ciasta orzechowe - 5371 przepisów (strona:101/359)

Ciasto Snickers bez pieczenia + film 2967

Mega smaczne ciasto Snickers bez pieczenia idealne na deser czyli  bajecznie prosty i szybki w wykonaniu smakołyk, który zapewni rozkosz podniebieniu wszystkim kochającym słodkości.  składniki na formę 22 na 28 cm 350 g krakersów puszka masy krówkowej o smaku kawowym lub czekoladowym                 krem budyniowy 2 opakowania(...)rozpuszczamy masło, miód i cukier i ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła, następnie wsypujemy orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając. Na ciastka przekładamy masę orzechową starannie ją rozprowadzając. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało na kilka godzin a najlepiej

Smakowite Dania
Orzechowe babeczki z masłem orzechowym-wilgotne i puszyste muffinki+FILM 125

Witam Kochani, zapraszam na pyszne, pulchne, mięciutkie i wilgotne babeczki-muffinki z kremem z masłem orzechowym. Osobiście bardzo lubię wypieki z dodatkiem masła orzechowego, jego słony smak super komponuje się z ciastami, ciasteczkami, kremami. Te babeczki zrobicie w kilka chwil i zapewniam, ze wyjdą, i będą każdemu smakowały :) Zapraszam również na film :)  SKŁADNIKI *z podanych proporcji wychodzą 24 babeczki(...)składniki mokre-mieszamy trzepaczką do połączenia. Do drugiej miski dajemy składniki suche-mieszamy. Następnie do składników suchych dajemy mokre i wszystko mieszamy trzepaczką do połączenia składników, i uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto ma być lekko lejące. Dzięki temu babeczki idealnie wyrosną, będą puchate, puszyste i wilgotne. Następnie formę na muffinki wykładamy papilotkami, i napełniamy je do 2/3 wysokości. Babeczki pieczemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wolnowar Crock-Pot – recenzja 174

kaszą, jak również ciasta i desery, co było dla mnie sporym zaskoczeniem. Darek Kuźniak w swojej broszurce proponuje np.: “Zapiekane jabłka z cynamonem”, “Orzechową szarlotkę” czy “Brzoskwiniowo-karmelowe ciasto z bitą śmietaną”. Podczas gotowania warzyw w wolnowarze należy zaznaczyć, iż nie mają one tendencji do rozgotowywania się, jak to ma miejsce w przypadku gotowania

Moja Delicja
Szybka kokosowo-orzechowa krajanka (bez pieczenia) 137

przejść obok nich obojętnie   Składniki: 1 szklanka pokruszonych herbatników deserowych zbożowych (można użyć innych) 1 szklanka masła orzechowego z wiórkami kokosowymi* 1 szklanka cukru kokosowego 100 g masła około 100 g gorzkiej czekolady opcjonalnie: chrupiące kuleczki w czekoladzie (dekoracja do ciast) *jeśli takiego nie macie dodajcie do masy wiórki kokosowe Przygotowanie: Pokruszone herbatniki (nie rozdrabniamy ich w blenderze, mają(...)woreczka i np. użyć wałka do ich pokruszenia) wrzucamy do miski. W małym rondelku z grubszym dnem rozpuszczamy masło z cukrem (na małym ogniu), następnie dodajemy szklankę masła orzechowego z wiórkami kokosowymi. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Naszą kokosowo-orzechową masę wlewamy do miski z pokruszonymi ciasteczkami. Mieszamy składniki. Masę wykładamy do małej foremki (20×20) wyłożonej papierem

Słodkie okruszki
Bezglutenowa babka orzechowa 131

tworzenie wielkanocnych przepisów, tak teraz drugi dzień z rzędu piekę baby – wczoraj prezentowałam Wam Babkę piaskową , a dziś będzie to Bezglutenowa babka orzechowa . Przepis dla osób, które muszą unikać glutenu, jajek lub laktozy. Ciasto robi się maksymalnie szybko i prosto. Poradzi sobie z nim każdy, nawet osoby, które nienajlepiej czują się w kuchni. W tym roku, na moim świątecznym(...)masła orzechowego + rodzynki W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. W drugim naczyniu wymieszaj olej z wodą i masłem orzechowym. Do składników suchych dodaj składniki mokre oraz rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj. Ciasto nie powinno być bardzo zwarte (najlepiej jeśli będzie lekko płynne). Formy na babki wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wypełnij je ciastem, tak aby wypełniło

