Pyszne i łatwe do przygotowania ciasto kokosowe z malinami. Ciasto o umiarkowanej słodyczy i nie wymaga miksowania. Proste i szybkie do zrobienia ciasto, które świetnie
Kuchcik gotujemożemy zdecydować się co upiec na święta - sernik czy makowiec? Jest na to rozwiązanie... Seromakowiec to dwa tradycyjne ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Kremowa i aksamitna masa serowa w połączeniu z wilgotnym ciastem makowym smakuje wspaniale! Połączenie idealne, szczególnie dla fanów maku i sera 😉 Przepis pochodzi ze starych zapisków mojej babci... Składniki: Masa makowa
Kuchnia MagdaLenyEkspresowy piernik ma głęboki smak i pięknie pachnie. Można go przygotować w wigilijny poranek, tak jak ja to zrobiłam, a wieczorem zajadać. Nie potrzebuje długiego
Codziennik KuchennyBezglutenowe ciasto czekoladowe przełożone czekoladą z dżemem porzeczkowym. Pachnie wyśmienicie, a smakuje jeszcze lepiej. Czekolada idealnie łączy się smakiem z gryką. Zadowoli wymagające podniebienia. Oryginalny przepis
Kucharzycamożemy zdecydować się co upiec na święta - sernik czy makowiec? Jest na to rozwiązanie... Seromakowiec to dwa tradycyjne ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Kremowa i aksamitna masa serowa w połączeniu z wilgotnym ciastem makowym smakuje wspaniale! Połączenie idealne, szczególnie dla fanów maku i sera 😉 Przepis pochodzi ze starych zapisków mojej babci... Składniki: Masa makowa
Kuchnia MagdaLenykupić lub do mnie, gdzie możecie sprawdzić jak mi smakują :). A teraz wracajmy do słodszej rzeczywistości… Ciasto snikers kojarzy się mi ze świętami Bożego Narodzenia i moją siostrą! Bo to właśnie ona od kilkunastu lat na każde święta je piecze. Snikers to jej taka świąteczna tradycja :). Ilekroć odwiedzałam rodzinne strony prosiłam Natalię, aby […] Artykuł SNIKERS
Słodki PomysłDzień dobry :) Mam dzisiaj dla Was lekką propozycję sernika na makowcu Brześć Myślę że dla zapracowanych takie ciasto do kawy będzie w sam raz, szybkie i
Sama słodycz i szczypta chiliTym razem propozycja na ciasto, które zachwyca niemalże każdego, bo smakuje po prostu obłędnie! Ciasto jest też świetną propozycją na świąteczny stół – możemy ugościć nim
Eat me! Fit me!maki ryżowej i mielonych migdałów. Wilgotny, pierny, nie za słodki (niektórzy wręcz twierdzili, że mało słodki). Choć podczas przygotowywania byłam pewna, że będę miała na święta piękny zakalec, okazało się, że ciasto wyrosło i jest pyszne. Serdecznie polecam. Na podstawie "Kwestii smaku". Składniki: 150 g mąki ryżowej 100 g mielonych migdałów 50 g mąki ziemniaczanej
Rodzinka w kuchnimnie dolna szuflada w lodówce. Ciasto podczas leżakowania zgęstnieje i będzie się nadawało do wałkowania. Piernik lub pierniczki należy upiec kilka dni przed świętami, aby troszkę zmiękły. Jeżeli pieczemy tylko piernik to ciasto dzielimy na trzy części, podsypując mąką rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i pieczemy w formie keksowej każdy placek osobno w piekarniku w temperaturze
Kulinarne Fantazje MarioliNa osłodę przyjemnie spędzonego czasu z rodziną przy stole obstawionym samymi pysznościami musi pojawić się ciasto. U mnie w domu to ciasto zawsze z orzechami pod
Kuchnia PaulettesKochani, jutro pierwsza niedziela adwentowa. U mnie już pachnie szafranem i migdałami. Upiekłam szafranowe bułeczki z migdałami. Uwielbiam wypieki z szafranem ! jeśli jeszcze nie próbowaliście piec
codojedzeniaMakowiec – prosty przepis Lubicie makowce? My uwielbiamy. Dziś dzielę się z Wami bardzo starym, prostym przepisem na makowiec. Możecie go przygotować dosłownie w kilka chwil
Słodkie okruszkiCiasto z jabłkami bez pieczenia składa się z małej ilości składników i jest bardzo łatwe do wykonania. Pyszne ciasto na prosty deser z jabłkami i kremem
Kuchcik gotuje