mąki pszennej; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Wykonanie: Ubić pianę z białek. Dalej ubijać, dodając do białek cukier kryształ. Następnie delikatnie wmieszać kokos, mąki i proszek do pieczenia. Ciasto piec około 20 minut w temperaturze 180 o C. Składniki na masę budyniową: 3 żółtka; 3 łyżki cukru kryształu; 1 szklanka mleka; 1 kostka masła; 1 łyżka
In my kitchenzapraszam na jeszcze jeden mazurek.Tym razem z kokosem i orzechami.To są moje ulubione smaki.Robi się dosyć szybko i smakuje obłędnie. Składniki: Kruche ciasto; margaryna 60 g jajko 1 szt mąka pszenna 1 szk proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki cukier waniliowy 2 łyżeczki Masa kokosowa: mleko 1 szk kokos 100 g cukier 50 g margaryna 80 g mąka ziemniaczana
Ala piecze i gotujekońca, to bardziej taki artystyczny nieład. I powiem Wam szczerze, że byłam zaskoczona wykonaniem, bo w gotowym cieście tych mieszanek tak nie widać. Ciasto jest bardzo wilgotne i mega zaskakujące smakiem, połączenie maku, kakao, kokosu i kremu ajerkoniakowego, z polewą czekoladową- bajka...! U nas smakowało nawet tym, którzy za takimi ciastami nie przepadają. Przepis dostałam od "przyszywanej" Babci mojej Córci(...)mnie każda miała ok.205g.Do pierwszej części dodajemy kokos i mieszamy.Do drugiej części dodajemy kakao i mieszamy.Do trzeciej części dodajemy mak i mieszamy.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masy partiami, robimy kleksy (łyżkami rzucamy naprzemiennie), nie mieszamy, nie wyrównujemy.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok.25 minut, program góra-dół.Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia, następnie musimy je przekroić
Smaczne ZdrowePrzepyszne ciasto kruche z truskawkami i wiórkami kokosowymi. Mój K. się w nim zakochał, znika w tempie błyskawicznym. Ciasto ma bardzo ciekawy smak, jeśli lubisz kokos i truskawki to strzał w dziesiątkę. Myślę, że to super pomysł na deser na weekend. Zapraszam Was serdecznie! SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE: - 250 g masła z lodówki - 2 żółtka - 500 g mąki krupczatki
SMYKWKUCHNIKruche i pyszne ciasteczka z kokosem. Porcja dla 8 osób. Smacznego! Składniki (ciasto) paczka margaryny (250 g) 8 łyżek wiórków kokosowych 8 łyżek cukru pudru 2 jajka (1 białko zostawić do panierki) mąka (ile potrzeba) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki (panierka) 1 białko wiórki kokosowe Przygotowanie Zmieszać wszytkie składniki. Wyrobić miękkie ciasto. Ciasto nie powinno lepić się do rąk(...)Urwać kawałek ciasta, większy niż orzech laskowy, mniejszy niż orzech włoski. Uformować kulkę i obtoczyć górną cześć ciasteczka w jajku, a potem w kokosie. Układać na blasze posmarowanej margaryną. Upiec w temperaturze 180 °C, aż do zrumienienia. Artykuł HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE, czyli ciasteczka z kokosem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisyjest świetnym pomysłem na każdą pogodę. Do tego soczyste truskawki ( po sezonie śmiało mogą być mrożone) i polewa czekoladowa ze słodkim, prażonym kokosem to taka kropka nad I , która sprawia, że ciężko skończyć na jednym kawałku. Ciasto jest łatwe i szybkie do zrobienia. Gwarantuję , że zrobi furorę , a każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( blacha
