ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:612/2544)

Ciasto drożdżowe według przepisu mojej babci 186

Cześć W moim rodzinnym domu mistrzynią w pieczeniu ciast drożdżowych była babcia. Po wielu latach ich pieczenia miała już w rękach i oczach taką miarę, że piekła je bez żadnego odmierzania składników. Ja (chociaż próbuję już kilka ładnych lat) nadal nie mogę dorównać jej mistrzostwu. Co jakiś czas oczywiście próbuję. W końcu wprawa czyni mistrzem. Największe problemy(...)tłuszczu). Ostatnio upiekłam drożdżówkę z mieszanymi owocami. Większa część była z czerwoną porzeczką. Pozostała część z przepołowionymi czereśniami i borówkami. Ciasto drożdżowe Przygotuj dużą miskę, garnek, tłuczek do ciasta 1 , szklankę, miarkę kuchenną lub wagę, blachę do pieczenia, kuchenną ściereczkę. Przygotuj składniki: 30 dag margaryny lub masła, 1 szklankę mleka, 1 (niepełną) szklankę cukru, ½ kostki (50 g) świeżych drożdży

blog.moje-pasje.info
Szarlotka z rabarbarem 228

cytryny • 2 łyżki cukru • 2 cukry wanilinowe • 1/2 łyżeczki cynamonu • 5 łyżek płatków migdałowych Beza • 5 białek • 1 szklanka cukru • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto kruche • Do miski wsypać przesianą mąkę, dodać cukier i proszek do pieczenia. • Na tarce o grubych oczkach zetrzeć masło do mąki. • Ucierać

To co kocham
Chlebek bananowo-dyniowy 224

sodą i proszkiem do pieczenia, cukier, olej i posiekaną czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, bez termoobiegu. Keksówkę o długości 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i pieczemy około godziny. Studzimy na kratce. Gdy ciasto wystygnie posypujemy je cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto ,,Pychotka'' z migdałami i powidłem 497

ciasto jest pyszne. I nie ukrywam, że to bomba kaloryczna i nie ukrywam, że nie można oderwać się od tego ciasta. Kruche blaty upieczone z powidłem śliwkowym, u mnie takie smażone własnoręcznie, z bezą i płatkami migdałowymi, przełożone pysznym puszystym kremem. Ciasto na wiele okazji, urodziny, imieniny czy święta, a nawet na niedzielny poczęstunek.   Potrzebujemy:   Na ciasto(...)podsypania stolnicy Wykonanie pysznego ciasta: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia przynajmniej na pół godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie równe części, wałkujemy na stolnicy lekko oprószonej mąką i wykładamy do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm. Ciasta nakłuwamy widelcem i smarujemy

Izabelawkuchni
Cycki murzynki 427

Powala na kolana. Dzięki temu jest tak bardzo popularne na wszystkich uroczystych obiadach rodzinnych :) Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 6 żółtek 1 budyń waniliowy bez cukru 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 250 g. masła czekolada mleczna paczka(...)okrągłych biszkoptów espresso (do namoczenia biszkoptów) posypka (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upiec ciasto - białka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 26x21 cm), wylać ciasto makowo-kokosowe i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 30 minut. Przygotować masę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto czekoladowe z malinami 303

zwykle znalazłam coś smakowitego :D A przepis pochodzi z dobrze znanej na pewno każdemu strony  mała cukierenka  :) Składniki Ciasto: 1/2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek ciemnego kakao bez cukru 90 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao  60%- ja oczywiście użyłam czekolady  mlecznej 100g 2 łyżki masła 5 łyżek śmietanki(...)połączą.  Następnie dodać pianę z białek i mąkę , wymieszać łyżką delikatnie, ale dokładnie. Tortownicę o średnicy 21-22 cm wyłożyć  papierem do pieczenia, tylko dno.  Przełożyć  do niej połowę ciasta i na wierzchu rozłożyć  połowę malin. Owoce przykryć resztą ciasta i  na końcu wyłożyć resztę malin.  Ciasto piec w piekarniku nagrzanym

Cukier&Puder
Pleśniak z rabarbarem 152

piękne zielono-różowe łodygi przytargałam dziś ze straganu. Czy wspominałam już, że uwielbiam maj? Za rabarbar, szparagi, botwinkę, bez kwitnący za oknem i piękną pogodę. Miłego weekendu kochani! Składniki: Kruche ciasto: 400 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 70 g cukru pudru 200 g zimnego masła 5 żółtek 1-2 łyżki lodowatej wody 3 łyżki