365 dni dookoła kuchni
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 97

Maliny Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy. Jeśli wyrabiacie ciasto ręcznie, przed wyłożeniem do foremek dobrze będzie wstawić je na chwilę do lodówki. Rozwałkowujemy, a następnie wykrawamy placuszki pasujące wielkością do używanych foremek na babeczki. Polecam zaopatrzenie się w foremki metalowe – wtedy już nimi samymi wykroimy idealnej wielkości kawałki ciasta. Ciasto przygniatamy do ścianek foremek(...)czasie pieczenia nam nie „wstało“. Pieczemy w temperaturze 180 stopni dopóki ciasto się nie zarumieni. Nakładamy po 1/2 kostki czekolady i ponownie umieszczamy w piekarniku, aby czekolada się rozpuściła. Wyjmujemy babeczki z piekarnika, nakładamy na jeszcze ciepłą czekoladę po łyżeczce masła orzechowego i zostawiamy do wystygnięcia. Do rondelka wlewamy mleko zostawiając ok. pół szklanki do rozpuszczenia proszku budyniowego. Dodajemy łyżkę

Kate's Kitchen
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 98

Maliny Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy. Jeśli wyrabiacie ciasto ręcznie, przed wyłożeniem do foremek dobrze będzie wstawić je na chwilę do lodówki. Rozwałkowujemy, a następnie wykrawamy placuszki pasujące wielkością do używanych foremek na babeczki. Polecam zaopatrzenie się w foremki metalowe – wtedy już nimi samymi wykroimy idealnej wielkości kawałki ciasta. Ciasto przygniatamy do ścianek foremek(...)czasie pieczenia nam nie „wstało“. Pieczemy w temperaturze 180 stopni dopóki ciasto się nie zarumieni. Nakładamy po 1/2 kostki czekolady i ponownie umieszczamy w piekarniku, aby czekolada się rozpuściła. Wyjmujemy babeczki z piekarnika, nakładamy na jeszcze ciepłą czekoladę po łyżeczce masła orzechowego i zostawiamy do wystygnięcia. Do rondelka wlewamy mleko zostawiając ok. pół szklanki do rozpuszczenia proszku budyniowego. Dodajemy łyżkę

Kate's Kitchen
Ryżowy przekładaniec 196

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.  Mąki przesiać przez z sitko z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać.  Do ubitych jajek dodawać stopniowo mąki, delikatnie mieszając ciasto.  Biszkopt wylać na dużą blaszkę.  Piec w temperaturze 180 stopni/ 40- 45 minut. Masa śmietankowa  600 gram śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 100 gram posiekanej(...)przecinamy wzdłuż na pół.  Na pierwszej części rozprowadzamy dżem porzeczkowy.  Wykładamy na to masę śmietankową. Przykrywamy drugim biszkoptem.  Wierzch drugiego biszkoptu smarujemy masę orzechową.  Wierzch posypujemy ryżem preparowanym.  Ciasto wkładamy w chłodne miejsce. Smacznego

Kuchnia smaków
Ryżowy przekładaniec 242

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.  Mąki przesiać przez z sitko z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać.  Do ubitych jajek dodawać stopniowo mąki, delikatnie mieszając ciasto.  Biszkopt wylać na dużą blaszkę.  Piec w temperaturze 180 stopni/ 40- 45 minut. Masa śmietankowa  600 gram śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 100 gram posiekanej(...)przecinamy wzdłuż na pół.  Na pierwszej części rozprowadzamy dżem porzeczkowy.  Wykładamy na to masę śmietankową. Przykrywamy drugim biszkoptem.  Wierzch drugiego biszkoptu smarujemy masę orzechową.  Wierzch posypujemy ryżem preparowanym.  Ciasto wkładamy w chłodne miejsce. Smacznego

Kuchnia smaków
Kora Dębu 202

zastąpiłam biszkoptem z galaretką , który imituje te popularne ciasteczka. Ciasto wygląda dość ciekawie w przekroju. Polecam w tej wersji lub podstawowej, czyli z delicjami w środku :) Biszkopt: 8 białek 3 żółtka 1 szklanka cukru 1 szklanka orzechów mielonych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kawy cappuccino o smaku orzechowym Wkładka: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki(...)nakrywam folią spożywczą i odstawiam by masa wystygła. Masło  ucieram z  pozostałym  cukrem i dodaję porcjami zimny budyń. Na ciasto z galaretkami  wykładam   połowowe  masy budyniowej,  nakrywam blatem orzechowym,  przykrywam papierem do pieczenia następie  blaszką i odwracam otworami z galaretką do góry.  Z ciasta usuwam papier do pieczenia, smaruję pozostałą

Ciasteczkowy Potwór
Piernik staropolski dojrzewający - do przygotowania już dziś 153

