ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:758/2544)

Kora orzechowa wg Aleex 138

wszystkie okazje. Jestem przekonana, że będzie Wam smakowało. Składniki: Ciasto bakaliowe: • 8 jajek • 3/4 szklanki cukru • 10 dag posiekanych orzechów włoskich • 10 dag rodzynek (zastąpiłam żurawiną) • 10 dag wiórek kokosowych • 1 łyżka mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: • 1 puszka brzoskwiń • 2 budynie waniliowe bez cukru • 1 łyżka mąki pszennej • 250 dag masła • 3/4 szklanki(...)pomarańczową galaretką • 2 galaretki brzoskwiniowe Sposób przygotowania: 1. Przygotować ciasto bakaliowe: orzechy posiekać, odważyć wiórki i żurawinę. 2. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. 3. Dodać żółtka i delikatnie zmiksować na małych obrotach miksera. 4. Na masę jajeczną przesiać mąkę i proszek do pieczenia oraz bakalie. Delikatnie wymieszać łyżką i przełożyć do formy

W mojej kuchni
SZARLOTKA NAJLEPSZA 140

mieszamy do połączenia składników w gładkie ciasto.  Oprószamy mąką,  formujemy kulę i dzielimy na 2 równe części.  Owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania jabłek. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Formę o wymiarach 20x30 cm, smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne(...)wysokim rantem.  Smażymy na średniej mocy palnika, przez około 10 minut, aż jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać. W połowie smażenia dodajemy cukier i cynamon. Jeden kawałek ciasta wkładamy pomiędzy dwa arkusze folii spożyczej i rozwałkowujemy na wielkość spodu formy. Odklejamy folię, która jest na wierzchu i przenosimy ciasto do formy, tak, aby folia, która pozostała, znalazła się

cool and minty
Domowa włoska pizza – przepis na ciasto 407

jednak możecie bez problemu złapać za srebrny element do podnoszenia pokrywy – nagrzewa się, ale optymalnie. Jak widzicie piec wyposażony jest w dwa pokrętła. Jedno to skala temperatury, a drugie to timer. Piec rozgrzewamy na opcji temperatury 1,5, a tuż przed samym włożeniem rozgrzewamy go na maksa na opcji 3. Najważniejszy element pieca to kamień ogniotrwały. To właśnie(...)jest tak chrupiąca! Kamień po zakupieniu pieca będzie idealnie biały, jednak z czasem, ze względu na pieczenie będzie zmieniał kolor na ciemniejszy. Nie wpływa to jednak na jakość pizzy. Piec posiada także kilka elementów grzewczych – na górze i dole oraz otwory wentylacyjne, co zapewnia odpowiednią cyrkulacje powietrza. Wilgoć z ciasta zostanie odprowadzona w odpowiedniej ilości. Jedną, taką

Kuchnia Bazylii
Ciasto Hawana z ananasem 102

przyozdobionym złotym maczkiem cukrowym. Ciasto jest delikatne w smaku i sprawdzi się na każde okazje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Hawana z ananasem SKŁADNIKI: *na foremkę 25 x 25cm.  Biszkopt : jajka (3 szt.) cukier (pół szklanki) mąka pszenna (1 szklanka) proszek do pieczenia ( pół łyżki) olej ( 4 łyżki) ocet (pół łyżki) sól (szczypta) Beza kokosowa : białka (4 szt.) sól(...)Wymieszane składniki przelewamy do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w funkcji góra dół na środkowej półce w 180 ℃ przez 30 minut.  (każdy piekarnik inaczej piecze, więc trzeba to mieć na uwadze) Po upieczeniu od razu wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. 3. Beza kokosowa . Do misy miksera wlewamy białka i zaczynamy ubijanie na najwyższych obrotach miksera

