ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:309/2544)

Blondie z białą czekoladą i orzechami makadamia 68

pieczenia oraz odrobinę soli morskiej i wanilię. Połącz składniki ze sobą do gładkości rózgą kuchenną lub mikserem. Na samym końcu dodaj posiekaną drobno białą czekoladę i orzechy makadamia (lub migdały). Masę Blondie przelej do foremki o wymiarach wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj powierzchnię ciasta. Piecz w rozgrzanym wcześniej piekarniku do temperatury 170 stopni koniecznie grzanie góra, dół, bez(...)/biala-czekolada-makadamia-750x563.jpg"]},{"@type":"HowToStep","name":"Mas\u0119 Blondie przelej do foremki o wymiarach wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia. Wyr\u00f3wnaj powierzchni\u0119 ciasta. Piecz w rozgrzanym wcze\u015bniej piekarniku do temperatury 170 stopni koniecznie grzanie g\u00f3ra, d\u00f3\u0142, bez termoobiegu przez 35 minut.","text":"Mas\u0119 Blondie przelej do foremki o wymiarach wy\u0142o\u017conej papierem

ProstePesto.pl
Dyniowa tarta z bezą 185

bardzo płynna, ale nie przejmujcie się tym - taka właśnie ma być i zgęstnieje w czasie pieczenia. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy około 40 minut. Beza Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy po łyżce cukru cały czas(...)śmigieł miksera, a rozcierając masę z białek nie powinniśmy czuć cukru pod palcami. Na koniec ubijania dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę ubijamy. Bezę wykładamy na przestudzone ciasto i pieczemy 20 minut w 180 stopniach, po czym zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i suszymy bezę jeszcze około godziny przy uchylonym piekarniku (ja wsadzam pudełko zapałek między drzwiczki piekarnika

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Biszkopt 145

tortów. Dobry przepis na biszkopt to podstawa. Po wielu próbach, analizie popełnionych błędów znalazłam ten idealny. Muszę przyznać, że ogromną pomocą okazały się mojewypieki.com. Ciasto jest bez dodatku proszku do pieczenia, ale jeśli odpowiednio ubije się białka oraz delikatnie wymiesza mąkę ciasto samo urośnie “jak na drożdżach”. Polecam. Nowy post Biszkopt pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Napoleonka na krakersach 190

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd , pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego

Kulinarny Pamiętnik
Kokosowa słodycz i „Córka zegarmistrza” 92

koniecznie po tę książkę, a kiedy będziecie się zanurzać w jej kolejnych sekretach, spróbujcie też wielowarstwowego ciasta, które wybrałam do tej książki. Kokosowa słodycz to beztroski kokos, pyszna czekolada, cudowny mus czekoladowy i ukryte kakaowe ciastka. A wszystko to bez pieczenia. Składniki: 48 herbatników kakaowych 1 ½ pomarańczy Masa czekoladowa: 330 ml śmietany 30% 2 czekolady (200g) Czekolady rozpuszczam(...)przestygnie, dodaję do niej śmietanę w trzech partiach powoli i delikatnie mieszając. W niewielkiej blaszce wyłożonej folią aluminiową, małej tortownicy, albo przy użyciu prostokątnego rantu cukierniczego wykładam 16 herbatników (ciasto nie będzie duże, ale jest bardzo „podzielne”). Herbatniki nasączam sokiem z połowy pomarańczy. Na to wykładam mus czekoladowy i ponownie 16 herbatników, które również nasączam sokiem z ½ pomarańczy. Ciasto wstawiam

