Prawdziwa słodycz, która umili spotkanie przy kawie lub herbacie.Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio oraz Stovit, # HELIO Biszkopt 3 jajka 0,5
Podróż w kulinariaDzień dobry :-) Dzisiaj przepis na babkę, tak mnie naszło, bo bardzo lubię, a dawno nie było. Babka to u mnie obowiązkowy wypiek na każde święta, no
kruche babeczkiostudzić. Cukier puder wymieszać z dwoma łyżkami soku z limonki. Lukrem posmarować babkę, posypać skórką z limonki. Zostawić do zastygnięcia. Przepis odnaleziony w gazetce Pyszne ciasta na Wielkanoc. Polecam i życzę smaczengo
cucinareJutro przypada Święto a zaraz weekend, więc może skusicie się ciasto Góra Lodowa ? Jest smaczne, ładnie się prezentuje i idealne dosłownie na każdą okazję. Ja z
Ewa w kuchniRolada bezowa nadziewana kremem z serka mascarpone i mleka zagęszczonego o smaku cappuccino oraz konfiturą z czarnych porzeczek. Rolada ta nie należy to chrupiących bez jakie
Kuchnia MagdaLenyDziś u mnie babka marmurkowa, jak widać nie tylko od święta. Ciasto jest tak pyszne, że przygotowujemy je z mamą na weekendy w różnych formach, także
Zasmakuj KuchniKolejna babka, tym razem codzienna, choć niezupełnie. Niby zwykłe składniki, nic wyszukanego, ale jednak te jabłka z dodatkiem bakalii bardzo fajnie się ze sobą łączą, płatki
Mania WypiekaniaDziś serniczek na zimno. Lekko orzeźwiający dzięki sosowi miętowemu, który raczej przeznaczony jest do dań wytrawnych. Ale w słodkim deserze też sprawdził się świetnie. Taki wiosenny
Ewa w kuchniBabka bardzo wilgotna, pachnąca budyniem, ajerkoniakiem. Polecam nie tylko na święta! Składniki: 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru, opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
Lena GotujeSkładniki: 25 dkg masła,lub margaryny w temperaturze pokojowej 6 jajek 30 dkg mąki kartoflanki 20 dkg maki pszennej 25 dkg cukru 2 płaskie łyżeczki proszku
w mojej kuchniŚwięta, święta i po świętach. Nie udało mi się wrzucić przed nimi wszystkich przepisów na potrawy, bo zwyczajnie niektóre, jak ten tort, robiłam w Wielką sobotę
Gosia gotujeEkspresowa babka majonezowa , puszysta, lekka i wilgotna - idealna ! Wystarczy zmiksować i upiec... Chyba najlepsza jaką kiedykolwiek upiekłam ! Obawiałam się dodatku majonezu, ale jest on niewyczuwalny w
Marcepanowa kuchniaRolada orzechowa to kolejne ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole ! Przepis przypadnie do gustu nie tylko wielbicielom orzechów :) SKŁADNIKI: ZACZYN: 1 szklanka mleka
Marcepanowa kuchniaBabka szafranowa od dawna gościła na wielkanocnych stołach. Szafran w kuchni staropolskiej używany był w dużych ilościach. Ponieważ otrzymałam szafran, polski szafran, postanowiłam upiec babkę z
królestwo garów