Ostra na Słodkowstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C. Piec około 60-70 minut, do suchego patyczka (ciasto trochę popęka i urośnie nierówno). Całkowicie wystudzić. Z ciasta ściąć "górkę" a resztę przekroić na trzy blaty. Mleko z kokosem i łyżką cukru pudru zagotować, zdjąć z ognia kiedy kokos całkowicie wciągnie mleko, wystudzić. Kremówkę ubić z pozostałym cukrem pudrem. Wymieszać z mascarpone. Odłożyć(...)cztery łyżki masy do dekoracji a do reszty dodać kokos i na końcu żelatynę rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody. Na paterze umieścić dolny blat ciasta, zapiąć obręcz tortownicy. Krem podzielić na trzy części i przełożyć ciasto. Kiedy całość zastygnie, zdjąć obręcz tortownicy i udekorować wierzch i boki tortu. przepis na ciasto zaczerpnięty z tej strony
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBłyskawiczne, baaardzo kokosowe ciasto ze śliwkami. Dla wszystkich wielbicieli kokosu, ale nie tylko. Nas bardzo zauroczyło swym smakiem. Idealne zarówno na świeżo (u nas znika jeszcze letnie...) jak i w następne dni. U mnie wersja ze śliwkami, ale sprawdzą się każde inne owoce. Bardzo wilgotne i długo pozostające świeże ciacho zauroczy każdego miłośnika zdrowych słodkości. Ciasto przygotowywałam w dwóch wersjach
Smaczne ZdroweMargarynę, mleko i cukier zagotować. Zdjąć z ognia wsypać przesiane kakao i dokładnie wymieszać by nie zostały grudki z kakao. W ciepłej polewie maczać kostki z ciasta i obtaczać z wszystkich stron w kokosie
Ala piecze i gotujecieście każdy znajdzie coś dobrego dla siebie: mak, kokos, sernik. Ja uwielbiam to połączenie. Biszkopt jest wyjątkowo pulchny, delikatny, a jagody wzbogacają smak tego ciasta. Upieczony biszkopt możemy przekroić na dwie lub trzy warstwy - tak jak lubicie. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju
Salonik smakówKusi to słodkie kusi... ale czasem przychodzi taki dzień że zjadło by się coś bez ograniczeń :). Oczywiście ten deser nie będzie zaprzeczeniem filozofii tego bloga a
Kuchnia PROzdrowotnaPyszne ciasto, które zawsze szybko znika. Trzeba się trochę napracować ale
Praktyczna plponiższego przepisu najlepiej wykonać w keksówce o wymiarach 200x110x75 lub 260x110x75, ja upiekłam ją w małej foremce z połowy składników. Zamiast polewy czekoladowej możemy oprószyć ciasto cukrem pudrem, dla wzmocnienia smaku kokosu możemy też posypać rozsmarowaną czekoladę wiórkami kokosowymi (ważne, by zrobić to od razu, zanim czekolada zastygnie). Babka kokosowa z białekSkładniki:6 białekszczypta soli100g cukru pudru100g wiórków kokosowych100g mąki
Smakołyki Berenikispód się lekko rozwalał). Orzechy włoskie wraz z orzechami nerkowca miksujemy. Dodajemy do tego odsączone daktyle i znów blendujemy. Wsypujemy wiórki kokosu, kakao, dodajemy olej kokosowy wraz z syropem z agawy i mieszamy. Blachę smarujemy olejem kokosowym. Wykładamy ciasto, dokładnie dociskamy, odkładamy do lodówki. Zabieramy się na masę kokosową. Wykonanie masy kokosowej: Orzechy nerkowca odsączamy z wody i blendujemy(...)naczynia miksującego i miksujemy 15s., obr. 10. Dodajemy do tego odsączone daktyle i znów blendujemy 15s, obr. 8. Wsypujemy wiórki kokosu, kakao, dodajemy olej kokosowy wraz z syropem z agawy i mieszamy. Blachę smarujemy olejem kokosowym. Wykładamy ciasto na blaszkę, dokładnie dociskamy, odkładamy do lodówki. Zabieramy się na masę kokosową. Wykonanie masy kokosowej: Orzechy nerkowca odsączamy z wody
Mania Wypiekaniałyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Ciasto jasne: 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 starta gorzka czekolada 10 dag rodzynek 10 dag kokosu 1 szklanka krojonych orzechów 1 słoik powideł Ciasto ciemne: 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 kisiel wiśniowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 budynie 1 kostka masła cukier do smaku Wykonanie: Ciasto Zrobić ciasto
Pychotkaaa