ciasta kruche - 14048 przepisów (strona:544/937)

Kruche z masą kokosową i jeżynami 238

Dzisiaj znowu mam dla Was ciasto ;) Myślę, że kolejne wpisy będą już bardziej świąteczne, teraz jeszcze kruchy, czekoladowy placek z masą kokosową i jeżynami, które latem, przezornie zamroziłam ;) Masa rozpływa się w ustach :) Tym ciastem uczciliśmy koniec remontu, uff, wreszcie! Ostatnim etapem była wymiana kilku okien i zakup osuszacza powietrza. Strasznie wilgotno mieliśmy w domu, a wiadomo, ze nadmiar wilgoci

Domowa cukiernia Ewy
Sernik Dekoracyjny 359

Serniczek w wersji łaciatej, czemu nie? smak sernika, z kruchym, czekoladowym spodem i wierzchem urozmaica jego smak, doskonała wersja tego ciasta, proszę jak smakowicie wygląda! Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 kostki masła 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek mleka Masa serowa 1 kg  twarogu 0,5 kostki masła 6-8 jaj wielkości

kgwjanczewo
Łan ciastko owsiane i Amarantki daktylowe – Irenki 135

coś dla siebie wśród asortymentu Irenek, ponieważ firma ma ciastka słodzone różnymi sposobami. Amarantki też są warte polecenia szczególnie dla osób lubiących bardzo słodkie słodycze, niekoniecznie kruche. My wykorzystałyśmy je do zrobienia piankowego ciasta na zimno i JEJ jakie to było pyszne <3 Kluseczki twarogowe ze śliwkami i posypką ciasteczkową (przepis- Instagram) Gruszkowa pianka z Amarantkami Ocena

Candy Pandas
Maślane ciasteczka świąteczne 398

kruche, delikatne i wspaniale maślane ciasteczka przełożone dżemem malinowym. Przepyszne, a do tego bardzo efektowne i pięknie się prezentujące ciastka, które można zrobić na prezent     Składniki: 125 g masła 125 g cukru pudru 1 jajko ok 300 g mąki 1 mały cukier waniliowy dżem malinowy     *** Wszystkie składniki razem zagniatamy na jednolitą masę, w razie gdyby ciasto

Blog z Apetytem
Kruchy placek truskawkowy z galka muszkatolowa czyli Slodki Czwartek odc.132 111

cieszyć się przymusowym dwudniowym urlopem z racji choroby Syncia. Można wykorzystać ten czas i skorzystać z już prawie ostatnich truskawek w tym roku. Proste ciasto pełne owoców podpatrzyłam w magazynie KUCHNIA 06/2017. Kruchy placek truskawkowy z gałką muszkatołową 250 g mąki pszennej 150 g masła szczypta soli 10 łyżek cukru pudru 500 g truskawek pół łyżeczki gałki muszkatołowej jajko

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kruche z jagodami i czekoladowym budyniem 90

Kolejne ciasto do kolekcji ;) Tym razem mam dla Was kruchy placek z jagodami i czekoladowym budyniem. Po prostu pyszne! Rozeszło się raz dwa, ledwo co kawałek uchowałam do zdjęcia ;) Mój mąż śmieje się już, że ciągle siedzę w kuchni i piekę, jak nie dla nas to znowu dla rodziny i znajomych, żartuje, że jestem już uzależniona od pieczenia ciast

Domowa cukiernia Ewy
Nowość w mojej kuchni - Kamień do pizzy od firmy Bakero 126

się w łopatkę do pizzy/chleba i z jej pomocą zdejmować z kamienia potrawy. 3. Nie trzeba wyjmować kamienia z piekarnika, nawet, jeśli piecze się np. ciasto na blasze. 4. Kamienie granitowe są dość kruche, więc należy użytkować je ostrożnie. Są też dość ciężkie, więc spotkanie kamienia z naszą stopą lub podłogą nie będzie miłe. Bądźcie więc ostrożni! 5. Zaleca się

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
CIASTO Z RICOTTĄ I CZEKOLADĄ 372

razem chciałabym Wam zaproponować przepis z ricottą na słodko – lekkie, delikatne ciasto na chrupiącym spodzie. Do tej pory przygotowywałam je tylko we Francji, i użyłam do sporządzenia spodu francuskich ciasteczek typu sablés, które są kruche i chrupiące, dlatego, jeśli zdecydujecie się wypróbować(...)przepis, będę Wam wdzięczna za sugestie, jakich polskich ciasteczek użyliście do przygotowania spodu. Najlepiej, żeby były lekko chrupiące i kruche, na przykład ciasteczka maślane, cookies, ewentualnie herbatniki. Zbliża się Dzień Matki, może przygotujecie dla niej właśnie to ciasto, polecam.   Dla 8-10 osób Przygotowanie: 30 min. Pieczenie: 50 min. Chłodzenie: 8 godz.   Składniki: 100 g gorzkiej czekolady

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie 261

Rabarbar... Kiedy pojawia się na straganach kusi swoim wyglądem. Dlaczego? Bo można z niego przygotować wspaniałe desery. Nie tylko kompoty, galaretki, chłodniki... Doskonale sprawdził się w

