ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:799/2544)

Strucla z dżemem i kruszonką 44

będzie nam potrzebne do posmarowania zrolowanego ciasta) dodajemy również cukier, łyżeczkę soli i kilka kropli olejku waniliowego, wszystkie składniki mieszamy i zaczynamy wyrabiać ciasto drożdżowe, możemy to robić ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. W trakcie wyrabiania ciasta dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło. Ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie gładkie i sprężyste. Wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, następnie(...)momentu aż powstanie surowa kruszonka Zrolowane ciasto układamy na brytfannie lub w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia. Analogicznie postępujemy z drugą połową ciasta tworząc drugą roladę. Zrolowane strucle smarujemy z wierzchu rozmąconym białkiem a następnie posypujemy kruszonką.  Obie strucle pozostawiamy w brytfannie na 40 min do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury

Księga-Smaku
Rolada szpinakowa z łososiem 303

koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. 3. Piekarnik nastawić na 175 stopni góra- dół, bez termoobiegu. 4. Dużą blachę, najlepiej z wyposażenia piekarnika (u mnie 30 x 35 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto szpinakowe i równomiernie je rozprowadzić. Ciasto szpinakowe wstawić do rozgrzanego piekarnika do 175 stopni i piec ok. 20 minut

Gotuj z Prezesem
Odrywany chlebek ziołowo czosnkowy 95

soli po czym zaczynamy wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączą dodajemy miękkie masło. Ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie miękkie i elastyczne. Do wyrabiania ciasta najlepiej użyć robota kuchennego, ale możemy również wyrabiać ciasto ręcznie. Wyrobione ciasto odstawiamy przykryte bawełnianą ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45min. W czasie gdy ciasto wyrasta przygotowujemy masło czosnkowe. Do miseczki wkładamy(...)rozwałkowane ciasto nakładamy przygotowane masło czosnkowe i równomiernie smarujemy całą powierzchnię. Posmarowane ciasto tniemy na pięciocentymetrowej grubości paski, następnie przygotowujemy formę do pieczenia „keksówkę” lub naczynie żaroodporne które smarujemy wewnątrz masłem, po czym układamy wewnątrz paski ciasta poskładane jakby w harmonijkę. Ciasto układamy dosyć luźno pozostawiając szczeliny ponieważ będzie jeszcze wyrastać. Gdy ciasto jest już ułożone smarujemy

Księga-Smaku
Brownie z ciecierzycy 72

Pyszne i zdrowe ciasto, którego składniki należy tylko przez chwilę zblendować, a potem upiec, czy to możliwe, żeby to było takie proste? Tak, to jest bardzo proste. Brownie z ciecierzycy właśnie tak szybko przygotujemy. Jest wilgotne i dosyć ciężkie, pięknie pachnie bananem, a ciecierzycy w nim nie czuć wcale. To kolejny fajny sposób na wykorzystanie strączkowych na słodko. Brownie(...)składnikami. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed wyjęciem robimy test drewnianego patyczka. Gdyby był mokry pieczemy jeszcze kilka minut. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy kokosem i orzechami. Ciasto kroimy, gdy całkiem wystygnie.  Inspiracja  Dieta bez diety

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto drożdżowe cynamonowe do odrywania 86

pieczenia). Wyrośnięte ciasto zagniatamy i rozwałkowujemy na stolnicy w dość duży prostokąt. Ciasto smarujemy roztopionym masłem i posypujemy cukrem (ok. 80g) wymieszanym z 2 łyżkami cynamonu (troszkę zostawiamy do posypania ciasta na wierzchu). Ciasto dzielimy na mniej więcej równe paski. Układamy jeden na drugim, a następnie kroimy na kolejne równe części i układamy ściśle w keksówce. Ciasto przykrywamy ścierką(...)pozostałym cukrem z cynamonem. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (grzałka góra-dół). Ja zawsze przykrywam wierzch folią aluminiową, żeby nie nabrał zbyt intensywnego koloru, który i tak nadaje już cynamon, a pod koniec pieczenia ją ściągam. Podany czas jest zawsze orientacyjny, w zależności od piekarnika. Ciasto zależy sprawdzić wykałaczką. Jeśli będzie sucha, bez kawałków ciasta

upichcic
Babeczki z polewą czekoladową i orzechami 78

naprawdę pyszne. Dziś mam dla was mój sprawdzony przepis na babeczki. Słodkie puszyste ciasto, słodka czekoladowa polewa i chrupiące słone orzechy ziemne. Takie połączenie naprawdę świetnie smakuje. Spróbujcie, polecam. Składniki: 300 g mąki pszennej 100 g cukru 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne łyżeczki cukru wanilinowego 100 ml oleju 1 jajko 250 ml mleka(...)babeczki? Do miski wsypujemy mąkę, oba rodzaje cukru, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy składniki. Dodajemy olej, jajko i mleko. Wszystko mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do papilotek (do 3/4 wysokości). Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez około 25-30 minut. Czas może być różny

Słodkie okruszki
Placek z truskawkami 52

białka 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, podzielić na dwie części jedną większą drugą mniejszą. Mniejszą część włożyć do zamrażarki większa rozwałkować na blaszce i piec 10 min w 180 st. Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika, nałożyć pokrojone w połówki truskawki. Przygotuj bezę – białka ubijać na bardzo sztywną pianę z cukrem. Wyłożyć

