wszystko wymieszaj dosłownie kilkoma ruchami łyżki. Wyłóż formę do pieczenia muffinek papilotkami i włóż do każdej z nich ciasto do wysokości 2/3 papilotki. Wstaw do rozgrzanego do temperatury 200 stopni C piekarnika na około 20 minut. Ugotowane jajka zetrzyj na tarce o bardzo małych oczkach i wymieszaj z tartym

Eat me! Fit me!
Szybkie mini torciki malinowe 105

Chcecie zaskoczyć gości?  Nic prostszego...wystarczy chleb tostowy, kilka dodatkowych składników...nie koniecznie muszą być w nim maliny...ale one tak bosko smakują <3

R'n'G Kitchen
Tort z Gudetamą 176

Gudetama, czyli leniwe i pozbawione energii jajko to postać z krótkometrażowego anime, które zyskuje coraz większą popularność na świecie. Tą uroczą postacią postanowiłam ozdobić tort dla

Oryginalny smak