Najlepszy z polskich pierników, miękki, rozpływający się w ustach, przepełniony korzennym aromatem   😋 Można go przełożyć powidłami, marcepanem lub masą orzechową, można polukrować lub oblać czekoladą. Lepszego ciasta na Święta nie znajdziecie :) To z poniższego przepisu możemy przygotować już dzisiaj, aby przed samymi Świętami uniknąć nawału dodatkowych zajęć. Piernik powinien dojrzewać minimum 2 tygodnie, więc bierzmy się do pracy 😀 Przepis(...)powoli dojrzało. Dojrzałe ciasto dzielimy na 2 - 3 części i po rozwałkowaniu pieczemy na blasze. Bezpośrednio po upieczeniu placki są twarde, lecz po 2 - 3 dniach skruszeją i niemal rozpływają się w ustach. Ochłodzone placki przekładamy lekko rozgrzanym, dobrze wysmażonym, prawdziwym powidłem śliwkowym. Można oczywiście dać i inne przełożenia, jak np. kajmakowe, masę orzechową, a nawet i marcepanową. Można też

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
1564. Orzechowa kruszonka 140

Pomysł na orzechową kruszonkę znalazłam w starych wycinkach gazet.Taka kruszonka nada się do lodów, sałatek owocowych, deserów lub dekoracji ciast. 1 szkl.mąki 1/4 szkl.brązowego cukru 10 dkg margaryny 1 szkl.orzechów włoskich [ u mnie mieszanka bakaliowa] Wszystkie składniki przełożyć do miksera i miksować końcówką z nożykiem do uzyskania drobnych grudek.Przełożyć do foremki, wyrównać powierzchnię i upie

Moje domowe kucharzenie
Mocno orzechowe ciasteczka. Ciasteczka idealne na majówkę. 209

łyżki wykorzystana w innym przepisie Przygotowanie: Do miski przekładamy całe masło orzechowe, 150 g miękkiego masła, wbijajmy jajko i wsypujemy cukier. Całość dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę pszenną z 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, chwile miksujemy do połączenia składników. Ręce oprószamy mąką pszenną i formujemy kuliki z ciasta. U mnie ciasteczka są dość duże - kulka wielkości orzecha włoskiego. Możecie robić mniejsze(...)luźna (wszystko zależy od użytego masła orzechowego) i mimo oprószonych mąką rąk nie możecie uformować kulki (zbyt lepka masa), należy dołożyć mąki pszennej do ciasta i znów je zmiksować (1/2- 1 łyżka powinna starczyć). Orzechowe kulki układamy w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Następnie każdą kulkę spłaszczamy ręką lub np. przy użyciu tłuczka do ziemniaków (nada to naszym

Słodkie okruszki
Ciasto kryzysowe 211

szkl. orzechów (u mnie włoskie i nerkowca) 1/3 szkl. ziaren słonecznika Polewa 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki masła orzechowego 1 łyżka śmietanki  18% Opcjonalnie: orzechy oraz słonecznik do posypania ciasta Sposób Jabłka obrać, pokroić w kostkę,  orzechy posiekać na drobniejsze kawałki (najłatwiej za pomocą nakładki do krojenia przy blenderze). Wszystkie składniki połączyć(...)orzechy oraz słonecznik. Ciasto piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C.  Po wystudzeniu ciasto polać polewą przygotowaną z czekolad, śmietanki oraz masła orzechowego,  posypać  posiekanymi orzechami (u mnie orzechy nerkowca

Kuchenne aromaty
Orzechowiec na kawowym spodzie 214

kawowym biszkopcie. Brzmi ciekawie?... Dodam jeszcze że do wykonania użyłam, aż 4 rodzajów orzechów a mianowicie: migdałów, orzechów włoskich i laskowych a także pistacji. Jeśli uwielbiacie wyraziste i charakterne ciasta ze smakiem to będzie to prawdziwa gratka dla was. No chyba na tyle pisaniny tytułem wstępu i zapraszam do lektury przepisu.  Składniki:  Biszkopt :  4 jajka(...)porcje. 6. Na pierwszej połowie  rozprowadzamy masę migdałową. Przykrywamy drugą połową biszkoptu, tak by nasączona warstwa znajdowała się na dole.  Na wierzchu rozprowadzamy drugą masę orzechową wyrównując i pokrywając boki ciasta. Wstawiamy ciasto na ok 1 godzinę do stężenia. 5.Stężałe ciasto oprószamy ciemnym kakao. Orzechy pistacjowe drobno siekamy i posypujemy nimi wierzch ciasta. Dodatkowo do dekoracji posypujemy

vaniliowoczekoladowa