Wasze Przepisy
Prosta szarlotka 68

Błyskawiczna szarlotka na pysznym, kruchym cieście. Przygotujesz ją szybko i bez kłopotu. Składniki Ciasto: 3 szklanki mąki 25 dag margaryny 3 żółtka 1 całe jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki kwaśnej śmietany 0.5 szkl. cukru Nadzienie: 2 kg jabłek 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie

Wasze Przepisy
Świąteczny piernik z orzechami. 102

Święta bez piernika to nie święta. Przepisów na pierniki nie brakuje. W internecie można znaleźć takie, na które ciasto przed pieczeniem trzeba nastawić kilka tygodni wcześniej po takie, które muszą poczekać kilka dni lub tygodni zanim zmiękną i będzie można rozkoszować się ich smakiem. Ja dziś upiekłam piernik, który pojawi się u mnie również na świątecznym stole. Jest

Fascynacje Ani
Gęsty sos malinowy 86

Uwielbiam latem przygotowywać zdrowe i smacznego dodatki do deserów, obiadów czy innych dań. Gęsty sos malinowy podaję do gofrów, naleśników lub placuszków. Świetnie pasuje do budyni

Moja Delicja
Beza Pavlova z kremem bazyliowym 85

Królowa beza Pavlova. Według mnie to najlepszy deser na świecie! Niestety nie piekę go zbyt często, bo z reguły kończy się to tym, że zjadam połowę

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na białkach 99

szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie wkręcamy szpatułką  Przekładamy masę na spód, na który układamy ewentualnie biszkopty Pieczemy w temp.180*C przez 50-60 min. Pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia ciasta. Jak dla mnie sernik smaczniejszy bez polewy czekoladowej. przepis stąd   z moimi modyfikacjami

Proste Potrawy
Krówka 117

mamę, ale i ja nie pogardzę kawałeczkiem. Kruche placki, bita śmietana i kajmak z orzechami, prosto, pysznie i bez udziwnień.  Ciasto kruche:  3 szklanki mąki 1 masło (opcjonalnie margaryna) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 1 łyżka śmietany 18% Z podanych składników śmietany zagniatamy kruche ciasto (jeśli nie będzie się chciało

Cynamonowe szczęście
Puszysty mokry sernik 63

minut. Mniejszą część ciasta wyciągnęłam i starłam na wierzch sernika. Piekłam następne 30 minut. Po 1 godzinie pieczenia wyciągnęłam ciasto do ostudzenia. Kiedy już osiągnęło temperaturę pokojową zapakowałam do lodówki na noc. Nie polecam kroić tego ciasta bez wcześniejszego schłodzenia. Cała nasza praca może pójść na marne. No u mnie nie poszła i każdy kto jadł to się

Pieprzyć z Fantazją
Karkówka wolno pieczona z czosnkiem i majerankiem 120

mięsem, Obiad polska Ilość: 1 pieczeń Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Karkówka wolno pieczona Doskonała pieczeń na obiad lub na kanapkę przygotowanie: 10 min pieczenie: 3h czas przygotowania: 3h 10 min Składniki: Ciasto 2 kg karkówki wieprzowej 1 główka czosnku 1 czubata łyżka soli 20 g suszonego majeranku (2-3 opakowania

Pełny talerz
Piernikowy torcik śliwka w czekoladzie 116

Dodatkowo 200 gramów suszonych śliwek 2 łyżki powideł śliwkowych do posmarowania blatów tortowych rurki do deserów, pierniki i bezy do dekoracji Ciasto czekoladowe Wszystkie składniki przełożyć  do miski i zmiksować na jednolitą masę. Tortownicę wyłożyć  papierem do pieczenia, przelać ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok 40 minut

Andzia Pichci
PIZZA SALAMI Z MOZZARELLĄ 100

wysmarowanej oliwą blaszce z wyposażenia piekarnika, możecie rozwałkować. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C. Grzanie góra plus dół bez termoobiegu. Na ciasto rozsmarowuje sos pomidorowy, tarty ser, układam kulki mozzarelli, pomidorki, salami. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem. Pizzę piekę na środkowej półce piekarnika przez około 25 minut. Gotową dekoruję świeżymi listkami bazylii/rukoli, polewam oliwą czosnkową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto daktylowo-bananowe 138

miksera. Osoby unikające cukru mogą go pominąć, banany, daktyle i miód dają odpowiednią ilość słodkości, następnym razem upiekę je bez dodatku cukru. Akurat taką miałam recepturą. Ciasto można polać gorzką polewą czekoladową. Dodam, że wystarczy godzinka wraz z pieczeniem żeby było gotowe. Idealne na podwieczorek. Upieczcie. Obiecuję, że będziecie zachwyceni. Słodkich wypieków :) Potrzebujmy: Na ciasto: półtorej szklanki mąki

Izabelawkuchni
Kruche ciasto ze śliwkami i bezą 180

schłodziłam w lodówce przez ok. 1 godzinę.  Jedną połówkę ciasta rozwałkowałam i wyłożyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 21x24 cm. Ciasto nakłułam w wielu miejscach widelcem. Wstawiłam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Beza: * 5 białek * 1 szklanka cukru * 1 kopiasta łyka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: * 30 dkg śliwek * cukier puder Ubiłam białka ze szczyptą

