ostatnim okresie odczuwam wzmożone "zapotrzebowania" na łakocie. Tylu ciast upieczonych bez powodu, czyli bez okazji, chyba jeszcze nigdy nie zrobiłam. Mam nadzieję, że niebawem to minie, wróci na właściwe tory i nie będę musiała wymieniać garderoby ;) Gwiazdą tego wpisu jest ciasto czekoladowe z gruszkami, pyszne, piękne, aromatyczne i efektowne ;) Składniki: ok 8 małych gruszek woda laska cynamonu(...)zdejmujemy miskę z kąpieli parowej i przystępujemy do robienia ciasta. W tym celu w misce mikserem ucieramy masło z cukrem. Po otrzymaniu jasnej masy kolejno wbijamy jajka stale mieszając. Następnie cienkim strumykiem wlewamy, nawet jeśli jest ciepła, masę z czekolady i amaretto. W ostatnim kroku dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy przekładamy
Taste Of My Daywypieki, bez mas, przekładania. W zasadzie robię tak do dziś. Po pierwsze, słodkości jem od święta, a po drugie, nikt u mnie dużej ilości ciasta nie przeje, a takie proste wypieki zawsze można chociażby zamrozić Korzystając z dyniowego sezonu, natknęłam się na przepis, który zachęcił mnie do odpalenia gazowego, trudnego w użyciu piekarnika, ale… mimo tego ciasto wyszło(...)pęcherzyków. Gotową masę wylałam w formę wyłożoną papierem. Piekłam w 180 stopniach około 40 minut, do suchego patyczka i zrumienienia ciasta. Pozostawiłam je po upieczeniu chwilę w piekarniku. Kiedy ciasto wystygło przekroiłam je na pół i połowę polałam polewą o smaku toffi – z polewą było znacznie lepsze niż bez Smacznego! Artykuł Szybkie i łatwe cynamonowe ciasto dyniowe pochodzi
Kuchnia Bazyliijogurt skyr. Całość dokładnie wymieszać lub zmiksować do uzyskania gładkiej i puszystej konsystencji. Dodać proszek do pieczenia, mąkę kokosową oraz opcjonalnie słodzik. Wszystko ponownie zmiksować lub wymieszać na gładko. Następnie na rozgrzaną i lekko natłuszczoną gofrownicę wyłożyć łyżką gotowe ciasto. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy. Keto gofry jogurtowe można podawać z różnego rodzaju dodatkami w zależności(...)Waszego zapotrzebowania kalorycznego, docelowego makro posiłku oraz dobowego. Zdecydowanie idealnie komponują się np. z bitą śmietaną, mascarpone, masłem orzechowym , sosem na bazie gorzkiej czekolady, oleju kokosowego lub MCT, dżemem bez cukru , orzechami czy owocami. Podsumowując, jak zawsze ogranicza Was tylko wspomniane makro i Wasza wyobraźnia. Pamiętajcie tylko by wszystkie dodatki wliczać do bilansu kalorycznego! — BTW 2 gofrów
Ola la LCHFPrzygotowanie trwa kilka chwil, pieczenie również, a ten smak - niebo w gębie! Muffiny są wilgotne w środku i można je podać również z kruszonką. Ja przyznaję się bez bicia, robiłam je w pośpiechu i o kruszonce zapomniałam. Przy kolejnym wypieku - na pewno nie pogardę kruszonką np cynamonową, jaką znajdziecie w przepisie na ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką(...)znajdziecie na blogu. Składniki: * muffiny: - 4 jajka - 3/4 - 1 szklanka cukru - 4 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki cynamonu - 4 łyżki mleka - 100g miękkiego masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 średniej wielkości jabłka (2 starte na grubych oczkach tarki i 2 pokrojone w kostkę) * kruszonka: - 100g masła zimnego - 1 szklanka mąki - 4 łyżki cukru brązowego - 1 łyżeczka cynamonu
CookYourselfBabeczki na soku pomarańczowym Szukacie przepisu na wielkanocne babeczki? A może po prostu lubicie małe słodkie wypieki? Dziś polecam wam przepis na pyszne i proste w
Słodkie okruszkiMocno bananowe brownie z kawałkami roztapiającej się w ustach czekolady! Ciasto kusi zapachem już podczas przygotowania, a w trakcie pieczenia sprawia, że nie można doczekać się efektu. Dodatkowo nie zawiera cukru, glutenu, ani tłuszczu, więc można je uznać za zdrowy deser i tym samym skusić się bez wyrzutów sumienia na kolejny kawałek. Takie słodkości są usprawiedliwione. Koniecznie(...)uprzednio posiekaną czekoladą oraz dodatkowym bananem pokrojonym w kostkę. Całość przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach. (Patyczek włożony do środka nie powinien posiadać śladów surowego ciasta, choć należy pamiętać, że czekolada jest roztopiona i może go zabrudzić. Za długo pieczone ciasto będzie zbyt wysuszone
Di gotujepłatków owsianych z dodatkiem masła orzechowego . Prosto, smacznie i szybko. Owsiany baton z migdałami i daktylami to samo zdrowie! Suszone daktyle to wspaniała, słodka przekąska oraz idealny dodatek do ciast. Jednak owoce te posiadają wiele właściwości leczniczych, więc można je śmiało nazwać naturalnym lekiem. Daktyle posiadają w swoim składzie cukry proste, dlatego są cenione przez sportowców i osób prowadzące aktywny(...)owsianych – 2 łyżki syropu klonowego – 3 łyżki wody – 1 łyżka oleju kokosowego (płynny) – duża szczypta soli – 2 łyżki masła orzechowego Karmel: – 12 daktyli bez pestek – 1 łyżeczka esencji z wanilii – 4 łyżki mleka owsianego – ½ szklanki masła orzechowego – szczypta soli Polewa: – 200 g wegańskiej czekolady – 1 łyżka oleju
Zdrowy Styl Joannyobcasa włoskiego buta. Na drożdżach ciasto pięknie wyrosło. W piecu super się upiekło, a położona na wierzchu kaszanka w plastrach, posypana pokrojoną w talarki czerwoną cebulą, zrobiła się chrupka i pachnąca. Całość, po upieczeniu, polaliśmy sosem z duszonych cebulek w sosie winno-karmelowym, które zostały nam z sobotniego śniadania, składającego się z grzanek z pieczonym camambertem i wspomnianymi cebulkami (swoją(...)gładką masę. Krok 2 Przygotowujemy ciasto. Do głębokiej misy wsypujemy mąkę, sól i drożdże. Mieszamy. Dodajemy ziemniaka i powoli zagniatamy z mąką, stopniowo dodając wodę, w sam raz tyle żeby ciasto nie było ani z suche ani zbyt lepkie od wilgoci, choć generalnie ciasto na focaccię powinno być wilgotne, bo zbyt suche w piecu zmieni się w kawałek deski:) Wyrabiamy
Niedzielny kucharzproszkiem do pieczenia i erytrolem, następnie dodajemy do masy jajecznej. Wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy 2 łyżkami erytrolu i cynamonem, mieszamy. Następnie dodajemy jabłka do ciasta i delikatnie mieszamy. Za pomocą łyżki lub gałki lodów nakładamy ciasto do foremek na muffiny, mozna posypać odrobiną orzechów i pieczemy muffiny w piekarniku przez około(...)patyczku nadal pozostanie ciasto, muffiny należy jeszcze dopiec w piekarniku. Oczywiście czas pieczenia będzie się różnił, jeśli użyjesz większych lub mniejszych foremek na muffiny. Jeśli użyjesz większych foremek, czas pieczenia będzie dłuższy. Jeśli użyjecie mniejszych foremek, muffiny będzie trzeba piec krócej. Po upieczeniu wyjmujemy i studzimy. Smacznego! The post Babeczki jabłkowe bez cukru appeared first on Damsko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kawę bez fusów, Brendy, rozgniecione masło i podgrzewać dalej w kąpieli wodne do połączenia składników. Przestudzoną masę utrzeć mikserem z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Na koniec wbić jajka, wlać olej i dokładnie wymieszać. Foremkę posmarować tłuszcze, posypać kakao, wlać przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni
Tradycyjna Kuchniaupieczenia ciasto dyniowe Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej lub pszennej lub mieszanki bezglutenowej: mąki ryżowej, kukurydzianej i ziemniaczanej) 3/4 szklanki cukru brązowego (może być zwykły) 3 jajka 1 kostka masła 1/2 kg dyni (polecam dynię Hokkaido, ponieważ ma bardzo cienką skórę i jest słodsza w smaku) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (najlepiej bez fosforanów(...)Odlej 1/2 szklanki na polewę. Do pozostałej części wmieszaj żółtka. Następnie stopniowo dodaj przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Ubij białka na sztywną pianę i łyżką wmieszaj do masy. Tortownicę posmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz 45 – 50 minut Wymieszaj cukier puder z odłożoną masą
Moja Mama Gotujenich. To ciasto dla prawdziwych kawoszy, kawa bowiem znajduje się w każdej jego warstwie – w cieście, masie, a nawet polewie. Aby ciasto wyszło puchate, wilgotne i bez zakalca, koniecznie wykorzystajcie produkty w temperaturze pokojowej. Nie mieszajcie ich również dłużej, niż jest to potrzebne. Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Smaki Na Talerzu