Rita creative
Szybkie ciacho jogurtowe z rodzynkami 160

nadzieję, że nie macie jeszcze dość moich słodkości...Ogólnie lubię piec i bardzo dużo i często piekę..tym razem zrobiłam bardzo proste do zrobienia ciacho..bez miksera i sprzątania..jak zwykle tylko 2 miski i 1 łyżka. 600 g jogurtu naturalnego 50 dkg mąki cukier waniliowy 1 jajko  150 ml oleju  25 dkg cukru 2 łyżeczki sody(...)rodzynki Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej.Następnie łyżką wymieszać wszystko razem , dodając rodzynki.Przełożyć ciasto do blaszki.Piec w temperaturze 160 stopni przez  około 55 minut

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka – najłatwiejszy przepis 945

Szarlotka – najłatwiejszy przepis Lubicie szarlotki lub inne ciasta z jabłkami? My uwielbiamy Bo takie ciasto sprawdza się o każdej porze roku. Dziś mam dla Was przepis na pyszną i prostą szarlotkę. Przygotowanie szarlotki z tego przepisu jest bardzo proste. Tu pomijamy etap podpiekania spodu. Wszystko (ciasto i mus jabłkowy) pieczemy razem. Spróbujcie. Prosto, szybko i smacznie. Taka domowa szarlotka(...)jabłek i mus wyszedł wyjątkowo jasny i „kremowy”. Nie sugerujcie się tym Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i oba rodzaje cukru. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i wbijamy jajko. Zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę, owijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na czas przygotowania jabłek. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne

Słodkie okruszki
Chleb żytni jasny 111

długo utrzymuje świeżość. Ciasto robi się bez problemu, wymaga jednak dużo czasu. Najlepiej zacząć szykować chleb wieczorem, tak aby zaczyn rósł w nocy. Rano mieszamy ciasto właściwe i odstawiamy do późnego popołudnia. Jeszcze tego samego dnia wieczorem chleb upieczemy, a rano dnia kolejnego będziemy mogli nasz w 100% żytni chleb zajadać. Piekłam w jednej dużej foremce, 32x14 cm. Lepsza(...)ŻYTNI JASNY - PRZEPIS składniki zaczyn 200 g mąki żytniej chlebowej typ 720 180 g wody 60 g zakwasu ciasto właściwe 800 g mąki żytniej chlebowej typ 720 650 g wody 20 g soli 350 g zaczynu kminek - opcjonalnie przygotowanie Dzień przed pieczeniem zaczyn  Zakwas wyjąć z lodówki i ogrzać do temperatury  pokojowej. ( ok 1-2 h). Wymieszać

Stare Gary
Ciasto na Halloween – tort z opłatkiem 52

tort na czekoladowym wilgotnym cieście z masą z masła orzechowego. Czas przygotowania: 60 min Czas oczekiwania: min. kilka godz. Czas pieczenia: 45-50 min   Składniki: (na tort o średnicy 20 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj ) Ciasto czekoladowe: 200 g mąki 50 g kakao 180 g cukru 2 g proszku do pieczenia ( 1/3 łyżeczki(...)nieco większą na górę i boki ciasta Tort na Halloween: Na paterze lub talerzu ułóż pierwszy krążek ciasta Rozsmaruj na nim pierwszą część masy i przykryj drugim krążkiem ciasta Tak samo postąp z kolejną warstwą * Na środkową warstwę polecam użyć górnego najbardziej wypukłego krążka, który należy obrócić do góry nogami. Dzięki temu ciasto będzie maksymalnie płaskie po złożeniu. Górę

Słodki Blog
Ciasto Popapraniec 181

Chociaż nazwa nie brzmi zachęcająco, to ciasto Popapraniec jest bardzo smaczne i warto je zrobić. Jest to deser łączący w sobie różne smaki, a dodatek dżemu z owoców leśnych sprawia, że ciasto Popapraniec nie jest zbyt słodkie. Ciasto Popapraniec to biszkopt w trzech smakach: kokosowym, kakaowym i makowym przełożony kremem budyniowym. Wierzch ciasta stanowi galaretka o takim samym smaku(...)waniliowe bez cukru (2×38 g) 4 łyżki cukru 1 kostka (200 g) masła 1 cukier wanilinowy Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z owoców leśnych (330 g) 2 galaretki z owoców leśnych 800 ml gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Popapraniec: Składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka

Danka Pichci
Placuszki z jabłkami 77

tego bez dodatku proszku do pieczenia. Wychodzą delikatne i puszyste. Te placki to doskonały pomysł na szybki podwieczorek czy kolację. Z pewnością posmakują nie tylko dzieciom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Placuszki z jabłkami – placki z jabłkami Składniki 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 1 szklanka mleka (około) może być kefir lub maślanka ciasto powinno być trochę bardziej(...)rózgą), dodać starte jabłko. Dokładnie wymieszać. Smażyć na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju (lub masła klarowanego), aż do zrumienienia. Jeśli ktoś ma ochotę można posypać cukrem pudrem, ale i bez tego są wystarczająco słodkie. Artykuł Placuszki z jabłkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Najlepsze Przepisy na Świąteczne Wypieki 70

sobie świąt bez świąteczny wypieków. Boże Narodzenie to okres, kiedy nawet Ci, którzy nie są miłośnikami pieczenia, podejmują wyzwanie i przygotowują nawet najłatwiejsze domowe wypieki. Trudno sobie wyobrazić święta bez zapachu piernika czy cynamonu. Pierniczki, makowiec, sernik, to tradycyjne wypieki świąteczne, które goszczą na stołach wielu z nas. Oprócz nich przygotowujemy także inne smaczne ciasta, z których

Damusia.pl
Babka cytrynowa 165

miksujemy na małych obrotach do połączenia składników. Na koniec dodajemy przestudzone masło (bez skórki cytrynowej) i miksujemy do połączenia się składników również na niższych obrotach. Ciasto wylewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą blachy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy przez ok. 45 minut. (pod koniec sprawdzamy patyczkiem czy upieczone, ma być suchy). Upieczoną

Gotuj z Mąką
Marchewkowo-malinowe wegańskie markizy 93

być wyczuwalne (około 10 minut mi to zajęło). Powstanie taki mokry piasek (bez obaw, sklei się). Do takiego ciasta dodać startą marchew i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wycinać ciacha. Ciacho smarować dżemem i przykryć drugim z dziurką. Tak przygotowane piec około 30 minut w temp 190 C. Smacznego! ciacha są lekko słodkie, kruche

greenscarf
Sernik z malinami 147

budyń waniliowy - 1/2 kostki stopionego masła - 50 dag mielonego twarożku - 2 torebki cukru waniliowego - skórka otarta z jednej cytryny Beza: - 2 białka - 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i zagniatamy. Wylepamy nim wysmarowaną tortownicę i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 C. Twaróg mieszamy z 6 żółtkami, budyniem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny(...)masy serowej dodajemy roztopione (wystudzone) masło oraz pianę ubitą z 6 białek z cukrem. Delikatne wszystko mieszamy i wylewamy na ciasto. Posypujemy malinami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 175 C. Po 30 minutach smarujemy sernik przygotowaną bezą i pieczemy pozostałe 15 minut. Dzisiaj chciałam Wam polecić małego pomocnika jakim jest obieraczka do skórek. Do tej pory skórki zcierałam raczej

Zainspirowana w kuchni
Beza włoska. Krem maślany na bezie włoskiej 219

ubite i zaparzone syropem cukrowym. Idealna do deserów bez pieczenia i gotowania. Utrzymuje kształt i świetnie nadaje się do dekoracji. Kremem maślanym na niej powstałym przełożycie i obłożycie tort pod masę cukrową, udekorujecie muffinki i cupcake’s.   Francuskie mise en place w przygotowaniu bezy włoskiej jest kluczowym stwierdzeniem. Wszystko naszykowane, wszystko na miejscu. Organizacja w kuchni jest(...)cukru, jak w bezie. Miksujemy do całkowitego połączenia.   Syrop cukrowy powinien się już gotować . Gdy osiągnie 120⁰C (sprawdzajcie termometrem, temperatura jest bardzo ważna ) miksując bezę na wysokich obrotach wlewamy go bardzo, bardzo powoli blisko ścianki miski (ale nie bezpośrednio po ściance). Całość miksujemy po wlaniu syropu około 10 minut, by beza całkowicie ostygła. Gratulacje, bezę włoską już macie

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania