ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:619/2544)

Pierniczki 122

mogą się obejść bez pierniczków. Pieczenie pierniczków jest bardzo łatwe a zarazem świetna zabawa w kuchni do której warto zaprosić najmłodszych. 100 gramów masła 250 gramów płynnego miodu 500 gramów mąki 120 gramów cukru 2 łyżki przyprawy do piernika 1 jajko 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki(...)zawartość rondelka ponownie wymieszać i zagnieść ciasto aż będzie gładkie bez grudek. Ciasto na pierniczki należy przed wałkowaniem schłodzić w lodówce przez kilka godzin. A najlepiej zostawić na noc. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około pół centymetra, Wycinać foremkami kształty. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pierniczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Pieczemy około

Andzia Pichci
Czekoladowe tarteletki z owocami (jak z cukierni!) 196

dżem, z rodzaju tych najtańszych galaretek bez owoców ;) ja użyłam morelowego Przygotowanie: Przesiewamy mąkę i kakao. Dodajemy pokrojone masło i rozcieramy palcami. W następnej kolejności w misce powinien znaleźć się cukier i woda. Całość dokładnie ugniatamy, formujemy kulę i lokujemy pod przykryciem na 15 minut w lodówce. Po tym czasie wykładamy ciastem(...)foremki. Następnie masę nakłuwamy widelcem, a na wierzch każdej tarteletki kładziemy zmięty kawałek folii aluminiowej. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 190 stopni z kawałkami folii i kolejne 5 do 10 minut bez foliowych kulek. Po tym czasie wyjmujemy foremki i studzimy ciasto.  Następny etap pracy to rozpuszczenie czekolady i wysypanie na talerzyk orzechowej mieszanki. Tarteletki wyjmujemy

Życie zamknięte w smaku
Biszkopt bez proszku do pieczenia 72

Przepis na biszkopt bez proszku do pieczenia. Delikatny, miękki i puszysty. Doskonały na tort. Składniki Na tortownicę 24 cm 6 jajek 6 łyżek stołowych

Wasze Przepisy
Serniczek na zimno 84

Przepis na sernik na zimno bez pieczenia. Błyskawiczny i przede wszystkim przepyszny, cudownie puszysty z owocami i galaretką. Składniki 1,2 kg sera (dałam

Wasze Przepisy
Czekoladowe ciastka bez pieczenia 1001

Pyszne i błyskawiczne czekoladowe ciastka bez pieczenia – super do kawy, jak i na przekąskę. Składniki 3 szklanki płatków owsianych (250ml szklanka) 8 łyżek

Wasze Przepisy
Straciatella morelowa 154

gęste, ale na tyle by dało się je bez problemu mieszać mikserem). Na koniec wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę czekoladę. Przekładamy do blaszki do pieczenia (23x35 cm) i układamy odsączone z kompotu/zalewy morele. Pieczemy w 170 st. C przez ok 35-40 minut do tzw suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy    Krem serowy: 500 g. twarożku kremowego

Cynamonowe szczęście
Kruche ciasto ze śliwkami i płatkami owsianymi 254

Poznaj wilgotne ciasto ze śliwkami i płatkami owsianymi na dużą blachę. Przygotujesz je w prosty sposób bez użycia miksera w zaledwie kilkanaście minut. Zapraszam po pyszny i sprawdzony przepis. Wrzesień to u mnie nieodzownie czas pieczenia ciast ze śliwkami. Cała moja rodzinka uwielbia wypieki ze śliwkami. W weekend upiekłam aż 2 różne ciasta śliwkowe i jednym z nich

Ania gotuje
Paluchy Wiedzmy 109

ekstraktu z migdalów 2 i 2/3 szklanki maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki obranych migdalów Wszystkie skladniki oprócz migdalów zmiksowac i zagniesc. Zawinac ciasto folia i schlodzic w lodówce ok. 30 min. Ciasto wyjac i formowac paluszki. Na koncu kazdego palca wciskamy migdal bez skórki, caly badz polówke- wtedy paznokiec bedzie cienszy. Pieczemy

w mojej kuchni
Sernik z mango i białą czekoladą 166

Sernik jest fenomenalny w smaku! Jest niebiańsko kremowy, lekki jak chmurka i bajecznie słodki! Obiecuję zakochasz się w smaku tego ciasta! A pomyśleć, że kiedyś nie znosiłam piec serników. Spód: 75 g masła 200 g ciastek oreo Masa serowa: 1 kg waniliowego twarogu 0,5 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 40 g budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Gotową masę serową przelewamy na spód. Na wierzchu rozkładamy jeszcze kilka pokruszonych ciastek oreo. Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy tortownicę z ciastem. Ciasto pieczemy przez 70 minut. Po tym czasie z piekarnika wyjmujemy blaszkę z wodą oraz włączamy termo obieg. Pieczemy jeszcze 30 minut. Po upieczeniu