Słodki sentyment
Kokosowa słodycz i „Córka zegarmistrza” 103

koniecznie po tę książkę, a kiedy będziecie się zanurzać w jej kolejnych sekretach, spróbujcie też wielowarstwowego ciasta, które wybrałam do tej książki. Kokosowa słodycz to beztroski kokos, pyszna czekolada, cudowny mus czekoladowy i ukryte kakaowe ciastka. A wszystko to bez pieczenia. Składniki: 48 herbatników kakaowych 1 ½ pomarańczy Masa czekoladowa: 330 ml śmietany 30% 2 czekolady (200g) Czekolady rozpuszczam(...)przestygnie, dodaję do niej śmietanę w trzech partiach powoli i delikatnie mieszając. W niewielkiej blaszce wyłożonej folią aluminiową, małej tortownicy, albo przy użyciu prostokątnego rantu cukierniczego wykładam 16 herbatników (ciasto nie będzie duże, ale jest bardzo „podzielne”). Herbatniki nasączam sokiem z połowy pomarańczy. Na to wykładam mus czekoladowy i ponownie 16 herbatników, które również nasączam sokiem z ½ pomarańczy. Ciasto wstawiam

Słodki sentyment
Jabłecznik śmietankowy na herbatnikach 109

Każde wydanie ciasta z jabłkami jest pyszne, czasami mam ochotę na tradycyjną szarlotkę a czasami na nieco odmienione wydanie ciasta z jabłkami. Zrobiłam tym razem ciasto „na bogato” tak określę. Jabłka z dodatkiem pysznej galaretki agrestowej i bitą śmietana z mascarpone a dodatkowo bez pieczenia! Rozpływa się w ustach to ciacho, więc zachęcam by takie [...] Artykuł

Pieprzyć z Fantazją
KETO MALINOWA CHMURKA (keto, LCHF, bez glutenu) 343

odrobina wanilii opcjonalnie słodzik do smaku ( ksylitol , erytrytol,  stewia ) – u mnie bez słodzików Przygotowanie ciasta kruchego: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji. Uważnie oddzielić żółtka od białek, które należy schłodzić przed przygotowaniem bezy. Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia a następnie ciastem wylepić dno blaszki. Piec w temperaturze(...)płaski blat w odrysowanym od formy miejscu. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 120°C i piec bezę przez 1,5 – 2 godziny bez jakiegokolwiek otwierania piekarnika. Po upływie 1,5-2 godzin uchylić drzwiczki i zostawić bezę w piekarniku do wystygnięcia. Zimną bezę przechować do następnego dnia w suchym miejscu tak aby wyschła i stwardniała. Przygotowanie galaretki malinowej: Maliny

Ola la LCHF
Ciasto "Mleczna kanapka" bez pieczenia 128

Dziś zapraszam na rewelacyjne, błyskawiczne w przygotowaniu ciasto przypominające popularną mleczną kanapkę. Do jej wykonania użyłam czarnych herbatników firmy Petit beurre. Taki deser przygotowuje się w

Healthy food explorer
Szarlotka jabłkowo gruszkowa na migdałowym spodzie 74

jabłek obranych bez skórki i gniazd nasiennych 300 g gruszek obranych bez skórki i gniazd nasiennych  40 g masła  30 g miodu  0,5 łyżeczki kardamonu mielonego 0,5 łyżeczki cynamonu  Beza  3 białka  20 g cukru  szczypta soli  50 g płatków migdałowych do posypania  Przygotowanie: Ciasto W malakserze(...)białek stopniowo dodawać cukier. Przygotowanie Ciasta Rozgrzać piekarnik na 200 C. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem pergaminowym. Wyłożyć spód  tortownicy oraz boki ciastem. Spód nakłóć widelcem. Spód piec przez 10 minut. Wyjąć podpieczony spód  ciasta. Obniżyć temperaturę na 180 C. Na podpieczony spód wyłożyć nadzienie owocowe. Na nadzienie wyłożyć bezę. Posypać płatkami migdałów. Ciasto piec

