ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:618/2544)

Ciasto drożdżowe z jabłkami – puszyste delikatne i bardzo smaczne – bez wyrabiania 169

kuchni jest chłodno, to miskę z ciastem możemy wstawić do nagrzanego piekarnika do około 30°C. Po około 40 minutach: Gdy ciasto mam już wyrośnięte, to obieram dwa jabłka, usuwam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Pokrojone jabłka dodaję do ciasta i dokładnie mieszam łyżką. Następnie ciasto przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównuję, nakrywam ściereczką i odstawiam(...)żeby powstały grudki. Pieczenie: Gdy ciasto jest już wyrośnięte, to obieram dwa kolejne jabłka i kroję w półplasterki które układam na górze ciasta, wciskające je w ciasto i posypuję kruszonką. Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę i piekę około 50 minut do suchego patyczka, długość pieczenia może się różnić w zależności

Uwaga Babcia Gotuje
Mini ciasteczka z budyniem. 195

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Dodatkowo: mąka pszenna do podsypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto.  2. Formowanie ciasteczek: Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki.  3. Do pieczenia: Następnie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy, bo urosną.  4. Pieczenie: Ciasteczka pieczemy około(...)temperaturze 180 stopni.  5. Podanie: Ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi dwie blaszki ciasteczek. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy

Izabelawkuchni
CIASTO ORZECHOWO-KARMELOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 325

odstawić aż wiórki wchłoną śmietankę i masa zgęstnieje. Przygotować dużą, prostokątną silikonową formę lub posmarować tłuszczem metalową formą. Ciasto można piec z całości składników i gotowe przekroić wzdłuż dzieląc na 2 blaty lub podzielić składniki na pół i piec osobno każdy blat. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną(...)wyjdzie suche. Ciasto umieścić w formie i wstawić do piekarnika. Piec przez ok 25-30 minut w temperaturze 190° C. Gotowe ciasto wystudzić i ewentualnie przekroić na 2 blaty jeśli było pieczone w całości. Przygotować karmel podgrzewając wszystkie składniki w rondelku. Gotować od czasu do czasu mieszając aż zgęstnieje czyli ok 30-40 minut. Wystudzony blat ciasta przełożyć kremem

Ola la LCHF
uniwersalny biszkopt - ze śmietaną i wiśniami... 187

Kenwooda" kliknij i zobacz - wszystkie składniki ciasta w tym miękka margaryna włożyć do misy robota i wyrabiać z 4 minuty aż ciasto będzie puszyste i jednolite 2 silikonowe niskie formy 22cm - ciasto po równo rozłożyć do form, szpatułką wygładzić - piekarnik 180C nagrzany, pieczenie góra/dół, formy postawić na 2 poziomie i piec 25-30 minnut - do suchego patyczka(...)form i wystudzić na kratce biszkopty biszkopt można nasączyć, użyłam gorzkiej herbaty z cytryną - zimną śmietanę z galaretką ubić na sztywno i połowę rozsmarować na biszkopcie, poukładać wiśnie bez pestek, użyłam mrożonych przykryć drugim biszkoptem, też go nasączyć herbatą na biszkopcie rozsmarować resztę śmietany i poukładać wiśnie - schować do lodówki na kilka godzin biszkopt jest lekki, delikatny i można

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z rosą 213

waniliowe 1 budyń waniliowy bez cukru 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 całe jajka- dużę 4 żółtka Na pianę 6 białek 1 szklanka cukru Wykonanie: Robimy ciasto. Przesiej mąkę, ja bez pośrednio do misy robota.  Dodaj pokrojone na małe kawłki masło i resztę składników. Zagnieć na jednolite ciasto. Blachę ow ymiarach(...)wyłożyłam papierem do pieczenia i wylepiłam dno rozwałkowanym ciastem. Ser: Do misy włozyłam ser, cukier, 2 całe jaja i 4 żółtka. Zmiksowałam w robocie na gładka masę. Dołożyłam resztę skąłdnikówi miksowałam do scalenia wszystkich. Wylałam masę serową na ciasto. Wyrównałam łopatką.  Piekłam około 50 min. w 180 stopniach, ale sprawdzajcie.Piekarnik piekarnikowi nierówny! Po chwili ubij białka z cukrem

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z białą czekoladą i kokosem 495

masłem. Mokrą masą ciastkową wykładamy spód tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę wcześniej smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód). Wstawiamy na kilka minut do lodówki.  Masa serowa: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C (bez termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.  Do misy miksera wykładamy ser z wiaderka, dosypujemy cukier(...)Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe.  Gotową masę serową przelewamy na spód.  Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy tortownicę z ciastem. Ciasto pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie z piekarnika wyjmujemy blaszkę z wodą oraz włączamy termo obieg. Pieczemy jeszcze 30 minut

VioletoweKucharzenie
Sernik tradycyjny z rodzynkami 92

Prosty i szybki przepis na sernik tradycyjny z rodzynkami. Z dodatkową polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.  Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60 minut Koszt

zdrowo i aktywnie
Sernik tradycyjny z rodzynkami 173

Prosty i szybki przepis na sernik tradycyjny z rodzynkami. Z dodatkową polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.  Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60 minut Koszt

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pyszna, puszysta babka wielkanocna na maślance z czekoladą 244

dodajemy olej i miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do całości. Miksujemy na gładką masę.  I ciasto gotowe :-) Pół tabliczki czekolady łamiemy na małe kawałki i dodajemy do ciasta-mieszamy.  *jeśli nie chcecie babki z czekoladą, nie musicie jej dodawać, ciasto jest pyszne bez żadnych dodatków. Możecie też dodać np borówki , orzechy(...)chcecie :-) Formę do babki smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy.  Babkę pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30-40 minut, do suchego patyczka.  I gotowe.  Babkę wyciągamy z formy, i polewamy polewą.  Ja moją polewę robiłam następująco: -pół tabliczki czekolady mlecznej wraz z łyżką masła i 3 łyżkami mleka dałam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
JABŁKOWE BROWNIE 197

zawinięte w folię ( bez polewy) - dzięki temu długo zachowa śiweżość.  Jak w każdym cieście ucieranym także i tu należy przestrzegać kilku zasad, aby uniknąć zakalca. Przede wszystkim składniki których użyjemy powinny mieć temperaturę pokojową, suche składniki należy przesiać, a masło bardzo dokładnie utrzeć na jasny puch. Pamiętajmy też, aby po dodaniu mąki nie miksować ciasta zbyt długo. Wystarczy(...)WYKONANIE CIASTO :Piekarnik nagrzewamy do temp. 175°C z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Blaszkę o wymiarach 17x24 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Do miski przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy szczyptę soli, mieszamy. W drugiej misce ucieramy miękkie masło stoopniowo dosypując cukier i ucieramy, aż masa stanie

cool and minty
Bezglutenowe muffiny z jabłkami 206

mieszamy całość do otrzymania jednolitej masy. Na końcu dodajemy starte jabłka i krótko mieszamy. Gotowe ciasto za pomocą łyżki przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy ok 20 – 25 minut w 180°C (bez termoobiegu) , do suchego patyczka. Proponuję nagrzać piekarnik do 190°C, a po włożeniu formy(...)używamy do szarlotki. Każdy piekarnik piecze inaczej. Najpierw nagrzałam piekarnik do 190°C, a po włożeniu formy z muffinkami do piekarnika zmniejszyłam temperaturę do 180°C. Muffiny piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Przy termoobiegu zmniejszamy temperaturę o 15°C. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli

Słodki Pomysł
Ciasto czekoladowe bez jajek 120

Ciasto czekoladowe bez jajek   Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szk. cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki kakao 2 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego 2 łyżeczki soku z cytryny 1 szklanka mleka 1/4 szklanki oleju opcjonalnie: cukier puder/ polewa czekoladowa Sposób wykonania: W jednej misce łączymy suche składniki w drugiej mokre. Zawartość(...)misek łączymy i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przekładamy do formy (może być to zarówno zwykła keksówka, jak i tortownica)  wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Polecam

Smaki Natalii
Piernik teściowej najlepszy 220

Zapachniało świętami, cynamon, wanilia, pomarańcza. Ciasto, które kojarzy mi się przed świątecznie, i które zawsze w tym okresie piekę to bez wątpienia piernik. Uwielbiam ten smak i zapach, i co ciekawe jest dostępnych kilkadziesiąt przepisów na ten smakołyk. Dziś chciałam Wam zdradzić przepis na mój piernik(...)Jest idealny w smaku i strukturze, wilgotny nie za słodki, wspaniale aromatyczny, najlepszy....Zapraszam... Źródło przepis dostałam od teściowej :) Skala smaku 10/10 najlepiej piec piernik w formie do babki. Czas pieczenia należy wydłużyć jeśli góra ciasta nie zetnie się dostatecznie. Składniki: 250 g. masła lub margaryny 1 szkl. cukru 1 łyżka cukru waniliowego 5 jaj 3 szkl. mąki

Kubki smaku
100% razowa szarlotka 277

cynamon. Zjadam jabłka kilogramami. I piekę szarlotkę. Tylko i wyłącznie z mąki razowej, bez cukru - z fruktozą. Zdrowsza od oryginalnej wersji, co nie znaczy oczywiście, że mniej smaczna! Mąka razowa nadaje jej ciekawego charakteru. Ciasto jest słodkie, do nadzienia (jabłek) nie dodawałam już cukru, gdyż chciałam, żeby tworzyło kontrast z tym właśnie słodkim ciastem. Jeśli chcecie dalej utrzymać(...)zdrowszym klimacie, ale dosłodzić nadzienie dodajcie np. rodzynek lub miodu :) RAZOWA SZARLOTKA przepis autorski // blacha 20x25cm ~350g mąki pszennej razowej (T2000) ~150g masła ~jajko ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~100g fruktozy (jeśli z cukrem - 200g) Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem, zrobić wgłębienie, wbić jajko, dodać posiekane w kostkę masło i fruktozę. Siekać do połączenia składników, następnie wyrobić ciasto

chili & sugar
Orkiszowa galette ze śliwkami 131

Francuska galette, czyli tarta na kruchym spodzie z owocami. Pieczona jest bez użycia formy, dzięki temu za każdym razem ma unikalny, rustykalny kształt. Postanowiłam zrobić ją w nieco zrowszej wersji na mące orkiszowej i myślę, że wyszło całkiem smacznie. A skoro sezon na śliwki to również musiały sie w niej znaleźć słodkie węgierki.  Składniki: 200 g mąki orkiszowej(...)dodać pokrojone w kostkę masło i jajko. Wyrobić na gładkie ciasto ręcznie lub mikserem. Gotowe ciasto zagnieść w kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez co najmniej godzinę.   Śliwki odpestkować i pokroić na grubsze plasterki. Piekarnik nastawić na 190 stopni C. Dużą płaską blaszkę pokryć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na kształt koła

wyzwania kuchenne