ciasta kruche - 14048 przepisów (strona:78/937)

Ciasto Królewicz 160

Ciasto Królewicz to zdecydowanie mój smak dzieciństwa.. do którego czasem lubię wracać. Jest dość łatwe i szybkie w wykonaniu a do tego jak smakuje... mmmm... CIASTO KRUCHE : SKŁADNIKI: 2,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 170g margaryny 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 1 jajko WYKONANIE: Do dużej miski wrzucić wszystkie składniki, dokładnie wyrobić, podzielić na 2 części(...)łyżki kakao WYKONANIE: W małym garnku roztopić margarynę, dodać cukier wodę i kakao. Całość mieszać aż powstanie gładka polewa. DODATKOWO: 1 mały słoiczek powideł najlepiej śliwkowych kokos PRZEŁOŻENIE ciasto kruche - powidło - krem budyniowy - biszkopt - powidło - kruche ciasto - polewa - kokos

Dziś Ja gotuje
Tarta jabłkowa 150

tego prostego przepisu to dowód na to, że można zrobić wrażenie na domownikach w bardzo prosty sposób. Potrzebujecie jednak nieco cierpliwości przy wykrajaniu jabłek, ale można to wszystko opanować. Kruche ciasto i lekki budyń w połączeniu z kwaskowymi jabłkami smakuje rewelacyjnie. Zdjęcia zrobione w pośpiechu być może nie do końca oddają jak ładnie to ciasto wygląda w rzeczywistości. Jednak pomimo(...)szkl mleka rozprowadzić proszek budyniowy i cukier. Pozostałe mleko zagotować i wlać mieszankę budyniową. Energicznie mieszać, żeby nie powstały grudki. Gdy budyń zgęstnieje przlać go na podpieczone ciasto kruche. Jabłka obrać spiralnie, obieraczką do warzyw starając się, aby kawałki były jak nadłuższe. Pozwijać je w róże i wcisnąć w masę budyniową. Zapiec ponownie przez 25-30 minut w zależności

Pieguskowa Kuchnia
Miodowy jabłecznik na karmelowym spodzie 332

bardziej codziennych wypiekach. O ten smaczny i zdrowy produkt postanowiłam wzbogacić jabłecznik, który chcę Wam dziś pokazać. Mój miodowy jabłecznik to głównie masa jabłkowa, którą zamknęłam w otoczce z kruchego ciasta karmelowego, a na wierzchu polałam miodową polewą z dodatkiem chrupiących płatków owsianych. Poniższy przepis jest na  tortownicę o średnicy 18cm, więc tym, którzy potrzebują zrobić ciasto w większej(...)różnorodność smaków, równoważą ogólną słodycz ciasta, więc po zjedzeniu jednego kawałka, chętnie sięgamy po kolejny. Jest to ciasto, które polecam głównie miłośnikom jabłek, gdyż bezsprzecznie królują w tym jabłeczniku. Ciasto kruche stanowi tylko oprawę, choć jego karmelowy smak i piękny brązowy kolor wzbogacają ten wypiek

Smakołyki Bereniki
Sernik z rosą 502

kremową konsystencję, przypominającą w smaku ptasie mleczko, a pianka bezowa jest bardzo delikatna. Jeszcze nieraz zagości w moim domu. Przepis pochodzi z Kwestii Smaku. Składniki: Kruche ciasto – 250 g mąki pszennej – 150 g masła – 1/2 szklanki cukru pudru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 jajko – 2 żółtka Masa serowa(...)szklanka cukru – 2 cukry wanilinowe – 2 budynie śmietankowe – 3 szklanki mleka – 1/2 szklanki oleju roślinnego Beza -6 białek -1 szklanka cukru   Wykonanie: Kruche ciasto – Do mąki dodać proszek do pieczenia, starte na tarce zimne masło i cukier puder. Rozkruszyć w dłoniach na kruszonkę. – Następnie dodać 1 jajko

