Chyba zdążyliście zauważyć, że ja bardzo lubię wypieki z dodatkiem twarogu. Dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na ekspresowe bułeczki twarogowe. Z wyglądu nie idealne
Smaki ArmineFantastyczna tarta bezglutenowa z mąki gryczanej, wypełniona sernikiem na zimno, z dodatkiem truskawek i borówek oraz galaretką krystaliczną. Masa sernikowa wykonana jest z twarogu sernikowego z
Kuchnia MagdaLenyUwielbiam te placki. Jeśli je zrobicie i spróbujecie zrozumiecie, że nie da się ich nie kochać. Ich szykowanie to całe trzy minuty – odrobina dłużej schodzi nad
Karo in the KitchenJest wybredny, bo nie zadowoli się zwykłą marchewką, czy też jakimś owocem. Oprócz głównych posiłków domaga się czegoś więcej, czegoś słodkiego. I nie oszukam go tutaj suszonymi owocami, mega fit zdrowymi zamiennikami słodyczy. Musi być coś naprawdę dobrego, najlepiej z dodatkiem czekolady I tak wpadłam na pomysł ciasteczek owsianych – wersja domowa jest dużo zdrowsza niż te, które możemy(...)składników. Suche składniki połącz z składnikami mokrymi. Czekoladę drobno posiekaj, dodaj ją do reszty składników i ponownie dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta, najlepiej za pomocą dwóch łyżek. Pamiętaj, aby zachować odstęp pomiędzy ciasteczkami, ponieważ urosną i mogą się ze sobą połączyć. Ciasteczka piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez
365 dni dookoła kuchniPiątek, piąteczek, piątunio <3. Dzisiaj humor dopisuje mi ogromnie! W dodatku zrobiłam swój pierwszy ser z ziemniaka i z tego powodu jestem najszczęśliwsza na świecie
Be Fit Be Strongdwóch odsłonach – klasycznej oraz w formie ciasteczek z dziurką Oczywiście moje smalcówki są bezglutenowe, a do ich nadziewania użyłam powidła śliwkowego. Dzisiejszy przepis z pewnością nie należy do kategorii fit, ale zapewniam Was, że należy do kategorii pyszności! Smalcówki bezglutenowe w dwóch odsłonach – przepis krok po kroku Do przygotowania smalcówek będziecie potrzebować: 200 g smalcu 25 dag mąki ryżowej(...)stolnicę przesiewamy mąki oraz skrobię połączone z proszkiem do pieczenia i dodajemy do nich schłodzony smalec. Całość siekamy dużym nożem. 3. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, po czym całość ponownie siekamy. 4. Dodajemy śmietanę, żółtka oraz drożdże i siekamy aż do połączenia składników. 5. Na koniec całość krótko zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta i formujemy
Okiem Blondynki by McBlondiPyszny sernik w wersji fit :) Bez spodu, ale z jagodową frużeliną ;) Lekki i delikatny, śmiało mogą go jeść nawet osoby na diecie ;) Polecam! Ps. Mam dziś dla Was jeszcze jedną propozycję - kurs językowy po angielsku ! Pierwsza w Polsce angielska wioska, 6 dni nauki w tym miejscu działa podobnie jak miesiąc spędzony w UK. Indywidualne kursy dla dzieci oraz młodzieży(...)szczyptą soli, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier.. Pianę z białek delikatnie wmieszać do masy serowej. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (spód), wylać ciasto, wyrównać. Na dół piekarnika wstawić naczynie z gorącą wodą. Piec w temperaturze 170 stopniach przez około 70 minut. . Wystudzić w wyłączonym piekarniku. Jagody przebrać i umyć. Włożyć je do garnuszka, zasypać
Domowa cukiernia EwyOsobiście uwielbiam połączenie sera żółtego z bananem i każdego zachęcam do spróbowania takiej mieszanki. Banan i ser idealnie komponują się z miodem, wszelkiego rodzaju syropami, dżemami
Smaki ArminePlacuszki smakują rewelacyjnie i posmakują zarówno dzieciom, jak też dorosłym. Są bardzo delikatne i wspaniale komponują się ze śliwkami oraz subtelną nutą kakao i miodu. Uwielbiam
Di gotujeBył taki moment, że częściej jadłam gofry niż inną formę pieczywa. Chrupiące i ciepłe, doskonałe nawet jako kanapki. Właściwie w tej chwili nie zdarza mi się
Mango PapajaSpecjalnością kuchni podlaskiej, a w zasadzie nawet i polskiej, są potrawy na bazie ziemniaków. Kto z dzieciństwa nie wspomina pyz jedzonych u babci, zapachu placków ziemniaczanych
Eat me! Fit me!mój przepis do Colombia Narino ma być mocno czekoladowy. Pomyślałam więc o muffinkach, które kojarzą mi się z przysmakiem do kawy i kawiarniami Starbucks. Postanowiłam jednak przygotować zdrowszą, fit wersję babeczek i tak stworzyłam przepis, z którego jestem naprawdę dumna. Udało mi się upiec zabójczo pyszne, mocno czekoladowe muffinki, które nie mają w sobie dodatku cukru (nie licząc tego(...)mleko. Wszystko wymieszaj. Na końcu dodaj odciśniętą, startą cukinię i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Dodaj suche składniki do mokrych i wymieszaj do połączenia. Czekoladę posiekaj i dodaj do ciasta, wymieszaj. Foremkę na muffinki wyłóż 12 papilotkami. Do każdej foremki nałóż po ok. 2 łyżki ciasta. Na wierzchu ułóż po jednej połówce orzecha włoskiego. Wstaw blachę do piekarnika i piecz
Chilli Czosnek i OliwaPodrzucę Wam pomysł na pyszne, w miarę zdrowe śniadanie. Uwielbiam takie placki, które bardzo często goszczą na moim stole. Placek ten smakuję wyśmienicie zarówno na ciepło
Smaki ArmineKeto sernik z kalafiora z matchą Kolor sezonu nadal święci triumfy Mam nadzieję, że nie macie jeszcze dość koloru zielonego. Bo ja nie mam… Dzisiaj
Modern Cave GirlZ góry przepraszam za kolejny przepis na naleśniki, ale nic nie mogę na to poradzić – uwielbiam je! Dziś polecam naleśniki pieczarkowo- serowe, które są przepyszne
Smaki Arminemasę. Do masy dodajemy szczyptę soli, wódkę, rozczyn z drożdżami i mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę pszenną i wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta. W trakcie wyrabiania dodajemy roztopione masło. Gotowe ciasto wkładamy do dużej miski oprószonej mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy nieduże pączki i układamy na papierze oprószonym mąką. Delikatnie ugniatamy pączki(...)odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przy pomocy rękawa cukierniczego i końcówki do nadziewania napełniamy pączki przygotowaną konfiturą. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem i gotowe. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – fit brownie . Artykuł Najlepsze domowe pączki na Tłusty Czwartek pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie
ale PyszniePięknie optymistyczna w kolorze – bo ugotowana marchewka wcale nie traci swojej werwy. Ta prosta zupa to naprawdę tylko kilka składników. Świetnie posłuży jako baza do rozbudowy
Karo in the Kitchen