Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciepła muffinka z bakaliami? Tym razem eksperymentowałam z mąkami bezglutenowymi i o dziwo wyszły zaskakująco pyszne ! Bez dodatku nabiału, jajek i masła . Jeśli wolicie jeszcze bardziej "fit" możecie zamienić cukier na słodzik , ksylitol lub erytrytol. Zapraszam do pieczenia ! Składniki: 2 i 2/3 szklanki (320 g) mieszanki mąki bezglutenowej (użyłem prostej mieszanki mąki ryżowej, ziemniaczanej(...)proszek oraz cukier. Do drugiej miski wlewamy mleko i dodajemy ocet - odstawiamy na chwilę. Dodajemy mleko do suchych składników. Miksujemy. Dolewamy olej i ekstrakt waniliowy. Miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Na koniec dodajemy bakalie i mieszamy drewnianą łyżką . Formę na muffinki wykładamy papilotkami (można posmarować formę odrobiną oleju) . Nalewamy ciasto do 3/4 wysokości foremek. Pieczemy około 30 - 35 minut (należy
Marcepanowa kuchniaWitajcie, w sumie to do końca nie wiedziałam jak nazwać mój dzisiejszy deser - czy to bardziej wafle czy ciastka? Ale chyba bliżej im do wafli
Health-Fit-LifePrzepyszne, przechrupiąc e, a do tego przedelikatne, prze niebo w gębie <3 Składniki: 150 g masła 100 g masła orzechowego 3/4 szklanki brązowego cukru (jak
Malinowo w kuchniDomowe, zdrowe i aromatyczne pieczywo- czyli coś, od czego jestem uzależniona ;) Chlebek jest mięciutki i puszysty, wykonany na drożdżach. Ma pysznie chrupiącą skórkę i ciemny
Nastoletnie WypiekanieBezglutenowa wersja placuszków nadziewanych bananami. Zdrowo i fit, a to głównie dzięki zawartości mąki gryczanej. Placuszki można jeść również na zimno. Mój mąż stwierdził nawet, że wersja na zimno bardziej mu smakuje (zostało nam kilka sztuk z obiadu). SKŁADNIKI Placuszki: 220 g mąki gryczanej 110 g mąki kukurydzianej 1 łyżka cukru trzcinowego 2 jajka 340 ml maślanki(...)zmiksować do połączenia składników. Na koniec wsypać banany i delikatnie wymieszać łyżką. Na patelni rozsmarować odrobinę oleju i wytrzeć papierowym ręcznikiem kuchennym. Na rozgrzaną patelnie nakładać łyżką małe porcje ciasta, lekko spłaszczyć i krótko smażyć z obu stron, aż się zarumienią. Temperatura patelni nie powinna być zbyt duża. Podawać z ciepłym sosem truskawkowym
Passions hobbies lifeUwielbiam takie szybkie, pyszne i pożywne śniadanie. Dziś miałam ochotę na śniadanie na słodko z dodatkiem owoców, a że nie chciałam jeść owsianki, to padło na
Smaki ArmineDziś przepis na kolejny placek wymyślony na biegu, z tych produktów, które miałam w lodówce Uwielbiam takie przepisy, w których wszystko ląduję w jednej misce, miesza
Smaki ArmineŚwięta, święta i po świętach Czas wracać na zdrowe tory i pozbyć się nadprogramowych kilogramów, dlatego na śniadanie proponuję przyrządzić pyszny i bardzo pożywny placko-naleśnik
Smaki ArmineWitajcie, lato (przynajmniej to kalendarzowe) ma się ku schyłkowi. A szkoda - bo to sezon wielu pysznych owoców. Ale już wkrótce powitamy jesień, która również przyniesie
Health-Fit-LifeChoć sama bardzo rzadko jadam nawet keto desery to wiem jak bardzo Wy je lubicie więc mam dla Was przepis na karmel bez cukru. Rożnica makro
Ola la LCHFFantastyczne placuszki z bananem – bez mąki, cukru i mleka. Są przepyszne! Polecam:) A oryginalny przepis wraz z filmikiem, z którego ja
KuchniaWeDwoje.plJeszcze co prawda nie ma pełnego sezonu na truskawki, ale powoli zaczynają się już pojawiać na półkach sklepowych czy straganach. Ja jestem niecierpliwa, więc desery
Czerwona PorzeczkaWitajcie, dzisiejsza propozycja to pyszne ciastka na bazie mąki owsianej z dużą ilością bakalii. Dodatek sezamu sprawia, że mają one charakterystyczny smak, który warto spróbować
Health-Fit-LifeDzisiaj jest jednak tyle zdrowych ciastek, cukierków i innych słodkości, którymi z powodzeniem możemy zastąpić te tradycyjne. Jedną z takich opcji są domowe wypieki. Jako propozycję takich zdrowych domowych FIT batoników polecam moje bezglutenowe czekoladowe batoniki z dodatkiem masła orzechowego oraz bakalii. Wszystko co najlepsze w jednym batoniku. Jeden batonik to: 93 kcal(...)stopni przez około 25 min. Po tym czasie wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Rodzynki i żurawinę namaczamy w gorącej wodzie około 10 minut. Orzeszki drobno siekamy. Wystudzone ciasto smarujemy z wierzchu masłem orzechowym. Następnie wykładamy odsączonymi bakaliami oraz orzeszkami. Całość polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gdy wystygnie dzielimy ciasto na 16 batoników. Batoniki są bardzo delikatne i chrupiące
Health-Fit-LifeMoja córka by mogła jeść codziennie naleśniki , placki itp , na śniadanie , obiad i kolację , Julcia w prost uwielbia tego typu jedzenie , więc dziś zapodałam
Mój SmakFit słodkości... Kto ich nie lubi? Batoniki orzechowe bez oleju kokosowego. Jest to świetna opcja dla osób uwielbiających orzechy/ masło orzechowe. Powyższa wersja batoników z pewnością zaspokoi Twoje zmysły, zadowoli kubki smakowe ale to nie wszystko! Również doda energii. Czy lubisz bardzo orzechy i mógłbyś/aś jeść je bardzo często? To zdecydowanie idealna wersja batoników(...)Orzechy zblenduj na mniejsze kawałki (nie na mąkę). 3) Masło orzechowe rozpuścić z miodem, wymieszaj dokładnie z płatkami owsianymi i orzechami. 4) Następnie dodaj odżywkę białkową, wyrób ciasto. Konsystencja będzie zabita, w przypadku kiedy będzie sucha, dodaj odrobinę wody. Wyrób na jednolitą masę. 5) przełóż wyrobioną masę do keksówki nie wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj i dociśnij
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasWeekend to najlepszy czas aby odrobinę poszaleć w kuchni. Pyszne, pożywne śniadanie to jest to co da nam energię na cały dzień. Omlet z szynką, serem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!