Pycha ciasto ,bez pieczenia z dużą ilością bananów i herbatników,do tego delicje i galaretka.....mniam,polecam
Swojskie jedzonkoNajlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie go
CookYourselfSernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest
Kuchnia MagdaLenyNajlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie go
CookYourselfNajlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie go
CookYourselfSernik z kajmakową masą serową, na spodzie z herbatników oraz polewą z kajmaku i popcornem. Wyjątkowy w smaku! Bardzo kremowy, dosłownie rozpływający się w ustach
Kuchnia MagdaLenyWitam Was cieplutko :) Przepis znaleziony w starym zeszycie-babeczka wyszła puszysta i bardzo smaczna. Mocno czekoladowa i mleczna. Kto jeszcze takiej nie piekł to zachęcam, warto
IzabelawkuchniSkładniki: drożdże świeże 10 dag, mleko letnie 2 szklanki, cukier 1 szklanka, jajka 6 sztuk "L", masło stopione10 dag, mąka tortowa 80 dag, sól 1 szczypta
W Mojej Kuchni LubięNie zdążyłam z barankiem i życzeniami wczoraj ale dzisiaj chciałabym złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia na dalsze rodzinne świętowanie. Z tego przepisu możesz upiec pyszną babę piaskową
Smakołyki AsiDziś mam dla Was przepis na kolejną babkę. Podczas świątecznego wypiekania na pewno zostanie Wam trochę białek więc w tym przepisie będą jak znalazł. A
Radość kipiąca uśmiechem.Kto widział moje zeszłoroczne mazurki, ten wie, że u mnie w domu daleko im było do tych tradycyjnych (kto nie, tego zapraszam tu i tu ). Moja
CiastkozercySernik mojej Babci był zawsze dla mnie niedoścignionym ideałem, okazało się jednak, że… cóż, nie potrafię go zrobić. Trzeba było więc wymyślić własną wersję czyli
CiastkozercyBabka drożdżowa 2019-04-15 21:31:24 Porcje 16 Babka drożdżowa to niezaprzeczalnie chluba staropolskiej kuchni. Niegdyś pieczenie drożdżowych bab wielkanocnych traktowano jako najwyższej rangi
Wędrówki po kuchniBabka, którą możecie upiec kilka dni przed świętami wielkanocnymi. Po upieczeniu ciasto będzie miękkie, puszyste i lekko kokosowe w smaku. Najlepszy jest wierzch babki, który
UgotowaćBabka makowa z maku mielonego nie parzonego. Babka makowa jest ciastem bez mąki, zamiast niej jest mak. Przepis z książki Ilustrowana książka kucharska z końca XIX
królestwo garów