Pieprzyć z Fantazją
Wytrawne muffiny 147

kawałki cukinii, papryki czy kiszonych ogórków. Każda wersja z pewnością przypadnie do gustu. Polecam! Przepis na 18 wytrawnych muffinek. SKŁADNIKI: 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 2 jajka szklanka mleka większa szczypta soli łyżeczka musztardy łyżka oliwy z oliwek 1 średnia cebula 3 parówki dobrej jakości spora garść czarnych oliwek PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroję(...)proszkiem, solę. Mieszam do połączenia składników. Na koniec wrzucam parówki i oliwki. Formę do muffinek wykładam papierowymi foremkami, wykładam ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, piekę na środkowej półce, grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu, przez 25 minut. Wyjmuję, studzę. Przepis: Tesco magazyn, zima

Zasmakuj Kuchni
Wiedźmiński chleb na zakwasie pszennym 87

przykryte folią do wyrośnięcia , tym razem na cztery godziny . W tym czasie już nic nie robimy z naszym ciastem chlebowym . Jak chleb wyrośnie kilkukrotnie powiększając swoją objętość , nagrzewamy piekarnik do 240 C , bez termoobiegu , razem z blaszką do pieczenia . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kładziemy na gorąca blachę papier do pieczenia , a następnie jednym ruchem wykładamy chleb . Trzeba troszkę

Ogrodnik w podróży
CIASTO POMARAŃCZOWO-MIGDAŁOWE BEZ MĄKI 122

razem dzielę się z Wami prostym przepisem na pyszne ciasto pomarańczowe bez mąki, które zadowoli wegetarian i miłośników produktów bezglutenowych. Gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Przygotowanie: 20 min. Pieczenie: 55 min. Porcja dla 4-6 osób Składniki: ● 1 duża pomarańcza bio ● 125 g mielonych migdałów ● 3 jajka ● 125 g drobnego cukru ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tęczowy sernik urodzinowy (zdobiony przez dzieci) 160

Tęczowy sernik urodzinowy (zdobiony przez dzieci) Dziś zapraszam Was na pyszny tęczowy sernik urodzinowy. Tak, tak dziś moje małe święto. Dziś moje… kolejne urodziny Dlaczego

Słodkie okruszki
puszysty mokry sernik 248

minut. Mniejszą część ciasta wyciągnęłam i starłam na wierzch sernika. Piekłam następne 30 minut. Po 1 godzinie pieczenia wyciągnęłam ciasto do ostudzenia. Kiedy już osiągnęło temperaturę pokojową zapakowałam do lodówki na noc. Nie polecam kroić tego ciasta bez wcześniejszego schłodzenia. Cała nasza praca może pójść na marne. No u mnie nie poszła i każdy kto jadł to się

Pieprzyć z Fantazją
Marchewkowe babeczki 168

razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól,cukier, mieszamy. Do mokrej masy dodajemy suche składniki czyli mąkę z dodatkami, dokładnie mieszamy szpatułką lub łyżką a na koniec dodajemy jabłko i marchewki.  Nakładamy porcje ciasta do foremek do 2/3 wysokości i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 30 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto drożdżowe z parasolką z jabłka 157

Idealne ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Nie za słodkie, lekkie i aromatyczne. Po prostu ideał :-) Czas przygotowywania:  10 minut Wyrastanie:  1h Czas pieczenia:  55 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy

AniaGotuje.pl
Ciasto hinduska baletnica 485

Pyszne i delikatne w smaku ciasto na zimno o smaku białej czekolady i mango :-) Smak i faktura wzbogacona o jogurt grecki oraz proso preparowane. - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - bez dodatku cukru Czas przygotowywania:  do 30 minut Czas chłodzenia:  minimum 4 godziny Ilość:  tortownica średnicy

AniaGotuje.pl
Racuchy drożdżowe z twarogiem 781

Racuszki drożdżowe z twarogiem - sprawdzone! Najlepsze! - pieczone na patelni bez tłuszczu - bez miksera, wagi i miarki - łatwo dostępne, tradycyjne składniki Czas przygotowywania:   do 10 minut + 30 minut wyrastania/odpoczynku ciasta Czas smażenia/pieczenia:  łącznie do 30 minut Ilość placków: około 12 sztuk średnicy do 5 cm Składniki: Zaczyn • 30 gramów świeżych drożdży • łyżka cukru • łyżka

AniaGotuje.pl
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 178

ubijając i roztopioną czekoladę, następnie przesiana mąka i kakao. Na sam koniec dodajemy pokruszone na małe kawałeczki ciasteczka oreo (bez kremu, ten przyda się do kremu z czekolady). Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na  200 stopni i pieczemy 50 min. Po tym czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu

Kuba Gotuje
Bananowiec z truskawkami 141

całkowitego stężenia galaretki.   Smacznego :) * Niezależnie od tego jaką posiadacie tortownicę, jej spód najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią spożywczą, bez problemu wówczas uwolnicie gotowy deser z jej obręczy. O tym sposobie przygotowania tortownicy do ciast na zimno pisałam pod  TYM PRZEPISEM

Opowieści z piekarnika
Tarte flambée 154

wysmarowanej blaszce. Ciasto powinno być bardzo cienko rozwałkowane. Cebulę kroimy w piórka, boczek w kostkę i podsmażamy na patelni, bez użycia oleju. Śmietany łączymy, dodajemy łyżeczkę gałki muszkatołowej. Nasz sos rozsmarowujemy na cieście, na to układamy nadzienie i pieczemy w 220 stopniach przez około 15 minut. Prawdziwą tarte flambee jest pieczone na kamieniu w bardzo wysokiej temperaturze, a ciasto

