Bezglutenowy, bez laktozy, pyszny tort ze śliwek suszonych . Śmiało może pojawić się również na wigilijnym stole. Będzie stanowił wspaniałe zakończenie kolacji. Przepis pochodzi z książki Ireny
królestwo garówDziś przygotowałam przepis dla wielbicieli gorzkiej czekolady i migdałów. Domowe czekoladki wzbogacone wanili ą i mlekiem skondensowanym, słodycz, która uzależnia i trudno
La grande e la piccola cuocaBanalny wręcz w wykonaniu i nie wymagający pieczenia. Zaskakuje lekkością i puszystą konsystencją, a dodatek likieru sprawia, że jego smak jest miłą niespodzianką. Składniki: (na tortownicę
Pyry na GazCiasteczkowy potwór Ciasteczka dla dzieci to coś, co sprawdza się zawsze. Możesz postawić je na stole, a małe rączki z łatwością po nie sięgną, kiedy najdzie
MamaOskarkaPyszna rolada bez pieczenia z dwoma kremami i galaretką w środku. Polecam :) SKŁADNIKI NA 3 ROLADY: 3 wafle opakowanie galaretki wiśniowej MASA 1: 30 dag masła
Pani na deserIdealna Beza PAVLOVA z Czekoladą i Likierem – Witajcie Kochani w Nowym Roku :)! Moim pierwszym przepisem będzie pyszna beza pavlova z gorzką czekoladą i kremem z dodatkiem
Mała CukierenkaDzisiaj włoski deser lodowy z dodatkiem musu z dyni i pomarańczy. Rewelacyjny! Semifreddo jest przepyszne, bogate w smaku, puszyste i nie ma problemu z jego pokrojeniem
Oryginalny smakpieczenia i bez potrzeby używania miksera. Wszystko wyczarujemy naszymi rączkami i łyżką. Jeżeli lubicie orzeszki- dużo orzeszków i czekoladę to jest to propozycja idealna dla Was. Ponieważ ciasto wydawało mi się w oryginalnym przepisie trochę za słodkie- ja postanowiłam je troszkę odsłodzić. Przepis dostałam od mojej bardzo dobrej znajomej Dorotki (z moimi delikatnymi zmianami)- dziękuję kochana ;) Składniki(...)warstwa- połowa mlecznego kremu III warstwa- herbatniki IV warstwa- kajmak plus orzeszki V warstwa herbatniki VI warstwa- druga połowa mlecznego kremu VII warstwa- herbatniki VIII warstwa- masa czekoladowa plus orzeszki Smacznego
Krakowskie smaki AniMasło orzechowe to jeden z najbardziej popularnych produktów kojarzących się z kulturą amerykańską. W Polsce raczej niedoceniony, używany zazwyczaj jako smarowidło do kanapek. Ja osobiście masło
Mania GotowaniaMuffiny, zwane też muffinkami (zarówno przez jedno jak i przez dwa ‚f’…) to okrągłe ciastka w kształcie babeczki, najczęściej z różnymi dodatkami, bardzo popularne
UgotujmyTo.plMadzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kilka dodatkowych uwag o naleśnikach bez jajek. Potem pojawiły się jeszcze naleśniki ze szpinakiem i hummusem: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2013/10/nalesniko-pierogi-olbrzymy-z-hummusem-i.html i były to naleśniki z mąki pszennej pełnoziarnistej, naleśniki czekoladowe z kolorowymi serkami z tofu: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2014/07/nalesniki-czekoladowe-z-tofu-malinowym.html z mąki orkiszowej, oraz niedawno naleśniki z twarożkiem z tofu: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2016/01/nalesniki-z-waniliowym-twarozkiem-z-tofu.html ponownie z mąki orkiszowej i samej wody(...)pewno, trzeba tylko uwzględnić, że: - jeśli nie jest to mąka pszenna zwykła, tylko razowa albo orkiszowa, wody trzeba dolać troszeczkę więcej, ponieważ grube mąki piją więcej płynu i ciasto byłoby po prostu za gęste. Nie lejcie jednak tej większej ilości wody od razu, zmiksujcie najpierw ciasto i dopiero dolewajcie po trochu płynu, aż konsystencja ciasta będzie odpowiednia czyli niezbyt gęsta
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEZgodnie z zapowiedzią dziś rusza w mojej kuchni festiwal przepisów świątecznych. Oczywiście w poprzednich latach pojawiało się ich na blogu bardzo wiele, ale w tym roku
W mojej kuchnisernikach jest coś, co mnie fascynuje. Z jednej strony nie przepadam za kalsycznym, domowym sernikiem z polewa czekoladową i (najgorzej!) z rodzynkami, a z drugiej strony mamy sernik toffie, sernik Oreo, sernik Snickers, sernik z suszonymi śliwkami w czekoladzie, sernik z Nutellą, sernik z białą czekoladą, i mnóstwo innych serników, które powodują, że na samą myśl o nich cieknie(...)utrzeć z oboma rodzajami cukru, dodać 300g masy kajmakowej (w puszcze jest ok 500g, resztę zostawiamy na polewę. Tak samo robimy, jeśli gotujemy puszkę zagęszczonego mleka słodzonego- 300g do ciasta, a resztę odkładamy na polewę), jajka, ser i mąkę. Wszystko dobrze miksujemy. Konsystencja masy zależy od sera, którego używacie. Może wyjść naprawdę rzadka, ale jeśli dodacie mąkę ziemniaczaną, po upieczeniu
Zawsze głodna!czas temu na blogu zamieściłam przepis na clafoutis z czereśniami. Tym razem przygotowałam clafoutis z czekolad ą , która pięknie kontrastuje z czerwieni ą porzeczek. Ciasto jest bardzo puszyste, delikatne i niezwykle pyszne. Polecam i życzę s macznego! **** L'estate è il periodo in cui la natura ci offre una variegata offerta di frutti gustosissimi(...)miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Okrągłą formę o średnicy 20 cm smarujemy masłem. Na dnie naczynia układamy umyte i osuszone porzeczki. Na owoce wylewamy masę czekoladowo-jajeczną. Wierzch clafoutis oprószamy 2 łyżeczkami cukru trzcinowego. Clafoutis pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25-30 minut. **** PREPARAZIONE Per preparare il clafoutis iniziate sciogliendo
La grande e la piccola cuoca