VioletoweKucharzenie
PIZZERINKI Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, bez glutenu, redukcja) 109

dodać także bezglutenowy proszek do pieczenia by pieczywo bardziej wyrosło. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na bardzo sztywną pianę – test odwróconej miski. Masę serową delikatnie i dokładnie połączyć z pianą. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce wyłożyć jeden niezbyt gruby placek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150° C a następnie piec ciasto przez około 15-20 minut(...)szynkę pokroić na kawałki. Po wyjęciu ciasta z piekarnika posmarować je sosem pomidorowym i posypać odrobiną sera. Następnie ułożyć szynkę oraz pieczarki a całość posypać resztą sera i ewentualnie przyprawami. Ciasto z dodatkami piec przez około 10-15 minut góra-dół do rozpuszczenia sera obserwując by nie przypaliły się brzegi. Gotowe ciasto pokroić na dowolnej wielkości kawałki. Doskonale smakują

Ola la LCHF
Szarlotka z dużą ilością jabłek na kruchym cieście z kakao i brzoskwiniami 431

niskich obrotach, aż powstaną wilgotne okruchy (można również wymieszać łyżką i rękoma zagnieść ciasto). 2. Wilgotne okruchy wysypać na blat oprószony mąką i szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części, jedną troszkę większą od drugiej. Obie osobno zawinąć w folię spożywczą i większy kawałek ciasta włożyć od lodówki na około 60 minut, a mniejszy do zamrażalnika. Nadzienie(...)minuty smażyłam pod przykryciem, a później 6-7 bez pokrywki). Jabłka zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. 4. Brzoskwinie osączyć i pokroić na kawałeczki, dodać je do jabłek, wymieszać. 5. Schłodzone ciasto rozwałkować, podsypując mąką, na wielkość blaszki 25x30cm. Ciasto przełożyć do blaszki (o wymiarach 25x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Wierzch posypać kaszą manną i wyłożyć

Mała Cukierenka
Tarta Wielkanocna a la Pascha 178

Następnie umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (z termoobiegiem) lub 190 stopni C (bez termoobiegu) i pieczemy przez 12-15 minut (jeśli zamiast kilku małych tartaletek pieczemy jedną tartę, czas pieczenia wydłuży się do około 20 minut).Upieczone ciasto studzimy, następnie wyjmujemy z foremek. Masa twarogowa:  0,5 kg twarogu tłustego  kilka łyżek

Malinowo w kuchni
Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie . 124

ciasta 0,5 szklanki cukru Instrukcje Wiśnie osączamy na sitku. Jeśli były zamrożone wcześniej je rozmrażamy. Ciasto: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, cukier, proszek do pieczenia i żółtka. Całość siekamy, a po chwili szybko zagniatami kruche ciasto. Jeśli używacie miksera z hakiem do misy miksera wrzucamy wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy do połączenia się składników. Ciasto dzielimy(...)ubite białka ścieramy drugą część schłodzonego ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego 180 C i pieczemy około godziny. Piekarnik (góra-dół). Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy masa serowa dobrze stężeje. Uwagi Jeśli szukacie przepisów na inne pyszności z wiśniami to zapraszam : Ciasto czekoladowe z wiśniami Sernik z wiśniami Beza Pavlova z frużeliną wiśniową Kruche ciasto z wiśniami Nalewka wiśniowa

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z jabłkami i sosem limonkowym – łatwy przepis 251

jabłkami i sosem limonkowym – łatwy przepis W takie pochmurne, deszczowe dni nic nie poprawia lepiej humoru niż kawałek ciasta. Zgodzicie się? U mnie dziś szybka tarta z jabłkami. Smaku dodaje jej prosty sos limonkowy, którym oblewamy nasze ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika. Prosto i jakże smacznie, bo czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Taka tarta z jabłkami najlepiej(...)cukier puder, małą szczyptę soli i 2 żółtka jaj. Zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy łyżkę zimnej wody. Ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciastem wykładamy formę do tarty lub rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia. W razie potrzemy można ciasto delikatnie posypać mąką

Słodkie okruszki