Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 390kuchni. Podsumowując. Czy polecam? Zdecydowanie tak. Jakość w każdym calu. Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez
Słodkie okruszki
Gryczane placki z makiem :) 191proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła klarowanego Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzej masło i nakładaj porcję ciasta. Przewróć placki na drugą stronę, kiedy pojawią się pęcherzyki. Podawaj z owocami, masłem orzechowym lub dżemem
Zdrowie na języku :P
Śniadanie na sobotę #29 169rozgrzać, smażyć placuszki (wychodzi ok. 14-15) z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami *. * dolewam 2/3-3/4 i później ewentualnie resztę, bo gęste ciasto = grube pancakes ** u mnie na zdjęciu: twarożek waniliowy, domowy dżem z wiśni, masło orzechowe źródło: klik
Słodkie inspiracje
Placuszki z masłem orzechowym FIT 231szklanki mleka sojowego naturalnego olej kokosowy do smażenia Wykonanie Do miski dodaję mąkę otrębową , proszek do pieczenia , jajka , masło orzechowe , miód , mleko , i mikserem bardzo dokładnie mieszamy około 5 minut , następnie kiedy nasze ciasto jest za mocno gęste można dolać odrobinę mleka sojowego , ciasto ma być troszkę bardziej gęstsze niż na naleśniki . Jak ciasto mamy gotowe , odstawiamy
Mój Smak
30 przepisów do przygotowania w grudniu 197manny Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczone kasztany Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomarańczowa babka z czekoladą Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka jarzynowa Suszone plastry pomarańczy Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Lepimy pierogi
Moja smaczna kuchnia
Orzechowiec 237wrzucić do miski miksera i zagnieść mikserem (tak ja robię). Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Składniki masy łyżką zmieszać w misce. Ciasto rozwałkować na prostokąt długości foremki keksówki i grubości 5 mm i rozsmarować masę orzechową zostawiając nie posmarowane krawędzie szer. 1,5 cm . Zwinąć w rulon i włożyć łączeniem w dół do foremki keksówki wyłożonej papierem
Posadzone i zjedzone
Kumpir, 5 najlepszych ciast z warzywami 238Cynamonowe ciasto marchewkowe / Cinnamon & carrot cake (wegetariańskie/vegetarian) 5. Cukiniowe ciasto w 2 odsłonach/Zucchini cake in 2 styles: Czekoladowe ciasto cukiniowe z cynamonem / Chocolate zucchini cake with cinnamon (wegańskie/vegan) Cukiniowe brownie z orzechową polewą / Zucchini brownie with peanut butter frosting (wegetariańskie/vegetarian
Qlinarnie i Qlinarnie
"Odcienie miłości" A.Munro - osładzam prozę życia kanadyjskim torcikiem 174kruchy placek poznany w książce "Potrawy z czterech stron świata" Lekko zmieniony, przygotowany w tortownicy robi u nas za torcik orzechowy. Może zna go też pani Munro? Jeśli Wy chcecie go poznać przygotujcie: Na ciasto: - 150g mąki - 80g masła - szczypta soli - łyżka zimnej wody na masę: - 230g cukru pudru - 60g maki - 3 łyżki śmietany - 50g masła - 3 łyżki
I tu będę miała takie te
Pierogi kefirowe z rukolą i serem limburskim 206swój ser limburski do tych pierogów miałam własnej roboty, taki domowy. Możecie ser zakupić np. w Lidlu, często bywa. Pierogi kefirowe czyli ciasto robione na bazie kefiru, bardzo delikatne i wyborne w smaku, warto spróbować. Dodatek orzechowej rukoli i sera limburskiego nadaje pierożkom wyrazistego smaku. Zachęcam do lepienia. Pierogi kefirowe z rukolą i serem limburskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Ciasta razowe z cynamonem dla diabetyków (na mące orkiszowej razowej) 221www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Kruche ciasteczka, które zdrowo i idealnie zaspokoją ochotę na coś słodkiego. Posiadają cudowny zapach cynamonu i orzechowy posmak, który jest efektem użycia mąki razowej. Jeśli lubicie zabawę z kształtami, to ciasto idealnie zachowuje swoje kształty i można z niego wycinać wymyślne wzorki. Ciastka idealnie nadają się dla diabetyków, ponieważ mąka orkiszowa posiada niski indeks glikemiczny
Di gotuje
Waniliowe serca z truskawkami 193odrobina do podsypania 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125g margaryny 1 łyżka cukru waniliowego dowolne nadzienie- dżem, nutella, masło orzechowe itd. cukier puder Z mąki, margaryny, jajka, proszku i cukru szybko zagniatamy gładkie ciasto i chłodzimy 15 minut w zamrażarce. Po tym czasie ciasto wałkujemy podsypując mąką. Szklanką wycinamy okrągłe ciastka. W połowie ciastek pośrodku wykrawamy dowolny
Wrzosowa Polana
Orzeszki z nadzieniem migdałowym. 232zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki), którymi wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka w tej formie można przechowywać nawet do 30 dni (należy je jednak trzymać w szczelnym pojemniku). Przygotowujemy krem
Rozpustne gotowanie
Orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello. 231zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki), którymi wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka w tej formie można przechowywać nawet do 30 dni (należy je jednak trzymać w szczelnym pojemniku). Przygotowujemy krem
Rozpustne gotowanie
