ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:69/500)

Brownie z migdałami 144

Nie przepadam za ciastami czekoladowymi. Moja rodzina przeciwnie :)To dla niej w pewne niedzielne popołudnie powstało brownie z migdałami.I chyba przerosło moje oczekiwania - w domu

bistro mama
Cytrynowo-maślankowe ciasto z rabarbarem 189

Nie wierzyłam, że ciasto z rabarbarem może się udać :) Byłam pewna, że po ukrojeniu zobaczę niezłego zakalca.A ciasto udało się i to bardzo. Na pewno do

bistro mama
Metrowiec w kratkę 1262

Składniki na jasne ciasto:1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 4 jajka 8 łyżek ciepłej wody 8 łyżek oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Świat Ciasta
Ciasto ze śliwkami...? Bez śliwek. Z jabłkami 262

Dziewczyny postanowiły upiec ciasto ze śliwkami i czekoladą. Kiedy przeczytałam przepis, wiedziałam, że to będzie coś pysznego. Kawałki soczystych owoców zanurzone w mięciutkim, aromatycznym cieście, do

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Odwrócone ciasto z jagodami 272

Odwrócone ciasto z jagodami...Zbite, lekko wilgotne ciasto.Na wierzchu warstwa soczystych jagód.Łatwe w wykonaniu.Pięknie się prezentujące na stole.Zapraszam!Składniki:6 jaj;190 g margaryny

Gospodyni Miejska
Szybkie ciasto z jabłkami II 494

Uwielbiam szybkie ciasta..szybko się je robi i szybko się zjada a na dodatek są pyszne. To ciasto jest połączeniem tych wszystkich cech , które wymieniłam wcześniej

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Krajanka z suszonymi morelami i orzechami 250

Pomysł na takie ciasto podpatrzyłam tutaj..ja migdały zamieniłam na orzechy..ciasto było pyszne...taką krajanka możemy dowolnie udekorować i może nawet zastąpić mazurka... Składniki

Moje domowe kucharzenie
Marchewkowiec 208

To drugie moje ciasto marchewkowe. Pierwsze zrobiłam gdy bloga jeszcze nie prowadziłam. Tamto było wysokie, puszyste, z migdałami, bez grama tłuszczu- taki marchewkowy biszkopt. To jest

Mia Cucina Sofieta
jabłecznik na cieście ucieranym 238

jajka i jedno żółtko ucieramy z cukrem oraz cukrem z wanilią na puszystą masę. Dodajemy śmietanę, sól, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, masło i mieszamy do połączenia się składników. 1/2ciasta wykładamy do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy. Podpiekamy w 170 st. C, przez ok. 20 min. W między czasie przygotowujemy nadzienie. Gdy ciasto się upiecze smarujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami. 430

mąki pszennej 250 g masła lub margaryny POLEWA: 3 łyżki kakao 1 łyżka wody 125 g margaryny 5-6 łyżek cukru pudru wiórki kokosowe      Przygotowujemy ciasto: margarynę ucieramy z cukrem na puch dodając po jednym jajku, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej połowy ciasta(...)miseczki z zimnym mlekiem wsypujemy obie mąki, dobrze mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka, powtórnie zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce chłodnego budyniu. Powstały krem wykładamy na ostudzone ciasto.      Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy resztę składników i zagotowujemy ciągle mieszając. Przestudzoną polewą dekorujemy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi

Rozpustne gotowanie
Prawdziwy biszkopt z kakao 218

przygotowania tego ciasta nie potrzeba ani sody ani proszku do pieczenia. Ciasto to pięknie wyrasta dzięki pianie z białek jaj. Można użyć mąki kukurydzianej do uzyskania wypieku bezglutenowego. Nie zawiera mleka.Biszkopt jest idealną bazą do tortów. Dziś prezentuję biszkopt z dodatkiem kakao. Składniki : 8 jajek 150 g mąki tortowej lub kukurydzianej. 2 łyżki kakao szczypta soli szklanka cukru(...)sztywną pianę.  Żółtka ucieramy z cukrem i sokiem z cytryny. Na puszystą masę przesiewamy mąkę i kakao. Jeśli chcemy zaakcentować smak ciasta można też dodać łyżeczkę cynamonu. Ciasto pod koniec ucierania jest gęste.  Mieszamy ciasto z pianą bardzo dokładnie. Przekładamy do blaszki, która ma spód wysmarowany tłuszczem i posypany bułką tartą. Brzegów blaszki nie smaruję, żeby ciasto

prawdziwe jedzenie
Sernik Zebra z nutellą 737

zrobienia spodu. Tortownicę o średnicy 23cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka wsypujemy do wysokiego naczynia i ugniatamy drobno (można je zblendować). Dodajemy kakao i miękkie masło i ucieramy. Wykładamy ciasta na spód tortownicy i uklepujemy. Jajka z cukrem pudrem ucieramy na puszysty kogiel mogiel. Delikatnie partiami dodajemy ser, cały czas miksując. Kiedy ser połączy się z jajkami wsypujemy proszek

ChilliJemy
Ciasto brzoskwiniowo-orzechowe 247

stopniach. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcję na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem aż się połączy .Dodajemy po łyżce zimnego budyniu i ucieramy aż wszystko się połączy. Gotowa masę wykładamy na ciasto. Brzoskwinie obieramy, kroimy na plastry i układamy rzędami na masie. Wszystko zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin aż galaretka całkowicie stężeje

ciastkarnia na kruchym spodzie
UCIERANE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 188

pieczenia, śliwki ze słoika, cukier waniliowy, bułka tarta i masło do wysmarowania formy WYKONANIE Jajka ucieramy z cukrem na kogel mogel, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem oraz olej, a na końcu aromat. Przekładamy do formy wysmarowanej bułką tartą i masłem, na wierzchu ciasta układamy osączone śliwki skórką do dołu, posypujemy cukrem waniliowym. Pieczemy 35 min. w 180 stopniach Użyłam domowych

słodki bratek