ciasta na boże narodzenie - 7218 przepisów (strona:294/482)

Zielony tort z piernikowym kremem 99

Tort w soczyście zielonym kolorze, przełożony masą maślano czekoladową o smaku piernika, urzekający i wyglądem i kolorem, jak również prostotą wykonania oraz smakiem. Nie obawiajcie się

Kraina Miodem Płynąca
Świąteczne lody z brownie piernikowym 132

Świąteczne lody z brownie piernikowym zrobione tylko z dwóch składników: z lodów waniliowych i czekoladowego brownie piernikowego z żurawiną . Banalne w przygotowaniu. Wystarczy tylko wymieszać gotowe

Moja Delicja
Pistacjowo – migdałowe ciasteczka, bardzo kruche 120

Co roku szukam nowych smacznych ciasteczek, oczywiście mam swoje ulubione co robię zawsze. Te ciastka są bardzo kruche. Wesołych Świąt Orzeszki pistacjowe utłuc tłuczkiem. Nie mają

Kuchnia Pokoleń
Drożdżowy wieniec z nadzieniem daktylowym, z orzechami i tahini - Weihnachtskranz 171

Weihnachtskranz, ale nie z igliwia do zawieszenia na drzwiach w okresie adwentowym, ale jak najbardziej jadalny i w dodatku w zdrowszym wydaniu - bez cukru i bez

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CIASTKA OWSIANE Z MASŁEM ORZECHOWYM 133

Bożego Narodzenia. http://ambition.pl   SKŁADNIKI 1 szkl. mąki pszennej, ¾ szkl. słonecznika, ¾ szkl. płatków owsianych, 180 g masła, 2 łyżki masła orzechowego, 1/3 szkl. cukru, aromat waniliowy, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE Słonecznik prażymy na suchej patelni, studzimy. Miękkie masło miksujemy z cukrem, masłem orzechowym, dodajemy mąkę, proszek, aromat, a na końcu płatki owsiane i słonecznik. Z ciasta

słodki bratek
Makowiec tylko z samego maku 191

Dziś trochę nietypowa propozycja ale jakże pyszna. Makowiec znalazłam u Olgi Smile i zapragnęłam go sobie zjeść. Upiekłam i powiem że jest pyszny a mogą go

Moje Małe Czarowanie
Kulebiak krucho-drożdżowy z kiszoną kapustą i grzybami 209

Kulebiak to specjał kuchni rosyjskiej, obecny i u nas np. na Lubelszczyźnie. W duecie z czerwonym barszczykiem ląduje na świątecznych stołach w wielu domach. To wielki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Korzenne miękkie pierniczki dla zabieganych 227

Uwielbiam świąteczne zapachy unoszące się po całym domu i… wycinanie z dziećmi pysznych, domowych korzennych pierniczków. Dzisiejszy przepis możecie przygotować dosłownie w ostatniej chwili, dlatego

Słodkie okruszki
Pierogi smażone 136

Dawno nie było u mnie pierogów..te co prawda też robiłam jakiś czas temu..tylko przepisu nie wstawiłam..przy okazji tychże pierogów robiłam chruściki z ciasta

Moje domowe kucharzenie
Pierogi z makiem i bakaliami 167

W poniedziałkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne pierogi z farszem makowym. Pierogi to doskonała propozycja na wigilijny stół. Zawsze podaję je polane masełkiem i posypane cukrem. W

Tradycyjna kuchnia Kasi
Śliwkowo- czekoladowe cake pops 193

Pamiętacie cookie monsters ? :) Dla fanów cake pops mam kolejną propozycję na przygotowanie tych słodkości. Tym razem z dodatkiem konfitury śliwkowej, która fantastycznie łączy się z czekoladowym

DefinicjaSmaku
Ślimaczki drożdżowe z kapustą i grzybami do barszczu 138

Z racji zbliżających się świąt komponuję już od jakiegoś czasu wigilijne menu. Był barszcz, były uszka, były paluszki drożdżowe z kminkiem. Pora na moje ulubione ślimaczki

Tradycyjna Kuchnia
Drożdżowe zawijasy z kiszoną kapustą i pieczarkami 207

Zawijasy drożdżowe z kapustą kiszoną i pieczarkami  świetnie smakują z czystym barszczem czerwonym, idealne na kolację wigilijną. Do farszu użyłam pieczarek, zamiast grzybów

Moniki Smakołyki
Słodko - makowo i bakaliowo :) 200

dobrobytu. Mało kto wyobraża sobie święta bez tradycyjnej strucli drożdżowej, w którą zawija się masę makową pełną słodkich bakalii. Zwyczaj jadania maku jest jednak nie tylko powiązany ze świętami Bożego Narodzenia. Makowiec jest idealnym wypiekiem na wszelkie rodzinne spotkania. I choć wiele osób czasem krępuje jedzenie maku w towarzystwie (rzecz jasna wpływają na to ziarenka maku, które pozostają(...)zębach :P ) to jednak w większości przypadków wybór jest oczywisty. Kuszący smak makowego placka wygrywa!  Przyznam szczerze, że od małego uwielbiałam makowce, jednak zawsze przeszkadzało mi w nim ciasto drożdżowe. Tak, tak! Zapewne zostanę za to przez wielu z was oczerniona, jednak numerem jeden w tym cieście jest dla mnie mak i bakalie. Kombinując zatem z recepturami stworzyłam przepis

Sajkofanka smaku
MAZUREK NA WAFLACH DLA SPÓŹNIALSKICH. Życzenia. 247

Już wszystko gotowe? Tak, na pewno... Baranek z masła, kiełbasa, baby i serniki, żur, galareta, pasztet i pieczenie,sos do jaj, szynka w galarecie, sałatka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania