ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:312/2544)

Cytrynowiec bez pieczenia 180

Nie lubię cytryny, nigdy jej nie lubiłam. To ciasto zmieniło moje nastawienie do tej żółtej bomby witaminowej. Jest pyszne! Robiłam w formie o wymiarach: 24 cm

Pychotkaaa
Miętusek 440

Zauważyliście, że ostatnio w sieci panuje moda na ciasto miętowe? Wiele jest przepisów więc i ja postanowiłam stworzyć swoją wersję. Troszkę miętowej pianki, posmak jabłuszka i

paapilotkaa
3 BIT 133

3 BIT chyba każdy jadł to ciasto i każdy potwierdzi,  że jego jedzenie uzależnia :) Mimo, że jest bardzo słodkie to trudno zatrzymać się na jednej

Słodka Kraina Wypieków
Deser mus malinowy z biszkoptami 186

   To pomysł na prosty i smaczny deser. Smak ciasta może się za każdym razem różnić, ponieważ zależy od słodkości malin.  Jest to lekkie

Pan i Pani Smith w kuchni
Łatwe ciasto agrestowe 133

ciast partiami, delikatnie je mieszając drewnianą lub silikonową łyżką, tak aby ciasto nie opadało. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na formę, na wierzchu układamy owoce i delikatnie wciskamy je w ciasto. Ciasto pieczemy około 35 minut, bez termoobiegu. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy drewnianym patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto jest gotowe. Po wyjęciu z piekarnika ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Puchate ciasto z owocami 111

ciast partiami, delikatnie je mieszając drewnianą lub silikonową łyżką, tak aby ciasto nie opadało. Formę wykładamy papierem do pieczenia, owoce obtaczamy w mące. Ciasto wylewamy na formę, na wierzchu układamy owoce. Ciasto pieczemy około 45 minut, bez termoobiegu. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy drewnianym patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto jest gotowe. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wyjmujemy

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z malinami 535

Latem często robię ciasta bez pieczenia. Lubimy takie schłodzone smakołyki jeść w ogrodowej altance z dodatkiem pachnącej kawy z ekspresu. Jednak w tym roku lato plata nam figle z pogodą, ale mam nadzieję że nadejdą jeszcze ciepłe letnie dni. W ten weekend zrobiłam sernik na zimno z malinami. Użyłam sera z wiaderka kanapkowo - sernikowy "Mój Ulubiony" firmy Wieluń

Ala piecze i gotuje
Ciasto porzeczkowe z cieciorką 142

Płyn pięknie się ubił, a po dodaniu cukru można z niego piec bezę. Dzięki dodaniu piany do ciasta wyszło ono niezwykle puszyste i mięciutkie. Niestety tak zajęłam się pianą, że zapomniałam dodać do ciasta sodę i proszek do pieczenia, więc moje ciasto najpierw pięknie wyrosło, a potem niestety opadło

To co kocham
CIASTO Z PIANKĄ CZEKOLADOWĄ BEZ PIECZENIA 170

Wspaniały deser dla miłośników gorzkiej czekolady i idealny dla osób nie lubiących przesłodzonych ciast. Oba kremy wylewamy na warstwy herbatników i małe co nieco do kawy

Pani na deser
Ciasto rafaello bez pieczenia i bez jajek 216

Dziś dzielę się z Wami przepisem na jeden z moich bardziej ulubionych torcików bez pieczenia. Zawiera takie smaki deserowe, bez których nie wyobrażam sobie kuchni: wanilię, migdały i wiórki kokosowe. Tym ciastem i przepisem świętuję 100 tys. wyświetleń mojego bloga. Kto by przypuszczał, że w niespełna rok od publikacji, blog doczeka się tylu wejść? Serdecznie Wam dziękuję(...)Zmiksować na jednolitą masę. Do kremowej masy dodać rum i wsypać 250 ml wiórków kokosowych. Wymieszać. Dno formy wyłożyć herbatnikami jeden obok drugiego. Ja uprzednio wykładam formę papierem do pieczenia, by ciasto łatwiej było wyjąć z formy. Na herbatniki wyłożyć ok. 1/3 całej masy. Równo rozprowadzić. Ponownie ułożyć warstwę herbatników, lekko dociskając je dłonią do dna. Herbatniki warto ułożyć