Delusional Trine
Sernik Wenus 228

dodając odrobinę soli. Następnie dodać cukier. Miksować do momentu, aż piana zacznie gęstnieć (będzie przyjmować konsystencje bezy). Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Do piany przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Całość wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do formy (forma 20 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia

KuchniaWeDwoje.pl
Kokosanka z malinami 145

się, że choć tak mogłam podziękować za wszystkie wypocone wspólnie godziny. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kokosanka z malinami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Składniki 130 g mąka kokosowa 75 g mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia 60 g erytrol lub inne słodziwo 70 g wiórki kokosowe 500 ml mleko kokosowe płynne 3 szt jajka duże

Kucharzyca
Mazurek Paryski Wielkanocny 192

maślanego: Masło ucieram z cukrem, dodaję 2 jaja, a na końcu wsypuję mąkę, całość dobrze mieszam. To ciasto wykładam na ciasto kruche posmarowane marmoladą. Mazurek piekę 15 - 20 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 200C grzaniem góra-dół (bez termoobiegu). Wystudzony smaruję kajmakiem i dekoruję bakaliami. Smacznego:) (przepis pochodzi ze strony mPorady.pl, Mazurek Paryski: http://www.mporady.pl/jak-zrobic-mazurek-wielkanocny.html

Zasmakuj Kuchni
Wielkanocny chlebek z rodzynkami i marcepanem 145

ciasta układamy na górze przykrywając marcepan. Całą przykrytą blaszkę znowu dajemy w ciepłe miejsce na 20 minut. Całość pieczemy w 190’C (termoobieg 170’C) przez około 40-50 minut. Ciasto studzimy, w między czasie na patelni bez tłuszczu prażymy migdały, muszą się lekko zarumienić. Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy lukier, czyli po prostu do cukru pudru dodajemy

KasiaiKrzysiu.pl
Pancakes na mleku 163

pieczenia Masło rozpuścić. W misce wymieszać mikserem jajka, mąkę, rozpuszczone masło, mleko, sól, cukier i proszek do pieczenia. Masa powinna być dość gęsta. Ciasto odstawić na około 20 minut. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej, małej patelni, bez tłuszczu. Przekręcać kiedy na powierzchni pojawi się duża ilość małych bąbelków. Jeśli nie chcą odejść od patelni lub rozlewają się

Bullio
Cynamonowe ciasto z jabłkami 154

wykładamy papierem do pieczenia. Do dużej miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Suche składniki: wanilię mieloną, cynamon, proszek do pieczenia i mąkę wsypujemy do naczynia i dokładnie mieszamy. Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą, jasną masę. Zmniejszamy obroty miksera, dolewamy olej i miksujemy tylko do momentu połączenia się(...)trzeba ich odciskać z soku) i całość mieszamy, do połączenia się składników. Ciasto wykładamy do tortownicy, posypujemy płatkami migdałów i wkładamy do piekarnika. Ciasto pieczemy do momentu osiągnięcia efektu suchego patyczka. Ja piekę 50 minut w temperaturze 175 stopni, na grzałkach: dolna + górna (bez termoobiegu). Smacznego

Smak mojego domu
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 156

ubijając i roztopioną czekoladę, następnie przesiana mąka i kakao. Na sam koniec dodajemy pokruszone na małe kawałeczki ciasteczka oreo (bez kremu, ten przyda się do kremu z czekolady). Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na  200 stopni i pieczemy 50 min. Po tym czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu

Kuba Gotuje
Chlebek bananowy z orzechami 126

Przepis dostałam od siostry Ani. Z tego ciasta można zrobić również muffinki bananowe. Chlebek jest bez dodatku drożdży, tylko z sodą, co sprawia, że ciasto jest ciemne. Jaśniejsze natomiast wychodzi po dodaniu proszku do pieczenia. Wilgotne, mocno bananowe, chrupiąco orzechowe! Składniki: • 250 g masła • 4 jajka • 4 banany bardzo dojrzałe • 8 łyżek

To co kocham
karpatka budyniowoowocowa z aronią gruszkową... 161

piekarnika wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować na blaszce piekarnik elektryczny nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, ciasto piec przez 10 minut, następnie temperature zmniejszyć na 170 C i piec dalej 15-20 minut na złoty dość ciemny kolor, wystudzone ciasto przeciąć na połowę krem budyniowy do karpatki bez gotowania przygotować wg zaleceń, dodac pokrojone owoce

W Mojej Kuchni Lubię
Szarlotka z żurawiną 109

smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia dno i boki. Jedna cześć ciasta idzie na dno druga na boki a trzecia na sam wierzch na końcu. Krok 3 Jabłka ścieramy na tarce , odciskamy sok dodajemy ksylitol i prażymy  jakieś 30 minut na gazie. Schłodzone jabłka przekładamy do formy z ciastem, rozprowadzamy równomiernie, posypujemy(...)żurawiną  na całej powierzchni . Krok 4 Białka ubijamy z ksylitolem  na sztywno i wykładamy na jabłka. Trzecią cześć ciasta rwiemy w palcach i " rzucamy na ubite białka"Pieczemy w 170 stopniach koło godziny( przykrywam górę zawsze by beza nie ściemniała , a na końcu ściągam folie aluminiową

