To ciasto jest pyszne. I nie ukrywam, że to bomba kaloryczna i nie ukrywam, że nie można oderwać się od tego ciasta. Kruche blaty upieczone z powidłem śliwkowym, u mnie takie smażone własnoręcznie, z bezą i płatkami migdałowymi, przełożone pysznym puszystym kremem. Ciasto na wiele okazji, urodziny, imieniny czy święta, a nawet na niedzielny poczęstunek. Potrzebujemy: Na ciasto: 3 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 20 dag masła lub margaryny 6 żółtek 2 łyżki gęstej śmietany 18 % 2 pła... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...