ciasta kruche - 14048 przepisów (strona:414/937)

Ciasteczka z pieczątkami 152

koszmarem, po kilku sztukach się poddałam. Ciasteczka były pyszne, ale upiekłam je bez wzorków. Wniosek jaki mam po tamtej próbie jest taki, że nie nadaje się do tego ciasto bardzo kruche, ciasteczka z pieczątką muszą być nieco twardsze, co tu zapewnia mi miód dodany do ciasta. Gdzie kupić pieczątki? Są już dostępne w naprawdę wielu sklepach, moje kupiłam w Pepco(...)Zapraszam do innych słodkich przepisów na ciasteczka: – ciasteczka brownie – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – ciasteczka z melasą – wafle z kajmakiem – kruche ciasteczka świąteczne Przygotowanie : 1 h 30 minut Ilość ciasteczek: 25 Składniki: – 250 g mąki pszennej – 100 g drobnego cukru do wypieków – 125 g zimnego masła – 2 łyżki płynnego

nietylkopasta.pl
Krówka 284

powiecie na połączenie kruchego, miodowego ciasta, masy kajmakowej, śmietankowo- cytrynowej masy i prażonych orzechów laskowych? Brzmi smacznie? To zachęcam do wypróbowania przepisu na Krówkę. Mniaaaaam! Krówka Składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej, 2 jajka, 100 g masła, 4 łyżki miodu, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki drobnego cukru, masa śmietankowo- cytrynowa: 660 ml śmietany

paapilotkaa
Krówka 809

powiecie na połączenie kruchego, miodowego ciasta, masy kajmakowej, śmietankowo- cytrynowej masy i prażonych orzechów laskowych? Brzmi smacznie? To zachęcam do wypróbowania przepisu na Krówkę. Mniaaaaam! Krówka Składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej, 2 jajka, 100 g masła, 4 łyżki miodu, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki drobnego cukru, masa śmietankowo- cytrynowa: 660 ml śmietany

paapilotkaa
Kruche ciasto z rabarbarem i różową pianką 149

Na majówkę u mnie ciasto z rabarbarem.  Rabarbar dość okazały urósł w ogrodzie więc nie mogłam mu się oprzeć i zrobiłam ciasto. Obowiązkowo również ugotowałam

Kolorowa kuchnia Elki
Kruche z budyniem i kiwi 142

składnikiciasto* 3 szklanki mąki pszennej* 5 żółtek* 1 margaryna (250 g)* 1/2 szklanki cukru pudru* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżka octubudyń* 3 budynie śmietankowe

Mix smaku
Piwoszki, czyli pieczone pierożki z ciasta piwnego ze szpinakiem 245

Pamiętacie tarteletki z kruchego piwnego ciasta z owocami? Ciasto bazowe wykorzystałam tym razem do pieczonych pierożków ze szpinakiem. Wyszło niesamowicie smacznie. Można takie pierogi przygotować na obiad lub ciepłą kolację, na zimno też są pyszne. Nadzienie można przygotować takie, jakie lubicie. Ja wykorzystałam szpinak - mój ukochany, który mogłabym jeść codziennie i pod każda postacią ;)Składniki ciasta piwnego:2 szklanki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Amerykańskie ciasto dyniowe 141

Sezon dyniowy trwa… Amerykańskie ciasto dyniowe… Składniki:  Ciasto: 300 g mąki 2 łyżki cukru ¼ łyżeczki soli  113 g masła – pokrojonego w kosteczkę1 żółtko z

Anioły w kuchni
1446. Ciasto z budyniem.. 160

To ciasto robiłam już jakiś czas temu..i całkiem o nim zapomniałam [ znów nazbierało się sporo przepisów do opublikowania].. 25 dkg maki 0,5 kostki margaryny

Moje domowe kucharzenie
Pierogi krucho-drożdżowe z kaszą i twarogiem 223

Pierogi krucho-drożdżowe z kaszą i twarogiem - to moja kolejna, nietypowa propozycja na wigilijne pierogi. Połączenie kaszy, twarogu, chrupiącej cebulki z nutą czosnku niedźwiedziego, otulone krucho-drożdżowym ciastem, dało wspaniały efekt smakowy.  Składniki na pierogi krucho-drożdżowe z kaszą i twarogiem: 500 g mąki 20 dag masła 4 dag drożdży 2 jajka 1/2 - 3/4 szklanki mleka łyżeczka(...)czarnuszka do posypania Przepis na pierogi krucho-drożdżowe z kaszą i twarogiem Kaszę ugotować i ostudzić. Ser zemleć. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju, ostudzić. Składniki nadzienia wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić letnim mlekiem, dodać mąkę, jaja, masło, osolić i wyrobić gęste ciasto. Ciasto, zawinięte szczelinie w woreczek foliowy