Tort orzechowo - czekoladowy Ferrero Rocher 1739studzimy.Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puszystą masę, dodajemy nutellę i roztopioną czekoladę. Całość ucieramy. Pyszna i bardzo słodka masa ;)Całość ciasta składamy następująco: Biszkopt na niego dajemy 1/3 masy i pół szklanki pokruszonych wafelków orzechowych, kolejny biszkopt i 1/3 masy oraz pół szklanki pokruszonych wafelków orzechowych, ostatni biszkopt i 1/3 masy.Boki pocieramy masą i obsypujemy pokruszonymi wafelkami. Dekorujemy
Lawendowe Niebo
Troszkę jesienne drożdżówki z jeżynami 213bułeczek posmarować mlekiem, a na końcu całość posypać kruszonką.Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut.Ostudzić na kratce.Smacznego!W cieście, oczywiście, jeżyny. I całe mnóstwo pysznej, orkiszowej kruszonki. Sama w sobie ma lekko orzechowy posmak; myślę, że następnym razem dodam do niej jeszcze mielonych orzechów, dla wzmocnienia efektu. Pyszności
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowy chlebek bananowy wegański FIT 158chlebek bananowy bez cukru, bez tłuszczu, bez laktozy, bez białej mąki i w dodatku wegański. Zalegają Ci banany? Na co czekasz? Koniecznie zrób chlebek bananowy! To jedno z tych ciast, które lubię najbardziej. Nie dość, że to samo zdrowie, to ich przygotowanie jest banalnie proste, a w smaku są nadzwyczaj pyszne. Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na chlebki bananowe(...)chlebek bananowo-jarmużowy z cynamonem Składniki: – 4 banany – 3 jajka (lub flaxseed eggs, czyli wymieszane 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 6 łyżek wody) – 100g masła orzechowego – 80g mąki kokosowej – 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – 1/2 łyżeczki cynamonu
Be Fit Be Strong
Kruche ciasto z jabłkami i karmelem z orzechami 312pieczenia szczypta soli Masa jabłkowa: 2 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe Masa orzechowa: 200 gram orzechów włoskich, posiekanych drobno 3 łyżki miodu 4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka mleka 4 łyżki masła Z podanych składników ciasta kruchego zagnieć jednolitą masę. Ciasto podziel na 3 równe części. Jeżeli nie wiesz jak podzielić ciasto, może pomóc
Mango Papaja
Rolada jogurtowa 866szklanka mąki 1 mały jogurt 1 łyżeczka proszku do pieczenia dowolny dżem (można wymieszać z masłem orzechowym) Wykonanie Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy jogurt, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy z masą jajeczną. Wykładamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200C około 10-15 minut. Po upieczeniu
kgwjanczewo
Tort Ferrero Rocher 413wiem czy zauważyliście, ale zrobiła się moda na ciasta odzwierciedlające batoniki, ciasteczka znanych marek. Znalazłam wiele ciekawych przepisów i na pewno będę systematycznie je publikować. Jako pierwszy zrobiłam bardzo ciekawy torcik orzechowy- Ferrero Rocher. Moi najbliżsi stwierdzili, że faktycznie smakuje jak czekoladki. Wypróbujcie! Tort Ferrero Rocher Składniki: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki kakao, 1/2 szklanki mąki pszennej(...)masła, 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 5 łyżek kremu czekoladowego, 4 wafelki orzechowe np. Góralki, łyżka masła, 4 łyżki śmietany kremówki. Wykonanie: Kakao i mąkę przesiewamy przez sitko. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę, dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Dodajemy mąkę z kakao i mieszamy ciasto za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy za wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę
paapilotkaa
Kokosowe muffinki z orzechowym ciasteczkiem 184się spełniać... a czasami lubią. Z kulinarnej strony dawno nie gościły u mnie muffinki, a przecież są tak szybkie i banalne w wykonaniu. Miska, parę ruchów łyżką, piekarnik i ciasto praktycznie samo gotowe. A że z muffinkami można stworzyć różnorakie historie, to moja dzisiaj będzie smakować kokosowo i ciasteczkowo:) W własnoręcznie wykonanych papilotkach. Do tej pory nie wiem co mnie(...)pieczenia 5 łyżek wiórków kokosowych 6 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka * 2 jajka 120 g masła 12 ciasteczek (u mnie orzechowe ale mogą być każde inne z nadzieniem) Polewa: 100 g czekolady 1 łyżka masła wiórki kokosowe * ciasto wychodzi bardzo gęste wiec dodałam więcej mleka (koło 5-6 łyżek) Masło roztopić w rondelku i odstawić do wystudzenia. Wymieszać
My simple kitchen
King 177dzień mamy oprócz prezentu ciasto... Mamusiu, z najlepszymi życzeniami! King Składniki: jasny biszkopt , 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 250 g wafelków orzechowych (bez polewy), 10 łyżek mleka w proszku, 10 łyżek mleka, 70 g orzechów włoskich, 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Jasny biszkopt przygotowujemy według przepisu . 150 g wafelków kruszymy, dodajemy płynne mleko, mleko(...)Masę przekładamy na biszkopt. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i nakładamy na masę wafelkową. 100 g wafelków bardzo drobno kruszymy i posypujemy nimi bitą śmietanę. Startą czekoladą posypujemy wierzch ciasta. (Ja wafelki i czekoladę pokruszyłam za pomocą rozdrabniacza). Smacznego
paapilotkaa