Różowa kuchnia
Jogurtowiec ze śliwkami 334

mną takie proste, szybkie i smaczne ciacho z owocami . Bez zbędnych mas, przesadnej słodyczy. Jogurt kupiłam wcześniej, miałam tylko dylemat "owocowy": śliwki czy może jednak coś innego. Stanęło na śliwkach (bo na promocji były hihi :P ) Ciasto do przygotowania w 5 minut, a po niecałej godzinie pieczenia można było już jeść- choć ciepłe nie wskazane. Jeśli(...)proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy do masy jogurtowo- jajecznej. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną łączymy z kakao. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nabieramy ciasto w nieregularnych odstępach, starając się, by na wierzchu rozsmarować cienką warstwę jasnego. Umyte i osuszone śliwki kroimy na pół i skórką do dołu układamy na cieście. Wkładamy do piekarnika

Kuchnia w czekoladzie
TARTA JEŻYNOWO - POMARAŃCZOWA Z PIEPRZNYM SMACZKIEM 166

mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i gotować aż zgęstnieje.  Tortownicę wylepić ciastem,nakłuć widelcem w kilkunastu miejscach. Ciasto powinno być bardzo cienkie, także można obciążyć przy pierwszych 15 minutach pieczenia suszoną fasolą, a kolejne 10 minut już bez fasoli. Ale to opcjonalnie, bo może ktoś lubi bardziej wyrośnięte.  Po wystudzeniu spodu nałożyć nadzienie i przed podaniem schłodzić

pieprzny smaczek
Wytrawne wegańskie babeczki z kaszą jaglaną 170

otwory paskami papieru do pieczenia. Wypełnij foremki wylepione ciastem farszem (wejdą minimum dwie łyżki) a z reszty ciasta ułóż na wierzchu ozdobne paski, przyklep je łyżką, aby nie odchodziły podczas pieczenia. Piecz w temp. 190 C z termoobiegiem (bez termoobiegu w 200 C) przez około 25 minut. Jak widzisz, babeczki wychodzą z formy bez problemu. Smacznego

greenscarf
TARTA Z BUDYNIEM I GRUSZKAMI 138

BUDYŃ :  3 szklanki mleka  2 budynie waniliowe bez cukru po 40 g  3 łyżki cukru Z podanych składników gotujemy gęsty budyń, wylewamy gorący na ciasto. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Proste ciasto na maślance z rabarbarem i kruszonką 439

papieru do pieczenia. Prze ł ożyć do niej ciasto - jest dość gęste, będzie trzeba pomóc sobie łyżką . Wie rz ch wyrównać. Na ciasto wyłożyć pokrojony rabarbar - jeśli używamy bardziej soczystych owoców, warto posypać je bułką tartą lub otoczyć w mące, by wchłonęły w ten sposób nadmiar wilgoci. Całość posypać twardą i lekko zmrożoną kruszonką. Formę z ciastem wstawić(...)rozgrzanego piekarnika i piec ok 40-45 minut w 180C - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu - do suchego patyczka . Odstawi ć do ostudzenia w blaszce. Po lekkim przestudzeniu - bo dłużej moje łakomstwo nie da się powstrzymać - zajadać ze smakiem :) OWOCOWO SZALAŁAM WSPÓLNIE Z: c.d.n

Grunt to przepis!
Muffinki owieczki 1202

mąki i wymieszać. Wlać ⅓ ilości mleka, wymieszać. Znowu ⅓ mąki i znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości (fot.1) . Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez 25-30 minut  (fot.2) . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia na kratce. Teraz czas

Świat Ciasta
Gofry - super lekkie i chrupiące 14394

odważyć do miseczki suche składniki. Dodać rozbełtane jajko i miksować ręcznym robotem powoli dolewając mleko. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek. Przykryć miskę folią spożywczą i odstawić, by ciasto podwoiło objętość wyrośniete ciasto wykładać porcjami na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia wg wskazań producenta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasztet z czerwonej soczewicy 120

łyżki majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ¼ łyżeczki pieprzu czarnego 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki Vegety ½ łyżeczki soli 3 jajka – średnie 2-3 łyżki słonecznika - do posypania pasztetu przed pieczeniem Na początek trochę fotorelacji z przyrządzania: Soczewicę przepłukać w zimnej wodzie, wsypać do garnka, dodać liście laurowe, Vegetę i odmierzoną wodę. Gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, często(...)keksową wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wyłożyć do niej pasztet. Wierzch posypać ziarnami słonecznika, wgniatając go lekko w ciasto. Słonecznik powinien być wcześniej sparzony wrzątkiem – w którym musi trochę poleżeć . Piec ok. 60 min w temp. 190C – bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom piekarnika . Jeśli piekarnik jest z termoobiegiem temperatura 175-180C tu wystarczy.  Pozostawić

Grunt to przepis!
Perfekcyjny sernik pieczony-porady 571

wcześniej podpiekać przed wylaniem masy serowej tak, jak to powinno się robić przy cieście kruchym (wszystko o tym cieście znajdziecie  TUTAJ ). Można również upiec sernik bez spodu. Będzie równie pyszny ;) Przejdźmy teraz do samego sernika... TWARÓG Perfekcyjny sernik pieczony, w dużym stopniu zależy od tego, jakiego sera użyjemy. W sklepach znajdziemy mnóstwo rodzajów twarogów. Czy to w kostce(...)Bez wątpienia ułatwiają nam pracę, ale czy z takiego twarogu można zrobić prawdziwy sernik? Wszystko zależy od jego składu. Jeśli znajdziemy w nim sztuczne dodatki, to absolutnie go nie kupujmy! Sernik może by i wyszedł, ale byłby całkiem inny w smaku. Jeśli po otwarciu wiaderka ten że twaróg jest rzadki, wręcz płynny to nie nada się do sernika pieczonego