Rodzinka w kuchni
Ciasteczka rolki + film 122

Dziś zrobiłam rolki. Rolki to smaczne ciasteczka krucho - drożdżowe. Jeśli macie chwilkę, to zróbcie je sobie, bo naprawdę nie potrzebujemy poświęcać dużo czasu na wyrastanie ciasta. Wystarczy ulepić, pokroić, zwinąć i upiec. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Szarlotka z budyniową pianką 374

ciasta z owocami, szarlotkę uwielbiam szczególnie i właśnie zimą smakuje najlepiej. Tą piekłam dwa razy z rzędu i dopiero za drugim razem udało mi się pstryknąć kilka fotek. Ciasto na kruchym spodzie z idealną masą jabłkową, a górę wieńczy waniliowa pianka z chrupiącą kruszonką. Możesz ułożyć tyle jabłek ile dusza zapragnie, bo ciasto nie przemaka i nie nasiąka wilgocią owoców(...)Znika w oka mgnieniu. Składniki na kruchy spód : 300 g mąki orkiszowej jasnej 150 g zimnego masła 3 żółtka 4 łyżki cukru  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany wanilia - cukier lub pasta Składniki na nadzienie jabłkowe : 1 kg jabłek 1 - 2 łyżki cukru 4 łyżki rodzynek 2 łyżki rumu Składniki na piankę budyniową 3  białka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta ze szparagami, oscypkiem i żurawiną 176

warta ! Kruchuteńkie ciasto na spodzie i śmietankowo-serowy farsz ze szparagami, wędzonym serem i żurawiną. Mam nadzieję, że się skusicie na takie pyszności. W tej tarcie wykorzystałam pyszny ser, wędzony oscypek, a konkretnie małe serki, które nazywają się redykołki. Oczywiście plastry większych serów, oscypka czy gołki, też się nadadzą. Ostatecznie można też wykorzystać jakiś żółty ser wędzony. Krucha tarta

Smaczna Pyza
Rustykalna orkiszowa tarta ze śliwkami 79

Rustykalna tarta to najprostsze z ciast. Do jej upieczenia nie potrzebujesz nawet foremki. Dzisiaj tarta ze śliwkami w zdrowszej wersji, bo raz upieczona z mąki orkiszowej, dwa z dużym dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Bez dodatku cukru, słodka słodyczą śliwek. Pyszna, bardzo krucha. Możesz skusić się na to ciacho bez wyrzutów sumienia! Składniki: 250 g mąki orkiszowej (pół na pół jasna(...)ksylitolu/erytrolu płatki migdałowe 2 łyżki mleka cynamom 600 g śliwek Przygotowanie: mąkę, ksylitol i szczyptę soli wymieszać z masłem pokrojonym na małe kawałeczki. Na koniec wbić jajko i zagnieść ciasto. Ukształtować w dysk, owinąć folią i włożyć na 30 minut do lodówki  z umytych śliwek usunąć pestki,  przekroić na pół, a większe na ćwiartki ciasto ulożyć na papierze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z rosą 220

pomarańczy) sok z połówki pomarańczy Składniki na bezę: 4 białka 2/3 szklanki cukru Suche składniki na kruchy spód mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i zagniatamy, tak długo aż powstanie kruszonka. Dodajemy jajko i ponownie zagniatamy. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję miękkiej plasteliny. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Można lekko(...)kremówkę. Mieszamy na najniższych obrotach miksera, masa powinna być jednolita i dobrze wymieszana, ale nie należy jej za bardzo napowietrzać (tzn. długo miksować na wysokich obrotach miksera). Schłodzone ciasto na kruchy spód rozwałkowujemy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość kilku milimetrów. Wykładamy nim spód i rancik tortownicy. Na przygotowany spód wlewamy masę serową. Pieczemy ok. 1 godzinę

Ciastkozercy
Cynamonowa szarlotka z pianką 97

ciasto składa się z czterech warstw. Pierwszą stanowi spód z kruchego, niezbyt słodkiego ciasta, drugą soczyste i pachnące cynamonem nadzienie z jabłek. Przykryte jest ono wilgotną pianką, która przy brzegach zamienia się w kruchą bezę. Ostatnią warstwę stanowi kruszonka z ciasta. Smakuje doskonale i znika błyskawicznie. Czytaj więcej

Wiem co jem