Przepyszna szarlotka, z małą ilością ciasta, za to z ogromną ilością jabłek. Nadzienie jabłkowe aromatyzowane jest wanilią, tym razem bez dodatku cynamonu. Smak winno-kwaskowatych jabłek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wspaniale kruche i mocno kakaowe ciasto a w środku pyszna serowa warstwa to prawdziwa uczta dla zmysłów. Sernik jest mega kremowy, idealnie słodki po prostu znakomity :) Polecam SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYMIARACH 25/40 CM: CIASTO: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki śmietany 25 dag masła lub margaryny 3 żółtka (białka odkładamy
Pani na desernadzieniem makowo-marcepanowym skradną serce nie jednemu wielbicielowi maku. Są przepyszne! To zasługa w dużej mierze dodatku marcepanu do masy makowej ale nie tylko... Rogaliki piecze się z ciasta krucho-drożdżowego, swoistej hybrydy, która nadaje wypiekowi charakterystyczną kruchość i delikatność jednocześnie. Ciasta nie trzeba długo wyrabiać a rośnie głównie w ... lodówce. Bardzo polecam :-) Składniki: Ciasto
maniapieczeniaJuż dawno miałam ochotę na zrobienie tego ciasta, w końcu się udało. Większość osób tradycyjnie dodaje brzoskwinie z puszki, ja akurat miałam mandarynki w puszce - wyszło
słodki bratekmnie w domu od lat. Krucha, z chrupiąca bezą i jabłkami z aromatem cynamonu... Składniki: 3 szkl. mąki margaryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 4 jajka 1 szkl. cukru 1, 25 dag jabłek, cynamon Z przesianej mąki, margaryny, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i 4 żółtek wyrabiamy ciasto. Odkładamy do lodówki na 30 min. Jabłka
Gotuj z AgnesIstnieje przekonanie, że strucla to trudny do przygotowania smakołyk. Długo wierzyłam w tą teorię, aż postanowiłam stawić czoła wyzwaniu :) Byłam w dużym błędzie! Przepis jest pracochłonny
Tagebuch po polskuSakiewki z tuńczykiem 2016-04-06 17:07:36 Ilość porcji: 12 Ciasto francuski to niezwykle kruche i delikatne ciasto, które ma szerokie zastosowanie w kuchni. Używane zarówno do wytrawnych jak i słodkich wypieków. Sakiewki z ciasta francuskiego to bardzo popularna we Francji przystawka. Podstawą jest zawsze ciasto francuskie z przeróżnymi farszami w środku i sporą ilością dobrego sera. Zapraszam
Wędrówki po kuchniDzisiaj propozycja bułeczek nadziewanych, doskonałych na jakieś spotkanie z przyjaciółmi. Robi się je naprawdę łatwo i są bardzo smaczne. Podstawą jest świetne ciasto krucho-drożdżowe, z którym bardzo lubię pracować. To właśnie z tego rodzaju ciasta lepię prosiaczki , ale jest uniwersalne więc farsz i kształt wypieku można dowolnie modyfikować. To ciasto est bardzo plastyczne a rośnie dopiero w piecu mimo
Smaczna Pyzaciasta. Składniki na ciasto: 3 szk mąki tortowej 1 szk cukru pudru 5 żółtek 25 dag margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Zarobić ciasto jak na kruchy placek szybko zagniatając. Ciasto podzielić na 2 części i schłodzić w zamrażalniku. Masa serowa: 1 kg sera, dwu krotnie mielony 1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 6 łyżek
Apetyczna babeczkaNa pewno spotkaliście się już kiedyś z ciastem o nazwie Styropian... No właśnie, może ktoś wytłumaczy mi skąd taka niesłuszna nazwa?? Upiekłam to ciasto i według
Z miłości do słodkościbardzo dobry przepis na krucho - biszkoptowe ciasto, które można wykorzystać do wypieku szarlotki, albo np. na placek ze śliwkami. My akurat lubimy więcej ciasta w szarlotce niż jabłek (może to zasługa bardzo dobrego ciasta :)), ale to jest już kwestia gustu i należy indywidualnie dobrać proporcję ciasta i jabłek. :) var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfDisablePDF
coolinarnastrefa.blogspot.comBardzo lubię piec ciasta i to różne, drożdżowe, przekładane, kruche... Jednak sernik ma w sobie coś takiego, jak to powiedzieć(...)najbardziej wyjątkowego ;) Kremowa masa serowa i wspaniale kruchy spód komponują się idealnie. Polecam! :) Składniki: Ciasto: 250g margaryny 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki (użyłam krupczatki, dzięki niej ciasto wychodzi jeszcze bardziej kruche i chrupiące) jajko 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1kg białego sera,zmielonego 4 jajka 200g masła 1,5 szklanki cukru opakowanie (16g) cukru
Czerwona Porzeczkaspójności zarazem. Trafiłam w końcu na sernik milionera i to właśnie on zaspokoił wszystkie moje potrzeby domowej słodkości, na jaką miałam ochotę. Ciasto wielu tekstur, choć tej z klasycznego sernika raczej w nim nie znajdziecie :) Bardzo krucha podstawa o karmelowym posmaku, a na niej aksamitna masa serowa z kajmakiem, która bardziej przypomina puszysty krem, niż sernikowe wypełnienie. Całość wieńczy ciężka(...)równoważąca karmelową słodycz, polewa z gorzkiej czekolady. Kruche i kremowe, lekkie i dość sycące zarazem, zwyczajne, a jednak bogate w smaku i dość wyrafinowane już przez samą nazwę :) To sernik, który rozpływa się w ustach i najlepiej smakuje schłodzony, z filiżanką dobrej kawy :) To pyszny i prosty deser na zimowy weekend! Aksamitny sernik milionera Potrzebujesz: Spód: 175g mąki pszennej 125g
Kuchnia w Słońcu Skąpanajeden z najlepszych serników. Upieczony na kruchym, kakaowym spodzie z masą serową z dodatkiem bakalii oraz kruszonką na wierzchu. Do pieczenia najlepiej użyć twarogu z kostki dzięki czemu sernik wychodzi o wiele bardziej zwarty i smaczniejszy. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po schłodzeniu. Polecam, jest naprawdę bardzo
Marta Gotuje