ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:297/2544)

ciasto bez pieczenia Wezuwiusz 197

Są różne przepisy na to ciasto ja zrobiłam po swojemu . A wystarczyło mieć tylko skladniki 2 paczki jasnych lub ciemnych herbatników 1 słoik powideł śliwkowych 2

Moje Wyroby
Ciasto Kawoszek - Najlepsza Pianka Kawowa 165

Uwielbiam smak kawy, a do kawy ciasto o smaku kawy to już podwójna uciecha... mniam :) <3 Szybkie i jakie pyszne <3 Przepis na

Dziś Ja gotuje
Kostka karmelowa z brzoskwiniami 258

Lekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto, które nie wymaga pieczenia – czego chcieć więcej? 🙂   Składniki na formę o wymiarach 25x30cm: 500-600g

AleTorcik
Kokosek na herbatnikach 273

Kokosek to taka moja wariacja znanego ciasta raffaello. Ciasto to robiłam na krakersach i na biszkopcie . Tym razem zrobiłam wersję na ciemnych herbatnikach, które ładnie komponują

Monia miesza i gotuje
Ciasto w klimacie Batonika Kinder Country i Oreo, czyli Moje Ciasto Duo 279

Nie da się ukryć, ale na ciasto w stylu batonika kinder country jest jakiś szał. Mnie osobiście jakoś to nie ruszało. Ruszyło mojego syna. Któregoś dnia

Blondynka Gotuje
Jogurtowiec borówkowo- porzeczkowy 216

Sezonowe owoce doskonale spisują się w ciastach. Zarówno w tych pieczonych jak i przygotowanych na zimno.  Borówki cały czas są dostępne, gorzej z porzeczkami. Ale

Kuchnia w czekoladzie
Blok czekoladowy 1525

Dziś zapraszam Was na moje ulubione ciasto czekoladowe. Łatwe, szybkie w przygotowaniu i do tego nie wymaga pieczenia.   Najważniejsze o czym musimy pamiętać to

Passion of Cooking
gruszka "klapsa" w marchewkowym cieście z bitą śmietaną... 166

Składniki: jajka 4 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka pszenna 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, cynamon 2 łyżeczki, marchew 3 szklanki, gruszki 4 większe, bita śmietana - w opisie, kakao do posypania - ile potrzeba 7 średnich marchwi obrać i rozdrobnić je w rozdrabniaczu lub zetrzeć(...)rozdrobnionej i mikserem z 1 minutę wymieszać składniki tortownica 24cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, do blaszki przełożyć ciasto i poukładać skórką na dół gruszki "klapsy" bez gniazd nasiennych ciasto piec w 200C około 45 minut i wyjąć z blaszki zimne BITA ŚMIETANA: 300ml zimnej 30% śmietany ubić z 2 łyżkami cukru pudru i śmietanfixem zimne ciasto przekroić

W Mojej Kuchni Lubię
Ciastka bounty – wegańskie, bez cukru i glutenu 271

trafią do jednej misy z białym cukrem czy mąką, to mogą być elementami pysznych i zdrowych słodkości. Będą już całkowicie fantastycznie ze sobą współgrać w rozkosznie chrupiących ciastach owsianych – ciastkach pieczonych bez dodatku jajek, laktozy, cukru czy glutenu (pod warunkiem użycia certyfikowanej mąki). To znany i lubiany duet smakowy, zamknięty w wyjątkowo udanym wypieku. Składniki na około(...)szklanka) mąki owsianej (certyfikowanej dla wypieku bezglutenowego) / lub płatków owsianych zmielonych na mąkę 90 g (1 szklanka) wiórków kokosowych (bez konserwantów) 40 – 50 g czekolady z min. 70% zawartością kakao, bez białego cukru 1/2 łyżeczki ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego szczypta nierafinowanej soli Siemię lniane zmielić, przełożyć do miseczki wraz

Even Better Food
Tort bezowy z porzeczkami 276

tort jak polska flaga ;-) Strzelające, kwaskowe kuleczki czerwonych porzeczek zatopione w śmietankowym kremie i słodycz chrupkiej bezy... Pyszności! Tym, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z pieczeniem ciast bezowych polecam również wpis Perfekcyjna beza - to się musi udać! Składniki: Blaty bezowe: 8 białek 400 g cukru 2 łyżeczki soku z cytryny Dwie blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia

maniapieczenia
CIASTO KRUCHE Z RABARBAREM I BEZĄ 170

cukru (u mnie ksylitol) - 200g zimnego masła, pokrojonego na mniejsze kawałki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i przy pomocy haka (lub ręcznie) zagniatamy kruche ciasto. Gotowym ciastem wyklejamy dno blaszki, wyłożone wcześniej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i umieszczamy blachę w lodówce na czas nagrzania się piekarnika. Podpiekamy w piekarniku(...)dokładnie rozprowadzamy na całości. Posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy w tej temperaturze  20 minut. Następnie temperaturę zmniejszamy  do 60*C i suszymy bezę jeszcze 15 minut. Ja piekłam cały czas na termoobiegu. Ciasto wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia. Z każdym kolejnym dniem beza staje się bardziej chrupka, pod warunkiem nie przykrywania

Smaczne Zdrowe
Sernik z polewą czekoladową i daktylami 173

Sernik z polewą czekoladową i daktylami to ciasto, którego smak długo się pamięta. Bardzo proste wykonanie, świetnie smakuje i nieźle wygląda. Sernik dobrze się kroi i nie traci formy nawet po dłuższym staniu w temperaturze pokojowej. Sernik, który zawsze wychodzi, a po upieczeniu jest równiutki. Do zrobienia tego sernika najlepiej jest użyć gęstego białego sera twarogowego tłustego lub półtłustego. Ucierając(...)masę serową, należy starać się, aby jej zbyt mocno nie napowietrzać, wtedy sernik mocno nie opadnie i będzie równy. Jeśli nie macie suszonych daktyli, możecie zrobić bez ich dodatku. Przygotowując sernik bez daktyli, do masy serowej dodajcie zamiast 2 to 3 łyżki kaszy manny. Mam nadzieję, że sernik będzie smakować tak samo, jak wszystkim moim domownikom. Ilość porcji

Kuchcik gotuje