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto z rabarbarem i bezą 171

sito wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier puder, masło zimne pokrojone w kostkę i śmietanę. Wszystko razem na gładkie ciastoCiasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkować ciasto na blaszkę o wielkości 23x38 cm  Widelcem ponakłuwać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni(...)ubijania dodawać stopniowo cukier. Kiedy piana jest już ubita to dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać.   Dodatkowo 5 łyżek płatków migdałowych Składanie ciasta  podpieczony spód ciasta rabarbar beza posypać płatkami migdałowymi Całość piec w 180 stopniach C aż beza będzie z wierzchu rumiana. ciasto z rabarbarem i bezą

O kuchni z uczuciem
Mocno czekoladowa tarta na spodzie bez pieczenia 84

tacy? Intensywnie czekoladowe ciasto, które nie wymaga włączania piekarnika. Jeśli w dodatku jest to ciasto bez dodatku białego cukru i białej mąki, to brzmi to jak spełnienie marzeń. Ciasto przygotowałam na prostym spodzie na bazie daktyli. Ta wersja jest moim zdecydowanym faworytem. Szybki w wykonaniu, o idealnej konsystencji i dodający całości fajnej delikatnej słodyczy.  Krem z kolei powstał(...)typu włoskiego. Do warstwy czekoladowej wpadła czekolada z 90% zawartością kakao. Zatem jak wspomniałam na początku – wersja dla prawdziwych miłośników głębokiego, czekoladowego smaku :) MOCNO CZEKOLADOWA TARTA NA SPODZIE BEZ PIECZENIA Składniki na foremkę 16 cm SPÓD Szklanka suszonych daktyli 4 łyżki mąki kokosowej Banan Łyżka kakao Łyżka oleju kokosowego Garść nasion słonecznika KREM Twarożek typu włoskiego np. Capreggio

HealthyCreations
Kremowy sernik z limonkową nutą i nektarynkami (na zimno) 190

Lato w pełni, nie zawsze mamy ochotę piec, dlatego dziś zapraszam Was na kremowy sernik z limonkową nutą i nektarynkami (na zimno) . Pyszny, rozpływający się w

Słodkie okruszki
Pychotka (pani Walewska) 146

folią spożywczą i schłodzić w lodówce min. 30 min.  Beza: Jeśli pieczemy obydwa placki jednocześnie, można przygotować od razu bezę z całości składników. Jednak w przypadku, kiedy nie posiadamy dwóch identycznych form, konieczne jest przygotowywanie placków osobno. Ważne jest wtedy, by bezę przygotowywać bezpośrednio przed włożeniem ciasta do piekarnika.  Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywną pianę. Cały(...)część ciasta kruchego rozwałkowujemy i wykładamy nim dno formy. Smarujemy połową dżemu. Na to wykładamy bezę z połowy składników, delikatnie wyrównujemy powierzchnię i posypujemy częścią orzechów.  Piec 40 min w temp. 160 st. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta.  W przypadku pieczenia dwóch placków jednocześnie, najlepiej wykorzystać termoobieg.  Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić. Krem

My sweet a life
Ciasto z gruszką i amaretto z przepisu Yotama Ottolenghi 64

cukru pudru 60 g masła 90 g mąki Przygotowanie: 1. Foremkę wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną lub wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Orzechy krótko uprażyć na patelni bez tłuszczu. Patelnię co jakiś czas należy potrząsnąć, aby orzechy się przemieszały. 2. Olej z cukrem wymieszać szybko kuchenną rózgą. Dodać dwa żółtka i jedno całe(...)wymieszac. Dodać do ciasta. Wsypać owoce pocięte w kostkę, uprażne orzechy i wlać amaretto. Krótko wymieszać. 4. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i wymieszać delikatnie szpatułką. 5. Ciasto wyłożyć do formy i wyrównać. Składniki na kruszonkę szybko wyrobić między palcami i posypać po cieście. 6. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180ºC bez termoobiegu przez

dolcevitainmykitchen

Proponowane wyszukiwania