ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:209/500)

Sernik krakowski 229

budyniu waniliowego 100 g drobnych rodzynek 50 g kandyzowanej skórki z pomarańczy oraz: 1 żółtko do posmarowania kratki z ciasta. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z 200 g cukru. Stopniowo dodawać ser i żółtka, po jednym. Ucierać aż składniki połączą się. Dodać mąkę ziemniaczaną lub budyń. Wsypać rodzynki i skórkę. Wymieszać. Białka ubić na sztywno

maniapieczenia
Ciasteczka Wielkanocne- jajeczka 244

mąki 1 puszka brzoskwini Cukier puder do posypania Tłuszcz do formy Wiórki kokosowe Wykonanie: Amoniak mieszamy w ciepłym mleku. Żółtka ucieramy z margaryną, dodajemy całe jajo, śmietanę i mąkę- mieszamy dokładnie i łączymy z roztopionym w mleku amoniakiem. Ciasto wykładamy na stolnicę dobrze posypanej mąką. Literatką wycinamy w brzoskwiniach kółka, które nakładamy na wcześniej wycięte owalne ciasteczka.  Gotowe jajeczka

Tradycyjna Kuchnia
Sernik wiejski 366

się kleić, dosypujemy jeszcze trochę mąki i ugniatamy, a następnie wkałdamy na 30 minut do lodówki.Po tym czasie ciasto szybko wałkujemy na dużej, podłużnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 185`CMasa serowa:Masło ucieramy z cukrem i wanilią. Dodajemy żółtka i ubijamy do białości. Następnie dodajemy ser i mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach – tylko

Słodkie Przyjemności
owsiane ciasteczka z kokosem 264

soli PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzać do 180º. Masło utrzeć mikserem z cukrem na jasną i puszystą masę, dodać jajko, olej i kontynuować ucieranie. Wsypać resztę składników i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć je łyżką. Układać na blasze w sporych odstępach. Piec ok. 15 min. do zarumienienia ciastek

zabawa smakiem
Przepis na idealny Serni 175

wbijajmy całych jajek do sernika. Miksujmy najpierw żółtka z cukrem następnie miksujmy z mąką by na końcu ucierać wszystko z serem. Białka: Ubijajmy je na sztywną pianę i połączmy z masą serową tusz przed wylaniem na blachę. Twaróg:  Najważniejszy składnik naszego ciasta. Wybierajmy tłusty lub półtłusty twaróg zmielony przynajmniej dwukrotnie. Dla leniwych można wybrać ser z wiaderka - wtedy szczególną

W Moim Magicznym Domu
Wiśniowa fantazja 197

Pyszne i efektowne ciasto. Kolorowe biszkopty przełożone masą wiśniową i masą z bitej śmietany i serków homogenizowanych, udekorowane czerwonymi porzeczkami. Składniki: Biszkopt biały: 4 jajka 50 g mąki ziemniaczanej 150 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu pół szklanki cukru Biszkopt brązowy: 2 jajka 25 g mąki ziemniaczanej 75 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku(...)śmietanowa: 600 ml śmietany 30% 300 g serka homogenizowanego waniliowego galaretka wiśniowa porzeczki do dekoracji Przygotowanie Przygotowujemy biały biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 22x27cm). Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni

e-PrzepisyKulinarne
Sernik a`la pudding drezdeński 187

całkowitego wystygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem dodać miękkie masło i utrzeć na puszysta masę. Po łyżce dodać zimny budyń; ucierać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy budyniowej ostrożnie i wolno mieszając już łyżką. Powstanie bardzo pulchna masa. Na ciasto wylewamy najpierw masą serową następnie budyniową. Ciasto pieczemy 1 godz w 180st. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta posypać cukrem

Na Ciasteczkowych Papierach
Mazurek marcepanowy 178

jajka. Może się zdarzyć, że marcepan nie chce nam się ładnie rozprowadzić - należy wtedy masę (w misce w której ucieraliśmy) włożyć na chwilę do kąpieli wodnej i podgrzać, aż do momentu kiedy wszystkie składniki zmiękną. Następnie dodać mąkę. Tak przygotowane ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na prostokąt o wymiarach 18 x 26 cm (fot.1). Piec 20 minut

Świat Ciasta
Ciasto budyniowe z truskawkami 139

Budyniowe ciasto na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowane na pieczonym biszkopcie, z domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego), na wierzchu z połówkami truskawek oraz galaretką truskawkową. Pyszne i proste ciasto, które można również wykonać w wersji bez pieczenia - wystarczy tradycyjny, pieczony biszkopt zamienić na kupne biszkopty. Delikatny i puszysty biszkopt świetnie komponuje się z kremową masą(...)przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy po 1 łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Ciasto: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy na pół. Biszkopt umieszczamy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto budyniowe z truskawkami 140

