Przepis na trójwarstwowe ciasto z biszkoptem, masą budyniowo-kokosową i pianką z owocami. Jest naprawdę bardzo pyszne i ładnie wygląda. Składniki: Biszkopt: 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa kokosowa: 500 ml mleka (1,5%) 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki mąki pszennej budyń(...)mrożonych owoców – (ja dałam mieszkankę do smoothie: banan, jabłko, truskawki) 2 galaretki (truskawkowe) 330 ml śmietany 30% Ponadto: ok 150 g herbatników Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm
e-PrzepisyKulinarnełyżeczka proszku do pieczenia 200 g startej na drobnych oczkach marchwi słoik dżemu malinowego (truskawkowego, z aronii itp.- ja przesmażyłam maliny 5 minut z odrobiną cukru i zawekowałam) Przygotowanie: Mąki wraz z proszkiem do pieczenia i cynamonem przesiać na dużą deskę, na której będziemy wyrabiać ciasto. Dodać pokrojone w kostkę masło i cukier. Siekać dużym nożem aż masło przestanie być
greenscarfstrony. Zmodyfikowałam go nieco, zrobiłam na bazie bitej śmietany przez co ciasto jest bardzo lekkie, a również orzeźwiające. I bardzo szybko znika. Zapraszam serdecznie do spróbowania! 1 paczka okrągłych biszkoptów 750 ml śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru 3 galaretki czerwone (u mnie 1 truskawkowa i 2 malinowe) maliny Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Śmietanę ubić, jedną galaretkę rozpuścić(...)maliny lekko dociskając, żeby później nie wypłynęły razem z galaretką. Całość włożyć do lodówki. Dwie pozostałe galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Gdy będą chłodne zalać nimi wierzch ciasta. Włożyć wszystko do lodówki na kilka godzin, aby ładnie zastygło
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesuche składniki. Wszystko miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki, wyłożonych papierowymi, najlepiej nie karbowanymi papilotkami. Pieczemy przez ok. 25 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. składniki na krem: 250 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 25 g czekolady gorzkiej 1/2 galaretki truskawkowej 1/2 szkl gorącej wody
Domowy Smak Jedzeniaspód, galaretka z truskawkami i krem budyniowy idealnie się komponują w smaku i nadają ciastu ciekawy wygląd. SKŁADNIKI Na biszkopt makowy: 4 jajka szczypta soli 70 g cukru 35 g maku 70 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na warstwę truskawkową: 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml wody dżem lub marmolada Na krem budyniowy(...)sitko mąkę. Delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia składników i przelać do formy wyrównując górę. Piec na środkowej półce piekarnika około 25-30 minut. Gotowy biszkopt zostawić do ostudzenia. Warstwa truskawkowa: Truskawki umyć i obrać z szypułek. 250 g truskawek zmiksować blenderem, pozostałe przekroić na pół. Do zmiksowanych truskawek dodać 600 ml wody i zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać galaretki i dobrze
Passions hobbies lifeciasto wyszło jak zwykle nie za słodkie, delikatna śmietankowa pianka połączona z wafelkami o smaku śmietankowym i biszkoptami, które wcześniej nasączyłam. Pycha !!! Biszkopt: 7 jajek 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 pełne łyżki kakao Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 2 opakowania galaretki cytrynowej 20 dag wafelków śmietankowych 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 opakowanie galaretki truskawkowej(...)masy, wymieszam i połowę masy wykładam na spodzie biszkoptowym. Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 250 ml wrzątku, studzę, maczam biszkopty i układam na masie śmietankowej. Wykładam pozostałą masę, nakrywam drugim biszkoptem i wstawiam do lodówki. Polewa: Składniki polewy przekładam do rondelka i podgrzewam, aż się połączą. Studzę i smaruję wierzch ciasta. Całość posypuję kandyzowanymi owocami pokrojonymi w drobną kostkę i ponownie
Ciasteczkowy PotwórKrem jest kawowy z orzechami, z dodatkiem spirytusu. Jeśli nie przepadamy za wiśniami, możemy użyć moreli z puszki. Wtedy nie musimy ich gotować, od razu połówki układamy na cieście. Ciasto jest bardzo smaczne i łączy w sobie wiele smaków, bardzo polecam (inspirację znalazłam w książce siostry Anastazji, przepis zmodyfikowany). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)kokosowe i wymieszać szpatułką lub łyżką. 9. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC) przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Galaretkę wiśniową i truskawkową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawić
Mała Cukierenkamną od bardzo dawna. Kiedyś zobaczyłam je na blogu Passionfruit i dłuuugo było tylko w pamięci. Jestem zagorzałą fanką truskawek, więc tym razem nie odpuściłam. Zaproszenie od Joasi na Ciasto na niedzielę nie pozostawiło cienia wątpliwości. Ma być „Truskawkowo mi !” Będzie, i to bardzo, jak upiekę truskawkowiec. Przepis zmodyfikowałam – biszkopt i polewa czekoladowa z mojego przepisu(...)Żółtka mieszamy łyżką i wlewamy do nich ¼ szklanki wrzątku oraz aromat truskawkowy. Ponownie mieszamy i wlewamy do ubitych białek z cukrem. Chwilę miksujemy robotem na niskich obrotach, aby tylko połączyć składniki. W trzech turach dodajemy mąkę (ponownie przesiewamy przez sitko) i bardzo delikatnie mieszamy łopatką lub rózgą. Ciasto przekładamy na blaszkę o wym. 28cm x 35cm wyłożoną papierem do pieczenia
mojewypiekiinietylkowyjątkowo wilgotne. Warto trzymać w domu składniki na awaryjną sytuację! Wszak nigdy nie wiadomo… Ciasto w 15 minut (6-8 porcji): 100 g masła (pół tradycyjnej kostki) 100 g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) 3 jajka 3 łyżki dżemu np. malinowego / wiśniowego / porzeczkowego / truskawkowego 2 łyżki amaretto (lub rumu czy malibu) 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru trzcinowego(...)listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='100 g masła (pół tradycyjnej kostki) 100 g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) 3 jajka 3 łyżki dżemu np. malinowego / wiśniowego / porzeczkowego / truskawkowego 2 łyżki amaretto (lub rumu czy malibu) 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru trzcinowego 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej duża szczypta soli opcjonalnie: polewa - kajmak lub pół rozpuszczonej czekolady
Poezja smakumąki tortowej 97 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem waniliowy 800 ml śmietany kremówki 800 g mascarpone 220 g cukru pudru 2 łyżki ekstraktu z wanilii Frużelina truskawkowa 600 g truskawek * 160 g cukru 3,5 łyżeczki żelatyny 2 łyżki soku z cytryny 2,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem maślany (Swiss meringue buttercream) 460 g masła 360 g drobnego cukru(...)około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem waniliowy Do schłodzonej śmietany dodajemy schłodzone mascaropne i ubijamy do momentu, aż krem będzie sztywny. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ekstrakt z wanilii. Frużelina truskawkowa Truskawki kroimy w plasterki, dodajemy do nich cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier całkowicie się
Wędrówki po kuchnitrakcie więc zapraszam na pyszne i cieszące oko Ciasto Jakuba. Jest trochę pracochłonne ale dla takiego efektu chyba warto poświęcić trochę czasu. Składniki (na dużą blachę 25x35cm): Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 250 g masła(...)szklanki cukru pudru szczypta soli Różowa beza: 6 białek 3 łyżki cukru 3 kisiele truskawkowe lub wiśniowe z cukrem szczypta soli Krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe z cukrem 3 szklanki mleka 200 g miękkiego masła
Cukiernia Pychotkiwięcej dodacie ich do ciasta/wmieszacie w ciasto, tym sernik zyska na smaku. Drukuj Dietetyczny sernik na zimno na spodzie z orzechów i daktyli Składniki Spód 1 szkl. daktyli 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1/2 szkl. orzechów włoskich Masa 900 g sera białego 1 galaretka pomarańczowa 2 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 4 łyżki erytrolu 1 kg truskawek Sposób przygotowania Spód Daktyle(...)serem. galaretki truskawkowe odstawiamy do stężenia. Na daktylowy spód wykładamy połówki truskawek, na to wykładamy masę serową. Na całość kładziemy resztę truskawek i wylewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/dietetyczny-sernik-zimno-spodzie-orzechow-daktyli/ MieszamWGarnku Artykuł Dietetyczny sernik na zimno na spodzie z orzechów i daktyli pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki
Mieszam w Garnkuskładniki: 100 g truskawek bez szypułek 500 ml mleka 1-2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżki cukru kryształu wykonanie: Truskawki myjemy, dodajemy do nich
Domowy Smak JedzeniaRobimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. nadzienie: 1 serek homogenizowany naturalny (400 g) 2 szklanki truskawek 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny
Humanistka w kuchniTorcik zrobiony przypadkowo. Zostało mi ciasto na muffinki (bo brakło mi foremek) więc upiekłam resztę ciasta w małej formie na torcik. A potem już improwizowałam...wyszło
Bon Appetit Małgorzaty