Nastoletnie Wypiekanie
Chałka 109

ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na około 2 godziny. Po tym czasie przez chwilę wyrobić ciasto. Podzielić na 6 części i zapleść warkocz. Formę do pieczenia (keksówka) wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć chałkę. Można też ją piec bez użycia keksówki bezpośrednio na papierze do pieczenia. Wtedy wyjdzie trochę inny kształt. Odstawić do podrośnięcia

Moja Galeria Smaku
Ciasto marchewkowe 164

krem. Do miski przesiać mąkę z sodą, cynamonem i przyprawą do piernika. Dodać jajka, marchew,orzechy i czekoladę. Wymieszać bez miksowania. Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ºC na 50-60 minut ( pieczemy do suchego patyczka ). Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie na 15 minut a następnie wystudzić na kratce kuchennej. Przed podaniem

Atlas Smaków
Naan 178

Trudno wyobrazić sobie wizytę w indyjskiej restauracji bez spróbowania świeżo upieczonych, pachnących chlebków zwanych naan. Podłużne placki, wyrabiane z drożdżowego ciasta, tradycyjnie wypiekane są w glinianym piecu tandoor i podawane jeszcze ciepłe jako dodatek do różnych indyjskich dań. Nawet nie dysponując specjalnym piecem, z powodzeniem możemy przygotować pyszne i aromatyczne naany w zwykłym, domowym piekarniku. Chleb naan można wzbogacić(...)się z curry, esencjonalnymi i gęstymi warzywnymi sosami oraz mięsnymi potrawkami. Składniki: 250 g mąki 100 ml mleka 1 łyżeczka suszonych drożdży 1 łyżeczka czarnuszki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 jajko, roztrzepane 1 łyżka oliwy 100 ml gęstego jogurtu naturalnego Przygotowanie: Mąkę mieszamy w dużej misce z drożdżami, czarnuszką, proszkiem do pieczenia oraz solą

Smakowity Blog Kulinarny
DOMOWA PIZZA NAJLEPSZA Z GRUSZKĄ I GORGONZOLĄ 179

stolnicy. Następnie uformować kulę z ciasta, posmarować oliwą i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce bez przeciągów, wcześniej przykrywając ściereczką. Ciasto powinno podwoić objętość. U mnie wystarczyło 30 min, ponieważ postawiłam je na ciepłym piecu kaflowym. Cudownie gotować na wsi, w dużej przestronnej kuchni. Jak mi tego brakowało, niech urlop trwa wiecznie :-)  Kiedy ciasto będzie sobie rosło przygotować

pieprzny smaczek
Placuszki dyniowo-bananowe 128

najlepsza rekomendacja :) szklanka mąki z pestek dyni 1/4 mąki jaglanej 2 łyżki amarantusa ekspandowanego szczypta proszku do pieczenia 2 jajka szklanka maślanki mały, dojrzały banan płaska łyżka nierafinowanego oleju kokosowego (zazwyczaj smażę placuszki bez tłuszczu jednak to ciasto ma tendencję do przywierania dlatego polecam smażyć je na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub rzepakowego) Maślankę miksujemy z jajkami oraz

Mienta blog
Ciasto porzeczkowe 151

cukru i skórkę z cytryny ucieram na krem dodając po 1 jajku. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaję do masy maślanej. Zagniatam ciasto i wylepiam nim posmarowaną i posypaną bułką tartą tortownicę. Opłukane i bez szypułek porzeczki mieszam z cukrem i wykładam na ciasto. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 35-40 min. Wyjmuję

Ciasteczkowy Potwór
Klasyczny murzynek z kremem :) 113

Witajcie :) Sobotnie ciasto to u nas już klasyka. Nie ma weekendu bez dobrego domowego ciasta. Czy u Was jest podobnie ? Mamy nadzieję, że tak. Nie ma nic przyjemniejszego jak zapach pieczonego ciasta przed południem w sobotę :) Uwielbiamy to. A najlepsze są dzieci pytające "no kiedy to ciasto" hehehehe. Zobaczcie naszą wersję klasycznego murzynka. Może robicie podobnie, a może macie inne(...)murzynek z kremem  Składniki: 1 kostka margaryny 1 i 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki 4 jajka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu migdałowego orzechy włoskie siekane Kostkę margaryny, 1 i 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki wody, 3 łyżki kakao zagotowujemy. Po ostygnięciu masy dodajemy 2 szklanki mąki

vegetanie
kurczak w sakiewce 126

Można końcówki udek zawinąć w folię aluminiową,aby się za bardzo nie spiekły.Sakiewki układamy w formie do pieczenia i pieczemy ok.30-40 min. w temperaturze 180-200 stopni,aż ciasto przybierze złocisty kolor i stanie się chrupiące.U mnie bez nitki ...Pomysl z tej strony http://bronislawa70.blox.pl/2012/02/Podudzia-z-kurczaka-w-sakiewkach-z-ciasta.html

w mojej kuchni
CIASTO Z JABŁKAMI NA SERKU HOMOGENIZOWANYM (BEZ JAJEK, BEZ UŻYCIA MIKSERA) 327

CIASTO Z JABŁKAMI (BEZ JAJEK, BEZ UŻYCIA MIKSERA) Wyśmienite ciasto, mięciutkie, rozpływające się w ustach. Do zrobienia w 10 minut, potem już tylko pozostaje pieczenie. Składniki należy zagnieść ręką, wyłożyć ciastem blachę, na to ułożyć połówki jabłek, posypać cynamonem i przykryć drugą warstwą ciasta. Ot, cała filozofia. Poczęstowała mnie nim koleżanka i od razu się