Smakowity Blog Kulinarny
Zdrowe ciasteczka dla dzieci 316

piekłam z myślą o maluchach, ale na pewno zasmakują też dorosłym. Nie mam dużego doświadczenia w wypiekach bezglutenowych, ale im więcej czytam takich przepisów, tym bardziej podziwiam kreatywność – okazuje się, że ciasto da się upiec niemal ze wszystkiego :) Ciasteczka migdałowe, które chciałabym Wam zaproponować są zrobione na bazie mąki migdałowej, czyli po prostu zmielonych migdałów. Dodałam jednak do ciasta(...)połówki dobrze umytej (można też ją sparzyć) pomarańczy. Zagniatamy ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Masło w cieście powinno dobrze się schłodzić i nieco stwardnieć, wtedy łatwiej będzie rozwałkować ciasto bez używania dużej ilości mąki. Moje ciasto po schłodzeniu w lodówce wciąż jeszcze się kleiło dlatego postanowiłam rozwałkować

Ciastkozercy
Ciasto na oleju z malinami 114

Szybkie ciasto na oleju z malinami. Nie wiele składników, a smakuję naprawdę super.  Przygotowanie: 20 minut Pieczenie 60 minut Koszt: Tanie Uwielbiam szybkie ciasta

zdrowo i aktywnie
Ciasto na oleju z malinami 200

Szybkie ciasto na oleju z malinami. Nie wiele składników, a smakuję naprawdę super.  Przygotowanie: 20 minut Pieczenie 60 minut Koszt: Tanie Uwielbiam szybkie ciasta

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pyszny sernik na bezglutenowym, kruchym spodzie – przepis krok po kroku 206

minut do zamrażalnika lub do lodówki, by nieco stężało. 4. Smarujemy formę tłuszczem (margaryną) i wykładamy papierem do pieczenia, który również możemy natłuścić. 5. 10 minut przed upływem czasu schładzania ciasta, włączamy piekarnik ustawiony na 180 stopni bez termoobiegu. 6. Po upływie 20 minut rozwałkowujemy ciasto na ok 0.5 cm grubości i przekładamy do przygotowanej formy – gdyby(...)jajka użytego do kruchego ciasta na spód sernika). 18. Dodajemy pianę do masy serowej i delikatnie wszystko mieszamy. 19. Całość przekładamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni bez termoobiegu, na drugi poziom od dołu, na 30 minut. 20. Po upływie tego czasu, zmniejszamy temperaturę piekarnika do 160 stopni i pieczemy przez kolejne 30 minut. Góra

Okiem Blondynki by McBlondi
Pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką 264

które nadały mu oryginalnego, niepowtarzalnego smaku. O orzechach pisałam Wam już tutaj . Polecam je nie tylko jako dodatek do ciast czy deserów, ale również jako wspaniałą przekąskę na przyjęcia, do ulubionej książki lu b od tak bez powodu Pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką Składniki: (na mniejsze naczynie do zapiekania, u mnie w kształcie serca) 8 łyżek(...)karmelu i skórkę kandyzowaną. Krótko mieszamy. Masę przekładamy do naczynia do zapiekania (u mnie w kształcie serca). Serniczek wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut. Ciasto należy obserwować. Podajemy oprószony cukrem pudrem z odrobiną drobniutko pokruszonych orzechów włoskich. Smacznego

Słodkie okruszki
Wegański chleb bez mąki. 145

Wegański chleb bez mąki. To najlepszy przepis na chleb wegański , który nie zawiera nabiału , jajek , nie zawiera także drożdży i jest bardzo pożywny i smaczny! Ten chleb jest bardzo zdrowy, ponieważ zawiera nasiona , pestki, orzechy , płatki owsiane . Chlebek jest delikatnie chrupiący i idealnie nadaje się na kanapki . Warto wiedzieć, że chleb jest łatwy do zrobienia, składa się z prostych(...)godziny. Keksówkę o wymiarach 11 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto na chleb. Mocno dociskamy. Piekarnik nastawiamy na 180°C i pieczemy chleb przez 60 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Zdrowy i najprostszy chleb mogło by się powiedzieć, chleb bez wyrabiania ciasta drożdżowego , ale za to ze słonecznikiem , dynią , siemieniem lniany , orzechami włoskimi

Zdrowy Styl Joanny
Podstawowe ciasto na pizzę 123

masa makaronów z przeróżnymi dodatkami, to pyszne sery, dojrzewające szynki i świeże owoce morza. Ale wierzę, że przepis na podstawowe ciasto na pizzę przyda się każdemu. Podstawowe ciasto na pizzę Podstawowe ciasto na pizzę Podstawowe ciasto na pizzę Podstawowe ciasto na pizzę Mam w dłoniach przepięknie wydaną i niesamowicie smakowitą książkę: "Italia. Amore mio" autorstwa Cristiny Catese.  Cristina urodziła(...)Możemy również stosować zaczyn chlebowy. Woda : polecana jest woda niegazowana, ale można używać też wody z kranu w temperaturze pokojowej. Podstawowe ciasto na pizzę Podstawowe ciasto na pizzę Podstawowe ciasto na pizzę Podstawowe ciasto na pizzę Podstawowe ciasto na pizzę: - 300 g mąki 0 - 200 g mąki manitoba - 400 g wody - 2 g suchych drożdży - 1 łyżka oliwy z oliwek

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania