Babka, niczym rasowa kobieta lubi strzelić focha! Przekonałam się o tym nie raz, próbując ją zrobić na maśle. Żadna z prób nie była dla mnie satysfakcjonująca, nie wspominając o tym, że dwie skończyły się totalną porażką i wyrzuceniem w błoto... Jedna była po prostu zakalcem, a druga... piekła się godzinę po czym wyciągnęłam z dumą, że taka ładna. Zostawiłam na chwilę w formie, po 15 minutach wyciągam, a ona rozlewa się gdzie popadnie. Menda się nie upiekła, choć jak sprawdzałam patyczkiem, to nic na to nie wskazywał... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...