Słodko-Słony Świat Ilony
Biszkoptowa rolada z jabłkami - błyskawiczna 361

ukroiłam sobie jeszcze lekko ciepłej . Opłacało się wykorzystać na nią  te 4 jabłka , które obrałam i pokroiłam bez pomysłu co z nim zrobię ...) Ciasto: 3 jajka 3/4 szkl mąki 1/2 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: 4 - 5 jabłka łyżeczka cynamonu Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
ROZPUSTNE CIASTO CZEKOLADOWE, WEGAŃSKIE 377

Polecam nie tylko dla wegan. Przysmaki wegańskie mogą być naprawdę smaczne, to ciasto jest tego idealnym przykładem. Bez jajek, masła i mleka krowiego wyjdzie nam super ciasto. U mnie przepis na pewno do powtórzenia. Znalezione tutaj . Piekłam w formach 26cm. Składniki ciasta: - 550g mąki orkiszowej, u mnie typ750       lub 3 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki kakao(...)wegańskiej) - 1 łyżka syropu z agawy - 1/3 szklanki mleka ryżowego (lub innego roślinnego) - 1 łyżeczka oleju kokosowego *Puree dyniowe: Dynię przekroić na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200*C ok.1h lub do miękkości. Następnie usunąć pestki, wydrążyć miąższ i całość zmiksować blenderem na gładką masę. Ja miksowałam dynię razem

Smaczne Zdrowe
CHAŁKA DROŻDŻOWA Z KRUSZONKĄ-pyszna i puszysta+FILM 68

studzimy masło. Do podrośniętych drożdży dodajemy jajka z cukrem-mieszamy. Dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto. Możemy to zrobić za pomocą robota  z hakiem. Następnie dodajemy masło i wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być dobrze wyrobione, jeśli się klei podsypujemy troszkę mąką, ale nie za dużo. Ciasto dzielimy na dwie części, każda z części na 4 wałki. Następnie zaplatamy chałkę (odsyłam(...)piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy ok 25-30 minut do ładnego zarumienienia. I gotowe :) chałki wychodzą puszyste, mięciutkie i na prawdę pyszne. PS W mojej kuchni zawitał nowy sprzęt-robot planetarny Ariette Classica.  Jest to świetny robot za niewielką cenę. Bardzo mocny, mega się cieszę, bo teraz będę mogła robić ciasta drożdżowe i chlebowe bez

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Dietetyczne ciastka (z fasoli) 135

Fasolę odsączyć i wypłukać dokładnie. Za pomocą blendera zmiksować na puree. Składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Dorzucamy pokrojoną czekoladę. Ciasto odstawiamy na 20 minut do pół godziny. Po tym czasie masa powinna związać się na tyle, że można ją nakładać łyżką na papier do pieczenia. Pieczemy na 180 stopni przez około 15-20 minut. Smacznego! function load

dom-agi.pl
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 189

Przepisy Thermomix. Przepisy na Thermomix. Składniki: Kruche ciasto: 300 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego lub 2 łyżki ekstraktu z wanilii 200 g schłodzonego masła 3 żółtka nadzienie: 500 g rabarbaru 2 opakowania budyniu wanilinowego (bez cukru) 750 g mleka 40 g cukru(...)Thermomix. Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem. Wykonanie: Wykonanie cukru waniliowego w Thermomix: Do naczynia Thermomix wsypujemy 300 g cukru. Dokładamy 1 laskę wanilii. Miksujemy czas 40s/obr.10 . Gotowy cukier waniliowy przesypujemy do słoika i zakręcamy. Wykonanie ciasta kruchego: Masło kroimy na kilka części. Do naczynia Thermomix dajemy wszystkie składniki na ciasto kruche. Mieszamy czas 1 min/obr.4. Ciasto wyciągamy z naczynia

Themo przepisy
Chleb razowy z cieciorką - choinka 90

tradycyjnym kształcie uformować, tylko pieczenia trzeba dopilnować. Im grubsze ciasto, tym czas pieczenia wydłużamy, a smak i tak ten sam mamy. Składniki: 1 płaska łyżeczka cukru, 300 ml ciepłej wody, 50 g mąki pszennej, 25 g świeżych drożdży, 250 g cieciorki z puszki bez zalewy, 2 łyżeczki soli, do smaku, ok. 450 g mąki pszennej razowej. Przygotowanie(...)maki  razowej. Wyrabiamy ciasto, a pozostałą mąkę dodajemy w zależności od potrzeby lub do podsypania ciasta. Z wyrobionego ciasta formułujemy duży trójkąt, który przekładamy na blachę od piekarnika podsypaną mąką. Ciasto nacinamy z dwóch str. na paski, które delikatnie skręcamy nadając kształt choinki. Pozostawiamy na ok. 30 min do wyrośnięcia. Pieczemy 200°C ok. 25 min, czas jednak zależy