Niezły Młynek
Szarlotka jabłkowo gruszkowa na migdałowym spodzie 95

jabłek obranych bez skórki i gniazd nasiennych 300 g gruszek obranych bez skórki i gniazd nasiennych  40 g masła  30 g miodu  0,5 łyżeczki kardamonu mielonego 0,5 łyżeczki cynamonu  Beza  3 białka  20 g cukru  szczypta soli  50 g płatków migdałowych do posypania  Przygotowanie: Ciasto W malakserze(...)białek stopniowo dodawać cukier. Przygotowanie Ciasta Rozgrzać piekarnik na 200 C. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem pergaminowym. Wyłożyć spód  tortownicy oraz boki ciastem. Spód nakłóć widelcem. Spód piec przez 10 minut. Wyjąć podpieczony spód  ciasta. Obniżyć temperaturę na 180 C. Na podpieczony spód wyłożyć nadzienie owocowe. Na nadzienie wyłożyć bezę. Posypać płatkami migdałów. Ciasto piec

Niezły Młynek
Szarlotka z bezą 157

łyżeczki cynamonu 10 dag biszkoptów 15 dag cukru Beza: 4 białka pół szklanki cukru. Sposób wykonania: Na stolnicę przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól i masło.  Nożami szatkujemy masło z mąką do uzyskania drobnych kawałków.  Dodajemy żółtka i ręcznie zagniatamy ciasto na gładką masę, a następnie wkładamy na pół godziny(...)masę jabłkową i całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 15 minut w 190°C.  W tym czasie przygotowujemy bezę. Białka ubijamy w misce na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści (nie będą wyczuwalne grudki). Bezę wykładamy na gorące ciasto i pieczemy około 30 - 40 minut zmniejszając temperaturę

Qchnia po prostu
SERNIK NA ZIMNO NA MLECZKU KOKOSOWYM, TORCIK Z PIANKĄ I Z OWOCAMI 94

preferencji smakowych- coraz bardziej odpowiada nam smak ciast na bazie mleczka kokosowego. To ciasto- torcik na 2-gie urodziny naszej Małej Wielbicielki owoców. Zauroczyło swym smakiem nie tylko Jubilatkę, choć gości było niewielu, to ciasto znikało błyskawicznie... 👌😋 A to myślę najlepsza rekomendacja 😃 Jest bardzo orzeźwiające, idealne na upalne dni. Piekłam w tortownicy (ciemna z zewnątrz), o śr. 26cm Biszkopt(...)pieczenia, boków nie smarujemy), wygładzamy.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok. 35-40 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu lub na programie do pieczenia biszkoptów. Przed wystawieniem z piekarnika, można sprawdzić na środku patyczkiem, czy jest dopieczony. Formę wyjmujemy z piekarnika i zrzucamy z wysokości ok. 50cm na podłogę, ciasto doznaje

Smaczne Zdrowe
Wegańskie brownie bez pieczenia, bez cukru 91

Całość wyszła przyjemnie kakaowa i lekka. Brownie jest dość miękkie i delikatne w konsystencji, jeśli lubicie bardziej zwarte ciasta to polecam dodać więcej mąki kokosowej lub zrezygnować z banana na rzecz nieco większej ilości daktyli. WEGAŃSKIE BROWNIE BEZ PIECZENIA, BEZ CUKRU Czas przygotowania 15 minut (plus czas gotowania kaszy i namaczania daktyli) 250 g ugotowanej kaszy jaglanej

HealthyCreations
Migdałowe kruche ciasto z jabłkami, kremem mascarpone i bezą 202

szczypta soli Ponadto: 20-30g płatków migdałowych Przygotować bezę.   Białka ze szczyptą soli należy ubić na sztywną pianę. Miksując stopniowo dodawać cukier, a na końcu wsypać mąkę ziemniaczaną. (Piana powinna być sztywna, lśniąca i nieco miękka.) Na papierze do pieczenie zaznaczyć wielkość blachy, w której będzie przygotowywane ciasto. Masę bezową(...)rozsmarować na papierze i posypać płatkami migdałowymi. Bezę piec około 60 minut w temperaturze 140-150 stopni. (Powinna być chrupka, wypieczona oraz lekko popękana.) Gotową bezę ostudzić - najlepiej zostawić na noc w piekarniku. Przygotować ciasto.  Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i wyłożyć nim dno tortownicy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Ciasto w formie wstawić do lodówki na około

Di gotuje