Kuchnia u Krysi
Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami 129

ogrodzie mojej mamy dojrzały jeżyny i zostało się jeszcze trochę malin, tych późniejszych. W ostatni weekend kiedy tam byłam upiekłam kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami. W myślach miałam angielskie scones ale ciasto mi się rozwałkowało trochę za cienko, i wyszły bardziej ciastka niż scones. Smaku to jednak nie zmieniło:) świetnie do nich pasował kremowy, białek serek. Można(...)Osłodziły nam tamten deszczowy weekend, a z tego co dochodzą mnie słuchy kolejny też szykuje się deszczowy, duże ryzyko, że dopadnie Was melancholia końca lata, lepiej upiec coś dobrego. Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami   Drukuj Prep time 30 min Cook time 25 min Total time 55 min   Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami, idealne żeby

Cooking for Emily
Ciastka orzechowe z Kołaczyc 177

kruche ciasteczka z cukrem nie trzeba nikogo namawiać. Dzięki posiekanym orzechom są one jeszcze smaczniejsze. Robi się je łatwo i szybko, ale jeszcze szybciej znikają z talerzyka. Polecam do popołudniowej herbatki – taki podkarpacki akcent :) Przepis na ciasteczka pochodzi z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”. Można go znaleźć w zbiorze przepisów z Pogórza. Przy tej okazji za udostępnienie Księgi dziękuję(...)Panu Krzysztofowi Zielińskiemu ze Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”, który jest redaktorem tego wspaniałego zbioru (oraz wielu innych opracowań dotyczących podkarpackiej kuchni). Składniki na ciasto (około 50 sztuk): 40 dag mąki pszennej, 25 dag margaryny, 5 dag smalcu (zastąpiłam masłem), 2 żółtka, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany. Składniki na posypkę: 1 szklanka cukru kryształu, 1 cukier waniliowy

Trzeci talerz
Pieczone pierożki z pieczarkami 193

piec ok 10 minut funkcja termoobieg, aż się zarumienią. Z podanych składników wyszło mi ok 30 pierożków. Do czerwonego barszczu polecam też: Kruche paszteciki z kapustą i pieczarkami Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami

Monia miesza i gotuje
Kruche ciasto z dżemem z czarnej porzeczki z kokosową pianką 207

Inspiracja z portalu: Podlasie24 (z niewielkimi modyfikacjami). Jeśli lubicie szybkie i proste ciasta, które zaskakują smakiem - to dobrze trafiliście! Ciasto jest przepyszne i wręcz rozpływa się w ustach. Kruchy spód, warstwa dżemu, kokosowa pianka i kruszonka... Wszystko idealnie skomponowane i kuszące swoim słodkim aromatem! Koniecznie spróbujcie - zapewniam, że Wam posmakuje! (Forma o wymiarach około 22 x 26 cm) Ciasto

Di gotuje
Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami 137

ogrodzie mojej mamy dojrzały jeżyny i zostało się jeszcze trochę malin, tych późniejszych. W ostatni weekend kiedy tam byłam upiekłam kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami. W myślach miałam angielskie scones ale ciasto mi się rozwałkowało trochę za cienko, i wyszły bardziej ciastka niż scones. Smaku to jednak nie zmieniło:) świetnie do nich pasował kremowy, białek serek. Można(...)weekend, a z tego co dochodzą mnie słuchy kolejny też szykuje się deszczowy, duże ryzyko, że dopadnie Was melancholia końca lata, lepiej upiec coś dobrego. 5.0 from 1 reviews Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami   Drukuj Prep time 30 min Cook time 25 min Total time 55 min   Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami, idealne żeby

Cooking for Emily
Biało - czarne z owocami. 252

Cake white - black fruit. Kruche ,tarte z owocami. Składniki. 2 szklanki mąki 2 jajka 1/2 szkl. cukru 125g masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 łyżka śmietany 18% 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki 30 dag truskawek 1 łyżka kisielu truskawkowego-proszek 3 białka  3/4 szkl. cukru Wykonanie. Zagnieść mąkę z proszkiem(...)części. Do jednej dodać kakao i śmietanę i zagnieść. Wszystko włożyć do zamrażalnika na 30minut. Jedną część wyłożyć na blaszkę. Posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Następnie zetrzeć na tarce ciasto ciemne. Białka ubić z cukrem .Truskawki wymieszać z kisielem i dodać do piany. Owocową pianę wyłożyć na ciasto . Na pianę zetrzeć trzecią część ciasta. Piec w temp.180-170 stop. około

Kulinarny karnet Christophera
Imprezowa przekąska- chrusty z piekła rodem 345

śmietanę, odrobinę soli i zagnieć z nich ścisłe ciasto. Gdy zacznie odstawać od miski, przełóż je na stolnicę, oprószoną mąką. Dość mocno uderzaj w ciasto wałkiem, aż wewnątrz powstaną pęcherze powietrza. Dzięki temu faworki będą kruche. Owiń folią i odstaw na godzinę. Wlej olej do rondelka i mocno go rozgrzej (do 160-180 stopni) Ciasto podziel na 4 części. Cieniutko

Kasia i jej kobiecy świat