To co kocham
Kruche ciasto ze śliwkami 158

Szybkie i smaczne ciasto ze śliwkami, najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Zamiast śliwek możemy użyć dowolnych owoców. Składniki: Ciasto kruche: 50 dkg mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru szczypta soli 20 dkg margaryny 3 żółtka 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ponadto: 50 dkg śliwek cukier do posypania śliwek cynamon do posypania śliwek cukier puder do posypania ciasta(...)Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę, cukier puder, śmietanę, żółtka oraz proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto kruche. Ciasto dzielimy na dwie równe części, jedną część rozwałkowujemy i dajemy na blachę wysmarowaną tłuszczem o wymiarach 25x35 cm. Śliwki myjemy, usuwamy pestki, połówki śliwek układamy równomiernie na placku i posypujemy cukrem i cynamonem. Rozwałkowujemy drugi placek i przykrywamy nim śliwki. Formę

Kuchnia u Bietki
Ciasto kruche z pigwą i śmietanową polewą 137

wypiekach. Na szczęście ostatnio wraca do łask i cieszy się coraz większym zainteresowaniem, więc na pewno będziecie mieli okazję po nie sięgnąć. Źródło: ( klik ) Tortownica 26 cm Składniki: Ciasto kruche: 250 g mąki 125 g masła 50 g cukru 1 łyżka zimnej wody 1 jajko szczypta soli  Nadzienie: 800 g pigwy 2 jajka 80 g cukru 200 g kwaśnej(...)śmietany 300 ml śmietany kremówki 1 cukier waniliowy szczypta cynamonu Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wstawić je na minimum pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkować je i wyłożyć nim tortownicę. Boki formy również pokryć ciastem tworząc rant na około 3/4 wysokości. Ciasto ponakłuwać widelcem. Pigwy obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w grubsze plastry

My simple kitchen
Placek śliwkowy z kruszonką. 437

Dawno nie piekłam ciasta kruchego z owocami, a że trwa teraz sezon na śliwki, to upiekłam własnie takie ciacho ze śliwkami w roli głównej. Przepis wzięłam z mojego starego zeszytu. Ciasto składa się z kruchego spodu, warstwy śliwek, masy śmietanowej z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem budyniowym. Całość posypana jest pyszną kruszonką z nutą cynamonu i kardamonu. Ciasto smakowało(...)Mąkę przesiać do dużej miski, dodać cukier, cukier waniliowy, sól, mielone migdały, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać. Dodać żółtko, masło i kwaśną śmietanę, wszystkie składniki zagnieść na kruche ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie 3/4 ciasta wyłożyć na blachę (24x28) dobrze wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką, ponakłuwać widelcem

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Ciasto z truskawkami i budyniem (kruche) 694

można przejść obojętnie obok pysznych, czerwonych owoców. Idealne do koktajli, do naleśników, śniadań i… oczywiście słodkich wypieków. Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto z truskawkami i budyniem (kruche) . Ciasto jest proste w przygotowaniu, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, a nawet na przyjęcie. Kusi nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Osobiście uwielbiam połączenie kruche ciasta, budyniu i owoców. Polecam(...)gorąco ten pyszny przepis na ciasto z truskawkami i budyniem (kruche). Do przygotowanie ciasta wykorzystałam produkty firmy Emix , które od jakiegoś czasu goszczą w mojej kuchni i… już wiem, że zostaną w niej na stałe Składniki: (na formę 24×24) Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 żółtka jaj klasy M 200 g zimnej margaryny lub masła

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 142

Kwaśny rabarbar, słodki budyń o nucie waniliowej i perfekcyjnie kruche ciasto stanowią jedno z lepszych połączeń smakowych. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Znika z talerza w mgnieniu oka. 🙂 Składniki na ciasto: 300g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru waniliniowego 200g masła 3 żółtka Do miski(...)wyspujemy mąkę, dodajemy sól, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, cukier i cukier wanilinowy. Przeczytaj cały przepis - Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem at AleTorcik

AleTorcik
Sernik z malinową pianką 171

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na formę o wym. 24x36cm Kruche ciasto: 400g mąki 4 żółtka 200g masła 3 łyżki cukru pudru Szczypta soli 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 500g sera białego 3 jajka ½ szklanki cukru 100ml(...)opakowania budyniu waniliowego 1 cukier waniliowy 500g malin świeżych lub mrożonych (bez rozmrażania) 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto ugniatamy mikserem z końcówką do wyrabiania lub ręcznie siekając składniki nożem, a następnie zagniatając. Dzielimy na dwie części- jedną owijamy folią i wstawiamy do zamrażarki, drugą w folii wkładamy

