Mając w lodówce zapas drożdży postanowiłam uraczyć Was kolejnym słodkim wypiekiem. Słodka waniliowa bułka idealnie wkomponuje się w Wasze śniadanie, a także będzie wspaniałym deserem do
Kuchnia w czekoladzieDo Grissini – czyli chlebowych paluszków zapałałam 3 lata temu, będąc na wycieczce we Włoszech. Podaje się je w restauracjach przed posiłkiem, tak do pochrupania, jako
Ostra na SłodkoZaczyna się druga połowa wakacji więc czas na wygrzanie się w słońcu i wyjazdy. W drodze przydadzą się więc smaczne drożdżówki. Polecam i życzę udanych wakacji
ciastkarnia na kruchym spodzieNONE X-NONE Paszteciki są ciekawym rozwiązaniem na zarówno ciepłą przekąskę, jak i na danie jedzone na zimno. Jeśli mamy chwilę czasu warto go poświęcić na ich wykonanie. Drożdżowe, miękkie ciasto połączone z kapustą i mięsem mielonym to połączenie jak dla mnie banalne, ale ma w sobie swój charakterystyczny urok.Oczywiście przeze mnie najczęściej jedzone są w obecności czerwonego barszczu
psgotujemycukier. Odłożyć na 15 minut w ciepłe miejsce, żeby drożdże zaczęły pracować. 2. Do dużej miski (lub misy robota) przesypać oba rodzaje mąk. Dodać resztę wody oraz zaczyn drożdżowy. Wyrobić ciasto ręcznie lub robotem około 5 minut, aż będzie jednolite. 3. Odstawić na 1h do wyrośnięcia. 4. Sos pomidorowy: Z puszki pomidorów odlać wodę i zostawić same pomidory. Zmiksować
Moja Galeria Smakuwręcz działa przeciwpróchniczo i odświeża oddech . Cukier brzozowy wzmacnia układ immunologiczny przez działanie bakteriobójcze, opóźnia procesy starzenia i zapobiega osteoporozie. Zastosowanie: - słodzenie gorących i zimnych napojów - desery - ciasta ( oprócz drożdżowego) WAŻNE: Koktajl ma dwie wersje. jedna jest standardowa a druga na gorące dni. Wystarczy dodać dodatkowo 1 szklankę wody i 10 kostek lodu i mamy opcję na upały. Smacznego. Porcja
Apetyt na ZieloneCo zrobić z nadmiarem śliwek? proste- smaczne ciacho. Tym razem zamiast ciasta zrobiłam smaczne i zdrowe drożdżówki. Na letni wyjazd jako przekąska w trasie będą idealne
ciastkarnia na kruchym spodzieJagody już są! A wiadomo, że jak są jagody to obowiązkowo trzeba upiec jagodzianki. Te z tego przepisu są mięciutkie, lekkie z mnóstwem owoców w środku
DefinicjaSmakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio wpadłam na pomysł aby przygotować rogaliki na wytrawnie, z szynką i żółtym serem. Bo kto powiedział, że
Marta GotujePizza a'la J Przepis na ciasto: 1/2 kg maki 1 szklanka mleka 25g drożdży 1/2 łyżeczki cukru szczypta soli 2 łyżki stołowe oliwy
Jemy PijemyCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuDomowe z marmoladą najlepsze! Tym razem w wersji z kakao. Polecam na słodkie pikniki w ogrodzie i na świeżym powietrzu. 250 g mąki pszennej 1 łyżka
VioletoweKucharzenieprzygotowania: W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i fruktozę, dodajemy łyżkę mąki, mieszamy odstawiamy na około 10 minut, aż drożdże zaczną "pracować" ;) mąkę wsypujemy do dużej miski, wlewamy roztwór drożdżowy wyrabiamy ciasto odstawiamy na około 20minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia wałkujemy ciasto (najlepiej wałek owinąć woreczkiem foliowym) na papierze do pieczenia wtedy nie będzie się mocno
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość