ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1142/1378)

Tort śmietankowy z owocami i bazyliowym cukrem 177

Torcik dzięki świeżym kwiatom wygląda pięknie i świetnie nadaje się na wyjątkowe okazje.  Wbrew pozorom nie wymaga wielkich umiejętności cukierniczych. Jest naprawdę bardzo łatwy i

Smakołyki Asi
Malinowy torcik urodzinowy 104

Torcik zrobiony dawno temu na urodziny Zosi. Ładny, smaczny i przede wszystkim kolorowy - więc na czteroletniej dziewczynki po prostu idealny. Nie podobają mi się torty z

Magiczne Życie Marty
Czerwone pomarańcze, parchate ogórki i babeczki 140

dzień mogę tylko marzyć. I tak w naszym koszyczku wylądowały najlepszej jakości oliwa z oliwek, trufle zakonserwowane tylko w wodzie i soli, którymi C. podekscytował się nie na żarty, krem kasztanowy i kasztanowa mąka, które mnie z kolei przyprawiła o szybsze bicie serca, a na deser - wielkie opakowanie chałwy. Wychodziłam stamtąd niemal w pełni usatysfakcjonowana. Dłuższy postój przy stoiskach warzywnych(...)Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wymieszać z migdałami i cukrem. Jajka roztrzepać, połączyć z oliwą, sokiem i skórką z pomarańczy. Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec w 180 st. C. przez 25 minut. Przestudzić w formie 10-15 minut, następnie wyjąć, obracając do góry spodem. Podawać na ciepło lub po wystudzeniu. Smacznego! Jak myślicie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dacquoise tort bezowy 886

Dacquoise -tort bezowy z dodatkiem daktyli. Rozkosz podniebienia. Uwielbiam to ciasto i zawsze, kiedy tylko mam białka do wykorzystania to moje myśli krążą wokół niego. Wiem, wiem, że to wielka ilość kalorii, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie słodkości. Jeżeli przygotujecie danie z moich przepisów, proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję(...)minut, a następnie zmniejszyć temp do 140 stopni C i piec około 90 minut. Wyłączyć piekarnik lekko uchylić i zostawiać do wystygnięcia Bezy powinny lekko popękać. Krem 400 g śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 200 g masy kajmakowej 10 suszonych daktyli Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i masę kajmakową. Wszystko zmiksować. Daktyle drobno posiekać i dodać

O kuchni z uczuciem
Pączki pieczone 351

doskonałą alternatywą dla tych tradycyjnych. Oblane lukrem i nadziane różaną marmoladą smakują niemal identycznie jak te wyciągnięte z tłuszczu, a mają znacznie mniej kalorii. :-) Pączki można również nadziać budyniem, kremem czekoladowym, kajmakiem lub czymś wytrawnym. W końcu klasycznie pączki były słoną przekąską wypełnioną słoniną i mięsem. Koniecznie musicie je wypróbować! SKŁADNIKI (ok. 40 pączków) : 800 g mąki pszennej(...)topimy i odstawiamy do wystudzenia. Jajka oraz żółtka ucieramy ze szczyptą soli oraz cukier. Wlewamy partiami zaczyn, a następnie mąkę. Na końcu dodajemy roztopiony tłuszcz. Wyrabiamy masę na gładkie ciasto. Jest gotowe, gdy zacznie odstawać od ręki. Jeśli wygniatamy ciasto robotem, powinno to zając nie dłużej niż 10 minut. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę, aby podwoiło objętość

Kuchnia od dwojga
lekkie ciasto śmietanowe z malinami 144

Puchowe  jak obłoczek ciasto z gatunku tych, które chce się zjeść oczami. W dodatku tak lekkie, że bez mrugnięcia okiem sięgamy po kolejny kawałek. Niby nie ma w nim nic szczególnego, bo składniki są najprostsze ale i z takich można wyczarować coś obłędnie pysznego.  *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki(...)Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżkami. Połączyć z mascarpone. Połowę masy śmietankowej rozsmarować na biszkopcie i przykryć warstwą herbatników. Na ciastkach ułożyć maliny i przykryć pozostałym kremem. Wierzch posypać przez sitko kakao. Schłodzić i przechowywać w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tartaletki z kremem budyniowym i owocami 126

jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny lub nieco krócej w zamrażarce.  Przygotować foremki do tartaletek. Dokładnie wysmarować je masłem i wykleić ich spody i brzegi kruchym ciastem na grubość około 3-4 mm (fot.1) . Jeżeli obawiamy się, że babeczki zbytnio nam urosną w środku - to możemy wsypać do nich groch lub fasolę. Należy jedynie pamiętać, że przed(...)odstawić do całkowitego ostudzenia. Masło zmiksować razem z żółtkiem na jasną, puszystą masę  (fot.2) . Ciągle miksując stopniowo dodawać po łyżce budyniu. Na spód każdej babeczki włożyć trochę kremu budyniowego  (fot.3) . Wyrównać.  Udekorować dowolnymi owocami.  Wierzch babeczek polać delikatnym kisielem przygotowanym z soku brzoskwiniowego i mąki ziemniaczanej  (fot.4) . Z puszki brzoskwiń odlać 1 szklankę soku. Przelać