Moniki Smakołyki
Kruche ciasto waniliowe z pianką malinową i owocami 84

cukier puder 1/2 szkl. olej 1/2 szkl. budyń malinowy bez cukru 2 opakowania Dodatkowo: maliny 400 gram truskawki kilkanaście szt. cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, aromat i posiekane masło.  Zagnieść ciasto. Podzielić na pół wsadzić do osobnych

Kuchnia Paulettes
Ciasteczka dla Mikołaja robione przez dzieci 82

przepis na dziecinnie proste ciasteczka. Ciasteczka, które moje maluchy przygotowały specjalnie dla Mikołaja. Myślicie, że Mikołaj będzie zadowolony? Ja uważam, że ciasteczka są urocze Maluchy ugniatały ciasto, wycinały kółeczka, stemplowały wzorki i robiły na ciasteczka wesołe ozdóbki. Ciasteczka poza tym, że są urocze są też pyszne. Kruche, waniliowe ciasteczka to idealny pomysł na szybki deser i dobrą zabawę Spróbujcie(...)dół, bez termoobiegu). Matę lub blat podsypujemy mąką. Odrywamy kawałek ciasta i rozwałkowujemy podsypując delikatnie mąką wałek. Grubość ciasta od 3-4 mm. Dzisiejsze ciasteczka dzieci postanowiły ugniatać rączkami i stąd różna grubość Z ciasta wycinamy kółka większe od stempli. W części odciskamy wzór stemplem, a część zostawiamy bez wzoru. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia

Słodkie okruszki
Lekki kokosowy biszkopt z budyniem i konfiturą (bez laktozy) 131

przełożony moim domowym dżemem z borówki amerykańskiej . Ciasto jest bez cukru, więc wyjątkowo lekkie i niskokaloryczne – naprawdę warto się skusić na kawałeczek do kawy Lekki kokosowy biszkopt z budyniem i konfiturą (bez laktozy) Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Budyń: 1 opakowanie budyniu jagodowego 2 łyżki(...)ubijając, do uzyskania bezowej puszystej piany. Dodawać po jednym żółtku, miksując na najwyższych obrotach. Mąkę kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i wymieszać delikatnie z masą jajeczną. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i piec w 170 stopniach około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika przestudzić. 300 ml mleka zagotować. W pozostałych 200 ml rozmieszać

Fitkot
Sernik z rosą 137

pomarańczy) sok z połówki pomarańczy Składniki na bezę: 4 białka 2/3 szklanki cukru Jak zrobić sernik z rosą? Suche składniki na kruchy spód mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i zagniatamy, tak długo aż powstanie kruszonka. Dodajemy jajko i ponownie zagniatamy. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję miękkiej plasteliny. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na czas przygotowania(...)należy jej za bardzo napowietrzać (tzn. długo miksować na wysokich obrotach miksera). Schłodzone ciasto na kruchy spód rozwałkowujemy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość kilku milimetrów. Wykładamy nim spód i rancik tortownicy. Na przygotowany spód wlewamy masę serową. Pieczemy ok. 1 godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym na 160 stopni. Niech Was nie zrazi fakt

Ciastkozercy
Ciasto Oczy Carycy 131

szklanki cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju Masa budyniowa 1 i 3/4 szklanki mleka budyń waniliowy bez cukru 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowej roboty(...)pieczenia. Na blachę wykładać na przemian ciasto jasne i ciemne. Na koniec wszystko przemieszać widelcem. Piec ok. 40 min. w 180 stopniach. Budyń ugotować w mleku z cukrem i cukrem waniliowym. Wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem. 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Delikatnie wystudzić, galaretka nie powinna zastygnąć tylko być "tężejąca", inaczej wsiąknie w ciasto. Upieczony czarno

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Rustykalna tarta z gruszką i jabłkiem 35

stężeje. Ciasto wyłóż na papier do pieczenia i rozwałkuj na grubość około 3mm tworząc okrąg. Jabłko i gruszkę obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Zasyp cukrem i cynamonem, dokładnie wymieszaj. Owocowy farsz wyłóż na środek tarty, a jej boki zagnij lekko do środka. Tartę piecz w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni (grzanie góra, dół bez(...)https:\/\/prostepesto.pl\/rustykalna-tarta-z-gruszka-i-jablkiem\/#wpzoom-rcb-direction-step-64fd80b724532","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Ciasto wy\u0142\u00f3\u017c na papier do pieczenia i rozwa\u0142kuj na grubo\u015b\u0107 oko\u0142o 3mm tworz\u0105c okr\u0105g.","text":"Ciasto wy\u0142\u00f3\u017c na papier do pieczenia i rozwa\u0142kuj na grubo\u015b\u0107 oko\u0142o 3mm tworz\u0105c

ProstePesto.pl
Deser jaglany z czekoladą i wiśniami 79

udało mi się zamrozić tych owoców sporo. Po świątecznym obżarstwie słodkościami, nie miałam ochoty piec jakiegokolwiek ciasta, ale nabrałam ochoty na deser. A co pasuje do wiśnie? Czekolada! By deser był bardziej treściwy, wykorzystałam kaszę jaglaną, której dawno tu nie było 😊 I powstał wegański deser bez glutenu 😋😀 Składniki (na 3-4 porcje): 250 ml kaszy jaglanej 50 g gorzkiej

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania