Tort zrobiłam bez okazji, nawet wolę takie sytuacje. Bez stresu, raz, dwa i gotowe. Biszkopt jest idealnie puszysty, lemon curd kwaskowy, śmietana dodaje słodyczy. Kokos
MamaOskarkaDziś mam dla Was przepis na kolejne , niesamowicie pyszne naleśniki!Delikatne puszyste ciasto , wypełnione przepysznym musem ananasowym z kawałkami owoców i chrupiącym pod zębami kokosem , który przywodzi na myśl najlepsze egzotyczne wakacje!Dodatek rumu sprawia , że danie smakuje obłędnie i jest fantastycznym pomysłem na obiad dla dwojga , albo kolację ze śniadaniem ;)Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:* mąka – 150 g* jajko
Ostra na SłodkoPyszne ciasteczka dla miłośników kokosów. Niestety ciasteczka są nieco tłuste ze względu na ilość masła jaką używamy, ale są warte tego grzechu:-) Po upieczeniu ciasteczka są
IMPRESJA SMAKUsztywno, stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy aż powstanie puszysty kogel mogel. Wrzucamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kokos, olejek waniliowy i olej z mlekiem. Mieszamy powoli, delikatnie aby jajka nie opadły. Ciasto wlewamy do keksówki. (30x 10 cm) Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka. Smacznego
Wypieki Uliciepłego mleka 2 1/2 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 2 1/2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1 żółtko szczypta soli cukier puder po obsypania ciasta Przygotowanie Przygotowanie nadzienia Serek mascarpone mieszamy wraz z miękkim masłem, kokosem i cukrem w miseczce. Owoce myjemy, usuwamy niejadalne części oraz pestki i kroimy na pół. Przygotowanie ciasta Drożdże Babuni do słodkich wypieków rozpuszczamy
Słodkie okruszkiSkładniki: Masa kokosowa 25 dag kokosu 10-15 dag masła 20 dag cukru 6 łyżek mleka Masa budyniowa 1 l mleka 1 1/2 budyniu jasnego 6 łyżek cukru 1 kostka margaryny Ciasto 20 dag tłuszczu 20 dag cukru 1/2 kg mąki 8 łyżek mleka 4 jajka 1 proszek do pieczenia Wykonanie: Masa kokosowa Wszystkie składniki składniki wymieszać w garnku
PychotkaaaWracam do was po krótkiej przerwie z ciastem "łabędzi puch". Typowo wiosenne, akurat na taką pogodę jaką mamy za oknem:) Ciasto składa się z biszkoptu, masy, posypki z kokosu i dodający nutki całemu placuszkowi dżem z czarnej porzeczki! Oczywiście wiele osób może się z tym połączeniem nie zgodzić, bo ilu ludzi tyle gustów. Jednak dla wielbicieli nowych smaków, miłośników porzeczki
Smaczne Zdrowecukru trzcinowego, 2 jajka, ciasto: ok. 800 g mąki, typ 480, 25 g świeżych drożdży, 200 ml mleka 3,2%, 150 g cukru białego, 150 g masła, 3 jajka, ponadto: jajko do posmarowania rogali, mąka do podsypania, cukier puder. Przygotowanie: Nadzienie: Do garnka o szerokim dnie wsypujemy kokos i delikatnie prażymy, ciągle mieszając. Uważamy, żeby nam się nie przypalił(...)momencie kiedy kokos będzie podgrzany, dodajemy syrop klonowy i wlewamy mleko. Całość dokładnie mieszamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Jajka dokładnie roztrzepujemy lub miksujemy, przelewamy do kokosu, dodajemy cukru trzcinowego i całość ponownie mieszamy. Ciasto: W rondelku podgrzewamy mleko z masłem, do momentu, aż się roztopi. Do przestudzonego mleka, ale jeszcze ciepłego dodajemy rozkruszone drożdże i mieszamy do ich rozpuszczenia
Moniki SmakołykiCiasto przypomina trochę pleśniak , ale jednak warstwa kokosowa daje trochę inny smaczek. Składniki na ciasto: 250g margaryny lub masła 82% ½ szklanki cukru 5 żółtek 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na kokosową bezę: 5 białek 1 niepełna szklanka cukru 10 dag kokosu Dodatkowo: Około 2 kg świeżych jabłek lub 1 ½ kg potartych jabłek ze słoja Świeże jabłka(...)jabłka i rozprowadzamy równomiernie. Z białek ubijamy sztywną pianę, a następnie wsypujemy cukier, miksujemy jeszcze około 3 minuty, po czym wsypujemy kokos i miksujemy jeszcze chwilę, by się dobrze połączył z bezą. Gotową masę kokosową rozprowadzamy na cieście. Ciasto pieczemy na środkowym poziomie piekarnika w temperaturze 175 ⁰ C około 40 – 50 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawiamy na 5 – 10 minut
Smakowy RajJest przepyszna, krucha, soczysta… Zakochałam się w niej podczas ostatniej wizyty w Polsce. Nie omieszkałam prosić o przepis. Składników na ciasto nie zagniatamy. Lekko łączymy nadając im konsystencję kruszonki. Jabłuszka pokrywamy pianą z białek ubitą z kokosem, możemy posypać również cynamonem, całość pokrywamy kruszonką i voila – gotowe. Szarlotka jest dość podzielna, na dużą blachę, idealna dla całej rodziny(...)misy. Łączymy je ze sobą, starając się nie zagniatać ciasta a jedynie doprowadzić do postaci kruszonki. Pianka kokosowa: 6 białek 220 g cukru kryształu 100 g wiórków kokosowych 300 ml kwaśnej śmietany 18% Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodajemy cukier. Śmietanę rozbijamy lekko za pomocą rózgi kuchennej. Dodajemy kokos, lekko mieszamy. Do śmietany z kokosem dodajemy ubitą pianę
Made By Mom And Sonjeszcze nie trzeba spędzić w kuchni zbyt dużo czasu by wyczarować słodkie cudo, to ja jestem za takim czarowaniem. Podawałam już przepisy na ciasta bez pieczenia. Pamiętacie je? 3 bit [TU] 3 bit zmodyfikowany z kokosem [TU] Maxi King [TU] Kinder Country [TU] Jeżeli jesteś miłośnikiem batona Kinder Bueno, możesz zrobić ciasto bez pieczenia w domu. Dzisiaj podzielę się
Niuniokidodać resztę zmiksowanych składników. Wszystko jeszcze raz wymieszać łyżką do połączenia składników. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny (2/3 wysokości). Piec 20 minut w 180 stopniach. Polewa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować nią babeczki i posypać je kokosem. Krok po kroku: 1. Zmiksować banany(...)cukrem, jajkami i olejem 2. Wymieszać pozostałe produkty 3. Połączyć masę bananową z sypkimi produktami 4. Przełożyć ciasto do foremek 5. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej 6. Polać babeczki czekoladą i posypać kokosem Pobierz wersję do druku: Pobierz Babeczki bananowe z czekoladą Artykuł Babeczki bananowe z czekoladą pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plhansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Mazurek z kokosem i konfiturą z płatków róży Składniki – ciasto kruche: Mąka – 175g Cukier puder – 25g Masło – 100g Śmietana 18% - 1 łyżka Żółtko – 1 sztuka Składniki – kruszonka kokosowa: Mąka – 50g Masło – 50g Cukier drobny kryształ – 50g Wiórki
Kuchnia Bon Appetitbiałek. Tak przygotowaną masę wykładamy na brytfankę wyłożoną pergaminem. Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony twaróg, kremówkę, budyń, przyprawę do sernika, olej i kokos. Tak przygotowaną masę delikatnie wykładamy na ciasto murzynkowe. Wierzch posypujemy żurawiną. Pieczemy ok 50 min.w 180 stopniach. Przyprawę do sernika znajdziecie w sklepie internetowym www.skworcu.com.pl
słodki bratekCiasto bardzo łatwe w wykonaniu, połączenie maku, kokosu i kremu mega pyszne <3 Przepis pochodzi z książki 183 nowe przepisy siostry Anastazji. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 42 cm, nie wychodzi zbytnio wysokie. Czytaj więcej
Pychotkaaa