Budyniowe ciasto na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowane na pieczonym biszkopcie, z domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego), na wierzchu z połówkami truskawek oraz galaretką truskawkową. Pyszne i proste ciasto, które można również wykonać w wersji bez pieczenia - wystarczy tradycyjny, pieczony biszkopt zamienić na kupne biszkopty. Delikatny i puszysty biszkopt świetnie komponuje się z kremową masą(...)przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy po 1 łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Ciasto: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy na pół. Biszkopt umieszczamy

Kuchnia MagdaLeny
Kruche ciasto z wiśniami i kaszą manną 123

później. A teraz zapraszam na pyszne kruche ciasto z pianką z kaszy manny i dodatkiem soczystych wiśni. Ciemne ciasto: 2 1/2 szklanki mąki 1  szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 250 g masła lub margaryny 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masło z cukrem ucieramy na najwyższych obrotach miksera na puszystą masę

Cynamonowe szczęście
Ciasto biszkoptowe z jabłkami 1047

kogoś kto lubi jabłka idealne. A ja właśnie jabłka uwielbiam. Szarlotka z bitą śmietaną, ucierane z jabłkami czy jabłkowe z kardamonem to typowo jesienne wypieki. Wybór jabłek o tej porze jest największy. Złote, zielone z czerwonymi rumieńcami. Winne i soczyste. Na wyciągnięcie ręki… Ciasto biszkoptowe Składniki: okrągła forma o średnicy 28 cm 3 jajka 250 g cukru

codojedzenia
Sernik królewski 652

upływie pół godziny , wyjmujemy i dzielimy na dwie połówki . Jedną część , ciasta rozwałkowujemy na około 1 cm placek, umieszczamy w formie do pieczenia, wyłożonej papierem ( mała blaszka -kwadrat) . Wkładamy ponownie do lodówki – razem z blaszką . W tym czasie miękkie masło ucieramy z cukrem aż zrobi się puszyste , następnie dodajemy kolejno żółtka cały czas miksując. Obroty miksera zmniejszamy na najmniejsze

Ogrodnik w podróży
Sernik orzechowy z brzoskwiniami 275

żółtka i proszek do pieczenia, a na koniec pianę i delikatnie mieszamy. Orzechy wykładamy na wcześniej wyłożone ciasto kruche.3. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze częsci.4. Robimy ser: żółtka oddzielamy od białek , białka ubijamy na sztywną pianę. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku, a potem stopniowo dodajemy ser, proszek budyniowy, olejek waniliowy i na koniec

Kuchnia domowa Ani
Puszysty Delikatny Sernik 749

wanilinowy 1 szklanka cukru kryształu 3 żóltka 3/4 kostki margaryny 3 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przełożyć na stolnicę dodać resztę składników posiekać nożem i zagnieść ciasto. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem i zapiec ok 10 min w 180* MASA SEROWA:   1,5 kg zmielonego już sera (zmieliłam dwukrotnie) 10 jajek 2 szklanki cukru kryształu(...)margaryny lub masła (pamiętać że niektóre mają wagę 200 g a potrzebujemy w sumie tej margaryny 375 g) Żółtka ucieramy z cukrami  i margaryną (masłem) na puszystą masę. Dodajemy zmielony ser, obie mąki i aromat. Z białek pozostałych z ciasta kruchego i tych z masy serowej ubijamy na sztywno pianę ze szklanką cukru. Ubitą pianę delikatnie wymieszać z masą

Moje Słodkie Piekiełko
Piernik last minute z kremem grysikowym 146

zdążył nastawić ciasta na piernik dojrzewający? Nic straconego moi Mili, bo mam dziś dla Was pyszny przepis na piernik last minute dla spóźnialskich. Spokojnie możecie upiec to ciasto dosłownie na ostatnią chwilę, a potem przełożyć pysznym kremem na bazie kaszy manny i gotowe! Oczywiście można go też nie przekładać tylko polać lukrem lub polewą czekoladową.   Piernik last minute(...)ponownie wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy w pierniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut, aż do tzw. suchego patyczka. Ciasto studzimy przez 5 minut w  formie, po czym przekładamy na kratkę. Gdy ciasto wystygnie możemy szykować krem. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier i kaszę. Podgrzewamy cały czas

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami 190

jednakże w mniejszej ilości mleka. Przykrywamy folią (zapobiegnie to powstaniu kożuszka), studzimy. Masło wraz z marcepanem ucieramy na puch. Stopniowo po łyżce dodajemy budyniu. Aby marcepan ładnie nam się roztarł musi być ogrzany. Na gotowej tarcie rozkładamy pokrojone truskawki, kilka zostawiamy na górę ciasta. Następnie rozsmarowujemy krem. Ciasto chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Kruchy sernik 191

galaretka o dowolnym smaku * 13 dag masła * 5 łyżek kwaśnej śmietany Sposób przygotowania:  Składniki na ciasto kruche szybko zagniatamy, dzielimy na 3 części. Każdą część pieczemy na blaszce (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 190 stopni C ok. 10 minut. Twaróg ucieramy z jajkami i z cukrem za pomocą miksera. Margarynę rozpuszczamy w garnku. Do gorącego tłuszczu dodajemy

Pobite gary Barbary