Świat Ciasta
Ciastka z maszynki 93

posiadanie maszynki do ciastek. Bo akurat pojawiła się na sklepowej półce i stanęła Madzi na drodze. Owa maszynka to proste urządzenie cukiernicze. Takie coś jak strzykawka do wyciskania kremu na torty czy coś. Taki jakby rękaw cukierniczy, ale nie rękaw, a blaszana tuba. Ma kilkanaście najróżniejszych końcówek. A może tylko kilka? Nie mam pojęcia, nigdy nawet w ręku tego(...)waniliowego 100 g cukru pudru Masło lub margarynę ubijać mikserem przez około 10 minut. Dodać oba cukry, żółtka, potem przesianą mąkę ze szczyptą soli i proszku do pieczenia. Następnie ciasto wkładamy do specjalnej maszynki do robienia ciastek lub używamy maszynki do mielenia mięsa ze specjalna nakładką. Wyciskamy ciastka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Marder&Marder Manufacture
Tort czekoladowy z wiśniami 195

szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy porcjami cukier ciągle ubijając. Następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i kakao - mieszamy już łyżką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy biszkopt w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez 35 - 40 minut. Po upieczeniu upuszczamy biszkopt z wysokości około(...)blaty: najlepiej długim nożem z ząbkami, lub za pomocą nitki. Wiśnie odcedzamy z alkoholu i osuszamy na papierowym ręczniku. Pozostałym alkoholem nasączamy blaty tortu. Pierwszy blat smarujemy kremem czekoladowym. Na krem układamy odsączone wiśnie, przykrywamy drugim blatem. Znów smarujemy blat kremem, układamy wiśnie i przykrywamy trzecim blatem. Smarujemy wierzch i boki tortu kremem czekoladowym i odstawiamy na chwilę do lodówki

W kuchni Katie
CZEKOLADOWY KREM WEGAŃSKI Z AWOKADO 174

Zdrowy deser z udziałem kakao i awokado, bez cukru i w stu procentach wegański. Może również stanowić lekkie a zarazem pożywne śniadanie. Jeśli chodzi o pozostałe

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tort truskawkowy z kolorowym biszkoptem 167

stopni na ok 20-30 minut, zależy od piekarnika. Zawsze należy sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto jest już upieczone (gdy będzie suchy patyk). Po skończeniu pieczenia zrzucam ciasto w blaszce na podłogę (wyłożoną np. ściereczkami) z odległości ok 50-60 cm. a następnie wstawiam do otwartego piekarnika do wystygnięcia.  Śmietankę dziele na dwie części, jedna 400 ml a druga(...)ubitej śmietany i szybko miksuje. Po zmiksowaniu masa może być wodnista, wystarczy na chwilę wstawić do lodówki. Ostatnią warstwę biszkoptu smaruję tą masą. Równie dobrze  można przełożyć krem do rękawa cukierniczego i pięknie ozdobić tort. Ja akurat przy tym torcie na wierzch położyłam opłatek z motywem z bajki Psi Patrol. Dzieci były zachwycone! :) Powodzenia i smacznego

Kuchnia Viki
Rolada bezowa z malinami 196

smakuje znakomicie, słodycz bezy przełamuje bita śmietana z dodatkiem soku z cytryny, również maliny wprowadzają swoją delikatną słodycz. To inna odsłona bezy. To taka Pavlova w innym wydaniu. A ciasto wygląda tak: Składniki: 4 białka 125 g cukru 1 łyżeczka octu cukier puder do oprószenia ściereczki Nadzienie: 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny(...)cukrem pudrem. Gdy beza się jest gotowa, wyjmujemy ją i studzimy ok. 10 minut. Odwracając bezę wykładamy ją na oprószoną cukrem pudrem ściereczkę kuchenną, zdejmujemy delikatnie papier i przekładamy krem obsypując go malinami. Zwijamy ostrożnie i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kroimy roladę w plastry i podajemy. Dekorujemy bezę malinami. Zapewniam Was rolada bezowa z malinami jest boska

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Croquembouche- ptysie z nadzieniem w karmelu propozycja na karnawał 140