Kuchnia w czekoladzie
Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką 364

śmietankowy ( duży około 60 gr ) Opcjonalnie paczka rodzynek (wedle uznania) Masa kokosowa: 6 białek 1 paczka wiórek kokosowych ( 100 gr) 5 łyżeczek cukru Wykonanie: Z wszystkich podanych składników na ciasto kruche, zagniatamy ciasto i wykładamy nim prostokątną blaszkę, nie zapominając o bokach. Ser z wiaderka miksujemy dodając następnie do niego i dalej miksując: żółtka, cukier, mleko, suchy budyń. Kiedy składniki(...)się połączą i powstanie nam gęsta ale lekko lejąca masa serowa bez obaw wylewamy ja na kruche ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150* C - 170* C Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy kokos i mieszamy razem z ubitymi białkami. Kiedy masa będzie już gotowa wykładamy ją równomiernie na masie serowej i wkładamy do piekarnika na około 50 minut. Ciasto studzimy

W Moim Magicznym Domu
Sernik z rosą 569

jest to najlepszy przepis na sernik ze złotą rosą! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – przepis – NAJLEPSZY! Sernik z rosą – Składniki: Składniki na spód z kruchego ciasta: 1 żółtko 1 całe jajko 3 łyżki cukru pudru (ok. 45g) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 300 g mąki pszennej – ok. 2 szklanki(...)waniliowe lub śmietankowe Składniki na bezową piankę: 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru (ok. 220g) *szklanka = 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – Wykonanie: Przygotować spód z kruchego ciasta: Masło i jajka schłodzić. Składniki na kruchy spód szybko zagnieść, włożyć do woreczka, a następnie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Blaszkę (o wymiarach 22x33cm) posmarować masłem wyłożyć

Kulinarne Przeboje
Tarta z kremem pâtissière i owocowym musem 131

Drukuj Tarta z kremem pâtissière i owocowym musem By Piotr 13 sierpnia 2018 Tarta z kremem pâtissière i owocowym musem - doskonały letni deser, który można zajadać bez końca. Składniki: Kruche ciasto: mąka pszenna - 300g masło - 140g cukier puder - 5 łyżek żółtka - 2 małe sok z cytryny - 3/4 łyżki (opcjonalnie) Krem pâtissière: żółtka - 3 sztuki śmietana 30% - 1 szklanka (lub mleko(...)tych owoców zwieńczających całość :) [foodiepress] [hide] Tarta z kremem pâtissière i owocowym musem Tarta z kremem pâtissière i owocowym musem - doskonały letni deser, który można zajadać bez końca. Składniki: Kruche ciasto: mąka pszenna - 300g masło - 140g cukier puder - 5 łyżek żółtka - 2 małe sok z cytryny - 3/4 łyżki (opcjonalnie) Krem pâtissière: żółtka - 3 sztuki śmietana 30% - 1 szklanka (lub mleko

Pogotujmy.pl
Domowy jabłecznik 191

Domowy jabłecznik to wspomnienie lat beztroskich. Szybkie, proste ciasto, które można przygotować na każde święto i wtedy gdy niezapowiedzianie zjada się goście. Smak, zapach zawsze przypomina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TARTA Z KURCZAKIEM 477

Tarta to danie zaczerpnięte z kuchni francuskiej. Składa się ona z ciasta (kruchego, francuskiego lub drożdżowego) i słodkiego lub wytrawnego nadzienia.  Jest pyszna na ciepło jak i na zimno.  Ja najbardziej lubię tarty na kruchym cieście i chyba właśnie one są najbardziej popularne. Wytrawna tarta to super pomysł zarówno na obiad  jak i na ciepłą, bardziej wykwintną(...)kolację :) Spód do tarty: 250 g mąki 125 g masła ¼ szklanki zimnej wody 1 łyżka oliwy lub oleju 1 żółtko szczypta soli  Wykonanie:  Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Włożyć je do woreczka i wstawić do lodówki na około godzinę.  Wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką lub bułką tartą okrągłą formę wyklejamy naszym ciastem. Nakłuwamy je widelcem. Następnie

Walijskie Pichcenie