Croquembouche tradycyjny, francuski tort weselny. Składa się on z piramidki ptysi zlepionych ze sobą karmelem .  Każde ciasteczko wypełnione jest kremem . Mogą osiągać nawet metr .   To już kolejny raz postanowiłyśmy zagościć w waszych domach z pysznym darmowym e-bookiem. Znaj dziecie w ispiracje na pyszne przekąski, sło dkości, sałatki oraz drinki, które nie tylko dziś, ale i przez(...)szczypta soli     Karmel: 1 szklanka cukru 1/4 szklanka wody   Nadzienie do Croquembouche : serek waniliowy 150 g serek o smaku moreli 150 g   Wykonanie ciasta na Croquembouche : Do garnka wlewamy wodę , wkładamy margarynę , wsypujemy odrobinę soli i czekamy chwile , aż nam się rozpuści margaryna. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do połączenia składników . Zostawiamy do ostygnięcia

Różowa kuchnia
Brownie – najlepsze! 163

Brownie brownie brownie … Chodziło za mną już od kilkunastu dni , aż wkońcu mu ulegałam. I to tak uległam bezgranicznie , bo całą blachę ja opędzlowałam nie

Ostra na Słodko
Tradycyjna pascha wielkanocna 170

Dla niektórych nie ma świąt bez jajka, dla innych bez szynki czy żurku, a ja odkąd spróbowałam to cudo twierdzę, że nie ma świąt bez

Jadło i czytadło
Ciacho Cappuccino 350

ostatniej chwili udało mi się zrobić foto, ciasto rozeszło się migiem.To wcale nie oznacza , że było smaczne lecz po prostu wspaniałe powiem nie skromnie. Składniki na biszkopt: 5 jajek 10 łyżek cukry 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Składniki na masę budyniową: 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka masło(...)ostygnięcia.   Krok 2 Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka i zagotowujemy,dodajemy rozmieszany budyń z cukrem . Zostawiamy do wystygnięcia.Miksujemy budyń z masłem i spirytusem na gładki krem   Krok 3 Mleko gotujemy i wsypujemy cappuccino do niego, mieszamy i studzimy.Ostudzone mleko ubić z śmietanami fiks . Żelatynę  wsypujemy do szklanki zalewamy zimną wodą, a następnie rozpuszczamy

Różowa kuchnia
Sernik na zimno, ku chwale truskawkom! 142

bardzo umiem piec ciasta, ale słodkości lubię, owszem. Uczę się, próbuję, ale jednak pieczenie wymaga często dużej precyzji, której niestety zwykle mi brakuje. Nie mówię, że nic nie wychodzi. Niby wychodzi, ale żeby rezultaty były jakieś spektakularne, to nie powiedziałabym. Niedawno postanowiłam spróbować przygotować sernik... na zimno, bez pieczenia, czyli przepis idealny dla mnie. Przewertowałam dużą ilość przepisów z przeróżnymi(...)malin 2 galaretki truskawkowe, słodzone żelatynę cukier i cukier puder 100 g masła Ponieważ do wykonania spodu sernika użyłam ciastek czekoladowych, a niestety znalazłam tylko takie przełożone kremem, to rozpoczęłam od oddzielenia ciastek od śmietankowej masy i dokładnego rozdrobnienia ich w malakserze. W garnuszku, na małym ogniu rozpuściłam masło i gdy leciutko przestygło, dodałam do ciastek. Po wymieszaniu masa była

Pichceniomania
Tiramisu - najlepsze! 502

nieba.  W obydwu przypadkach deser ten sprawdza się idealnie.  Szybko i przepysznie! P.S. Kaloriami nie należy się przejmować bo przecież nikt nie zamierza chyba zjeść całego ciasta na raz? Polecam na wszelkie okazje, ten deser uda się każdemu! Składniki: 750 g serka marscarpone 300 g podłużnych biszkoptów savoiardi (u mnie 36 szt.) 100 g cukru pudru 6 dużych(...)się.  Biszkopty, po jednym, na moment (dosłownie kilka sekund) zanurzać w zimnej kawie, lekko osączyć i układać w przygotowanej formie. Oprószyć biszkopty lekko kakao, rozsmarować na nich połowę kremu, znów posypać kakao. Następnie  położyć kolejną warstwę namoczonych w kawie biszkoptów, posypać je kakao i nałożyć pozostałą część kremu. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą

maniapieczenia
Ciasto Cappuccino bez pieczenia 4571

Przypuszczam, że raczej nie macie zbyt wiele czasu na przygotowanie czegoś słodkiego;) Ja sama szukam przepisów szybkich w wykonaniu.  Tak właśnie trafiłam na ten przepis

Z miłości do słodkości